|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Żenada
http://kobieta.wp.pl/kat,26373,wid,8...?P%5Bpage%5D=3
Moją uwagę szczególnie przykuło to zdanie WP chyba powinna zrezygnować z umieszczania na swoich łamach artykułów na temat perfum. Jest tam tyle bzdur ze ręce opadają ...( np że lolita lempicka pachnie bluszczem...a własciwie "woman lempitzka" )Zarówno merytoryczna jak i stylistyczna strona leży i kwiczy. Pisałam juz kilka razy do wp (nie tylko w sprawie artykułów w dziale urody) ale chyba nikt tego nie czyta. Portal nieuków i analfabetów... Co o tym myślicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żenada
to zdanie jest przede wszystkim kompletnie niegramatyczne
- to że na perfumach się nie znają, to w sumie drobiazg przy nieznajomości zasad polskiej gramatyki i składni ale jeśli chodzi o "artykuły" czy wzmianki o perfumach (głównie nowościach) to są one głównie kolejną reklamą. Już nie wspomnę o testach czytelniczek...to jest dopiero żenada... Tak więc cieszmy się, że mamy to forum |
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem, to chyba ze mną jest coś nie tak, bo ten artykuł nie wywołał we mnie żadnych emocji, nie oburzył czy co
![]() Ot lekko tendencyjny, bo reklamowy. Bywało gorzej.
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam sie bez bicia - nic a nic z przytoczonego przez Ciebie fragmentu textu nie udalo mi sie zrozumiec
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Nie lubie wp. Ale zauważyłam, że w ogóle specjaliści od "perfumiarskiego pijaru"
układający te teksty, mają ponadprzeciętny talent - potrafią napisać trzy strony kręcąć się wokół tematu "seksowności, zmysłowości, uwodzicielskości". W ten sposób powstaje 3 strony bełkotu, dajmy na to : uwodzicielski, wyjątkowy, niesamowity (wow) zapach pełen czaru uwodzenia, zmysłowości, podkreślający niesamowitą wyjątkowość kobiety go noszącej, kobiety seksownej, tajemniczej, wyzwolonej, nowoczesnej, promieniującej ponadczasowym, klasycznym pieknem...itd Zobaczcie opisy na stronie Lumiere.Mowa - trota - zero konkretów.
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
no to coś na odtrutkę:
http://www.style.com/trends/classic/112906 ciekawy przewodnik po perfumowych klasykach
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Uff, zrozumiałam "co poeta miał na myśli" dopiero po przeczytaniu całego "arcydzieła"
Sładnia leży i kwiczy... okropne.
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam artykul i nie wiem czemu ma sluzyc. Przeciez kazdy z nas, wchodzac do perfumerii widzi jaki kolor maja flakony perfum. A co kryja w srodku - po prostu trzeba poczuc. Tez mi sie nie podoba pisanie artykulow na kolanie, bez ladu i skladu, ale trzeba sie przyzwyczajac do tego, bo ja nawet w telewizji slysze bledy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.

)