![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Buble kosmetyczne roku 2007
Jest wątek o odkryciach kosmetycznych kończącego się roku. A co Was kompletnie nie podbiło, czy też nawet odrzuciło, i już nigdy po to nie sięgniecie?
Dla mnie takie typy to w pielęgnacji: - osławiona oliwka Hipp, która na mojej skórze nie sprawdziła się kompletnie: zapchała, WYSUSZYŁA, nie wchłaniała się, a jedyne, co mi się w niej podobało, to zapach. - maseczka niby-oczyszczająca Queen Helene Mint Julep Mask, która zbiera same pochwały na zagranicznych forach... dla mnie nie zrobiła nic, poza nadaniem mojej skórze szarego kolorytu! - szampon kokosowy Palmer's A w kolorówce: - korektor pod oczy Lavera ![]() - cienie Constance Caroll - twardziele ![]() - podkład Benefit - natłuszczał mi twarz niczym babciny smalczyk, choć mam cerę mieszaną w kierunku suchej. Podkreślał też skórki, a do twarzy lepiły się włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Buble kosmetyczne roku 2007
Dla mnie bublem roku jest szampon Gliss Kur Połysk Jedwabiu 2 w 1 1/3 odżywki. Koszmarne paskudztwo. Fakt, włosy dadzą się rozczesać bez odżywki, co z tego jak zostają twarde, sianowate i matowe? Brrr. Drugi to odżywka wzmacniająca z serii Babuni. Zrobiła mi z włosów, a raczej końcówek kołtun, który musialam obciąć! Co nie znaczy, że innym nie będzie pasowała - np. mój mąż jest z niej zadowolony, a ma włosy znaaaacznie dłuższe niż moje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pantene Pro-V - Gęste i Mocne -szampon ---> totalny padziew i łupież gwarantowany.
Luksja - Fruity - Brzoskwinia - Izotoniczny żel pod prysznic ---> po tym specyfiku 2 miesiące leczyłam skórę czarym mydłem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Moje buble roku:
- masło do ciała The Body Shop (poważnie - nie rozumiem dlaczego tak wiele osób się zachwyca) - masło do ust The Body Shop (wysuszyło mi usta!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
szampon i odzywka kokosowe z oriflame
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ach, zupełnie zapomniałam o olwikowej maseczce do twarzy Avonu Planet SPA. Miałam z wymiany nową, ważną, wręcz świeżą. Nałożyłam 2 razy i poddaję się - maska robi nic, zapycha i mi śmierdzi. Moja przyjaciółka zachwycona, więc maseczka powędrowała w dobre ręce. Dla mnie koszmarek.
Do rozczarowań zaliczam też zapach Christiny Aguilery. Mam w domu różowego Chupa Chupsa i pachnie identycznie. A tańszy. Szkoda, bo ładna buteleczka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Sory dziewzyny, że nie na temat ale muszę to napisać Calma, ale boski ten teledysk!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ziaji balsam do ciala ten kakaowy...tragedia
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
baza pod cienie lumene - ratunku jaki badziew:////
odzywka gliss kur do rozdwajajacych sie koncowek - co z tego ze pieknie pachnie jak mam wielki tlusty i twardy strąk na głowie po niej... i to chyba koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Popatrze popatrz, a baza ma takie dobre opinie w KWC !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się. Choć wydaje mi się, że na samym początku (gdy miał to jasne opakowanie), pachniał nieco inaczej i o niebo lepiej się wchłaniał i rozprowadzał. Krem czekoladowy do ciała Dax Cosmetics jest o wiele przyjemniejszy w użyciu i przyciemnia skórę troszkę.
i ask for silence i ask for sex give me a ray gun tell me how to dress call my mother call the priest tell them my lover has turned a beast i ask for strength a clear head maybe a razor to paint you red i want radar i want a light i want division i want to fight |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Zabawne. Ten wątek dowodzi tego, jak bardzo jesteśmy różne. Dla jednych coś co jest badziewiem dla innych jest wrecz swietnym produktem!
Ps. moje badziewie- dove szampon do włosów zniszczonych, zagwarantował mi siano. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przymierzałam się do zakupu tych "mazideł", więc jestem ciekawa dlaczego jesteś z nich niezadowolona (do ust wysusza, a do ciała...?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
ja uwielbiam masełko do ust z body shopu!
oprócz ust stosuję je jeszcze na nos, gdy mam katar ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moje dwa buble:
*puder rozświetlający w pędzlu Body Shop- tego po Body Shopie bym się nie spodziwała, badziew jakich mało *płyn do mycia twarzy Soraya, Beauty Creator, Błyskawiczna Poprawa Atrakcyjności, dobre sobie- wysuszacz totalny, leczyłam po nim skórę (po kilku uzyciach!!) A baza Lumene dla mnie jest super, nie nadaje się jedynie pod cienie kremowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A baza artdeco nadaje się pod kremowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
ja sie niestety zawiodlam na podkladzie MAC'a studiofix spf15
![]() ![]() ![]() masakra..a tak sie na niego cieszylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
wpada w żółć, bo to widocznie ciepły odcień jest:P a używasz pod niego kremu odpowiedniego do Twojego typu skóry?
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
karoleena co prawda nie miałam tego podkładu, ale podobnie jak AGATkA_eSZ myślę, że może być to wina kremu
ukrycior nie wiedziałam że ją wycofali, całe szczęście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyjaciółka KWC
|
Kolorówka:
- korektor pod oczy Clinique All About Eyes Concealer (mnie wysusza i wchodzi w pory, a pzoa tym wcale nie kryje lepiej niż inne) - podkład Collistar Fondotinta Superidratante (wchodzi strasznie w pory) - podkład Bourjois 10h Sleep Effect (wysusza, waży się na filtrze i włazi w pory) Pielęgnacja: - SVR Xerial 5 (podrażnił) - LRP Lipikar Syndet (ma SLS) Pewnie jeszcze jakieś, ale te najbardziej zapadły mi w pamięć.
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
zielony stworek
|
Żel Garniera też niezłe,a jak dla mnie badziew nad badziewie!
Bublem może nie jest,ale nie przypadł mi do gustu tusz Max Factor 2000 Calorie ![]() ![]() Cienie Roberto Boro też leżą i się kurzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Który żel Garniera masz na myśli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kolorowka:
- Sephora paleta do brwi - Guerlain Meteoryty Pink Fresh, Beige Chic - Bobbi Brown cienie, roze (paleta Dusk) - Max Factor Shimmer Panstik - Dior 5 Couleurs #250 Seascape Pielegnacja: - Hylexin - Xerialine Fluid - Neutrogena krem do rak - Nivea balsam brazujacy - Humektan - Smackersy - Vichy plyn micelarny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
1. YSL Effect Faux Cils- badziewie, nie dałabym 10zł za niego.
2. CD Diorshow Mascara- pięknie osypujący się tusz. 3. Pupa Polvere di luce- pierwsze miejsce na KWC, a u mnie pięknię się zbiera po kilku godzinach ![]() ![]() 4. Givenchy Prisme Again Visage- a feeeee! Kolor Elegant Beige nie ma nic w sobie z elegancji ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
vril nie mogę uwierzyć, że paletka z Sephory jest u Ciebie na liście bubli? Ciekawa jestem dlaczego? Dla mnie to KWC.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
soft matte mousse makeup avonu- taki podkład w musie, w szklanym słoiczku. Tragedia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
powiem tak - na art deco trzyma mi sie wszystko po kilkanascie godzin, dzisiaj cienie nie wytrzymaly w porzadnym stanie nawet 3 godzin. Dla mnie jest fatalna i jutro ide kupic art deco... Moze zostawie bo dla naturalniejszego efektu moze byc... ale tylko na kilka godzin albo na wiecej ale nie przy kazdych cieniach. a i ja onie uzywam cieni kremowych ![]() na 10 godzinnym wyjsciu (w tym 3 godziny koncertu czyli duzo potu) cienie ruby rose nie wytrzymaly... na art deco wytrzymuja gorsze imprezy i jeszcze jak w nich sie poloze spac to rano cos zostaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Karoleena ale to że podkład MAC wpada w zółc to nie jego wina, po to w MAC'u jest podział na tony ciepłe i chłodne
![]() Moje buble 2007: - Sypkie pryzmy, za taka cene zwykły puder, nie utrwala nie matuje, nie robi nic pozatym że ładnie wygląda - nowa wersja Masterpice, nie rozdziela a co wiecej skleja, zostane przy wersji złotej - podkład mineralny L'oreal, nie trwały, robi maskę a twarz błysczy się po godzinie - serum Sin Skin Eris - bez komentarza, nawet nie mam co z tym zrobić, jakby było gęstsze to bym chociaż buty tym wyczyścił - Zel pod oczy Beaute Initiale Chanel, wodny żel, a w składzie nie ma nic
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.