|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
płyn micelarny - demakijaż oczu i tonizacja?
Chciałam zakupić płyn micelarny Biodermy, gdyż recenzje tego produktu są świetne. Jednak chodzi mi głównie o demakijaż oczu, ponieważ marzy mi się posiadanie dużej butli (500ml) z czymś delikatnym (noszę soczewki kontaktowe) do tego celu. Nie chcę jednak rezygnować z mycia twarzy wodą z żelem, a z racji tego że mam cerę tłustą nigdy przed myciem twarzy nie stosowałam żadnych mleczek do demakijażu (nie znoszę ich!) i żel z wodą wystarczał mi w zupełności.
Stąd moje pytanie: Czy po umyciu twarzy żelem i demakijażu oczu płynem micelarnym mogę użyć tego płynu do przemycia twarzy tak jak tonikiem (na waciku), tzn chciałabym tym płynem zastępować tonik, czy nie nadaje się on w tym celu i poprzestać na wykorzystywaniu go do samego demakijażu oczu, a tonik jeszcze dodatkowo jakiś sobie zaaplikować? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: płyn micelarny - demakijaż oczu i tonizacja?
ja też się nad tym zastanawiam: czy taki płyn zastępuje mleczko i tonik, czy trzeba po nim jeszcze użyć toniku?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Płyn micearny dla nastolatki
Czy sa jakies płyny micearne dla nastolatek?
Bo te wszystkie które widziałam błyy dla starszych kobiet. Podobno one sa bardzo dobre do oczyszczania twarzy i były bym nim zainteresowana tylko nigdy nie spotkałam sie z odpowiednim dla mnie, moze wy cos doradzicie ?
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Płyn micearny dla nastolatki
Teoretycznie są dla starszych kobiet, ale tak naprawdę w płynie micelarnym to nie ma żadnego znaczenia, więc śmiało kupuj te polecane w KWC.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja ze swojej strony mogę polecić Biodermę z serii Sebium(mam mieszaną skórę)
jest super
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
karmazynka99- Dla nastolatki lepszy będzie bioderma- ale dla cery wrażliwej. Udaj się najlepiej do apteki i porozmawiaj z farmaceutą. Podpowiedzą Ci na pewno.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie ma żadnych przeciwwskazań, żebyś używała np płynu micelarnego AA, Nawilżanie 20+.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
kwc i watek o plynach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.