|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Aknemycin PLUS - skutki uboczne czy normalne efekty? POMOCY:(
Mam straszny problem. Moj lekarz dermatolog przepisal mi Aknemycin plus w plynie. Na czolo jest super! Swietnie wysusza- wlasnie to jest dla mnie jego najwieksza zaleta. Ale na brodzie pojawily mi sie duze czerwone plamy, wysuszona skora i okrpne pieczenie! Jak mam temu zaradzic? Co jest nie tak? POMOCY!
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aknemycin PLUS - skutki uboczne czy normalne efekty? POMOCY:(
BLAGAM WAS, moze ktoras z Was tez miala taki problem? co z tym zrobic?
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Aknemycin w okolicach ust może powodować takie podrażnienia. ja tak kiedyś miałam. pomógł mi Cicaplast, La Roche
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
poszlam do apteki...
'cudowny srodek' krem ochronny z wit. A ! i pomógł... posmarowałam na noc, a rano żadnego śladu. Skóra super nawilżona! pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
kto stosowal aknemycin plus?
witam mam wielki problem a moja lekarka jest na urlopie.otoz od kilku dni biore aknemycin plus i mam okropny wysyp pryszczy i w dodatku tych zapalnych,wielkich wulkanow.Nad okiem to mam takiego ze mam cala powieke zapuchnieta ,wiec wyopbrazacie sobie jak to wyglada a tu w sobote imprezka.I mam pytanie czy ktos z was stosowal todziadostwo i mial takie pogorszenie skory?na ulotce niby pisze ze to normalne ale iile to pogorszenie bedzie trwalo?bo nie wiem czy wytrzymac chodz to ciezkie czy odstawic odrazu pomozcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: kto stosowal aknemycin plus?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Crazy turtle lady
|
Dot.: kto stosowal aknemycin plus?
Cytat:
![]() ![]() Ja tez teraz lecze cere po tym, dermatolog stwierdziła że mam po tym trochę poparzona skóre;-/ Kupiłam CICAPLAST LA Roche Posay (preparat przyspieszający regenerację naskórka) -na poczatku szczypało, ale teraz juz nie, skóra jest miękka i się nie łuszczy (uff) ![]() ![]() Ale widze już efekty, o wiele mneij zaskórników w miejscach "czerwony" a w niektórych ich całkowity zanik ![]() ![]() W działaniach niepożadanych jest też napsiane że " może wystapić zaostrzenie zmian trądzikowych z nasileniem odczynu zapalnego- jest to wskazówka, że lek rozpoczął swoje działanie, a objawy te mają zwykle charakter przejściowy" Aaha, i najważniejsze to filtry w tej całej kuracji i niewystawianie paszczy na słońce (lub nie tylko paszczy ;p ) (patrz ulotka- "...a w okresie letnim na dzień stosować preparaty z filtrem słonecznym")
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
omijam okolice oczow i nosa ale wyszedl mi na powiece poprostu wielki mega syf,i od tego zaouchlo mi oko,Bylam dzis u lekarza i jak sie okazalo tak ma byc,jesli mam mocna psychike to musze to przeczekac a jak nie mam sil to odstawic,fakt mam dosc ale musze to przetrwac,przynajmniej wiem ze to normalne dzialanie,ja nie mam ani suchej skory ani zadnych czerwoych plackow oprocz tego mega wysypu tych wielkich zapalnych pryszczy,ale dzieki za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja stosuje aknemycin plus dosc dlugo i moge z pewnoscia powiedziec, ze POMAGA! jest super... w okresie letnim odstawilam go, bo jest to jednak antybiotyk i jak wiadomo, nie mozna sie opalac podczas kuracji. do nawilzania nie uzywam kompletnie nic... z tym, ze problemy z krostkami mam tylko na czole, bezropne i prawie niewidoczne... moze wlasnie dlatego aknemycin poradzil sobie wspaniale ! POLECAM i zycze udanych wakacji kochane
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
To co opisujesz to nic innego jak skutki uboczne preparatu.Oprocz tych moga wystapic jeszcze:Złuszczanie, suchość skóry, rumień, łagodny stan zapalny skóry.Proponuje odstawic go gdyz poprostu nie nadaje sie do twojej cery
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jednak ten wysyp byl jednorazowy i buzka idealnie sie goi i duzo lepiej wyglada zadnego podraznienia u mnie nie ma.moze dlatego,ze ja uzywalam juz mase kremow i to co mialo sie zluszczyc,zluszczylo sie,takze jednak dziewczyny ktore to uzywaja musza uzbroic sie w cierpliwosc pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Crazy turtle lady
|
Ja jutro ide do dermatologa, bo coś mocne zaczerwienienie nie schodzi od dłuższego czasu, mimo że sie złuszczyło co miało sie złuszczyć, a wągrów niema
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam.mam do sprzedania aknemycin plus 65% opakowania.lek jest na recepte a ja sprzedaje bez w kwocie 35zl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja chętnie odkupie jeśli oferta jest nadal aktualna
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Ja chętnie odkupię jeśli oferta jest nadal aktualna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Mam ten sam problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() stosowałam aknemycin plus przez dłuższy czas i co jakiś czas dostawałam zapalenia skóry. To było coś masakrycznego, boli, piecze i nic nie da się poradzić. Żadne metody nawilżania nie pomagały. Ale objawy trądzikowe zniknęły. Zmieniłam lekarza i powiedziałam mu o tych objawach. Przez ostatnie pół roku stosowałam aknemycin w kremie. Jest nieco łagodniejszy, nie tak silny podobno, co ten w płynie, ale strasznie mi pomógł, skóra była w świetnym stanie, a zapalenie skóry zniknęło ![]() ![]() Warto mówić o tym lekarzowi- ja długo nie mówiłam, bo na ulotce pisało, że to normalne. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Witam, mam spory problem. Nigdy nie byłam alergikiem, a tu wystarczyły dosłownie 2 posmarowania aknemycinem dekoltu i mam masakrę - cały dekolt czerwony, swędzący, bolący, z "kaszką". Oczywiście od razu odstawiłam lek, ale uczulenie trzyma się dalej po 2 dniach od odstawienia i nic, wręcz się pogarsza. Co można zrobić oprócz przyjmowania wapna i smarowania np. alantanem? Czy to w ogóle zejdzie samo, czy trzeba temu pomóc?
Jakikolwiek dermatolog może przyjąć dopiero 1 września, więc muszę coś teraz zrobić. Dzięki z góry za jakieś podpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Tabletki na trądzik - https://zinamax.pl Potwierdzam skuteczność - już po kilku dniach pryszcze zaczęły robić się mniejsze, zbladły i w końcu - przepadły bez śladu.
Edytowane przez cloudd Czas edycji: 2024-04-16 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.