nadżerka - zamrażanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 21:56   #1
zorka22
Raczkowanie

nadżerka - zamrażanie

Witajcie! Dzisiaj byłam u ginekologa na badaniu - KOLPOSKOPIA, najprawdopodobniej czeka mnie zabieg zamrażania, czy któraś z was miała taki zabieg,gdyż mam kilka pytań :

1. jak wygląda ten zabieg
2.czy mogę brać w tym czasie tabletki antykocepcyje, czy też muszę czekać,aż wszystko się zagoi

dziękuje za wszelkie inf, jezeli taki temat już był to sorki, i prosze o link do str
zorka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 23:24   #2
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: nadżerka - zamrażanie

Cytat:
Napisane przez zorka22 Pokaż wiadomość
Witajcie! Dzisiaj byłam u ginekologa na badaniu - KOLPOSKOPIA, najprawdopodobniej czeka mnie zabieg zamrażania, czy któraś z was miała taki zabieg,gdyż mam kilka pytań :

1. jak wygląda ten zabieg
2.czy mogę brać w tym czasie tabletki antykocepcyje, czy też muszę czekać,aż wszystko się zagoi

dziękuje za wszelkie inf, jezeli taki temat już był to sorki, i prosze o link do str
użyj wyszukiwarki to linki same się pojawią

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 08:44   #3
mgosiekm
Zadomowienie

Zabieg wyglada bardzo niegroznie, lezysz sobie, nic nie czujesz, jedyne co to takie uczucie zimna. Mozesz brac tabletki, ale po zabiegu leci z ciebie woda przez okolo 1 -2 tyg (roznie u roznych kobiet), + stosujesz specjalne wielkie galki dopochwowe i pozniej jeszcze inne leki, dopiero po miesiaczce powinien lekarz okreslic czy jestes juz zdrowa, jesli nie nadal bedziesz sie leczyc i pamietaj - zero wspolzycia! No ale ja napisalam Ci moj punkt widzenia, a jak bedzie, to sie przekonasz

01.05.2010r

28.04.2011 Natalka

mgosiekm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 09:31   #4
paula78
Zakorzenienie

przeszlam wymrazania i nie stosowalam zadnych galek ani lekow,zabieg kilka minut,mozesz odczuwac skurcze jak przy okresie,pozniej z 10 dni z podpaska i to wszytsko .no i zero sexu.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-15, 14:02   #5
anita borowska
Przyczajenie

ja mialam zamrazana nadzerke 4 lata temu.lezalam na fotelu takim jak do zwyklego badania gin.,czulam bol w podbrzuszu jak na @,zabieg trwal z 10 min.o ile pamietam moze 15.potem potrzebne sa duuuze podpaski bo leci taka woda,duuzo wody.no i o seksie trzeba zapomniec bodajze 3 tygodnie
anita borowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:07   #6
megg87
Przyczajenie

hej, mam pytanie do was, zapomniałam spytać lekarza ile dni przed zamrażaniem niewolno współżyć ? proszę o odpowiedź
megg87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 12:41   #7
mosiaq
Rozeznanie

ja tez mam nadrzerke ale mi lekarz powiedzial ze nie trzeba leczyc.. dopiero po ciazy? moze tak lekarz podejsc do sprawy? mam st 2 nadrzerki

mosiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 14:00   #8
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megg87 Pokaż wiadomość
hej, mam pytanie do was, zapomniałam spytać lekarza ile dni przed zamrażaniem niewolno współżyć ? proszę o odpowiedź
Z tego co sobie przypominam to lekarz nie mówił ile dni wcześniej nie można współżyć, jedynie po zabiegu trzeba odczekać do następnej miesiączki, potem koniecznie kontrola u lekarza, a potem to już hulaj dusza.... (jeśli wszystko jest o.k oczywiście) Aha zapomniałam dopisać, że miałam zabieg na początku tego roku

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 21:01   #9
megg87
Przyczajenie

to, że po zabiegu nie można współżyć do następnej miesiączki to wiem ale tak pytam na wszelki wypadek czy trzeba robić przerwę przed zabiegiem tak cyz inaczej dzięki za zainteresowanie
megg87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 10:06   #10
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
to, że po zabiegu nie można współżyć do następnej miesiączki to wiem ale tak pytam na wszelki wypadek czy trzeba robić przerwę przed zabiegiem tak cyz inaczej dzięki za zainteresowanie
Lekarz nic mi nie wspominał o przerwie, a ja sama współżyłam

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 10:12   #11
d0tkaaa
Zakorzenienie

Powiedzcie mi bo wyczytalam ze sa uplawy dosyc silne mozna zamiast podpasek nosic tampony? lub w czasie miesiaczki normalnie tampony uzywac czy niebardzo??

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-05, 17:45   #12
xXxFryciaxXx
Zadomowienie

Cytat:
mi lekarz powiedział że na zamrażanie mam przyjść zaraz po okresie i warunkiem do zabiegu było to że nie współżyłam od pierwszego dnia okresu , potem na zabieg a potem tydz bez i potem z prezerwatywą tylko a po 3 miesiączkach kontrol

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi bo wyczytalam ze sa uplawy dosyc silne mozna zamiast podpasek nosic tampony? lub w czasie miesiaczki normalnie tampony uzywac czy niebardzo??
nie bardzo bo na tamponie może być więcej bakterii i lepiej się dostają niż na podpasce
xXxFryciaxXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 22:59   #13
lolitka888
Rozeznanie

Witajcie
Ja bylam dzisiaj..Mnie zabieg bolał,mimo zapewnien.. Uczucie jak przy ostrej miesiączce,do najprzyjemniejszych nie nalezy..Pozniej z 2 h jeszcze bylam obolała ale miesnie wkoncu sie rozluznily..Teraz mam upławy,na podpaske mi leci woda ze sluzem..i od czasu do czasu cos mnie zakłuje w brzuchu..
Przezyłam i najchetniej nigdy bym do tego nie wracala
No ale jak wiadomo kazda z Nas inaczej to znosi takze 3majcie sie!i nie odwlekajcie tego!
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 17:44   #14
lolitka888
Rozeznanie

Witam
Jak pisalam wczoraj mialam robiony zabieg zamrazania..i mam od tej pory żółte upławy,wodniste..podobno powinny byc wodniste ale białawe..czy to znaczy ze cos sie zle goi?Moj gin poszedl na urlopWynik cytologii mam 2 wiec czy mozliwe jest ze to przez jakies zapalenie bakteryjne?
Co powinnam zrobic?
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-28, 19:39   #15
maryska80
Raczkowanie

mialam dziś robiony ten zabieg, sam zabieg trwał zaledwie "kilka" chwil i faktycznie samego zamrażania wogóle nie czułam. tragiczne było dla mnie samo wkładanie wziernika! zaczełam krwawić, bolało jak cholera! po zabiegu najnormalniej w świecie zemdlałam. brzuch mnie bolał i zbierało mi sie na wymioty. teraz wziełam nospe i juz mi lepiej...zobaczymy co bedzie dalej

Bo jeszcze nie pora na tych
Co przed złem uciekają
maryska80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości