![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Samotność z wyboru
No właśnie, samotność. Niby są przyjaciele, jest rodzina, hobby itp itd. ale brak drugiej połówki.
Bardziej samotność z wyboru, po kilku nieudanych związkach. Jak jest z Wami ? Nie znalazłam takiego wątku, jedynie o leczeniu złamanego serca, a tu chodzi o coś innego, jeśli jednak uważacie że wątek nie ma sensu, prosze o połączenie z innym.
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Samotność z wyboru
oOo sama ostatnio szukałam takiego wątku
![]() ja własnie jestem sama z wyboru, byłam w kilku związkach, które z czasem okazały sie wieksza, badz mniejsza klapą, i jakos mi uszło to wszystko .. miałam niejednokrotnie okazje żeby z kims sie zwiazac, ale zawsze konczyłam takie znajomosci, nie chciałam sie wiązac i nie chce dalej .. pozbierałam sie po rozstaniu, i wiem byłabym już gotowa na cos nowego. Wogóle teraz nie wyobrażam sobie siebie w związku , tak mysle o tym czasami ,no i nie widze siebie z kims, czuje sie dobrze tak jak jest, i chyba nie szybko bede chciała ten stan zmieniac ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam, ale burza zaraz u mnie będzie i musze kończyć, ale mam nadzieje że jeszcze pogadamy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
z moich doswiadczen i obserwacji wynika, ze najczesciej taka samotnosc z wyboru, bo sie przejechalo na kilku zwiazkach, wyborem jest do czasu az sie znowu zakocha
![]() ale faktem jest, ze czasami trzeba odpoczac od tych wzlotow i upadkow i na spokojnie pozyc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ajjj samotność z wyboru skąd ja to znam
![]() Odkąd pamiętam zawsze przebierałam wybierałam flirtowałam rzucałam.... Wszyscy mi mówili że to się kiedyś na mnie odbije ![]() od jakiegoś czasu dręczy mnie samotność,brak tej drugiej połówki i jak pomyśle ilu wspaniałych chłopaków mogłam mieć....to szlag mnie trafia ![]() Pozostaje czekać... na księcia z bajki ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kusisz hyhy ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czasem się martwię jak będzie wyglądało moje życia jak będę starsza bo ciągle się bawię i rzucam. raz już miałam sytuację opamiętania, naprawdę poczułam się bardzo samotnie znów pojawił się bardzo fajny chłopak i jak zwykłe poszłam na jedno spotkanie, drugie, rozkochałam i nagle urwałam kontakt. nie mam pojęcia dlaczego tak robię, w jeden dzień potrafię poczuć nawet motylki w brzuchu i wszystko jest fajnie, a na drugi dzień postanawiam więcej się nie spotykać. nie mam pojęcia skąd mi się to wzieło, nigdy nie byłam w żadnym związku, przez nikogo nie zostałam zraniona jeszcze. napisałam, że mam prawie identycznie bo ja jakoś średnio żałuję, że jestem sama. może to mnie w jakiś sposób przeraża ? sama nie wiem, ale nie jestem zamknięta w sobie, nawet bardzo otwarta, szczególnie na różnych imprezach, wyjazdach itd. może naprawdę jestem samotnikiem z wyboru ? ![]() Lunciak, pozdrawiam Cię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ale życie pokaże na jak długo bedzie mi tak dobrze ![]() ależ skad ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Miałam i odpoczynek i związek. Wszystko zależy, od tego, kiedy trafi cie strzała amora. Nie szukałam na siłe, a i tak mnie dopadło z najmniej oczekiwanej strony. No i jesteśmy razem. Co robic, taki los
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem w związku i twierdzę,że to najcudowniejszy okres w moim życiu, nie jestem stworzona do życia w samotności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem trzeba ale co jeśli to trwa długo czasu ? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też często myśle jak będzie wyglądało moje życie w samotności. Troche sie tego boje. Widzisz, nie zostałaś zraniona a i tak wolisz być sama, z troche niejasnych dla Ciebie przyczyn. Może poprostu nie ten czas ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja pół roku temu byłam w związku ale dość szybko sie skończył. Jak sobie dziś przypomne nasze kłótne, wzajemne oskarżenia, jakie piekło i wojne zrobiliśmy z naszego życia to trudno mi uwierzyć że to byłam ja. Trudno uwierzyć w miłość. Teraz niby są perspektywy na nowy związek ale ja nie chce. Już nie. I nie chodzi tu o żaden feminizm, poprostu nie byłabym teraz w stanie z kimś być. W tym momencie skupiam sie na studiach, na wyjeździe który zrealizuje tuż po studiach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Więc sama rozumiesz,że nie jest to odpowiedni moment twojego życia, przecież związek nie jest po to, aby się w nim męczyć! Lub aby nawzajem się znienawidzieć przecież to horror!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żaden mój związek tak naprawde nie był udany, po części to była moja wina ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie myśl tak, nie zamartwiaj się , na pewno tak nie jest!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
niestety tak jest
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem sama i uwielbiam swoją singlowatość tak bardzo, że aż mnie to przeraża
![]() Nie mam żadnych przykrych doświadczeń związanych z facetami, nikt mnie nie skrzywdził i nie leczę żadnych traum po związkach. Ja po prostu uwielbiam być sama i kocham swoją niezależność, to ze nie muszę sie dla nikogo starać, tłumaczyć, szukać kompromisów itp. (chyba jestem zbyt leniwa na związek ![]() ![]() Denerwują mnie tylko znajomi, którzy mówią, że: -powinnam z kimś być bo to takie cudowne, wspaniałe,itp. -bo jak ja mogę tak ciągle być sama, -poczekaj już my ci kogoś znajdziemy, -ja ciebie wcale nie rozumiem, przecież to nienaturalne, -na starość pożałujesz takiego myślenia, -umrzesz jako wredna,stara,samotna, zgryźliwa jędza ![]() Moim zdaniem nie ma się czym przejmować, jeśli mam trafić na księcia z bajki, to trafię, jak nie to też dobrze. A wizja zostania jędzowatą starą panną ostatnio wyjątkowo mnie pociąga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() własnie, zamiast facetem można sie z wielkim powodzeniem zająć samą sobą i byc szczęśliwą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pod dwoma pierwszymi akapitami mogę się podpisać ![]() cóż, dla niektórych priorytetem jest posiadać faceta, dla niektórych wolność i korzystanie z życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a mimo wszystko czegoś brakuje
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba masz racje ![]() ![]() Cytat:
![]() ja z kolei ciągle uświadamiam sobie że mam 20 lat i żadnego faceta, żadnych dzieci ( połowa koleżanek ma) a czas ucieka ![]() a już o ślubie nie wspomne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja już wiem że postawie na kariere bez względu na wszystko ![]() a magistra czy licencjata masz ![]() za pare lat pewnie będe liczyć na to samo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
ja tam zwyczajnie lubie swoje towarzystwo
![]()
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się tu śmieję, a może ta Fotka to kopalnia supermenów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A swoje życie można mieć też w pojedynkę ![]() Sęk w tym, że lubię być sama i nie wiem co to samotność, bo sama w sobie jestem wesoła i rozrywkowa, więc się ze sobą nie nudzę ![]() tylko nie myślcie że z tej samotności już zwariowałam ![]()
Edytowane przez Amelia_bm Czas edycji: 2008-07-02 o 08:40 Powód: dopisek ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Samotnosc z wyboru nie sprawdza sie jezeli ma byc ucieczka zranionego serduszka przed kolejnymi atakami
![]() Samotosc z wyboru to swietna sprawa tylko dla wybrancow. Wiekszosc ludzisk szuka i czeka na swoja druga polowke i milosc do konca zycia ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Lubie samotnosc. Gdy nikt mi dupy nie zawraca czuje sie wolna i szczesliwa. Czyjas dlugotrwala obecnosc mnie przytlacza, dusze sie i czuje sie zmeczona. Ja po prostu kocham siebie i swoja samotnosc.
Ale... Mysle, ze to nie przeszkadza w byciu w zwiazku - jesli tylko spotkam kogos podobnego do mnie, kto kocha samotnosc tak samo jak ja. Ja nie musze miec nikogo - jestem szczesliwa bez drugiej osoby aczkolwiek bratnia dusza to mily aspekt zycia. Aczkolwiek cenie sobie przyjaciol - dla odmiany marzy mi sie grupa wiernych, zgranych ludzi takich na cale zycie. Nie chcialabym byc z 2 osoba, nie majac w/w grupy przyjaciol.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.