|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
kolory - wdowapoleninie
witam
![]() chciałabym prosić Was o pomoc w sprawie koloru włosów. naturalnie moje włosy są koloru hmm średni brąz (czy coś w ten deseń, ciężko mi zawsze było określić :P).. chciałam jakiejś zmiany i rok temu zafarbowałam się na ciemny szatyn (garnier 100% color) - no i kolorek wyszedł mi taki o jakim zawsze marzyłam, odrostów widać nie było - bo farba z miesiąca na miesiąc traciła intensywność.. wszystko mi pasowało, farbowałam się raz na 3-4 miesiące ale teraz coś mi strzeliło do głowy i zakochałam się w kolorach a'la czerwony/rudy (ale nie takie jasne- troszkę ciemniejsze np Garnier 100% Color Głęboka miedziana czerwień - 564 ) - wiele osób odradza mi te kolory, mówiąc, że są nie dla mnie.. szczerze to też jakoś nie mogę sobie siebie wyobrazić w takich odcieniach.. dlatego piszę do Was - jaki kolor jest dla mnie? w ciemnych czuję się dobrze, ale pomyślałam o małej odmianie na wakacje.. tylko co wybrać, żeby nie przesadzić? czy może zostać przy aktualnym kolorze? fryzury zmieniać nie chcę, byłam dziś u fryzjera, podcinam obecnie końcówki i zapuszczam - wtedy chcę zrobić coś konkretnego.. załączam 5 zdjęć(od najstarszego do najnowszego). dwa pierwsze są jakoś sprzed dwóch lat - z moim naturalnym kolorem 3-jakoś 3 miesiące po pierwszym farbowaniu - widać co zostało z koloru ciemny szatyn:P 4 i 5- a to w kolorze ciemny szatyn (5 sprzed miesiąca-czyli najbardziej aktualne) z góry dziękuję za wszelkie sugestie! ![]() Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2010-12-02 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolory - wdowapoleninie
ło jezu! ło jezu! ależ piękna dziewojka!
![]() no nie, pogłębiacie drogie wizażanki moje (i tak duże) kompleksy! Koloru włosów bym nie zmieniała, bardzo Ci on pasuje (mówiąc szczerze dużo lepiej niż naturalny). Żadnych pasemek, rudości i cud niewid. Pięknie jest tak jak jest teraz ![]() W makijażu jestem laikiem. Na przedostatnim zdjęciu masz bardzo ładnie podkreślone kreską oczy - do tego jeszcze mocniej wytuszowane rzęsy i dla mnie już jest pięknie ![]() Mogłabyś popróbować z oliwkowymi cieniami, brązami, beżami, może jakimś zgaszonym śliwkowym ![]() Nieee, nie mogę. Trzymajcie mnie. Zazdrość to przecież grzech ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Ci pięknie za odpowiedź
![]() i za miłe słowa ![]() ale nie przesadzajmy :P hmm co do tego koloru to fakt - lepiej mi w pofarbowanych niż w swoich naturalnych, eh :P i chyba jednak zostanę przy tym kolorze.. (tzn chcę spróbować jak będzie się trzymał czarny kolor, bo ten ciemny szatyn za szybko schodzi ![]() no chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś sugestie czy coś ![]() będę wdzięczna za jakąkolwiek pomoc w zrobieniu coś z sobą :P bo widzę, że coś mało chętnych do pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nikt więcej mi już nie pomoże?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
3 fotka super
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
balejaż w sumie odpada - nie podoba mi się. wolę jeden kolor
![]() ale dziękuję. ![]() ![]() dziś muszę poćwiczyć makijaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
bardzo ładny kolorek na przedostatnim zdjęciu. nie zmieniaj bo bardzo ci pasuje. co do makijażu to wydaje mi się ze pasowały by ci jakieś zielone albo fioletowe cienie ( bardziej fioletowe:P )
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem najlepiej było po środku. Teraz ten kolor jest odrobinę za ciemny, na 3 foto wyglądasz najlepiej, bo kolor jest trochę podkręcony, ale wygląda naturalnie. Ostatnie foto - trochę za sztucznie, jak na mój gust. Ludzie dobrze Ci mówią, w czerwieni nie byłoby Ci do twarzy (zresztą niewiele komu jest).
Jeśli chodzi o makijaż, to mam wiele pomysłów, ale do włosów w odcieniu jak na 3 foto. Teraz wyglądasz zdecydowanie poważnie i wiele makijaży jeszcze bardziej Cię postarzy. Nie polecałabym ciemnych kolorów. Najbardziej mi się widzi połączenie oczy obrysowane kreską, kreska eyelinerem lub kredką i jasny beżowy cień + delikatne rozświetlenie oka kolorem "naturalnym" z perłą, już na ten jasny cień. Pasowałby Ci taka jedna trójka L'oreala ![]() Jeśli miałabyś jednak ochotę na ciemniejszy makijaż to metaliczny średni fiolet, mogłabyś spróbować też stonowanych, ciemniejszych odcieni niebieskiego.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() coś późno odpisuję, wiem, ale mam znów mały problem i postanowiłam odnowić wątek otóż chciałabym obecnie mieć właśnie taki kolor jak na 3 zdjęciu - ale kompletnie nie wiem jakiej farby szukać.. może ktoś coś doradzi? albo odradzi? dołączam kilka zdjęć farb (miesiąc temu farbowałam się na intensywną czerń, z garniera 100% color - przez tydzień faktycznie byłam czarna, kolor wyszedł fajny, ale później.. zaczął się strasznie zmywać.. no i w sumie mam kolor podobny na zdjęciu 3cim(troszkę ciemniejszy) ale te odrosty i przebłyski.. muszę coś z tym zrobić :P) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja ZBLIŻONY kolor uzyskałam Schwarzkop Natural&Easy numer 570 Kasztanowy średni brąz, czy jakoś tak. Kładam na włosy wodcieniu jasny brąz (z natury mam ciemno brązowe, ostatnio farbowane ciemnym blondem castinga)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.