|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pytanie techniczne:) baza pod makijaż a korektor
moze zacznę od tego że nie mam zbyt ogromnych problemów z cerą, najgorszy jest tylko nierówny koloryt i co jakiś czas czerwone policzki i nos. Przez to czerwienienie uzywam podkładów zeby koloryt skóry był jednolity
![]() ![]() ![]() Teraz do konkretów: -Jaka jest kolejnośc nakładania tych "preparatów"? Najpierw baza, potem korektor potem podkład? -Czy pod baze trzeba nałożyć jeszcze moze krem? (Do tej pory tak robiłam, żeby podkład lepiej się rozsmarowywał) -Czy to nie za duzo warstw? ![]() ![]() ![]() Sorki że tak się rozpisałam ale bardzo mi zależy żeby poznać tajniki idealnego makijażu bo wybieram się na spotkanie z facetem który mnie rzucił i chciałabym mu pokazać co miał a już miec nigdy nie będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pytanie techniczne:) baza pod makijaż a korektor
Podłączam się pod pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja także się podpinam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jesli makijaz krótko Ci sie trzymał, to znaczy, ze pewnie mialas zly krem i mogl sie gryźć z podkładem. ja zmienilam krem i jest o niebo lepiej.
a co do kolejnosci, to najpierw baza, potem zielony kotektor, a potem podklad. a kremu takze mozesz uzywac, ale tylko dlatego, ze cera tego potrzebuje. i poczekaj az sie dobrze wchlonie i dopiero wtedy połóż bazę.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziękuje bardzo....z tym kremem masz chyba racje, ja używam kremu Lirene aqua, fajnie na nim się podkład rozprowadzał tylko że bardzo mi się skóra świeci po tym kremie...ale ma lekką konsystencje i bardzo polubił się z moją cerą bo jest po nim taka...przyjemna
![]() Może polecicie mi jakiś dobry krem pod podkład? No i dziękuje za kolejność, mam nadzieje ze nie zrobi mi się maska na buzi przy tylu warstwach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Co do kremu zgadazm sie musi byc odpowiedni. A co do bazy to moze pomyśl o zielonej bazie korekcyjnej inglota (sama zamiarzam nabyc w przypływie gotowki) to byłaby baza i korektor w jednym. Albo mozesz kupić jakąś baze matującą po ktorej bedziesz sie mniej swiecić a i podkład bedzie trwalszy. No i do matującej zielony korektor (polecam aa oceanic)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.