![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nietrafione kosmetyki
hej babeczki - czy był już taki temat - lista, lub pierwsza trojka najwiekszych bubli kosmetycznych,na jakie wydalyscie pieniadze?
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Re: nietrafione kosmetyki
Dla mnie największa tragędią były:
1) Brzoskwiniowy krem Avonu z seri Naturals - okropieństwo, nie wiem czemu się skusiłam. Plastikowe opakowanie, a w środu niewchłanialna maź o zapachu budyniu, która wysuszała nawe moje ręce. 2) Pianka do depilacji nóg Veet - to bubel stulecia! Gdy juz się ją wydobedzie z opakowania, co nie jest wcale takie łatwe, trzeba długo czekać, a potem intensywnie pocierać. Efekt mizerny, nogi podrażnione, nigdy więcej nie kupię,przestrzegam innych. 3) Pomadka Max Factor Lipfinity - 2 ray użyta, nie nadaje się do niczego, leży i czeka, bo na razie jeszcze się łudzę, że może kiedys się przyda - tylko na pewno nie do malowania ust.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kolejność przypadkowa
![]() 1. Tusz do rzęs Lancome " Magicils" kolor fiolet, kompletny niewypał po 7 warstwie widziałam pod słońce lekki połysk fioletu, a miał to byc tusz dla ekstrawaganckich kobiet ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Krem do stóp cynamonowy rozgrzewający Avonu - klapa kompletna, ani nie rozgrzał, ani nie nailzył, podarłam sobie po nocy z nim, rajstopy bo zmienił się w pumeks szczególnie między palcami ![]() ![]() 3. Krem pod oczy Estee Lauder "ANR ERC" - kupiłam skuszona opiniami w KW. Nigdzie dopatrzeć się nie mogłam właściwości nawilżających choć tak był oceniany, za to wysuszał i ściągał mi skórę pod oczami niemiłosiernie ![]() ![]() ![]() To tyle zachwytów ode mnie ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
1. Pianka do depilacji Veeta, brrr, koszmar.
![]() 2. Podkład Maybelline Fresh Matte. Ach, te smugi, ach, ten marchewkowy kolorek. ![]() ![]() 3. Szampon Dove z mleczkiem nawilżającym do włosów przetłuszczających się. Trochę tego jeszcze było, ale te to największe. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
1. Krem Hydramax Chanel - beznadziejnie się rozprowadzał (skóra wałkowała się), wogóle nie nawilżał, okropny zapach. Nigdy więcej!
2. Podkład Double Agent HR - koszmarne rozprowadzanie, żadnego efektu matującego, fatalny efekt żółtej, zmęczonej twarzy. 3. Cień Lancome Color Focus - kolor wydawał się ładny, ale na powiekach straszny, nie wspominając o trwałości, ok. pół godziny. Tragedia!
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moje typy:
1. Sunsilk Aloe Serum mleczko zapobiegające puszeniu włosów - totalna klapa w moim przypadku, włosy jak puszyły tak się puszą, żadnego efektu, więc równie dobrze mogłoby mleczka nie być ![]() 2. Timotei lekka pianka do włosów - jak ona jest lekka, to ja chyba śnię. Nałożona na umyte włosy powodowała tragiczne tłuste strąki! I znowu mycie... Dziwne, że inne pianki nawet te z woskiem nałożone na mą główkę sprawują się porządnie ![]() 3. Avon Nail Experts odżywka do paznokci łamliwych i rozdwajających się - po pomalowaniu paznokietków po godzinie odżywka schodziła płatami, a oczekiwałam że wytrzyma przynajmniej dzień. Więc później używałam jako podkładowego lakieru pod kolorowe i w takim przypadku nie schodził. Ale dla mnie bubel... ![]() I zorientowałam się, że nie oceniłam ich jeszcze w KW... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
1. tusz calligraphy Astor - ale to rzecz gustu, wiem ze sa wielbicielki. Ja go nienawidze. Czekalam z niecierpliwoscia a trafil na liste bubli wszechczasow
2. Podkład nawilzajacy Clarinsa - smierdzi chemia, walkuje sie, wazy, nie nawilza i wogole do niczego 3. Balsam rozswietlajacy Nivea- oczekiwalam go z wytesknieniem - kupilam a wygladam jak chinczyk po nalozeniu go Generalnie najwieksze bubelki jakie mi sie trafily to z dolnej polki bo zanim kupie cos drozszego to zastanawiam sie, kupuje tylko ulubione firmy itp. Wyjatek zrobilam z Clarinsem ktorego kolorowki nigdy nie kupowalam i tak powinno bylo zostac ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ilonka - Pomadka Max Factor Lipfinity - 2 ray użyta, nie nadaje się do niczego, leży i czeka, bo na razie jeszcze się łudzę, że może kiedys się przyda - tylko na pewno nie do malowania ust..
twoja opinia ![]() mozesz mi oddac bo to moja najukochansza pomadka ![]() Widac tu dopiero jak kazda z kobiet jest inna ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Do Julita 104 Bardzo chętnie Ci ją oddam, przynajmniej nie będę miała wyrzutów sumienie, że wylądowała w koszu. Mam kolor 185, taki ciemny czerwony, trochę wpadający w brąz, sztyft nablyszczający zużyłam jako błyszczyk. Kupiłam te pomadkę jakieś 6 miesięcy temu, ale chyba jeszcze się nadaje do użycia, chyba że się "przeterminowała".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no jak ci niepotrzebna ta szminka Ilonka to ja ja chetnie przygarne
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
1.wspomniany już przez Iwone krem do stóp avonu-rozgrzewający.
2.krem avonu. 3.krem avonu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie nietrafionymi kosmetykami są: balsam do ciała Avonu o zapachu migdałow (zapach mi się z początku podobał a póżniej zaczeło mnie mdlić już na samo wspomnienie, a pozatym po paru użyciach zaczełam dostawać wysypki) i żel do debilacji w piance z Rossermana (wrrrrrrrrr). Na szczęście kosmetyki(????????) były tanie więc nie pluję sobie w brodę, że wybuliłam kasę (mimo wszystko szkoda tych paru groszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
skoro buble to buble a więc:
1. tusz l'oreala Lash Architect -alez to badziewie za adarmo tego nie chcę, 2. Krem aloesowy z avonu - smierdzi, na twarzy sie nie da go rozsmarowac bo sie wałkuj i zbija w grudki, zero nawilżenia a wręcz przeciwnie - ściaga skórę, na razie tylko 2 ale jak mi sie wspomni to dopisze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
1.Tusz L'oreala Lash Architect - okropienstwo...skleja rzesy,obsypuje sie, a tego bardzo nie lubie
2.Avon - rozgrzewajacy krem nawilzajacy do stop - to cos nawilza? ja bym powiedziala, ze raczej wysusza 3.Puder w kulkach z avonu (ten jasny) - dostalam od niego uczulenia 4.Tusz Diora Long Optic - taki drugi Lash Architect
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
1. Na pierwszym miejscu bezkonkurencyjnie perfumy "Tresor" Lancome'a. Kupilam jak ostatnia kretynka po powąchaniu koreczka w perfumerii (nie mieli testera) największą możliwą pojemność, za prawie pół mojej ówczesnej wypłaty. Porażka kompletna - użyłam chyba ze 2 razy, prawie mnie zemdliło za każdym razem, w efekcie oddałam koleżance bo sam widok flakonika doprowadzał mnie do szału
![]() 2. drugie miejsce znowu perumy (cos pechowa jestem ![]() ![]() 3. Cynamomowy balsam do stóp z Avonu, szminki i lakiery do paznokci z Avonu (nigdy, ani razu nie trafiłam w kolor), migdałowy balsam i żel pod prysznic z Avonu - chyba ta firma dostarczyła mi najwięcej bubli, zawsze sie na coś skusze a potem żałuję ![]() A z innej beczki - jak sie wstawia emotikonki do postów? Jestem tu nowa i jak na razie umiem tylko taki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - tusz L'oreala Lash Architect (to chyba raczej nikogo nie dziwi, prawda ?)
Po drugie - tusz YSL Effect Faux Cils - drogi bubel sklejający rzęsy Po trzecie - perfumy Caroliny Herrery "Chic". Za to, że w ogóle ich nie było czuć, ulatniały się w tempie błyskawicznym, a kosztowały jak za woły. Nie wiem doprawdy, co mi strzeliło do głowy, żeby je kupić. Ot, zobaczyłam nowalijkę na półce w perfumerii i poniosło mnie... Od tej pory nie kupuję nowalijek perfumiarskich. Jeszcze jeden komentarz. Otóż jestem w stanie strawić bubla, za którego dałam powiedzmy do 30 zł., ale jeśli to jest bubel z wysokiej półki, to dostaję piany na ustach. Jak płacę za coś taką kasę, to wymagam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
najbardziej nietrafione
![]() - tusz do rzęs Lancome MAGICILS bubel stulecia - tusz do rzęs Shiseido Curl Mascara C4 Violet bubel stulecia II użyty tylko dwa razy , efektu żadnego , bi-facil nie poradził sobie z nim i tarłam oko jak szalona żeby zmyć coś czego prawie nie widać ![]() - lakier do paznokci Estee Lauder Pure Color Crystal dla mnie tragedia - cienie do oczu Lancome Color Focus Duo - pomyłka , jakość i trwałość gorzej niż licha - ostatni okropnie nietrafiony kosmetyk to krem nocny Biotherm Age Fitness - smalec nad smalcami pfe - już krem Ireny Eris jest o niebo lepszy - i krem podbierany mamie czyli Repairwear Clinique na noc - ciężki , gęsty i nijaki , a skóra wygląda z rana jak szary zając za taką cenę jakość paskudna ![]() - no i Elseve Nutrileum szampon z odżywką który moim długim włosom zapewnił wrażenie nie mycia ich z tydzień - odżywka zakupiona i zasugerowana pozytywnymi ocenami na wizażu czyli Petrole z azulenem - czułam się jak stacja benzynowa z dodatkiem jakiś ziółek na dodatek strasznie przetłuszcza moje normalne włosy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
1) Pianka do golenia Venus o zapachu konwalii - koło konwalii to najwyżej leżała i to niezbyt długo, nadto miałam wrażenie, że posmarowałam nogi gumą w płynie - zamiast ułatwiać golenie zdecydowanie je utrudniała,
2) krem tłusty Iwostin - nijak nie da się go rozprowadzić. Podczas nakładania na skórę dziwacznie się dzieli - tłuszcz zbija się w taką grudę, czy jak to nazwać, a rozsmarowuje się samą wodę. Nie mam do tego cierpliwości i nawet do nóg nie bardzo się nadaje. 3) Krem pod oczy z serii Model Bioenergia Dax Cosmetics - zamiast nawilżyć przesuszył mi skórę pod oczami i pogłębił zmarszczki, które teraz w dodatku nie dają się niczym usunąć, najbardziej przeraziło mnie, jak chciałam sobie wytrzeć spod oka rozmazany tusz - przeciągnęłam w tym miejscu palcem - i tak mi zostało! Skóra wróciła na swoje miejsce dopiero po kilkunastu sekundach - upiorne wrażenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Fakt,jak sie wyda na kosmetyk 200-300 zl i okazuje sie,że to bubel to ciężko to przeboleć.Przestrzegam przed:
-nowe,kremowe cienie Shiseido- wyjątkowo nietrwałe,nie da sie nimi wykonać mocniejszego makijażu. -krem Diora Vitalmine-ot,zwykły krem nawilżający jakich wiele -fluid Clarinsa Teint Naturel-Satin-dziwna oleista konsystencja -tusz Flextencils Lancome-wysycha po 1,5 miesiaca,nie trwały -specyfiki na cellulit Vichy-Gluckoblock i D-Stock-ładnie pachnące żele to wszystko. -fluid Max Factora Hypersmooth i Loreala Ideal balance-nie matują,są widoczne na twarzy,nie trzymaja sie cały dzień,podkreślaja pory. -tusz Bourjois Coup de Theatre-masakra -Clinique-mydełko do mycia twarzy- fuj! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Kasiu,
z perfumami to jest tak, że jedni się zakochują, inni dostają trzęsiawki na samo wspomnienie. Ja zakochałam się kilka lat temu właśnie w Romansie Laurena, więc jeśli nie masz nic przeciwko temu, to chętnie go odkupię, bo właśnie kończy mi się trzecia butla. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Asystentko, mogę Ci je nawet sprezentować (prawdę mówiąc nie potrafiłbym ich wycenic - nawet nie pamiętam ile kosztowały ), tylko muszę sprawdzic czy w ogóle sie jeszcze do czegokolowiek nadają. Stoja co prawda w dość chłodnym i ciemnym miejscu ( nie w lodówce), ale tak jak już wspominałam mają dobre 3 lata (jakos szkoda mi było wyrzucic)... nie mam pojęcia jaka jest trwałość takich perfum ?
Asystentka napisał(a): > Kasiu, > z perfumami to jest tak, że jedni się zakochują, inni dostają trzęsiawki na samo wspomnienie. > Ja zakochałam się kilka lat temu właśnie w Romansie Laurena, więc jeśli nie masz nic przeciwko temu, to chętnie go odkupię, bo właśnie kończy mi się trzecia butla. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Kupiłam kiedyś z Avonu z serii Clearskin - daily multi-benefit lontoin (wszechstronna emulscja do pielęgnacji cery) Nie wiem dlaczego kupiłam, bo wcale tego nie potrzebowałam. Bałam się tego użyć, bo Avon jest kiepski, a jeśli coś jest do wszystkiego, to do niczego. Stało to pół roku , aż parę dni temu posmarowałam sobie tym... plecy i dekolt, gdzie mam zaskórniaki i pryszcze też się pojawiają...no i odkrycie!!!! Super się sprawdza, szybko się wchłania, nawilża, skóra jest gładka. I tak z nietrafionego kosmetyku uczyniłam trafiony z innym zastosowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Nooo, Kochanie, jeśli możesz je sprezentować, to bardzo chętnie. Zrewanżuję się jakimś miłym podarunkiem
![]() co do trwałości, to perfumy chyba są wieczne (a może raczej wietrzne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
W sumie wiele jest kosmetyków, które nie spełniły moich oczekiwań ale jest pare takich, które zszokowały mnie swoją beznadziejnością.Wśród nich żółtą koszulkę lidera otrzymuje ...
samoopalacz do ciała Avon - to jakiś bardzo kiepski żart był w peletonie natomiast znajdują sie: Szampon Elseve Nutrileum- tak jak Mauricel odniosłam wrażenie, że tylko jeszcze skwareczków mi na głowie brakuje Pianka do depilacji Veet- nie wiem czy usunęła by meszek z brzoskwini... Płyn do higieny intymnej z przywrotnikiem Eris -chyba z "przewrotnikiem" bo można się przewrócić-śmierdziel straszliwy Cień Loreal Color Fresco - yyy...kompletna bzdura, do tego niewidoczny zupełnie Zapach J.Lo Glow - pachnie jak tani detergent, jakby w buteleczce za spore pieniądze był pyln do tkanin -Kokosal No i dodam jeszcze, z czym pewnie wiele z wizażanek się nie zgodzi, Vichy nowy krem Normaderm - żadnych niedoskonałości mi nie usunął, równie dobrze mogłabym przez ten czas niczym się nie smarować, przynajmniej było by taniej Wrrrrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Moim niedoścignionym faworytem w tej konkurencji jest firma Avon, któej udało się wypuścić na rynek m.in. takie buble:
1. balsam po goleniu (z serii sss) - pieczenie + wysypka = nigdy więcej! 2. Clearskin - korektor antybakteryjny - ni to maskowało, ni działało 3. zestaw do manikiuru - smugi, grudki itp. ![]() FUJ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ilość takich rzeczy mam tak wściekłą że długo by wyliczać... przede wszystkim kosmetyki pielęgnacyjne Chanel, w większości bardzo miznerne. Najgorszy peeling, słabe maseczki, beznadziejne bibulki matujące. Szampony clinique, raczej średnie. 3kroki clinique. MAseczka Pure zone loreala. Kremy z serii hydramtyhic guerlaina, długie leczenie u dermatologa. Ta sama sytuacja po samoopalaczu do buzi Heleny Rubinstein. Najnowszy tusz HR Expressionist. Serum Age Delay Chanel - co to ma właściwie robić? Nowy tonik Vichy Normaderm - smród alkoholu nasuwa skojarzenia z dezynfekcją. Wiele róznych kremów pod oczy które tylko napinały i dodatkowo wysuszały skórę, przyczynaiając się do nowych zmarszczek. Sporo markowych tuszy o cenie powyzej 100 zł, kupowanych w perfumeriach i wysychajacych po miesiacu...
Dlugo by jeszcze wyliczać... LAsh Architect... jakiś krem decleora po którym zrobily mi się paskudne wypryski... jakis zel z apteki - chyba neutrogena? - dla alergikow po ktorym mialam liszaj na buzi... ale najbardziej bola te drogie wpadki, z całą pewnością ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Anna Sibiga napisał(a):
> 3) Krem pod oczy z serii Model Bioenergia Dax Cosmetics - zamiast nawilżyć przesuszył mi skórę pod oczami i pogłębił zmarszczki, które teraz w dodatku nie dają się niczym usunąć, najbardziej przeraziło mnie, jak chciałam sobie wytrzeć spod oka rozmazany tusz - przeciągnęłam w tym miejscu palcem - i tak mi zostało! Skóra wróciła na swoje miejsce dopiero po kilkunastu sekundach - upiorne wrażenie. No proszę, jeszcze raz się potwierdza, że coś może być dla jednych ideałem, a dla innych bublem i odwrotnie. Dla mnie krem pod oczy Daxa Model Bioenergia to właśnie ideał. ![]() A najgorsze buble to: 1. Dezodorant Nivea Sensitiv 2. Puder Constance Carroll 3. Angel Thierry Muglera Tego ostatniego na szczęście nie kupowałam, tylko spróbowałam od koleżanki. 2 pierwsze błyskawicznie wylądowały w koszu na śmieci. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Asystentka napisał(a):
> Nooo, Kochanie, jeśli możesz je sprezentować, to bardzo chętnie. Zrewanżuję się jakimś miłym podarunkiem ![]() > co do trwałości, to perfumy chyba są wieczne (a może raczej wietrzne ![]() Chyba faktycznie są wietrzne bo sprawdziłam i mam wrażenie że troszeczkę ich wywietrzało z flakonu (nie wiem jak to możliwe bo flakonik jest z atomizerem). Zapach wydaje mi się taki sam, ale pewnosci nie mam bo już wieki ich nie uzywałam ![]() a. potrzebuję namiary ![]() b. nie wiem jak rozwiązac koszty ew. przesyłki, bo w życiu nikomu żadnej paczki nie wysyłałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Asystentka napisał(a):
> Nooo, Kochanie, jeśli możesz je sprezentować, to bardzo chętnie. Zrewanżuję się jakimś miłym podarunkiem ![]() > co do trwałości, to perfumy chyba są wieczne (a może raczej wietrzne ![]() Hej Kobietki ![]() Oczywiście na początek sprawdź na nadgarstku czy nie uczula, a jesli będzie to np. psikaj na ciuszki... ![]() Chcociaż to też bywa różnie - moja mam ma jedne perfumy już z 6 lat i nadal nic sie nie dzieje a używa go na specjalne okazję hihi! A tak na marginesie to też bardzo lubię Romance... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Asystentka napisał(a):
> Nooo, Kochanie, jeśli możesz je sprezentować, to bardzo chętnie. Zrewanżuję się jakimś miłym podarunkiem ![]() > co do trwałości, to perfumy chyba są wieczne (a może raczej wietrzne ![]() Hej Kobietki ![]() Oczywiście na początek sprawdź na nadgarstku czy nie uczula, a jesli będzie to np. psikaj na ciuszki... ![]() Chcociaż to też bywa różnie - moja mam ma jedne perfumy już z 6 lat i nadal nic sie nie dzieje a używa go na specjalne okazję hihi! A tak na marginesie to też bardzo lubię Romance... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.