PoMoCy !!! SOS!! RaTuNkU !! HeLp Me !!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-25, 19:28   #1
september09
Przyczajenie

PoMoCy !!! SOS!! RaTuNkU !! HeLp Me !!!

....

Edytowane przez september09
Czas edycji: 2010-09-21 o 17:59
september09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 19:42   #2
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: PoMoCy !!! SOS!! RaTuNkU !! HeLp Me !!!

Co możesz zrobić ? Niewiele Twój facet okazał się wredną, zdradliwą szują

Pozostaje Ci tylko cieszyć się, że w taki oto sposób się przekonałaś Boli, wiadomo, zdrada boli najbardziej ale pomyśl sobie, jesteś wolna, jesteś młoda, życie przed Tobą a życie jest pełne wspaniałych facetów, trafisz jeszcze na odpowiedniego....Wszystko się ułoży, mimo że teraz jesteś załamana wkrótce zobaczysz światełko w tunelu...

A o nim postaraj się zapomnieć jak najszybciej, to jedyne co możesz zrobić teraz dla siebie dobrego

Trzymaj się .
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 20:03   #3
HollyG
Zadomowienie

KOchanie, jestes taka młodziutka - z całą odpowiedzialnościa za sowje śłowa - przejdzie CI tam iłość - widocznie to nie on był CI pisany. Kiedyś myslałam ,ze moje złamane serce przekroczyło granice bólu, a teraz - jestem fajniejszym człowkiem i powoli znowu odzyskuje poprzednią radość życia Głowa do góry.

Moher daje młodość.Niesie wielkich przemian wiatr
Moherowy beret opanuje świat.

"Wielkie historie miłosne mogą nie mieć końca. Ale co muszą mieć nieodzownie – to początek."
~Kłamczucha

Edytowane przez HollyG
Czas edycji: 2008-11-25 o 21:33
HollyG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 20:28   #4
ehjano
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez september09 Pokaż wiadomość
Zalamalam sie... w sobote 22listopada dowiedzialam sie ze moj chlopak wpadl ze swoja byla... nie wiem co o tym myslec wszystkim... stracilam swiadomosc tego co sie dzieje ... w sierpniu mowil mi ze jego byla sie odezwala ale twierdzil ze mnie kocha i nie zostawi... we wrzesniu i koncem pazdziernika przez szkole nie spotykalismy sie... on bez przerwy twierdzil ze mnie kocha... ja nie powiedzialam mu tego do ok 26 pazdz. i od tamtej pory planowalismy spotkanie 5 list. ale jak zwykle mi cos wypadlo... on od tamtej pory nie chcial sie do mnie odzywac... wlasnie w sob. powiedzial mi ze mnie kocha ale wpadl i musi sie ozenic... na popularnym portalu na ktorym znajduje sie znajomych ze szkolnych lat zauwazylam ze ona wstawila sobie z nim zdjecie 22 pazdziernika... mam mysli samobojcze... poklocilam sie z cala rodzina... nie mam w nikim wsparcia... czuje sie skrzywdzona... oszukana.. zwatpilam w milosc.... zepsulam sobie zycie bo juz dawniej mialam zranione zaufanie i trudno mi bylo wierzyc a gdy zaufalam mu on mnie zdradzil... jest mi bardzo ciezko.... powtarzam wciaz ze chce sie obudzic ... ze to musi byc sen.. ze to nie moze sie tak skonczyc.... POMOCY!!!!: (
Biedactwo- my pomożemy Ci... On jak widać dokonał już wyboru i musisz to uszanować tym bardziej ze tam będzie dziecko, mam nadzieje ze nie żeni się z nią z tego powodu, bo nigdy szczęśliwy nie będzie i szybciej czy później do rozwodu dojdzie... Ale dość o nim. Przy rozstaniu zawsze pojawiają sie takie wątpliwości. To normalne. Teraz na plus bedzie to ze nie spotykaliście sie zbyt czesto... Poza tym na forum możesz znaleźć też wątek "Rozstanie z facetem- czy któraś z Was to przeżywa cześć 4" Zajrzyj tam. Wypowiedz sie. Takie pisanie naprawde pomaga w trudnych chwilach.

'Zastanawiam się, dlaczego mężczyźni w ogóle bywają poważni. Mają to coś długiego, delikatnego i zabawnego, co im dynda między nogami, to się podnosząc, to opadając z własnej woli... Gdybym ja była mężczyzną, bez przerwy śmiałabym się sama z siebie.'

ehjano jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 20:30   #5
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Twój smutek, rozpacz- nie jest wart tego dupka! Wiem, że jest ciężko, ale znając życie wiem, że jeśli się tym załamiesz to zarówno ta dziewczyna (jego ex) jak i on sam będą triumfować. Pokaż im, że masz siłę, bo przecież ją masz!

Wiem też, że ciężko Ci teraz o tym wszystkim nie myśleć, spróbuj wypełnić swój czas, by nie mieć nawet chwili by o tym wspominać. (daj się ponieść wizażowi, wyjdz z przyjaciółmi, zapisz się na joge...)

trzymaj się mocno ;*
arkusz
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 20:44   #6
Malla
Nie depcze krokusów

september09 - strasznie mi przykro... Jesteś taka młoda, że jeszcze poważni faceci będą marzyć o Twoim jednym spojrzeniu...
Stary 2008-11-25, 21:01   #7
Avv
Wtajemniczenie

Po pierwsze: nie rozpaczaj po tym palancie, bo nie warto. Wiesz ilu lepszych facetów spotkasz?
Po prostu zapomnij, takie osobniki nie zasługują nawet na pamięć o nich, uwierz.
Nie rujnuj sobie przez to życia, to, że facet okazał się kretynem nie znaczy, że masz zacząć wątpić w miłość i kłócić się z całą rodziną.
I dziewczyno: jakie myśli samobójcze! Nawet o tym nie myśl. Masz całe życie przed sobą i jeszcze niejednego fajnego faceta, który będzie zasługiwał na to miano, bo ten, to zwyczajny dupek.
Jeśli naprawdę bardzo ciężko to przeżywasz, to porozmawiaj z psychologiem lub jakąś zaufaną osobą, to pomaga. Bo każdy ma różny charakter, ja bym go po prostu kopnęła i starała się zapomnieć i żyć dalej i naprawdę się nie przejmować, bo to najlepsze, co możesz zrobić.
Avv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-25, 21:05   #8
KiNgUsIa_86
Raczkowanie

Gdyby nie ta nieszczęsna wpadka, pewnie długo nie miałabyś okazji dowiedzieć się, że Twój TŻ przyprawia Ci rogi ze swoją byłą i nadal twierdziłby, że Cię kocha...

I pomimo, że domyślam się, że boli jak cholera, to za jakiś czas, gdy przemyślisz wszystko na spokojnie, na pewno przyznasz nam rację, że facet nie był wart złamanego grosza, a teraz spotkało go to, o co sam się prosił. Za błędy trzeba płacić- jego zapłata jest odpowiednia w stosunku do tego, co zrobił... Zakładam, że nie taką przyszłość sobie wymarzył.
Stary 2008-11-25, 22:51   #9
studi
Zakorzenienie

Nawet nie wiem czy słowa wsparcia z cyklu wszystko bedzie wporzadku podniosą Cię na duchu...Okropna sytuacja((Trzymaj się
Stary 2008-11-26, 05:05   #10
dzika kocica
Raczkowanie

Nie obwiniaj siebie. Nie zrobiłaś nic źle, ani tego,żeby go zmuszać do takiego czynu.
To jest tylko i wyłącznie jego wina. To on popełnił błąd. Kobiety nie są wiatropylne.
dzika kocica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 06:41   #11
lalinka23
Raczkowanie

tacy niestety najczesciej po jakims czasie chca wracac, wszystko naprawic, nagle rozumieja jaki blad popelnili i ze to ty jestes ta jedyna....ja bym ci chciala zyczyc sily zebys umiala powiedziec palantowi zeby spadal. nie zasluguje na ciebie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 07:50   #12
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

boli... przejdzie, byc może nie zapomnisz o nim tak szybko jak byś chciała ale po pewnym czasie przestanie... skoro tak zrobił, że Cię zdradził widocznie nie był Ciebie wart... nie zawracaj sobie nim już uwagi... teraz , no nieweim rzuc się w wir pracy, szkoły, hobby itp, itd... z biegiem czasu zapomnisz...

Trzymaj się cieplutko i głowa do góry
Stary 2008-11-26, 09:46   #13
gosiekck
Rozeznanie

GG do gosiekck Send a message via Skype™ to gosiekck

to straszne co Ci zrobil i boli i napweno jeszcze bedzie bolalo. Poprostu zwykły dupek z nigeo i niewie co starcił... Niestety nasunela mi sie taka mysl ze tak czasem bywa w zwiazkach na odleglosc i moze Cie to nie pocieszy ale to dobrze ze sam ci o tym powiedzial niz mialabys sie dowiedziec w jakis inny sposob.
Moim zdaniem nie warto sie klucc z rodzina bo chlopak jest i chklopaka niema a rodzina jest zawsze i to w niej wlasnei powinnas miec oparcie. Moze porozmawiaj z mama i odpowiedz co sie dzieje bo z tata to roznie bywa. A mama to kobietka i lepiej zrozumie.
Może ci zbyt dużo nie pomogłam ale trzymaj sie (bo tylko tyle moge ci powiedzieć )

Niema takich jak my dwoje <3

Sesja!
gosiekck jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 12:05   #14
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: PoMoCy !!! SOS!! RaTuNkU !! HeLp Me !!!

Cytat:
Zalamalam sie... w sobote 22listopada dowiedzialam sie ze moj chlopak wpadl ze swoja byla... nie wiem co o tym myslec wszystkim... stracilam swiadomosc tego co sie dzieje ... w sierpniu mowil mi ze jego byla sie odezwala ale twierdzil ze mnie kocha i nie zostawi... we wrzesniu i koncem pazdziernika przez szkole nie spotykalismy sie... on bez przerwy twierdzil ze mnie kocha... ja nie powiedzialam mu tego do ok 26 pazdz. i od tamtej pory planowalismy spotkanie 5 list. ale jak zwykle mi cos wypadlo... on od tamtej pory nie chcial sie do mnie odzywac... wlasnie w sob. powiedzial mi ze mnie kocha ale wpadl i musi sie ozenic... na popularnym portalu na ktorym znajduje sie znajomych ze szkolnych lat zauwazylam ze ona wstawila sobie z nim zdjecie 22 pazdziernika... mam mysli samobojcze... poklocilam sie z cala rodzina... nie mam w nikim wsparcia... czuje sie skrzywdzona... oszukana.. zwatpilam w milosc.... zepsulam sobie zycie bo juz dawniej mialam zranione zaufanie i trudno mi bylo wierzyc a gdy zaufalam mu on mnie zdradzil... jest mi bardzo ciezko.... powtarzam wciaz ze chce sie obudzic ... ze to musi byc sen.. ze to nie moze sie tak skonczyc.... POMOCY!!!!: (
Może to nie na temat, ale zastanawiam się kiedy rodzice nastolatków którym zdarzyła się wpadka przestaną być tak samo głupi jak sami nastolatkowie i naciskać na takie "szczere śluby". Musi się ożenić - żeby za 3-4 lata się rozwieść, tak?
Stary 2008-11-26, 13:20   #15
Elfir
Zakorzenienie

Skomentowałabym to, ale Wyrak zaraz by mi zarzucił, że komenatrz wynika wyłacznie z mojej niechęci do KK
Dlatego pozostanę przy apelu. Myślcie samodzielnie. nikt nie ma prawa mówić jak macie postępować i co jest własciwe, jesli same czujecie, że tak nie jest.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 13:35   #16
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Może to nie na temat, ale zastanawiam się kiedy rodzice nastolatków którym zdarzyła się wpadka przestaną być tak samo głupi jak sami nastolatkowie i naciskać na takie "szczere śluby". Musi się ożenić - żeby za 3-4 lata się rozwieść, tak?
No włąsnie: "musi" czy "chce"? Widocznie nie jest to niego jakąś traumą, jesli jednak się żeni...
W sumie nie zostało tu napisane nic o tym czy ktoś na to naciska czy nie.
----------
Dziewczyno, ciesz sie, że Cie mineło życie z takim człowiekiem. A jego przyszłej zonie szczerze wspólczuję już teraz.

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Skomentowałabym to, ale Wyrak zaraz by mi zarzucił, że komenatrz wynika wyłacznie z mojej niechęci do KK
Dlatego pozostanę przy apelu. Myślcie samodzielnie. nikt nie ma prawa mówić jak macie postępować i co jest własciwe, jesli same czujecie, że tak nie jest.
Tak, bo ludzie innych wyznań, to nie naciskają na slub w takiej sytuacji...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2008-11-26 o 13:37
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 13:50   #17
Elfir
Zakorzenienie

Luba - kazda moja krytyczna wypowiedz na temat religii (nieokreślonej często w postach) jest odbierana jako atak na KK

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Stary 2008-11-26, 14:04   #18
Malla
Nie depcze krokusów

W innych religiach też naciskają. A w innych kamieniują, więc KK to nie wyjątek.
Stary 2008-11-26, 14:11   #19
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

To on nawalił, sam to sobie na łeb ściągnął, bo skoro wpadli, to musiał zdradzić.
I jeszcze był na tyle głupi, żeby się nie zabezpieczać.
Nie dość, że kłamliwa szuja, to jeszcze półinteligent.

Teraz cierpisz i płaczesz po nim, ale to minie. Z czasem sama zobaczysz, że nie był tego wart. Jesteś młoda, całe życie przed Tobą, poznasz fajnych (naprawdę fajnych) facetów i będziesz miała szanse na ułożenie życia z kimś innym.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 14:28   #20
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: PoMoCy !!! SOS!! RaTuNkU !! HeLp Me !!!

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
No włąsnie: "musi" czy "chce"? Widocznie nie jest to niego jakąś traumą, jesli jednak się żeni...
W sumie nie zostało tu napisane nic o tym czy ktoś na to naciska czy nie.
Jak jest na prawdę to wiedzą sami zainteresowani, po prostu sam wątek mnie zmusił niejako do takiej refleksji. Dawniej w jęz. polskim funkcjonowało takie określenie "musi się żenić" co oznaczało właśnie dokładnie wpadkę pozamałżeńską (niezależnie od tego czy do ślubu doszło, czy nie), nierzadko dostarczając potem w kłótniach oraz podczas rozwodu argumentu "musiałem się z tobą ożenić" czyli w domyśle byłaś w ciąży, spodziewaliśmy się nieplanowanego dziecka (przy okazji obarczanie kobiety winą za nieplanowaną ciążę - tak jakby co najmniej do zapłodnienia doszło metodą in-vitro i wbrew woli mężczyzny...).

Zadziwia mnie, że ci młodzi ludzie, uważają się za dorosłych a najpierw nie potrafią myśleć - nie stosując antykoncepcji, a potem po raz drugi również nie potrafią myśleć - zawierając małżeństwo, które jest na jakieś 95% skazane na klęskę...

Droga autorko wątku nic nie straciłaś, nawet dobrze, że tak wyszło. Chyba nie chciałabyś być na miejscu tamtej dziewczyny - czyli szybka ciąża, szybki ślub, szybki rozwód i do tego szybkie PROBLEMY.
Stary 2008-11-26, 15:30   #21
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Skomentowałabym to, ale Wyrak zaraz by mi zarzucił (...)
Oho, mania przesladowcza ?

september09 - nie potrzebujesz pomocy. Lexie ladnie to opisala; wiem ze teraz sie boli, ale Ty sie ciesz, bo wyszlo na jaw jego zdrada i jeszcze ze koles jest zdeke niepozbierany (bo sie nie zabezpieczyl nawet). Na dluzsza mete, to dla Ciebie czysta korzysc.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 15:42   #22
Hultaj
BAN stały

Helpnąć to Ci za wiele nie można, , ale jedno - facet poszedł w tango ze swoją eks, a Ty sobie krzywdę chcesz zrobić?? Nie bądź głupia, zostaw tę cechę jemu.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 18:21   #23
september09
Przyczajenie

...

Czas edycji: 2010-09-21 o 18:22
Stary 2008-11-26, 18:33   #24
Malla
Nie depcze krokusów

Nie kocha się na żądanie. Albo ją kocha, albo złymi założeniami się kieruje, decydując na ślub.
Stary 2008-11-26, 19:06   #25
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Dziekuje za wypowiedz w moim watku.... Boje sie ze juz nikomu nie zaufam gdyz moje zaufanie jest juz mocno zszargane....a jesli nie zaufam to nie ma mowy o szczesciu... on wezmie slub (jak sam twierdzi) dlatego ze chce jak najlepiej dla swojego dziecka, i chce mu stworzyc prawdziwa rodzine.... Podejrzewam ze pokocha swoja eks-obena (?) dziewczyne i ulozy sobie zycie .... A co ze mna ?! czuje sie strasznie odrzucona i niepotrzebna ...
A ja podejrzewam, że za parę lat owa panienka będzie samotna matką, bo mąż wymienił ją na lepszy model (szczupły, opalony i bezdzietny). I wtedy przypomni sobie, jak to przespała się z zajętym chłopakiem... i będzie wiedziała, że na własne życzenie ma takie życie, a nie inne. W pozytywne rozwiązanie tej historii nie wierzę ślub "dla dobra dziecka" zwykle kończy się chodzeniem na boki...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 19:15   #26
Wroclovianka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za wypowiedz w moim watku.... Boje sie ze juz nikomu nie zaufam gdyz moje zaufanie jest juz mocno zszargane....a jesli nie zaufam to nie ma mowy o szczesciu... on wezmie slub (jak sam twierdzi) dlatego ze chce jak najlepiej dla swojego dziecka, i chce mu stworzyc prawdziwa rodzine.... Podejrzewam ze pokocha swoja eks-obena (?) dziewczyne i ulozy sobie zycie .... A co ze mna ?! czuje sie strasznie odrzucona i niepotrzebna ...
Wiem, że Ci trudno w to uwierzyć teraz ale Ty sobie jeszcze ułożysz życie i napewno będziesz szczęśliwa To Oni przegrywaja właśnie swoje życie - niechcianą ciażą, ślubem z przymusu i związkiem bez głębszego uczucia.

Może zajmij się czymś co pozwoli Ci się poczuć potrzebną? Wolontariat, pomoc w schronisku dla zwierząt itd. a do tego będzie to zajęcie, które oderwie Cie od tego wszystkiego... Trzymaj się

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 19:24   #27
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Ej, ale serio uważasz, że on przejdzie nagłą metamorfozę i zmieni się w przykładnego i kochającego męża i ojca? Skoro mógł zdradzać Ciebie, choć podobno Cię kochał, to ją też pewnie zdradzi, skoro jej nie kocha i chce brać ślub ze względu na ciążę. Takie związki zwykle źle się kończą, bo nie kocha się na zawołanie.

Ty też sobie ułożysz życie i podejrzewam, że lepiej na tym wyjdziesz niż oni oboje
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-26, 22:05   #28
september09
Przyczajenie

....

Czas edycji: 2010-09-21 o 18:19
Stary 2008-11-27, 09:21   #29
Elfir
Zakorzenienie

Głupia, głupia, głupia! Po co te SMS? Chcesz na siłe wywołac u niego litośc do swojej osoby? Szanuj się. Zachowaj godnośc. Wybrał inną, zdarza się. Niewiele jest na świecie kobiet, które nie przezyły zawodu miłosnego, a jednak znalazły sobie wartosciowych partnerów, zyją i sa szczęsliwe.

Przestań tragizowac, bo nic niezwykłego się nie wydarzyło. Ulokowałaś uczucia w złym obiekcie. Moze następnym razem się uda.

T.Pratchett
Stary 2008-11-27, 09:39   #30
suszarka
Buc

Cytat:
Dzis zobaczylam jego komentarz pod ich zdjeciem " Moja ... ;** ". Moje serce zamarlo. W chwili silnych emocji napisalam do niego sms " szkoda ze nawet nie wiesz co znczy slowo - kocham a tak czesto go uzywasz". Jego odpowiedz : " Pomoc milosc nie istnieje dla ciebie tynigdy nikogo niekochalas... wiec skad mozesz wiedzec czy wiem dla mnie teraz to odpowiedzialnosc" . Nie pamietam co odpisalam ale jego odp : " mslisz ze mi jest latwo co mam zrobic chcesz zebym poswiecil w imie milosci dziecku zycie zmarnowal ;(moje i ak jest juz zmarnowane, bo teraz to nawet szkoly nie bede mogl skonczyc" ( On studiuje i ma 21 lat).
i jeszcze jedna wiad. " mi tez jest ciezko musze sam siebie oklamywac... codziennie wstaje mysle ja to bedzi i ze nie mog sie poddac ... co mam zrobic zostalem sam (?) i co mam teraz gdybac co by bylo gdyby ...teraz nie mozemy taka jest prawda.. milosc nic nie zmieni..."
Zalamalam sie kompletnie nie wiem co robic. Ide spac i pomodle sie o to zeby te sen byl wieczny ...
czekać.bo największy ból łagodnieje w czasie.
płacz,wyj,tup,krzycz, wyzwól emocje z siebie. i pozwól sobie na smutek, masz prawo.

Moja mama mawia i zawsze ma racje - tego kwiatu jest pół światu.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości