|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
niska samoocena Tż-ta
Dziewczyny!!
Jestem ze swoim Tż-tem juz dwa lata dogadaujemy sie najlepiej jak mozemy, kochamy sie bezgranicznie, kłócimy sie bo tez trzeba czasmi:P mowiąc w skrócie sielankowe życie od lat dwóch. Lecz Tz ma bardzo niska samoocenę o sobie. Cały czas powtarza jaki on jest brzydki i nie wie kompletnie co ja w nim takiego widze zaprzecza komplementom![]() Co do mnie to potrafi ich sypac tysiące na minute a sobie nie da nic przetlumaczyc:/ Mi podoba On sie bardzo i takiego chlopaka teraz to tylko ze swieca szukac ale on poprosu tego do wiadomosci nie przyjmuje ![]() Wiele razy o tym rozmawialismy ale bez żadnego skutku ![]() co mu powiedziec zeby zrozumial? albo przynajmniej przyjął to do wiadomości ze dla mnie on jest najprzystojniejszym chłopakiem pod słoncem Jakieś propozycje?? bo ja juz sama nie wiem
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: niska samoocena Tż-ta
Powtarzać codziennie po 500 razy, przez następne dwa lata. Może kiedyś uwierzy. Innego rozwiązania nie ma raczej, z tego co pamiętam.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
powiedz mu, że skoro twierdzi że kłamiesz, tzn że on też kłamie komplementując Cie itp itd. i że na prawdę uważa że jesteś brzydka tylko tak mówi żeby Cie pocieszyć(albo coś tam zrobić:P). Chyba rozumiesz o co mi chodzi (?)
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie tylko mów mu komplementy "na sucho" ale chwal w konkretnych sytuacjach. Gdy Ci pomoże, powiedz: "Skarbie, co ja bym bez Ciebie zrobila?
. W końcu facet sam zrozumie, że skoro taka atrakcyjna dziewczyna poświęca mu swój czas to musi mieć w sobie to coś
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Jestem pewna, że już miliony ray przekonywałaś go, że źle się ocenia... chyba bym już trochę spanikowała i zaprowadziła go do psychologa, skoro nie wierzy swojej ukochanej idealnej kobiecie.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A moze on poprostu chce slyszec tych komplementów wiecej ??
Moj tż ma identycznie, i jak sie go kiedys spytalam czemu tak gada ze brzydki itd i zapytalam czy czasem wiecej komplementów nie chce slyszec to powiedzial ze tak. Wiec to bardzo mozliwe, nie tylko kobiety lubia mile slowka na ich temat. Faceci tez, i czasem nawet wiecej niz my ![]() A jesli dalej nie `dociera` do niego to mow mu wiecej tak jak napisala szugarbejb.
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
No nie wiem, ja miałam faceta, który też zasypywał mnie komplementami, a jak ja mu coś próbowałam powiedzieć, to mówił, że wcale tak nie jest albo że kłamię i jeszcze się obrażał. No więc co miałam zrobić, przestałam mówić cokolwiek.
Mam wrażenie, że niektórzy to lubią marudzić dla zasady. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokladnie
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po prostu skromny chłopak Faceci inaczej przyjmują komplementy. Taki charakterek... czym tu się przejmować, to chyba lepiej,że on uważa, że Ty jesteś jego skarbem niż żeby chodził pewny siebie i twierdził,ze jesteś "jego" i bez dyskusji. a Twój chłopak na pewno jest taki bardziej delikatny itp. Nie każdy musi być kozakiem w stylu Johnego Bravo - "Kochanie, ale dziś przystojnie wyglądasz" - "wiem, Maleńka, jesteś dziś trzecią, która mi to mówi"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

zaprzecza komplementom