![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
żenujace jak dla mnie ale zapytam..
Drogie Panie
![]() MAm do Was takie pytanie, pisze w imieniu mojej dobrej kolezanki ..dodam ze temat jest dla mnie zupelnie niezrozumialy i zenujacy ale jeste ciekawa czy sa osoby ktore rowniez zmagaja sie z podobnym problemem.. Otoz mojej przyjaciolki mezczyzna nie lubie z nia spac..nie mam tutaj na mysli kontaktu fizycznego bo w tej kwestii podobno uklada im sie idealnie, ale on po prostu sie z nia nie wysypia..budzi sie okropnie zmeczony i dlatego tego unika..Z tego co opiowiada moja kumpela jest jej bardzo przykro z tego powodu i czasami sie o to sprzeczaja bo ona by chciala czesciej spedzac z nim noce aby sie po prostu przytulac a on daje jej to tylko sporadycznie, raz dwa razy w miesiacu.. Kochaja sie bardzo i nie moge bez siebie ale jest ten jeden szkopul...czy ktoras z Was miala lub ma podobny problem? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: żenujace jak dla mnie ale zapytam..
Słyszałam kiedyś o tym, wiem, że coś takiego jest możliwe, jednak nigdy się z tym nie spotkałam w swoim życiu, jedynie gdzieś przelotem, więc nie wiem co doradzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jest rozwiązanie
szerokie łóżko ![]() i dwa zestawy pościeli ![]() wg mnie to nic dziwnego, ja na początku też się nie wysypiałam w jednym łóżku z tż i z tego co wiem to dużo osób lubi mieć trochę przestrzeni dla siebie podczas snu, i miłość nie ma tu nic do rzeczy ![]() chyba że koleżanka podejrzewa że ją kłamie mówic że się nie wysypia i podejrzewa coś innego
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-16 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie mam w tym nic żenującego,normalna sprawa.Jestem jedynaczką i całe zycie spałam samiuśka w wielkim łóżku ,podobnie mąz i nie ma nic dziwnego w tym że sie ze soba nie wysypialismy i nie wysypiamy,czasem nawet nachodzi nas chec i on np rzuca hasło -"choć spróbujemy zasnać przytuleni ",ale od 7 praktycznie lat nam sie to nie udało.Spimy w jednym duzym łózku ale pod dwoma zestawami pościeli,tylem do siebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jeśli chodzi o taką błahostkę to my z tż też śpimy pod dwoma zestawami pościeli, bo lubimy się jakby zawijać w kołderkę itp.. Przytuleni też nie raz chcieliśmy zasnąć, ale nie dajemy rady i zaraz się każdy usuwa w swój kąt ![]() Jednak w tym przypadku ja zrozumiałam problem inaczej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja z moim byłym już lubym spalismy oddzielnie. Obydwoje sie "rzucamy" po łóżku w nocy, a do tego on jest duzy wiec na normalnej wielkosci lozku zadne z nas sie nie wysypialo. Z reszta ja w ogole nie cierpie z kims spac i nawet na najwiekszym i najwygodniejszym lozku nie wyspie sie z druga osoba.
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2009-01-16 o 20:41 Powód: Post pod postem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poczytajcie w internecie, w zwykłej wyszukiwarce, mówię Wam, że o tym czytałam, więc na pewno coś na ten temat znajdziecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak oglądam filmy w których ludzi zasypiają i budzą się przytulnie to zawsze się dziwie, kiedyś nawet próbowiliśmy ale nic nie wyszło z tego ![]() Aha i to jest także kwestia przyzwyczajenia, no i spania we własnym łóżku, bo to coś innego kiedy mają wpólne mieszkanie i wspólne łóżko a co innego kiedy mieszka się oddzielnie i idzie się do drugiej osoby w "odwiedziny" ja w czasach narzeczeństwa kiedy spałam u tż też się nie wysypiałam a teraz we współnym mieszkaniu jest normalnie
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-01-16 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tylko wiecie co dziewczyny, ok sa takie przypadki wiele osob musi sie przyzwyczaic do spania z druga osoba, niektorzy nigdy sie tego nie naucza.. ale tutaj chodzi nam o troche inny aspekt tej sprawy..Moja kolezanka uwaza ze skoro on ja kocha to powinien chciec czesciej tej bliskosci jaka jest wspolne zasypianie itd. i powinien czasami w imie tej bliskosci po prostu jakos przetrwac to zmeczenie, bez przesady wspolne spanie to przeciez nie jest calonocna impreza.. I tutaj powstaje problem ktorym ona sie martwi..ze skoro on nie potrafi z nia teraz spac i robi to rzadko to jak on widzi wspolna przyszlosc..
Eh czasami zastanawiam sie czy kazda z nas musi miec z tymi TZ-tami jakis problem:P Ja wczoraj wykrzyczalam swoj teraz kolejny za kolezanke bo powiedzialam ze troche mi pomoglyscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja i moj tz robimy dokladnie to samo!!! Pzred snem sie poprzytulamy a potem hop pod swoja kolderke. Lozko tez mamy duze, wiec przestrzen jest wystarczajaca dla obojga. A jak sie zbudze w nocy i chce do tzta przytulic, to go odszukuje pod kolderka ![]() Fajnie sie poprzytulac ale tak spac i sie wyspac na pewno nie dalabym rasy! Mysle , ze proble twojej kolezanki jest normalny, choc dziwi mnie czemu nie chce zostawac z nia na noc? Pzreciez nie musza sie obejmowac cala noc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No wlasnie nie chce bo pozniej umiera ze zmeczenia jak mowi...dlatego ona sie martwi jak to bedzie pozniej..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nam dane na razie było spędzić ze sobą kilka nocy + 3 tygodnie na wakacjach - i nie byliśmy w stanie zasnąć dopóki nie ułożyliśmy się w końcu "dupcia do dupci", wtuleni w siebie plecami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A co w tym zenujacego?
Albo nie sobie lozko wieksze sprawia, albo on niech ja sobie potuli przed snem, przeciez chyba nie bedzie sie nie wysypial do konca zycia przez to ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-01-16 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ też nie może się ze mną wyspać i już postuluje o dwa komplety pościeli, kiedy już zamieszkamy razem. Ja się w nocy wiercę, zajmuję mnóstwo miejsca, i chociaż zasypiamy razem, to on wstaje potem "połamany".
Dla koleżanki mam taką radę, żeby w ramach zastępstwa może próbowała od czasu do czasu drzemać po południu z chłopakiem? To też, przynajmniej mi, daje ogromne poczucie bliskości, nawet jeśli nocne spanie każde potem uskutecznia w swoim łóżku.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Może to też przez emocje nie może zasnąć przy niej i dlatego jest po takiej nocy niewyspany. Albo koleżanka chrapie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Hej. Ja tak mam jak twoj Tż. Uwielbiam spać sama. Nie potrafię spać z nikim. Teraz meszkamy z moim tż i jest cieżko z mojej strony. Często go budze, że posuń się, daj kołdre i nie chrap. On lubi spać przytulon, ja nie potrafię tak wyleżeć chwilę nawet. Wiesz ja tego tż twojej kolezanki bardzo rozumiem. Bo ja MUSZE SIĘ WYSPAĆ jak tego nie zrobi cały dzień się źle czuje, oczy się same zamykają, mam ciężkie zmęczenie no i lepiej się od mnie nei zbliżać. I uważam że twoja kolezanka troszkę przesadza. Chyba najlepszym rozwiązaniem to dwa łóżka, no chyba że koleżanka tak chrapie że ściany się trzęsą
![]()
_________Po burzy zawsze wychodzi słońce_________ Edytowane przez Maalwaaa Czas edycji: 2009-01-16 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Myślę, że to możliwe, że się nie wysypia i nie jest to tylko marna wymówka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Takie cos jest jak najbardziej mozliwe. Niestety ale to ja w związku jestem osobą która się nie wysypia
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co ma do tego jedynactwo .
ja rowniez lubie spac "sama" tzn z kims ale oddzielnie ,bez przytulania i sapania sobie w twarz. Mamy szerokie wielkie łózko i 2 oddzielne zestawy poscieli,lubie sie zawinąc w kołdre i przybierac rozne pozycje a spanie pod jedna koldra nie daje mi tej mozliwosci :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
My śpimy właśnie plecami do siebie, tak możemy nawet na nierozłożonej kanapie. Za to najprzyjemniejsza pobudka to jak rano przytula mnie i całuje po szyi - ponoć zaczynam mruczeć zanim się obudzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
My też mamy oddzielne kołdry, bo z kolei ja nie lubię jak mąż się przytula do mnie podczas zasypiania czy spania, bo nie mogę po prostu spać. Budzę się, albo nie mogę zasnąć i nic na to nie poradzę. Jest mi nie wygodnie. Dlatego tak jak mówiły dziewczyny trzeba się przed spaniem naprzytulać i na swoją połówkę łóżka się udać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Mi strasznie niewygodnie spało się z Exem. Nie lubiłam z nim sypiać.
Rano byłam rozdrażniona i jakaś nie do życia. Zaś z obecnym partnerem śpi mi się wspaniale, całą noc jestem w niego wtulona i nie przeszkadza mi to - jemu równiez.
Wtuliłam twarz w jego ramię. - Kocham Cię - szepnęłam. ![]() Edytowane przez shineE Czas edycji: 2009-01-16 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2009-01-16 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Niektórzy nie potrafią spać z kimś i jedyne co można zrobić to to zaakceptować. Skoro chłopak jest zmęczony po takiej nocy, to bez sensu robić z tego halo i go zmuszać.
Wątek zmusił mnie do odszukania słów Kory na ten temat. faktycznie kilka lat temu jej wyznanie o osobnych sypialniach było szeroko komentowane. Gdybym miała wystarczająco przestrzeni w domu tez bym tak chciała ![]() Poniżej cytaty "W dorosłym życiu urządziła sobie sypialnię tak, żeby w niej być sama. Kiedy w jakimś wywiadzie powiedziała, że mają z Kamilem osobne sypialnie, pojawiły się plotki. - Dziwię się, jak małżeństwo może spać w jednym łóżku. Kiedy w filmie widzę, że ludzie kładą się spać do jednego łóżka, jestem strasznie zmęczona. Po prostu się duszę. Potrzebuję przestrzeni fizycznej i psychicznej. - Ale jak jest mi źle, mam lęki, to Kamil przychodzi do mnie i czuwa, aż zasnę." i drugi "Udało się pani stworzyć wspaniały dom na warszawskich Starych Bielanach. Czy wciąż z Kamilem macie oddzielne sypialnie? Spotkałam niedawno w Guliwerze, naszej ulubionej krakowskiej restauracji, do której przychodzą poeci, Wisławę Szymborską. Siedziała jak zwykle przy swoim stoliku i bardzo miło mnie powitała. Zawsze mnie to wzrusza, że osoby z kompletnie innego świata, czasem z takiego panteonu, wiedzą, kim jestem. Pani Wisława wtedy powiedziała, że jesteśmy sobie bliskie światopoglądowo. Bo ona tak strasznie lubi to, że ja osobno śpię. „Tak ma być – mówi. – Sypialnie osobne”. Jestem wielką estetką i spanie z osobą obcą w łóżku jest dla mnie trudne emocjonalnie." Edytowane przez 2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 Czas edycji: 2009-01-16 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
miałam na mysli , to że nigdy nikt do mnie do łóżka np na ploty(czego zresztą nieraz żałowałam)nie przychodzil i nie miałam za bardzo mozliwosci przyzwyczaic sie do spania obok kogos innego,na co osoby z rodzeństwem maja jednak odrobine wieksze szanse-i tylko to...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Oj łóżko to moje królestwo. Lubię się przytulać przed snem. Nie przepadam za zasypianiem w ramionach partnera. Ciągle się wiercę zanim znajdę odpowiednia pozycję. Muszę mieć swobodę
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.