|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() blondo-rude włosy; jak się ich pozbyć?;( pomocy!!
Witam. Przeszukałam już chyba wszystkie wątki i w żadnym nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania. A mianowicie...
Wczoraj przefarbowałam włosy ultraintensywnym rozjaśniaczem palette, wyszedł mi kolor platynowy z rudymi refleksami. Wyglądam w nim okropnie;( wcześniej miałam kolor żółty blond. Natomiast mój naturalny kolor to tzw. mysi blond i bardzo chce do niego wrócić!! Są może na to jakieś naturalne sposoby (żeby przyciemnić włosy i pozbyć się rudych refleksów)? Czy może będę musiała przefarbować włosy farbą zbliżoną do odrostów?? Np. L'Oreal - 7,1/L Islande Popielaty Blond. Czy wogóle farba zafarbuje mi ten mega jasny odcień? Proszę pilnie o jakieś rady, bo chce coś zrobić z włosami żeby wyglądały naturalnie, a nie chce chodzić do szkoły w tym okropnym odcieniu;( A najchętniej cofnełabym czas o te trzy lata gdy zaczęłam farbować włosy;( Dodam tylko, że dekoloryzacja nie wchodzi w rachubę bo mam 15 lat i chce jeszcze mieć włosy a nie żeby wszystkie wypadły. I obcinanie też raczej odpada bo długoś włosów jest gdzieś za łopatki.. A no i odrosty też narazie są zerowe;(
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: blondo-rude włosy; jak się ich pozbyć?;( pomocy!!
Cytat:
![]() Idź do fryzjerki, niech ona ci doradzi jak odzyskać naturalny kolor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jedyne wyjście to pofarbowanie włosów kolorem zblizonym do naturalnego. Ale takie kolor jest bardzo trudno uzyskac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
tak Fresa niestety w wieku 12 lat zaczęłam farbować włosy;( teraz tego mega żałuję;(
tootsie chyba masz rację ![]() ![]() mimo wszystko dziewczyny dzięki za podpowiedź;*
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Miałam podobny problem... Fryzjerka nie miała czasu na ten weekend a ja koniecznie chciałam mieć platynowe włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
raczej lepiej żebyś poszła z tym do fryzjera...ale najpierw możesz spróbować szamponu niwelujący żółty kolorek
np. Szampon nadający platynowy odcień Joanna. Kosztuje ok. 6 zł, sama go jeszcze nie próbowałam, ale podobno działa cuda z tego co czytałam http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=14536 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
już przefarbowałam włosy na ciemny blond
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
mam nadzieje ze ktoś odwiedzi ten watek bo mam ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.