|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 775
|
ch³odne i z³ote refleksy- ma to sens?
Mam zamiar zrobiæ sobie pasemka, naturalny kolor w³osów ¶redni blond, raczej neutralny, tzn w s³oñcu widoczne s± takie ch³odno z³ote refleksy. Do tej pory robi³am jasne, ok 1-1,5 tonu ciemniejsze od platyny i by³am zadowolona, ale ostatnio s³yszê, ¿e ³adnie mi w z³ocistych w³osach. Mam tendencjê do rudawienia po farbowaniu, je¶li wiecie o co mi chodzi, tak po ok 4 tygodniach. Tak siê zastanawiam, czy jest mo¿liwe zrobienie i ch³odnych i z³ocistych pasemek, czy to nie bêdzie wygl±da³o g³upio? A mo¿e co¶ po¶redniego, np. szampañski blond? Jakie jest Wasze zdanie? Serdecznie dziêkujê za wszelk± pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 13 006
|
Dot.: ch³odne i z³ote refleksy- ma to sens?
Mo¿liwe jest zrobienie takich pasemek, ja tez kiedys chcialam tak zrobic - chlodna platyna + z³ote refleksy (miód). Fryzjerka stanowczo mi odradza³a, powiedziala ze mo¿e to wygladaæ ¼le. Wcale sie tym nie przejelam i gdyby nie to ¿e zdecydowa³am sie na br±z to zrobi³abym to
![]() zastanów sie jednak nad pó¼niejsza pielegnacja - ch³odne w³osy czesto traktuje sie srebrnymi p³ukankami ¿eby zachowaly "chlod", na z³ote u¿ywa sie np cytryny itp, dlatego mysle ¿e takie w³osy s± piekne, ale trudne w utrzymaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 604
|
nie widzi mi siê zupe³nie po³±czenie koloru ch³odnego z ciep³ym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 881
|
Ja bym nie ³±czy³a ciep³ego z zimnym, bo mo¿esz dziwnie wygl±daæ... a mo¿e masz mo¿liwo¶æ zdobycia takich doczepianych pasemek w takich kolorach, pochodzisz trochê i siê zdecydujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 112
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 775
|
I w koñcu siê zdecydowa³am- odrobinê czekolady i sporo szampañskiego blondu. Wygl±da zabójczo i ca³kiem naturalnie, w du¿ej mierze zas³uga mojej fryzjerki. Ale da siê i ludzie nie uciekaj±, a ja z przyjemno¶ci± przegl±dam siê w lustrze. Dziêkujê Wam wszystkim!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.