![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Komedie romantyczne ;)
Skoro wspominamy dzis co nie co o filmach romantycznych, podajcie najfajniesze komedie koniecznie
![]() ![]() Moje typy: Francuski pocalunek, Alex & Emma, Jak stracic chlopaka w 10 dni, Powiedz "tak", Miasto Aniolow (chociaz tam milosc dramatyczna jest ![]() Narazie tyle, odkurzam szufladki pamieci w mojej glowie i pozniej zarzuce jeszcze pare tytułów ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Komedie romantyczne ;)
Ja po prostu uwielbiam 'Igraszki Losu'. Ilekroć ją oglądam, od razu poprawia mi się humor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Moje wielkie greckie wesele
![]() jak odkurzę swoje szufladki pamięci, to też jeszcze coś dodam.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
1. Briget Jones
1. Ja Cie kocham a Ty śpisz, 2. Duma i uprzedzenie 3. Rozważna i Romantyczna 4. Czekolada 5. Moje wielkie greckie wesele 2,3,4 i 6 komedie ![]() ![]() 6. Wichrowe wzgórza 7 i następne- więcej nie pamietam Inni wpiszą ![]() 8. Uciekająca panna młoda ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Pretty woman
![]() Pokojówka na Manhattanie lepiej być nie może Prezydent - miłość w Białym Domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To właśnie miłość [choć jak dla mnie to coś więcej niż komedyjka romantyczna]
Moje wielkie greckie wesele Masz wiadomość Jak mi się przypomni coś jeszcze to dopiszę ![]() Czekolada to bardzo nastrojowy film - bardzo go lubię, ale chyba nie należy do klasyki tego gatunku ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja dodam:
- Notting Hill - Pamiętniki Bridget Jones - Kate&Leopold - Bodyguard - Dirty Dancing Hehehe, ale starocie przyszły mi do głowy, nie mogę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Edii napisał(a):
> Moje wielkie greckie wesele ![]() Jedna z moich ulubionych komedii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
1,Lepiej być nie może
2,Moje wielkie greckie wesele 3,Powiedz tak 4,Dziennik Bridget Jones 5,Duma i uprzedzenie 6,Bezsenność w Seattle 7,Kate i Leopold 8, Czekolada (baaaardzo mi się podobał ten film, a jak mi ślinka ciekła na nim, oczywiście na widok tych wspaniałości z czekolady ![]() 9,Ja Cie kocham a ty śpisz (bardzo optymistycznie nastawia mnie do życia ![]() Więcej komedii nie pamiętam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
1. Nigdy w zyciu!
2. Moje wielkie greckie wesele 3. Pokojowka na Manhattanie Kuuurcze, pozapominalam reszte ![]() W kazdym badz razie dzis biegne do wypozyczalni po "Czekolade". Z tego co ostatnio widzialam jest w dziale dramatów. Ale skoro jest tez o milosci to chetnie obejrze ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
moje ulubione to:
1.Czekolada 2.Masz wiadomość 3.Nigdy w życiu ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
"Igraszki losu"
"Zakazany owoc" ![]() "Lepiej póżno niż póżniej" rewelka polecam ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
aaaa i jeszcze "Nowożeńcy"
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisał(a):
> W kazdym badz razie dzis biegne do wypozyczalni po "Czekolade". Z tego co ostatnio widzialam jest w dziale dramatów. Ale skoro jest tez o milosci to chetnie obejrze ![]() Bo to dramat, romans, ale nie komedia. Na pewno nie "komedia romantyczna"
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
"4 wesela i pogrzeb" & "To właśnie miłość", bo obydwa filmy zawierają sporą dawkę humoru i ironii. Nienawidzę komedii romantycznych na serio (np. "Bezsenność w Seattle"). Taka mało romantyczna jestem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Podróżniczka
|
Moje typy
![]() -Notting Hill -Nigdy w życiu -Lepiej późno niż później -Kawaler -Ja Cię kocham a Ty śpisz - moja ulubiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
magdziaS napisał(a):
> Moje typy ![]() > > -Kawaler > O wlasnie! Kawaler! Mi tez sie podobal. Do konca nie wiedzialam jak to z nimi bedzie ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a widziałyście "Wszystko o Adamie"? Dość nietypowa komedia o miłości [nie "komedia romantyczna]. Polecam. I można ją nabyć już za niecałe 20zł.
w ogóle ostatnio jestem wniebowzięta, bo coraz więcej filmów ma przystępne ceny - choć pewnie przez to zbankrutuję ![]()
![]() |
#19 |
Podróżniczka
|
sarenka napisał(a):
> a widziałyście "Wszystko o Adamie"? Sarenko możesz jakoś króciutko napisać o czym jest ten film ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
leniwa sarenka posłuży się cytatem:
"Lucy Owens (Kate Hudson) marzy o prawdziwej miłości. Po wielkiej serii krótkich związków, Lucy spotyka kogoś, kogo kocha dłużej niż trzy tygodnie - przystojnego, czarującego i zupełnie nieprzewidywalnego Adama (Stuart Townsend). W miarę jak ich romans nabiera rumieńców, Adam oczarowuje całą rodzinę Lucy. Ale ponieważ Adam bez przerwy pojawia się w najdziwniejszych okolicznościach, rodzina zaczyna podejrzewać, że Adam nie jest tym, na kogo wygląda." "Historia stara jak świat: pani spotyka pana, zakochują się, po czym żyją razem długo i szczęśliwie. "Wszystko o Adamie" Gerarda Stembridge'a przynosi jednak mniej tradycyjną wersję tego schematu."
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
sarenka napisał(a):
> Ines1985 napisał(a): > > W kazdym badz razie dzis biegne do wypozyczalni po "Czekolade". Z tego co ostatnio widzialam jest w dziale dramatów. Ale skoro jest tez o milosci to chetnie obejrze ![]() > > Bo to dramat, romans, ale nie komedia. Na pewno nie "komedia romantyczna" Juz obejrzalam. Komedia to to na pewno nie jest. Ale film bardzo mi sie podobal. Na szczescie przed wizyta w wypozyczalni bylam na zakupach i zaopatrzylam sie w rozne czekoladowe slodkosci ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ines1985 napisał(a):
> W kazdym badz razie dzis biegne do wypozyczalni po "Czekolade". Z tego co ostatnio widzialam jest w dziale dramatów. Ale skoro jest tez o milosci to chetnie obejrze ![]() > > Bo to dramat, romans, ale nie komedia. Na pewno nie "komedia romantyczna" Wiem, to ja wpisałam na listę Czekoladę, ale zaznaczyłam " ![]() ![]() "Czekoladę" uwielbiam oglądać i jeśc ![]() przepraszam, że napultałam ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#23 |
Mrs Mrau
|
![]() Gorąco polecam a poza tym standardowo -moje wielkie greckie wesele-rewelacja -Bezsenność W Seattle -czekolada-niesamowity -dziennik BJ -Nowożency-prześmieszny!!!!! zwlaszcza moment kiedy atakuje parę młodą karaluch w obskurnym moteliku!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Jak najbardziej- "Moje wielkie greckie wesele"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
cattt napisał(a):
> > -czekolada-niesamowity > -dziennik BJ > -Nowożency-prześmieszny!!!!! zwlaszcza moment kiedy atakuje parę młodą karaluch w obskurnym moteliku!!! ![]() Ooooo tak! "Czekolada" jest cudowna! Taka... rozgrzewająca, przyjazna, bajkowa... pełna magii i wdzięku ![]() Cattt, zainteresowałaś mnie "Nowożeńcami" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Mrs Mrau
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
"Czego pragną kobiety" też prześmieszne,nawet mojemu drogiemu M sie podobało
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Jak już napisałam, nie przepadam za komediamii romantycznymi, zwlaszcza takimi "na serio" - jak Szarada. Irytuje mnie na ekranie zbyt duża dawka romantyzmu, przesłodzonych kwestii wypowiadanych przez pięknych, młodych bohaterów, sztucznych zbiegów okoliczności etc. Uwielbiam za to komedie, w których króluje inteligentny humor, może być abstrakcyjny, które mają klimat, są ciepłe i sympatyczne. Niekoniecznie muszą zawierać wątek romantyczny
![]() Takimi filmami są dla mnie: To właśnie miłość - idealny na jesienno-zimową porę, aż się cieplej na serduszku robi ![]() ![]() Bridget Jones - kocham tę babkę ![]() Moje wielkie greckie wesele - bo każde słowo na świecie pochodzi z jęz. greckiego ![]() Hugh Grant x2: Był sobie chłopiec i - troszkę mniej - Notting Hill (taka klasyczna komedia romantyczna, z Julią Roberts na dokładkę ![]() Goło i wesoło - komedia, ale raczej mało romantyczna Dziewczyna z Alabamy - za Reese W. (jak się to pisze? ![]() Lepiej być nie może Zakazany owoc i ostatnie dwa naprawdę świetne, ale dość nietypowe, zwłaszcza ten drugi, oglądaliśmy go wczoraj wieczorem: Lekcja włoskiego dla początkujących oraz Fucking Amal, pierwszy duński, drugi też jakiś taki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Oczywiście chodziło mi o film "Włoski dla początkujących "
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
O! Właśnie! Jak ja mogłam zapomnieć "Był sobie chłopiec" to doskonała komedia [m.in. romantyczna, ale porusza i inne wątki - które równoległe są do wątku romantycznego]. Nabyłam ostatnio ten film w wersji DVD i zobaczyła sceny niezamieszczone w filmie. Super!
![]() "Czego pragną kobiety" to też doskonały film! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.