![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() lub wymienię ;) różne takie śliczne :D
NIEAKTUALNE!
Witam, nie mam drogich, markowych kosmetyków ![]() ![]() (nowe rzeczy dodaje zawsze na końcu mini działów, zaznaczone na niebiesko. kosmetyki wymienione - najpierw zaznaczam na kolor szary, a potem migruję do postu #15 ![]() (zdjęcia także w poście # 6 i #9) Pielęgnacja twarzy, ciała, demakijaż itd: 1. Ziaja, Sopot Sun, Balsam brązujący, relaksujący, ok 1/3 butelki 200ml 2. Ziaja, Sopot Sun, Krem brązujący, relaksujący, ok 1/3 opakowania 50ml 3. Carea, chusteczki do demakijażu, do cery mieszanej (produkowane przez Harper Hygenics - takie, jak Cleanic niebieski, tylko dla Biedronki), zużyte może 2 lub 3 z 25, mam zbyt wrażliwą skórę ![]() 5. PharmaCF / BeBeauty , 1/2 (z 250ml) balsamu wyszczuplającego z ekstraktem z bluszczu wyprodukowane dla Biedronki (to samo, co Cztery Pory Roku), data ważn. 03.08.2009). Obraziłam się na wyszczuplacze ![]() 6. Delia Cosmetics , Satine, 20ml (ze 100ml) błyskawicznego kremu do depilacji nóg + szpatułka + saszetka 8ml nawilżająco-łagodzącego żelu po depilacji. 20ml to drobiazg, tak bardziej na spróbowanie ![]() 7. Rossmann, Facelle Intim, Chusteczki do higieny intymnej, nowe, 20sztuk. 8. Utwardzacz do paznokci, dodawany gratis do tabletek dla kobiet Falvit. Zużycie znikome. Skład: ethyl acetate, butyl acetate, phthalic anhydride/ trimellitic, anhydride/ glycols copolymer, nitrocellulose, acetyl tributul citrate, isopropyl alcohol, SD alcohol 3-c, acetyl methionine, CI 17200, CI 42090, CI 60725. Najlepiej zużyć przed końcem kwietnia 2009. Pojemność 7ml. Kolor na paznokciu - bezbarwny (w buteleczce jest niebieskawy). 9. Johnson & Johnson, Johnson's 24-godzinne Nawilżanie, Balsam z olejkiem migdałowym do skóry normalnej i suchej , 1/3 z 400ml. link do kwc: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16238 nie ma 10. Kamill hand & nail sensitiv creme,krem do rąk i paznokci, bezzapachowy, nie zawiera barwników. Ponad połowa opakowania 100ml. 11. Avon, Jogurtowy nawilżający balsam do ciała, Czereśnia i Gałka Muszkatołowa. Ponad 1/3 opakowania 200ml. 12. . Rossmann, Synergen, Reinigungs Tücher (Chusteczki odświeżające z wyciągiem z rumianku). Chusteczki do demakijażu, bez alkoholu. Zostało 9 z 10ciu. (kolorowe opakowanie - takie jak w linku z KWC : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29643 ) Kolorówka: 1. Wibo, Cienie do powiek z jedwabiem i witaminą E. Poczwórne. + aplikator. Kolory - 2 zielone (jasny i ciemny), żółto-złoty i szaro-granatowy.Matowe, a nie błyszczące. Zużycie niewielkie. Data ważności: 22.09.2010. 2. Wibo, Lovely, błyszczyk do wykończenia makijażu oczu. Zużycie niewielkie, kolor bladoróżowy, po roztarciu ma lekko metaliczny poblask. Dno opakowania ma rysę, w takim stanie już kupiłam (bo zależało mi na tym kolorze ![]() 3 i 4. Wibo, Lovely. Mousse Eye Shadow (Cień do powiek w musie). Mam dwa kolory: ciemnobrązowy i szary. Ciemnobrązowy ma w sobie błyszczoące drobinki innych kolorów (np delikatny zielony i bordowy). Nie widać tych kolorów po aplikacji, dają tylko blask. Polecam tym, które potrafią opanować cienie w musie ![]() ![]() 5. Astor, Mattitude, kolor 001 - Ivory. Nowy, otwarty tylko dla wypróbowania. Mattitude polubiłam dzięki wymiance, gdzie dostałam niemal całe opakowanie. Właśnie je kończę i miesiąc temu, skuszona promocją, kupiłam drugi egzemplarz. Niestety, majowe słońce trochę mnie opaliło i kolor Ivory jest już za jasny. (chętnie wymienię na 003 ![]() Perfumki, zapaszki: 1. Avon, Perceive, 1/2 z 50ml nie ma Włoski: 1. Schwarzkopf, Taft, Silk Flex żel-krem do włosów nabłyszczający, ok1/4 ze 150ml 2. Schwarzkopf, Taft, Lakier Silk-flex z proteinami jedwabiu. Do włosów zniszczonych, normalnych. Raz użyty. 3. Joanna, Styling Effect, Brylantyna w żelu. 2-3 razy użyta, 80% zużycia (opakowanie poszerza się ku dołowi), link do kwc: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=838 4. Schwarzkopf, Schauma, Proste i Lśniące (Straight & Glossy) serum prostujące, 150 ml, raz użyte, obłędnie cudowny zapach, link : http://beautycosmetic.biz/product_in...82&language= en , na polskich stronach nigdzie nie znalazłam do niego odnośnika. Oto opis z opakowania: Schauma Serum prostujące Proste i Lśniące z Panthenolem prostuje trudne do ułożenia włosy, zdobiąc je mieniącymi się refleksami światła. Efekt Anti-Frizz zapewnia do 24 godzin prostsze włosy i lśniacy połysk - bez stosowania prostownicy. Sposób użycia: Stosować na wilgotne włosy. Nie spłukiwać. Wysuszyć włosy używając suszarki. Akcesoria, gadżety, biżuteria: 1. Donegal, pędzel do modelowania zewnętrznych kącików i malowania brwi http://sklep.donegal.com.pl/products/pedzel_do_modelowania_zew netrznych_kacikow_oczu,29 484 http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id= 7175 użyty raz czy dwa, moim zdaniem raczej dość sztywny, więc bardziej do malowania brwi. A że do malowania brwi mam już śliczny inny - ten mogę oddać ![]() 2. H&M, zalotka, użyta raz, z pudełkiem i wymienną gumką. Biorę pod uwagę wymianę na coś sympatycznego ![]() 3. Rossmann, maska na oczy (rozgrzewająca lub chłodząca) w kształcie gwiazdek ![]() 4. Rossmann, Masterpiece - zestaw trzech pilniczków papierowych (z głowy mi wyleciało, jaki obraz przedstawiają, będę szukać ![]() 5. Kolczyki 2,5cm na 2, czarne kotki na niebieskim tle, dwustronne. 6. Korale czerwone, przy szyi mniejsze korale (ok 1cm), niżej większe (2,5cm). Obwód 2 * 38cm. Kolor na zdjęciu trochę jaśniejszy niż w rzeczywistości. Plastikowe, błyszczące, ciężkie. 7. Korale żółto-jasnozielono-ciemnozielone. Półmatowe, drewniane. Na gumce. Obwód 2*25cm. W dobrym stanie, lekko jaśniejsze wierzchy kulek. 8. Cropp, wiosenno- jesienny cienki szaliczek, fioletowo - żółty, długość ok 245cm, szerokość 6cm. Kilka razy przymierzany, ale nigdy nie ubrany ![]() ![]() Dodam zdjęcia, z góry przepraszam za kiepską jakość, ale do dyspozycji mam tylko kamerkę internetową ![]() (zdjęcia także w poście # 6 i #9) Moja zachciankowa lista : ![]() Pozdrawiam! P.S. na niebiesko - dokładki ![]() na szaro - zamówione/wymienione ----------------------------------------------------------------------------------- zdj 1 -- lakier Taft zdj 2 - serum prostujące Schauma (toniku brak)
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2009-05-21 o 08:45 Powód: ZAMKNIĘCIE WĄTKU, OTWIERAM NOWY :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: lub wymienię ;) różne takie śliczne :D
pianka do wlosow
perceive chustecki do demaikijazu prosze odp u mnie
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Hej coś za
![]() ![]() 1. Sopot Sun, Balsam brązujący, relaksujący, ok 1/3 butelki 200ml 10. Lirene, City Matt, fluid wygładzająco-matujący, beżowy, ok 1/3 z 30ml 12. Markwins, The Color Workshop, Puder brązujący + aplikator + pudełeczko srebrnego pyłku :P , wciąż taki zestaw sprzedawany jest w Rossmannie. Zużycie - kilka razy machnęłam pędzelkiem ![]() ?? ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Sopot Sun, Balsam brązujący, relaksujący, ok 1/3 butelki 200ml
2. Sopot Sun, Krem brązujący, relaksujący, ok 1/3 opakowania 50ml 3. Carea, chusteczki do demakijażu, do cery mieszanej (produkowane przez Harper Hygenics - takie, jak Cleanic niebieski, tylko dla Biedronki), zużyte może 2 lub 3 z 25, mam zbyt wrażliwą skórę 4. Cleanic, chusteczki do demakijażu z olejem z pestek winogron, zużyte j.w. z 20, powód ten sam (a kiedyś moje ulubione cera mi się uwrażliwiła ) Wella, Wellaflex Hydrostyle, pianka do włosów bardzo mocno utrwalająca, użyta może ze 3 razy, 200ml cos u mmnie? moze cos w uvbrankowym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
wszystko z watku jest aktualne
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
RESZTA ZDJĘĆ W POSCIE #9
![]() zdjęcie nr 1 - krem i balsam brązujący Ziaja, Cerutti Image (już nie ma), chusteczki do demakijażu (Carea - niebieskie zdj nr 2 - mgła stylizująca Joanna (nie ma), fluid Lirene, fluid Avon, żel-krem nabłyszczający Taft, pianka Wella (nie ma), Perceive, na dole: puder brązujący Markwins, The Color Workshop. zdj nr 3 - krem do depilacji Satine, plastry do depilacji twarzy woskiem Satine, balsam wyszczuplający Pharma CF - BeBeauty, baza pod cienie Sephora (nie ma) zdj nr 4 - bransoletki H&M wymienione zdj 5- żel pod prysznic Luksja, reszta wymieniona zdj 7 - maska na oczy i zestaw pilniczków
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2009-05-20 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
7. Avon, Perceive, 1/2 z 50ml
i chusteczki do demakijażu coś u mnie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hm, na razie rezygnuję.
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ciąg dalszy zdjęć:
zdjęcia 1-2 : cienie Wibo, utwardzacz do paznokci i pędzelek do brwi Donegal - reszta wymieniona zdjęcia 3-4 - 2 cienie w musie Lovely - Wibo, błyszczyk do wykończenia makijażu oczu Lovely - Wibo, zalotka H&M, kredka do french manicure Pierre Rene zdj 5 - kolczyki "kotki" zdj 6-7 korale czerwone zdj 8 zielono-żółte korale zdj 9 krem do rąk Kamill, bezzapachowy zdj 10 szaliczek Cropp
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2009-04-18 o 03:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za Cerutti i chusteczki do demakijażu?
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
wszystko aktualne.
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
HEJ
![]() ZARAZ ZMIERZE BLUZKI, A TERAZ CO MNIE OSTTECZNIE INTERESUJE (ZA OBIE BLUZKI I TUSZ): 4. Cleanic, chusteczki do demakijażu z olejem z pestek winogron, zużyte j.w. z 20, 5. Cerutti Image, ok 1/4 z 75 ml 7. Avon, Perceive, 1/2 z 50ml 9. Wella, Wellaflex Hydrostyle, pianka do włosów bardzo mocno utrwalająca, użyta może ze 3 razy, 200ml 10. Lirene, City Matt, fluid wygładzająco-matujący, beżowy, ok 1/3 z 30ml co ty na to? długość po guziczkach ok 75cm po boku od pachy do rozcięcia 33cm szerokośc w biuście ok 47cm ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:05 ---------- długoś tyłu od metki do dołu 57cm rękaw od pachy ok 53 szerokośc biust ok 43-44cm materiał rozcigliwy, fajne drapowania
MOJA WYMIANKA http://www.smaczny.wizaz.pl/forum/sh...d.php?t=620954 Edytowane przez toya2006 Czas edycji: 2009-03-19 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
tu zmigrowały kosmetyki już wymienione:
7. Delia Cosmetics , Satine, 4*2 (8 pojedynczych) plastry do depilacji twarzy woskiem (w pudełku było 6*2). Data ważn. 06.2009 wymienione 8. Rossmann, Lilliputz, krem dla dzieci (tych młodszych, ale i starszych ) o zapachu truskawkowym, 3/4 ze 150ml. link do kwc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,22305,lilliputz-kindercreme-krem-dla-dzieci.html wymienione 7. Delia Cosmetics , Satine, 4*2 (8 pojedynczych) plastry do depilacji twarzy woskiem (w pudełku było 6*2). Data ważn. 06.2009 wymienione 8. Rossmann, Lilliputz, krem dla dzieci (tych młodszych, ale i starszych ) o zapachu truskawkowym, 3/4 ze 150ml. link do kwc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,22305,lilliputz-kindercreme-krem-dla-dzieci.html wymienione Lirene, City Matt, fluid wygładzająco-matujący, beżowy, ok 1/3 z 30ml wycofane Avon, Perfectwear, Idealnie trwały podkład, kolor Ivory, ok 1/2 z 30ml. leci do magdolena Markwins, The Color Workshop, Puder brązujący + aplikator + pudełeczko srebrnego pyłku , wciąż taki zestaw sprzedawany jest w Rossmannie. Zużycie - kilka razy machnęłam pędzelkiem ale jakoś się nie odnalazłam (w ogóle nie używam brązerów, tylko różu) leci do magdolena Sephora, Baza pod cienie, użyta 2-3razy, kupiłam już inną bazę, więc tą wymienię na inne rzeczy. rezerw Itaka Paleta z błyszczykami-szmineczkami (14 kolorów !!! ) + malutki aplikatorek-pędzelek. Nie pamiętam firmy (napis był tylko na pudełku), pobuszuję na Allegro to pewnie odnajdę. Kupione w Naturze. Kolorki intensywne i kryjące lub typowo błyszczykowe, dające blask i delikatny kolor. Wzorowane na błyszczykach Pupa Ice Cream Kit Palette . Zużycie niewielkie, eksperymentowałam trochę, malowałam tylko pędzelkiem. Jestem na takie rzeczy zbyt leniwa , niestety, więc od kilku miesięcy zestaw leży smutny i zapomniany. leci do magdolena Infinity, transparentny puder sypki, kolor nr 2 (bladaskowy ). Niestety, już mi nie pasuje, bo trochę zbrązowiłam sobie twarz i nie jestem już tak jasna. Bardzo duże opakowanie - 20g, zużycie niewielkie, max 4g. Opakowanie w dobrym stanie, nieznacznie starte boczne złote paski. Napis na pudełku niezmieniony. Data ważności: 12.2009 link do kwc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,22942,loose-powder-transparentny-puder-sypki.html poleciało do: Itaka Rossmann, Isana Pflege, pomadka ochronna, Gold & Gloss, daje złoty blask, kryje i nawilża. Dla tych, które lubią mieć blade usta, moje są z natury mocno czerwone, więc za takim efektem nie przepadam . Użyta 2-3 razy dla spróbowania, ubytek żaden. Delikatne pęknięcia na dole nakrętki, pokażę na zdjęciu w razie potrzeby. Kupione ok pół roku temu i zapomniane link do kwc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,15259,pflege-pomadka-pielegnacyjna-gold-gloss.html leci do magdolena Sephora Profesionnel, Eye liner universal, bezbarwny płyn zamieniający cień w eyeliner. Stara wersja tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,28056,tricks-of-the-trade-eyeshadow-transformer-bezbarwny-eyeliner-do-przeksztalcania-cieni-w-kreske.html, mój ma białą nakrętkę i pojemność pierwotną 0,082 fl. oz.. Zużycie może w 1/4, nie więcej (załamałam się, bo nie wiedziałam za bardzo, jak tego używać dopiero na KWC przeczytałam, jak można obejść niektóre niedogodności, na przykład jak nie brudzić aplikatorka ). Aplikator wyczyszczony, skróciłam końcówkę końcóweczki; każdy, kto ma tego typu aplikator wie, co się z nim dzieje po jakimś czasie - wystrzępia się i wykrzywia końcówka. Teraz jest jak nówka dodam zdjęcia leci do: magdolena Cerutti Image, ok 1/4 z 75 ml leci do anetka_m Joanna, Styling, mgła stylizująca do włosów, więcej niż 1/2 ze 150ml rezerw Itaka Wella, Wellaflex Hydrostyle, pianka do włosów bardzo mocno utrwalająca, użyta może ze 3 razy, 200ml rezerw Itaka L'oreal Elseve, Re-nutrition, szampon pielęgnacyjny z mleczkiem królewskim, włosy suche lub przesuszone, próbka 10ml wymienione L'oreal Elseve, Re-nutrition, odżywka w kremie z mleczkiem królewskim, włosy suche lub przesuszone, próbka 10ml wymienione Rossmann, For Your Beauty, Pędzel ukośny do nakładania różu wyczyszczony i wyczesany w bardzo dobrym stanie. http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id= 8019
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2009-04-14 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za:
1. Sopot Sun, Balsam brązujący, relaksujący, ok 1/3 butelki 200ml 2. Sopot Sun, Krem brązujący, relaksujący, ok 1/3 opakowania 50ml 5. Cerutti Image, ok 1/4 z 75 ml 10. Lirene, City Matt, fluid wygładzająco-matujący, beżowy, ok 1/3 z 30ml 11. Avon, Perfectwear, Idealnie trwały podkład, kolor Ivory, ok 1/2 z 30ml. odpisz proszę u mnie pozdrawiam ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
odpowiedziane.
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Chętnie pezygarnęłabym Ceruttiego i chusteczki do demakijażu. Znajdziesz coś? A perfumy są świeże, oryginalne, znasz źródło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tak aktualne
są takiej średniej wielkości ![]() i mają "ząbki" - lepiej się trzymają ok to Ty się zastanów ja powinnam być w poniedziałek na wizażu ![]() pozdrawiam
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
może u mnie cos za bazę sephory?
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
nic innego niestety dla siebie nie widzę. Pozdrawiam!
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
13. Sephora, Baza pod cienie, użyta 2-3razy (dla próby, ale nie za bardzo mi służy), biorę pod uwagę wymiankę na inną bazę pod cienie.
Coś u mnie? ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
odpowiedziane
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
Przekupka: 258 pkt / 100% pozyt.
|
Zainteresowało mnie 5. Cerutti Image, ok 1/4 z 75 ml
Zapraszam do mnie, może coś sobie upatrzysz ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() 5. Cerutti Image, ok 1/4 z 75 ml, to zapraszam ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dziś drugą bazę, więc baza pod cienie Sephory już może być wymieniona na wszystko inne śliczne
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.