Odprawa online a bagaż główny - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 15:58   #1
Arissay
Przyczajenie

Odprawa online a bagaż główny

Witam,
Za dwa tygodnie lece do Londynu (stansted) liniami Ryan Air z Rzeszowa. Będzie to mój pierwszy lot z tego lotniska i mam kilka pytań do osób, które już stamtąd leciały. Przy bookowaniu biletu zaznaczyłam opcje odprawa online + jedna sztuka bagażu. Ta usługa (odprawa online z bagażem podręcznym + rejestrowanym) działa podobno od niedawna i nikt z moich znajomych, którzy wczesniej latali z tego lotniska nie potrafi mi pomóc.I nie wiem jak to ma niby wyglądać. Będe mieć wydrukowaną karte pokładową. Nie musze już stać w tej kolejce do odprawy? Na stronie Ryan Air pisze, że ide od razu do kontroli celnej, to w takim razie gdzie mam oddać bagaż, ten do luku? Są na tym lotnisku jakies specjalne miejsca do tego? Pomóżcie, bo starsznie się tym stresuje

Arissay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 15:00   #2
owca79
Raczkowanie

Dot.: Odprawa online a bagaż główny

Latam niestety innymi liniami...
Zerknij na ta stronke:
http://www.ryanair.com/site/PL/faqs.php?sect=chk
tu sa wszystkie informacje
owca79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-05, 21:04   #3
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Arissay Pokaż wiadomość
Witam,
Za dwa tygodnie lece do Londynu (stansted) liniami Ryan Air z Rzeszowa. Będzie to mój pierwszy lot z tego lotniska i mam kilka pytań do osób, które już stamtąd leciały. Przy bookowaniu biletu zaznaczyłam opcje odprawa online + jedna sztuka bagażu. Ta usługa (odprawa online z bagażem podręcznym + rejestrowanym) działa podobno od niedawna i nikt z moich znajomych, którzy wczesniej latali z tego lotniska nie potrafi mi pomóc.I nie wiem jak to ma niby wyglądać. Będe mieć wydrukowaną karte pokładową. Nie musze już stać w tej kolejce do odprawy? Na stronie Ryan Air pisze, że ide od razu do kontroli celnej, to w takim razie gdzie mam oddać bagaż, ten do luku? Są na tym lotnisku jakies specjalne miejsca do tego? Pomóżcie, bo starsznie się tym stresuje
Jasionka największe polskie lotnisko..

drukujesz kartę pokładową, a na lotnisku idziesz z bagazem i karta do odprawy normlanie pani sprawdza czy sie dane zgadzaja z dokumentem podrozy i oddajesz bagaz i tyle...
Jaka różnica?
otóż, chodzi o to, ze za odprawę na lotnisku tez się płaci. w rzeszowie 40 zł. a jesli robisz to przez internet, nie placisz.a jesli nie masz bagażu głownego, to nie musisz stac w tej głupiej kolejce.

Powodzenia i bezpiecznej podrózy!

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-07, 16:53   #4
Arissay
Przyczajenie

Dziękuje bardzo, teraz jestem spokojniejsza

Arissay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 23:32   #5
ksylwia
Zadomowienie

LEce za dwa dni ... i proszę o pomoc bo chyba nie zrozumiałam. Pierwszy raz lecę.

Zamawiając bilet zaznaczyłam sztuk bagażu 1 + odprawę online.

Dzisiaj zrobiłam odprawę online-wydrukowałam odcinek, na którym napisany jest nr lotu i rejestracji, moje dane i to, że mogę mieć max10 kg bagazu podręcznego.

Mam więc pytanie - online mam odprawiony tylko bagaż podręczny? Czyli walizkę do 15 kg muszę odprawić na lotnisku i tam uiścić opłatę? Bardzo prosze o pomoc.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 23:47   #6
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arissay Pokaż wiadomość
Witam,
Nie wiem jak Ci się udało zaznaczyć jednocześnie 1 sztukę bagażu (do luku) i odprawę online. Odprawa online jest dostępna TYLKO dla pasażerów podróżujących z bagażem podręcznym. W odprawie online chodzi o to, że właśnie nie stoi się do tej pierwszej odprawy z bagażem, tylko do tej drugiej-do kontroli osobistej, gdzie wchodzi się tylko z bagażem podręcznym.

http://www.mojeprzeloty.pl/nowosc.ph...10&org=ryanair

Ja latam Ryanair z Wrocławia i Edynburga - chyba że ta usługa, o której piszesz jest dostępna tylko w Rzeszowie

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2009-06-12 o 23:50
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 17:36   #7
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Ci się udało zaznaczyć jednocześnie 1 sztukę bagażu (do luku) i odprawę online. Odprawa online jest dostępna TYLKO dla pasażerów podróżujących z bagażem podręcznym. W odprawie online chodzi o to, że właśnie nie stoi się do tej pierwszej odprawy z bagażem, tylko do tej drugiej-do kontroli osobistej, gdzie wchodzi się tylko z bagażem podręcznym.

nie zgadzam sie z tym. W maju Ryanair wprowadzil online check-in dla wszystkich podrozujacych- z niezalezna iloscia bagazu. Firma ta odprawia teraz tylko w ten sposob.

http://www.ryanair.com/site/EN/notic...ne_check-in-GB
Stary 2009-06-13, 18:04   #8
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
nie zgadzam sie z tym. W maju Ryanair wprowadzil online check-in dla wszystkich podrozujacych- z niezalezna iloscia bagazu. Firma ta odprawia teraz tylko w ten sposob.

http://www.ryanair.com/site/EN/notic...ne_check-in-GB
W takim razie przepraszam Nie wiedziałam, że Ryanair coś takiego wprowadził-ostatnio latam tylko z podręcznym Przepraszam za wprowadzenie Autorki w błąd.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 12:38   #9
uaremyheroine
Rozeznanie

a wie ktos jak kto jest z odprawą online z bagazem rejestrowanym w wizzair?

uaremyheroine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-12, 12:54   #10
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
Jasionka największe polskie lotnisko..

drukujesz kartę pokładową, a na lotnisku idziesz z bagazem i karta do odprawy normlanie pani sprawdza czy sie dane zgadzaja z dokumentem podrozy i oddajesz bagaz i tyle...
Jaka różnica?
otóż, chodzi o to, ze za odprawę na lotnisku tez się płaci. w rzeszowie 40 zł. a jesli robisz to przez internet, nie placisz.a jesli nie masz bagażu głownego, to nie musisz stac w tej głupiej kolejce.

Powodzenia i bezpiecznej podrózy!

pisze zebysie upewnic.lece na weekend do francji i NIE MAM bagazu glownego, mam tylko podreczny, w zwiazku z tym nie musze stac w tej kolejce gdzie oddaje sie duzy bagaz prawda?? zawsze latalam z bagazem i nie jestem pewna, bo zazwyczaj te wydrukowane karty odprawy online przy odaniu bagazu glownego pani wymieniala na karte pokladowa. A gdzie mi wymiania ta karte teraz skoro nie oddaje bagazu??
bede bardzo ograniczona czasowo praktycznie bede na styk na lotnisku dlatego pytam
Stary 2011-05-13, 11:25   #11
aszbi
Przyczajenie

Nie musisz mieć karty pokładowej bo często sam bilet wydrukowany nią już jest. Przynajmniej w liniach LOT. Musisz doczytać na stronie przewoźnika co i jak, wszystko jest na pewno opisane. Ja lecąc do Poznania co prawda (lot krajowy) miałem tylko wydrukowany świstek i bagaż podręczny nic więcej... Daj znać czym lecisz i jak to wszystko się potoczyło najlepiej na PW. Pozdr
aszbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-14, 09:53   #12
Baby14
Zakorzenienie

A ja mam pytanie odnośnie Ryanair.

1.Konieczny jest paszport? Co z dowodem tymczasowym ?
2. Rocznikowo mam 18 lat , jednak kończę w październiku. W lipcu chciałam polecieć z koleżanką do Włoch , która będzie miała wtedy 18 lat.
Możliwe jest coś takiego ? I jak z odprawą online ? bo czytałam ,że osoby poniżej 18 lat nie mogą się odprawić online ? to prawda?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości