![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak na niego zadzialac/jak go poderwac/czego on chce - zbiorczy
Jako ze co chwile widze temat w rodzaju "co na niego dziala", "jak go sprawdzic", a o podrywie to juz jest tyle, ze pewnie w tetrabajtach mierzyc, postanowilem co nieco naklikac.
Prosze o powieszenie tematu ![]() W punktach bedzie: 1. Sprawdzac to mozna w pokerze, a nie osoby, ktore odczuwaja szeroka game emocji. Zreszta, ktora pani chciala by tak byc sprawdzana? Nie wspominajac o tym, ze a) nie mozna przewidziec reakcji osoby sprawdzanej b) proba sprawdzania co dana osoba czuje/jak sie zachowuje, moze prowadzic do negatywnych skutkow (tj. chlop nie bedzie chcial miec z taka intrygantka nic chetnego do czynienia). 2. Nie, nie ma jakiegos uniwersalnego kodu, co faceci lubia, a co nie, zaleznie od cech demograficznych, charakteru i doswiadczen upodobania roznia sie drastycznie. Wiec pytanie, co lubia faceci ma maly sens, natomiast lepsze poznanie danego faceta, zwykle duzo wiekszy. 3. Nie ma uniwersalnych metod podrywu, na kazdego dziala cos innego. 3a. Im wiecej jakis zakretasow, intryg i wymyslania, tym zwykle gorzej. Raz, ze takie skomplikowane plany moga nie wypalic, dwa ze od razu mozna dostac latke intrygantki, trzy, ze zwykle latwiej i skuteczniej jest nawiazac kontakt w najprostszy mozliwy sposob. 4. Rzadko kiedy mezczyzni werbalizuja emocje i odczucia w identyczny sposob jak kobiety. Co nie zmienia faktu, ze jesli chca, to zwerbalizuja (z poprawka na rozne charaktery), oraz ze moga to inaczej przekazac. To jest oczywiscie truizm, ale zaskakujaco czesto zapominany. Przy czym, dopisywanie/dopowiadanie sobie czegos, tylko dlatego, ze danej osobie to pasuje, sensu nie ma (patrz: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 ). 5. "Cudowne" poradniki nie sa w stanie ogarnac skomplikowanych relacji miedzyludzkich i sam osobiscie niezbyt wierze w ich dzialanie, uwazam ze przynosza wiecej szkody niz pozytku. 6. Meczyzni sa z Ziemi, kobiety sa z Ziemi. Pora nauczyc sie z tym zyc, nie dopatrywac sie nie wiadomo czego gdy nie trzeba. Nalezy sie wystrzegac wszechobecnych i zwykle bezsensownych uogolnien. Jesli cos ma z czegos wyjsc, to zwykle wychodzi ![]() Na koniec pare uwag: - nie, nie odkrylem Ameryki, powyzsze to rzeczy dosyc oczywiste, az sie dziwie skad tyle wtornych tematow. - nie, nie mam zamiaru nikogo upokorzyc, ani dopiec - wyrazam swoja opinie w punktach, na podstawie tego, co na tym forum widze. - nie, nie mam zamiaru udowadniac ile wiem o kobietach (czy tez uwazam ze wiem), ani udowadniac kobietom czegokolwiek. - prosilbym o powstrzymanie sie od polajanek i klotni - jesli ktos chce podrzec koty z innym uzytkownikiem/czka, PW ![]() Komentarze i rozwiniecie mile widziane ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak na niego zadzialac/jak go poderwac/czego on chce - zbiorczy
He he ubawiło mnie to" mezczyzni sa z ziemi kobiety sa z ziemi"
A reszta... no cóz, dobrze miec swoje zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ha, ale musisz przyznać, że absolutnie każdy facet postawi dużego plusa kobiecie, która dobrze gotuje
![]() Poza tym zgadzam się, głównie jeśli chodzi o intrygi (ech, tyle się tego widziało w szkole...).
![]() |
![]() |
#4 |
Marudziara
|
Hmmm a ja ostatnio usłyszałam od faceta że kobiety mają swój świat i swoją piaskownicę echhh
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Genialne tagi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziekuje bardzo. Ciamciaramcia wymyslil Zlosliwiec, ja tak sobie tylko uzytkuje ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ciamciaramcia...
![]() Swoją drogą, powinno się założyć nowe podforum: dobre porady Wyraka ![]() ![]() Pozdrawiam, genialny temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Uzależnienie
|
Odgrzewane kotlety
![]() ![]() No ale jak Ci się nudzi... ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Wyrak i jego krucjata... nudne już
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
tak jak piszesz Ameryki nie odkryłeś
![]() Dość pospolite to jak na wypowiedź faceta, a my kobitki wiemy swoje ![]() Intrygi są złe, ale zazwyczaj wtedy jak to facet bawi się w coś takiego, Wy musicie być pewni siebie, stanowczy i z jajami. A my jesteśmy od tego żeby już tak Was zakręcić, żebyście myśleli że to Wy nas poderwaliście a nie na odwrót ![]() To jest moje zdanie, podparte doświadczeniem i badaniami naukowymi ![]() a i zapomniałam dodać, że popełniłeś ogromny błąd stawiając na równi kobiety i mężczyzn. Nie głupi wymyślił, że "kobiety są z Wenus, a mężczyźni z Marsa". Tak to już jest, że obie płcie różnią się diametralnie pod każdym względem i Ty tego nie zmienisz. Nie możesz uogólniać to jest wbrew naturze! Weź sobie byle jaką książkę psychologiczną(naukową) i poczytaj o mózgu kobiety i mężczyzny. Na pewno słyszałeś o tym, że w zwykłym "wynieś śmieci" facet odczyta tylko konkretny komunikat, że coś ma zrobić, a powiesz to do kobiety, to ta zacznie się domyślać tysiąca podtekstów, niedomówień itp. Reasumując uwazam, że jesteś subiektywny. Nie możesz dawać radykalnych rad jak np. poderwać faceta, bo nie wiesz o wielu sposobach kobiet. Owszem możesz podsunąć co faceci lubią itp. ale na większe akcje się nie sil, przynajmniej w tej kwesti ![]() Edytowane przez marcysia2929 Czas edycji: 2009-05-16 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę, że ktoś tu chce uchodzic za najinteligentniejszego człowieka w całym forum? ;> Oj Wyraku, Wyraku, rzeczywiście Ameryki nie odkryłeś. Zebrałeś wszystkie najważniejsze "stereotypy" i usiłujesz je obalic. Rozczaruję Cię drogi, to i tak nic nie da. Nawet kobiety- te wbrew pozorom "naiwne" istoty wiedzą to wszystko doskonale i nie musisz tu nikogo przekonywac do swoich racji. Rzecz w tym, że choc i kobiety i mężczyzni są z Ziemi, że chociaż nie można ani kobiet, ani mężczyzn wrzucac do jednego wora, jest pewna zasadnicza różnica dzieląca obie płcie. Mam na myśli to, że WIĘKSZOŚC (nie wszystkie, boś strasznie uczulony na generalizowanie) choc w głębi serca wie, że czasem takie podchody, o których piszesz, plany, owijanie w bawełne nie świadczy o ich mądrosci, i że może łatwiej jest poprostu szczerze porozmawiac, to poprostu kocha, lubuje się w takich rzeczach i wciąż drogi Wyraku będą powstawac wątki o tej tematyce- taka natura kobiet. Odnoszę wrażenie, że dla WIĘKSZOŚCI mężczyzn wszystko jest takie oczywiste- chcą nawiązac kontakt z dziewczyną, to podchodzą i rozmawiają. Tymczasem dziewczyna zaintersowana chłopakiem niekoniecznie to robi, chociażby ze strachu przed tym, że ON sobie coś złego pomyśli, że się zbłazni, że usłyszy coś, czego nie chce usłyszec. Poza tym myśli sobie "a jeśli on kogoś ma?"Woli sprawdzic najpierw jakie ma u niego szanse a potem niby przypadkiem go poznac. Mężczyzni nie biorą wszystkiego do siebie, natomiast kobiety przyjmują różne rzeczy zbyt emocjonalnie. Przykładowo: kiedy kobieta uśmiechnie się do mężczyzny, ten odwazajemni uśmiech i to wszystko. W odwrotnej sytuAcji jest tak, żę ONA po odwzajemnieniu uśmiech zastanawia się "dlaczego", rozpamiętuje itd. Takimi wątkami nie zmienisz natury kobiet. Pewnie zaraz powiesz, że trzymam się stereotypów, że nie WSZYSTKIE kobiety takie są. Masz rację, nie wszystkie, ale spójrz na wątki O KTÓRYCH pisałeś i zastanów się, czy nie większośc? Co do Twego ostatniego myślnika, to masz oczywiście rację, ale zastanów się, kto tak naprawdę często wprowadza "zamęt" w wątkach? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wyrak- samozwanczy modzie.....widze ze masz niezrownany zapal by uporzadkowac wizaz
![]() ![]()
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-05-16 o 09:38 Powód: a co to kogo ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Wyrak Dobra Rada
![]() rzeczywiscie "Jesli cos ma z czegos wyjsc, to zwykle wychodzi" tylko te coś z niczego się nie wezmie, zawsze są początki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moim subiektywnym zdaniem lepszy wywód od poprzedniego (czyżbyś spuścił nieco z tonu,
![]() P.S. Uwielbiam teksty o tych Wenusach i Marsach, one po prostu mnie rozkładają na części. Nie wiem jakim cudem jeszcze funkcjonuję w świecie damsko- męskim bez serii tych poradników. P.S. 2- To nieprawda, że każdy lubi co innego. Oni wszyscy kochają zołzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ewidentnie Wyrak pisze jakąś pracę...może magisterską?Choć na podstawie postów na Wizażu to już można by było spokojnie doktorat zrobić...
Wyrak wszystko rozdrabnia na części pierwsze i podsumowuje...nieźle ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
OOo wiele nowych, nieznanych mi dotąd rzeczy sie dowiedziałam nono.... Zawsze to powtarzam, ze "Wizasz óczy "
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ww cytat, jest jednym z najgorzej uzywanych jakie znam, zupelnie wyrwany z kontekstu (mala dygresja - tak jak Bog umarl Nietschego ![]() Cytat:
Tak, nie posiadam wiedzy o takich super sposobach jak np. teczka z cv pozostawiona w autobusie. W ogole to nie jestem w stanie ogarnac skali finezji, wyrafinowania i skutecznosci tychze metod. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Terabajty oczywiscie, dziekuje za poprawienie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz drogi Wyraku dziś w jednym z Twoich postów (w innym wątku) także znalazłam błąd logiczny, a także językowy (chyba chodziło tu o pytanie SIĘ) i już chciałam Ci zwrócic uwagę, ale powstrzymałam się. Dlaczego?
Bo pomyślałam, że forum jest od wypowiadania się na różne tematy, na wymianę zdań, a nie na krytykę kogoś, czy poprawianie czyichś błędów. Widzę Ty nie masz żadnych oporów. Oczywiście cenię sobie taką szczerośc, ale zastanów się, czy nie szukasz czasem haka i czy to aby nie jest Twoim celem. Co do dalszych Twych słów skierowanych do mnie, to nie będę się rozwlekac. Uważasz, że błędne zdanie me? Masz prawo i nic nie musisz rozwijac ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aż tyle chciało Ci się pisać ![]() ja niestety jestem leniwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
A może Wyrak chce zostać ojcem dyrektorem Wizażu
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Coś mi się wydaje, że te osoby, które najbardziej powinny korzystać z tego wątku - stają okoniem i bronią się rękoma i nogami przed dokładnym przeczytaniem
![]() ![]() (Ja to rozumiem, bo ten wątek zabija niezły fun związany z knuciem i adrenalinką, no i fun posiadania własnego wątku ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy co, bedę wiedzieć co lubi dany facet, jak odczytam badania nt. oczekiwanej długości zycia w jego regionie zamieszkania? A już z pewnością się dowiem czy jest samotnikiem czy nie, jak wczytam się w publikacje nt ruchów ludności.... Oj... jak już piszę się o czymś to z głową, żeby głupoty nie napisać.. statystyka i uczucia... to tylko facet mógł wymyślić coś takiego. ![]() a reszta... coz... no abla |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (aha, poprzedni odcinek mozna przeczytac w moim blogu, mozna kliknac pod awatarem ![]() Cytat:
Jesli chodzi o bledy jezykowe, to prosze o zwracanie na nie uwagi, czy w temacie czy na pw, dziekuje z gory ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie ma szans, Reijel jedyne rodzicielskie funkcje tu sprawuje, jakby mnie jej lud naftalinowy oblecial, niechybnie bym z calym futrem z tego nie wyszedl ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a dlatego, ze cechy demograficzne odnosza sie do spoleczenstwa, a to co podajesz to sa struktury, ktore podlegaja statystyce, a statystyka jest zmienna niczym lisc na wietrze, poniewaz statystyka demograficzna określa przeszłość danej struktury społecznej a nie terazniejszosc (bo to jest przewidywanie) i ma sie nijak do preferecji pojedynczej jednostki. mozna jedynie wyczytac, a to i z bledem statystycznym danej proby badawczej jakie moja byc ewentualne preferencje -tak jak na wyborach, wygrywa polityk x w sondazach a wybieraja polityka y. przepraszam Cie bardzo, ale to o czym piszesz odosi sie do zmian zachodzacych w populacji, z reszta pisales setki razy, zeby nie uogolniac a sam to teraz zrobiles i to na calej linii. wiec zdecyduj sie, piszesz tutorial o wszystkich kobietach podrywajacych wszystkich mezczyzn, czy o podrywie 1 kobieta vs 1 mezczyzna. i nie, nie sadze zebym czegos nie zauwazyla. wprost przeciwnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Odnosza sie tak samo do calego zbioru spoleczenstwa jak i do elementow tego zbioru.
Nic takiego nie podaje. Pisze jedynie ze cechy demograficzne (wiek, miejsce zamieszkania, narodowosc, religia, wyksztalcenie), doswiadczenia danej jednostki i charakter danej jednostki warunkuja preferencje tejze jednostki. Dopatrujesz sie czegos, czego bynajmniej nie napisalem. Cytat:
- statystyka nie jest zmienna, co najwyzej moga byc zmienne wyniki danych badan - te zmiany sa warunkowane zmianami w badanej populacji/probce a nie zmienne jak lisc na wietrze - przeciez wlasnie o preferencjach pisze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogolnie to przeczytaj pierwszy post, bo nie wiem jak doszlo do udowadniania, ze nie jestem koniem.
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.