Jak na niego zadzialac/jak go poderwac/czego on chce - zbiorczy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-15, 21:02   #1
Wyrak
Zakorzenienie

Jak na niego zadzialac/jak go poderwac/czego on chce - zbiorczy

Jako ze co chwile widze temat w rodzaju "co na niego dziala", "jak go sprawdzic", a o podrywie to juz jest tyle, ze pewnie w tetrabajtach mierzyc, postanowilem co nieco naklikac.

Prosze o powieszenie tematu

W punktach bedzie:
1. Sprawdzac to mozna w pokerze, a nie osoby, ktore odczuwaja szeroka game emocji. Zreszta, ktora pani chciala by tak byc sprawdzana? Nie wspominajac o tym, ze a) nie mozna przewidziec reakcji osoby sprawdzanej b) proba sprawdzania co dana osoba czuje/jak sie zachowuje, moze prowadzic do negatywnych skutkow (tj. chlop nie bedzie chcial miec z taka intrygantka nic chetnego do czynienia).
2. Nie, nie ma jakiegos uniwersalnego kodu, co faceci lubia, a co nie, zaleznie od cech demograficznych, charakteru i doswiadczen upodobania roznia sie drastycznie. Wiec pytanie, co lubia faceci ma maly sens, natomiast lepsze poznanie danego faceta, zwykle duzo wiekszy.
3. Nie ma uniwersalnych metod podrywu, na kazdego dziala cos innego.
3a. Im wiecej jakis zakretasow, intryg i wymyslania, tym zwykle gorzej. Raz, ze takie skomplikowane plany moga nie wypalic, dwa ze od razu mozna dostac latke intrygantki, trzy, ze zwykle latwiej i skuteczniej jest nawiazac kontakt w najprostszy mozliwy sposob.
4. Rzadko kiedy mezczyzni werbalizuja emocje i odczucia w identyczny sposob jak kobiety. Co nie zmienia faktu, ze jesli chca, to zwerbalizuja (z poprawka na rozne charaktery), oraz ze moga to inaczej przekazac. To jest oczywiscie truizm, ale zaskakujaco czesto zapominany. Przy czym, dopisywanie/dopowiadanie sobie czegos, tylko dlatego, ze danej osobie to pasuje, sensu nie ma (patrz: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 ).
5. "Cudowne" poradniki nie sa w stanie ogarnac skomplikowanych relacji miedzyludzkich i sam osobiscie niezbyt wierze w ich dzialanie, uwazam ze przynosza wiecej szkody niz pozytku.
6. Meczyzni sa z Ziemi, kobiety sa z Ziemi. Pora nauczyc sie z tym zyc, nie dopatrywac sie nie wiadomo czego gdy nie trzeba. Nalezy sie wystrzegac wszechobecnych i zwykle bezsensownych uogolnien.

Jesli cos ma z czegos wyjsc, to zwykle wychodzi

Na koniec pare uwag:
- nie, nie odkrylem Ameryki, powyzsze to rzeczy dosyc oczywiste, az sie dziwie skad tyle wtornych tematow.
- nie, nie mam zamiaru nikogo upokorzyc, ani dopiec - wyrazam swoja opinie w punktach, na podstawie tego, co na tym forum widze.
- nie, nie mam zamiaru udowadniac ile wiem o kobietach (czy tez uwazam ze wiem), ani udowadniac kobietom czegokolwiek.
- prosilbym o powstrzymanie sie od polajanek i klotni - jesli ktos chce podrzec koty z innym uzytkownikiem/czka, PW

Komentarze i rozwiniecie mile widziane

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:19   #2
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Dot.: Jak na niego zadzialac/jak go poderwac/czego on chce - zbiorczy

He he ubawiło mnie to" mezczyzni sa z ziemi kobiety sa z ziemi"
A reszta... no cóz, dobrze miec swoje zdanie
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:27   #3
Reijel
Wtajemniczenie

Ha, ale musisz przyznać, że absolutnie każdy facet postawi dużego plusa kobiecie, która dobrze gotuje

Poza tym zgadzam się, głównie jeśli chodzi o intrygi (ech, tyle się tego widziało w szkole...).
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 21:50   #4
mandragona
Marudziara

Hmmm a ja ostatnio usłyszałam od faceta że kobiety mają swój świat i swoją piaskownicę echhh

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 22:09   #5
Hija
Raczkowanie

Genialne tagi
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 22:25   #6
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hija Pokaż wiadomość
Genialne tagi
Everybody ciamciaramcia!!!
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 23:50   #7
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość
Ha, ale musisz przyznać, że absolutnie każdy facet postawi dużego plusa kobiecie, która dobrze gotuje

Poza tym zgadzam się, głównie jeśli chodzi o intrygi (ech, tyle się tego widziało w szkole...).
Nie znam przypadku, zeby postawil minusa Tyle tylko, ze samo gotowanie nie wystarczy oczywiscie.

Cytat:
Napisane przez Hija Pokaż wiadomość
Genialne tagi
A dziekuje bardzo. Ciamciaramcia wymyslil Zlosliwiec, ja tak sobie tylko uzytkuje

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2009-05-16, 05:50   #8
201706190936
Konto usunięte

Ciamciaramcia...:hahaha :

Swoją drogą, powinno się założyć nowe podforum: dobre porady Wyraka

Pozdrawiam, genialny temat
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 08:20   #9
Antilia
Uzależnienie

Odgrzewane kotlety już nie jest takie fajne jak pierwowzór

No ale jak Ci się nudzi...

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 08:48   #10
nenowka152900
Zadomowienie

Wyrak i jego krucjata... nudne już
nenowka152900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 09:23   #11
marcysia2929
Raczkowanie

tak jak piszesz Ameryki nie odkryłeś
Dość pospolite to jak na wypowiedź faceta, a my kobitki wiemy swoje
Intrygi są złe, ale zazwyczaj wtedy jak to facet bawi się w coś takiego, Wy musicie być pewni siebie, stanowczy i z jajami.
A my jesteśmy od tego żeby już tak Was zakręcić, żebyście myśleli że to Wy nas poderwaliście a nie na odwrót

To jest moje zdanie, podparte doświadczeniem i badaniami naukowymi

a i zapomniałam dodać, że popełniłeś ogromny błąd stawiając na równi kobiety i mężczyzn.
Nie głupi wymyślił, że "kobiety są z Wenus, a mężczyźni z Marsa".
Tak to już jest, że obie płcie różnią się diametralnie pod każdym względem i Ty tego nie zmienisz. Nie możesz uogólniać to jest wbrew naturze! Weź sobie byle jaką książkę psychologiczną(naukową) i poczytaj o mózgu kobiety i mężczyzny.
Na pewno słyszałeś o tym, że w zwykłym "wynieś śmieci" facet odczyta tylko konkretny komunikat, że coś ma zrobić, a powiesz to do kobiety, to ta zacznie się domyślać tysiąca podtekstów, niedomówień itp.

Reasumując uwazam, że jesteś subiektywny. Nie możesz dawać radykalnych rad jak np. poderwać faceta, bo nie wiesz o wielu sposobach kobiet. Owszem możesz podsunąć co faceci lubią itp. ale na większe akcje się nie sil, przynajmniej w tej kwesti

Edytowane przez marcysia2929
Czas edycji: 2009-05-16 o 09:36
marcysia2929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 09:23   #12
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Jako ze co chwile widze temat w rodzaju "co na niego dziala", "jak go sprawdzic", a o podrywie to juz jest tyle, ze pewnie w tetrabajtach mierzyc, postanowilem co nieco naklikac.

Prosze o powieszenie tematu

W punktach bedzie:
1. Sprawdzac to mozna w pokerze, a nie osoby, ktore odczuwaja szeroka game emocji. Zreszta, ktora pani chciala by tak byc sprawdzana? Nie wspominajac o tym, ze a) nie mozna przewidziec reakcji osoby sprawdzanej b) proba sprawdzania co dana osoba czuje/jak sie zachowuje, moze prowadzic do negatywnych skutkow (tj. chlop nie bedzie chcial miec z taka intrygantka nic chetnego do czynienia).
2. Nie, nie ma jakiegos uniwersalnego kodu, co faceci lubia, a co nie, zaleznie od cech demograficznych, charakteru i doswiadczen upodobania roznia sie drastycznie. Wiec pytanie, co lubia faceci ma maly sens, natomiast lepsze poznanie danego faceta, zwykle duzo wiekszy.
3. Nie ma uniwersalnych metod podrywu, na kazdego dziala cos innego.
3a. Im wiecej jakis zakretasow, intryg i wymyslania, tym zwykle gorzej. Raz, ze takie skomplikowane plany moga nie wypalic, dwa ze od razu mozna dostac latke intrygantki, trzy, ze zwykle latwiej i skuteczniej jest nawiazac kontakt w najprostszy mozliwy sposob.
4. Rzadko kiedy mezczyzni werbalizuja emocje i odczucia w identyczny sposob jak kobiety. Co nie zmienia faktu, ze jesli chca, to zwerbalizuja (z poprawka na rozne charaktery), oraz ze moga to inaczej przekazac. To jest oczywiscie truizm, ale zaskakujaco czesto zapominany. Przy czym, dopisywanie/dopowiadanie sobie czegos, tylko dlatego, ze danej osobie to pasuje, sensu nie ma (patrz: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 ).
5. "Cudowne" poradniki nie sa w stanie ogarnac skomplikowanych relacji miedzyludzkich i sam osobiscie niezbyt wierze w ich dzialanie, uwazam ze przynosza wiecej szkody niz pozytku.
6. Meczyzni sa z Ziemi, kobiety sa z Ziemi. Pora nauczyc sie z tym zyc, nie dopatrywac sie nie wiadomo czego gdy nie trzeba. Nalezy sie wystrzegac wszechobecnych i zwykle bezsensownych uogolnien.

Jesli cos ma z czegos wyjsc, to zwykle wychodzi

Na koniec pare uwag:
- nie, nie odkrylem Ameryki, powyzsze to rzeczy dosyc oczywiste, az sie dziwie skad tyle wtornych tematow.
- nie, nie mam zamiaru nikogo upokorzyc, ani dopiec - wyrazam swoja opinie w punktach, na podstawie tego, co na tym forum widze.
- nie, nie mam zamiaru udowadniac ile wiem o kobietach (czy tez uwazam ze wiem), ani udowadniac kobietom czegokolwiek.
- prosilbym o powstrzymanie sie od polajanek i klotni - jesli ktos chce podrzec koty z innym uzytkownikiem/czka, PW

Hmm..
Widzę, że ktoś tu chce uchodzic za najinteligentniejszego człowieka w całym forum? ;>
Oj Wyraku, Wyraku, rzeczywiście Ameryki nie odkryłeś. Zebrałeś wszystkie najważniejsze "stereotypy" i usiłujesz je obalic. Rozczaruję Cię drogi, to i tak nic nie da. Nawet kobiety- te wbrew pozorom "naiwne" istoty wiedzą to wszystko doskonale i nie musisz tu nikogo przekonywac do swoich racji.
Rzecz w tym, że choc i kobiety i mężczyzni są z Ziemi, że chociaż nie można ani kobiet, ani mężczyzn wrzucac do jednego wora, jest pewna zasadnicza różnica dzieląca obie płcie.
Mam na myśli to, że WIĘKSZOŚC (nie wszystkie, boś strasznie uczulony na generalizowanie) choc w głębi serca wie, że czasem takie podchody, o których piszesz, plany, owijanie w bawełne nie świadczy o ich mądrosci, i że może łatwiej jest poprostu szczerze porozmawiac, to poprostu kocha, lubuje się w takich rzeczach i wciąż drogi Wyraku będą powstawac wątki o tej tematyce- taka natura kobiet.
Odnoszę wrażenie, że dla WIĘKSZOŚCI mężczyzn wszystko jest takie oczywiste- chcą nawiązac kontakt z dziewczyną, to podchodzą i rozmawiają.
Tymczasem dziewczyna zaintersowana chłopakiem niekoniecznie to robi, chociażby ze strachu przed tym, że ON sobie coś złego pomyśli, że się zbłazni, że usłyszy coś, czego nie chce usłyszec. Poza tym myśli sobie "a jeśli on kogoś ma?"Woli sprawdzic najpierw jakie ma u niego szanse a potem niby przypadkiem go poznac.
Mężczyzni nie biorą wszystkiego do siebie, natomiast kobiety przyjmują różne rzeczy zbyt emocjonalnie.
Przykładowo: kiedy kobieta uśmiechnie się do mężczyzny, ten odwazajemni uśmiech i to wszystko. W odwrotnej sytuAcji jest tak, żę ONA po odwzajemnieniu uśmiech zastanawia się "dlaczego", rozpamiętuje itd.
Takimi wątkami nie zmienisz natury kobiet.
Pewnie zaraz powiesz, że trzymam się stereotypów, że nie WSZYSTKIE kobiety takie są. Masz rację, nie wszystkie, ale spójrz na wątki O KTÓRYCH pisałeś i zastanów się, czy nie większośc?
Co do Twego ostatniego myślnika, to masz oczywiście rację, ale zastanów się, kto tak naprawdę często wprowadza "zamęt" w wątkach?
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 09:37   #13
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Wyrak- samozwanczy modzie.....widze ze masz niezrownany zapal by uporzadkowac wizaz good luck

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

Edytowane przez aniko 23
Czas edycji: 2009-05-16 o 09:38 Powód: a co to kogo ???
aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 09:47   #14
sungold
Rozeznanie

Wyrak Dobra Rada

rzeczywiscie
"Jesli cos ma z czegos wyjsc, to zwykle wychodzi"
tylko te coś z niczego się nie wezmie, zawsze są początki
sungold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 09:58   #15
diamentowa
Zakorzenienie

Moim subiektywnym zdaniem lepszy wywód od poprzedniego (czyżbyś spuścił nieco z tonu, )?

P.S. Uwielbiam teksty o tych Wenusach i Marsach, one po prostu mnie rozkładają na części. Nie wiem jakim cudem jeszcze funkcjonuję w świecie damsko- męskim bez serii tych poradników.

P.S. 2- To nieprawda, że każdy lubi co innego. Oni wszyscy kochają zołzy .
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 09:59   #16
Szokolate
Raczkowanie

Ewidentnie Wyrak pisze jakąś pracę...może magisterską?Choć na podstawie postów na Wizażu to już można by było spokojnie doktorat zrobić...
Wyrak wszystko rozdrabnia na części pierwsze i podsumowuje...nieźle

Lek.med.-17.06.2011
Szokolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 10:12   #17
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 17:35   #18
garfieldek
Zakorzenienie

OOo wiele nowych, nieznanych mi dotąd rzeczy sie dowiedziałam nono.... Zawsze to powtarzam, ze "Wizasz óczy "

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 17:44   #19
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcysia2929 Pokaż wiadomość
tak jak piszesz Ameryki nie odkryłeś
No przeciez tego nie twierdze i to podkreslam.

Cytat:
Dość pospolite to jak na wypowiedź faceta, a my kobitki wiemy swoje
Primo, to nikt nie dal Tobie prawa wypowiadania sie w imieniu kobietek. Secundo, no nie spodziewam sie, ze osoba ktora sie bawi w jakies podrzucanie niby zgubionej teczki kierowcy autobusu komunikacji miejskiej zeby miec okazje do rozmowy wypowie sie pozytywnie o tekscie krytykujacym intrygi. Coz, kazdy sobie rzepke skrobie.

Cytat:
Intrygi są złe, ale zazwyczaj wtedy jak to facet bawi się w coś takiego, Wy musicie być pewni siebie, stanowczy i z jajami.
A my jesteśmy od tego żeby już tak Was zakręcić, żebyście myśleli że to Wy nas poderwaliście a nie na odwrót
Wow, nie spodziewalem sie, ze ktos az tak pasujacy do tego o co mi chodzilo w tekscie sie wypowie. Wytlumacze Tobie - uwazam ze wiekszosc facetow intryg nie lubi i rzadko kiedy prowadza do czegos dobrego.

Cytat:
To jest moje zdanie, podparte doświadczeniem i badaniami naukowymi
Taa, jasne, nie no, krzyzyk na droge, uwazaj i rob co chcesz

Cytat:
a i zapomniałam dodać, że popełniłeś ogromny błąd stawiając na równi kobiety i mężczyzn.
Nie głupi wymyślił, że "kobiety są z Wenus, a mężczyźni z Marsa".
Tak to już jest, że obie płcie różnią się diametralnie pod każdym względem i Ty tego nie zmienisz. Nie możesz uogólniać to jest wbrew naturze! Weź sobie byle jaką książkę psychologiczną(naukową) i poczytaj o mózgu kobiety i mężczyzny.
Na pewno słyszałeś o tym, że w zwykłym "wynieś śmieci" facet odczyta tylko konkretny komunikat, że coś ma zrobić, a powiesz to do kobiety, to ta zacznie się domyślać tysiąca podtekstów, niedomówień itp.
Z tego co widze, to nie bardzo rozumiesz o czym ja pisze w ogole Nigdzie nie neguje roznic w funkcjonowaniu mozgu o obydwu plci, gdybys poczytala dokladnie, to wrecz bys zauwazyla, ze wrecz je podkreslam, jesli chodzi o komunikacje. Co nie zmienia faktu, ze nie ma sensu dorabianie jakiejs ideologii i wmawianie sobie, ze cos nie wychodzi, czy trzeba siegac po jakies dziwne zabawy, zeby sie z druga plcia porozumiec.

Ww cytat, jest jednym z najgorzej uzywanych jakie znam, zupelnie wyrwany z kontekstu (mala dygresja - tak jak Bog umarl Nietschego )

Cytat:
Reasumując uwazam, że jesteś subiektywny. Nie możesz dawać radykalnych rad jak np. poderwać faceta, bo nie wiesz o wielu sposobach kobiet. Owszem możesz podsunąć co faceci lubią itp. ale na większe akcje się nie sil, przynajmniej w tej kwesti
To Ty Ameryke odkrylas. Oczywiscie ze to jest moj subiektywny punkt widzenia.

Tak, nie posiadam wiedzy o takich super sposobach jak np. teczka z cv pozostawiona w autobusie. W ogole to nie jestem w stanie ogarnac skali finezji, wyrafinowania i skutecznosci tychze metod.

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
Hmm..
Widzę, że ktoś tu chce uchodzic za najinteligentniejszego człowieka w całym forum? ;>
To zle widzisz.

Cytat:
Oj Wyraku, Wyraku, rzeczywiście Ameryki nie odkryłeś. Zebrałeś wszystkie najważniejsze "stereotypy" i usiłujesz je obalic. Rozczaruję Cię drogi, to i tak nic nie da.
Dlaczego sterotypy w cudzyslowie? To sa jak najbardziej sterotypy. Przy czym masz tu blad logiczny - sterotypow nie trzeba obalac, ze wzgledu na to, jakie sa z natury.

Cytat:
Nawet kobiety- te wbrew pozorom "naiwne" istoty wiedzą to wszystko doskonale i nie musisz tu nikogo przekonywac do swoich racji.
Nie uwazam ze kobiety sa naiwne. Natomiast jest wiele kobiet, ktore sa naiwne, sa intrygantkami i nadinterpretuja. Cechy takie sa warunkowane charakterem i u mezczyzn tez oczywiscie wystepuja.

Cytat:
Rzecz w tym, że choc i kobiety i mężczyzni są z Ziemi, że chociaż nie można ani kobiet, ani mężczyzn wrzucac do jednego wora, jest pewna zasadnicza różnica dzieląca obie płcie.
Mam na myśli to, że WIĘKSZOŚC (nie wszystkie, boś strasznie uczulony na generalizowanie) choc w głębi serca wie, że czasem takie podchody, o których piszesz, plany, owijanie w bawełne nie świadczy o ich mądrosci, i że może łatwiej jest poprostu szczerze porozmawiac, to poprostu kocha, lubuje się w takich rzeczach i wciąż drogi Wyraku będą powstawac wątki o tej tematyce- taka natura kobiet.
Odnoszę wrażenie, że dla WIĘKSZOŚCI mężczyzn wszystko jest takie oczywiste- chcą nawiązac kontakt z dziewczyną, to podchodzą i rozmawiają.
Tymczasem dziewczyna zaintersowana chłopakiem niekoniecznie to robi, chociażby ze strachu przed tym, że ON sobie coś złego pomyśli, że się zbłazni, że usłyszy coś, czego nie chce usłyszec. Poza tym myśli sobie "a jeśli on kogoś ma?"Woli sprawdzic najpierw jakie ma u niego szanse a potem niby przypadkiem go poznac.
Mężczyzni nie biorą wszystkiego do siebie, natomiast kobiety przyjmują różne rzeczy zbyt emocjonalnie.
Przykładowo: kiedy kobieta uśmiechnie się do mężczyzny, ten odwazajemni uśmiech i to wszystko. W odwrotnej sytuAcji jest tak, żę ONA po odwzajemnieniu uśmiech zastanawia się "dlaczego", rozpamiętuje itd.
Takimi wątkami nie zmienisz natury kobiet.
Pewnie zaraz powiesz, że trzymam się stereotypów, że nie WSZYSTKIE kobiety takie są. Masz rację, nie wszystkie, ale spójrz na wątki O KTÓRYCH pisałeś i zastanów się, czy nie większośc?
Co do Twego ostatniego myślnika, to masz oczywiście rację, ale zastanów się, kto tak naprawdę często wprowadza "zamęt" w wątkach?
Z tego co piszesz, to nie masz pojecia o podejsciu mezczyzn i zachowaniach mezczyzn i operujesz pewnymi uoglnieniami - nie pisze tego bynajmniej zlosliwie, przy okazji moge rozwinac o co mi chodzi.

Cytat:
Napisane przez sungold Pokaż wiadomość
Wyrak Dobra Rada

rzeczywiscie
"Jesli cos ma z czegos wyjsc, to zwykle wychodzi"
tylko te coś z niczego się nie wezmie, zawsze są początki
To to fakt Oczywiscie, latwiej o tym pisac, niz to robic

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
Moim subiektywnym zdaniem lepszy wywód od poprzedniego (czyżbyś spuścił nieco z tonu, )?

P.S. Uwielbiam teksty o tych Wenusach i Marsach, one po prostu mnie rozkładają na części. Nie wiem jakim cudem jeszcze funkcjonuję w świecie damsko- męskim bez serii tych poradników.

Hm, wiesz, nie wiem dlaczego odebralas tak moj poprzedni watek - bo mial byc tak samo spuszczony z tonu, jak ten, naprawde

Cytat:
Napisane przez Szokolate Pokaż wiadomość
Ewidentnie Wyrak pisze jakąś pracę...może magisterską?Choć na podstawie postów na Wizażu to już można by było spokojnie doktorat zrobić...
Wyrak wszystko rozdrabnia na części pierwsze i podsumowuje...nieźle
Nie, co Ty, nic nie pisze, tak sobie smaruje dla wlasnej (sic!) przyjemnosci

Stary 2009-05-16, 18:01   #20
miaumiau
Raczkowanie

Cytat:
czepiając się (jak to czasem Wyrak miewa w zwyczaju ) czy miałeś na myśli terabajty?
miaumiau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 18:14   #21
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miaumiau Pokaż wiadomość
czepiając się (jak to czasem Wyrak miewa w zwyczaju ) czy miałeś na myśli terabajty?
Terabajty oczywiscie, dziekuje za poprawienie.

Stary 2009-05-16, 20:15   #22
Aiiiiiii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sungold Pokaż wiadomość
Wyrak Dobra Rada
Wlasnie to samo pomyslalam W jakims FAQ te wyrakowe watki powinny sie znalesc Mi sie podoba
Aiiiiiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 20:26   #23
dusia139
Wtajemniczenie

Wiesz drogi Wyraku dziś w jednym z Twoich postów (w innym wątku) także znalazłam błąd logiczny, a także językowy (chyba chodziło tu o pytanie SIĘ) i już chciałam Ci zwrócic uwagę, ale powstrzymałam się. Dlaczego?
Bo pomyślałam, że forum jest od wypowiadania się na różne tematy, na wymianę zdań, a nie na krytykę kogoś, czy poprawianie czyichś błędów.
Widzę Ty nie masz żadnych oporów.
Oczywiście cenię sobie taką szczerośc, ale zastanów się, czy nie szukasz czasem haka i czy to aby nie jest Twoim celem.
Co do dalszych Twych słów skierowanych do mnie, to nie będę się rozwlekac. Uważasz, że błędne zdanie me? Masz prawo i nic nie musisz rozwijac
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-16, 22:14   #24
marcysia2929
Raczkowanie

Cytat:
No przeciez tego nie twierdze i to podkreslam.

Primo, to nikt nie dal Tobie prawa wypowiadania sie w imieniu kobietek. Secundo, no nie spodziewam sie, ze osoba ktora sie bawi w jakies podrzucanie niby zgubionej teczki kierowcy autobusu komunikacji miejskiej zeby miec okazje do rozmowy wypowie sie pozytywnie o tekscie krytykujacym intrygi. Coz, kazdy sobie rzepke skrobie.

Wow, nie spodziewalem sie, ze ktos az tak pasujacy do tego o co mi chodzilo w tekscie sie wypowie. Wytlumacze Tobie - uwazam ze wiekszosc facetow intryg nie lubi i rzadko kiedy prowadza do czegos dobrego.

Taa, jasne, nie no, krzyzyk na droge, uwazaj i rob co chcesz

Z tego co widze, to nie bardzo rozumiesz o czym ja pisze w ogole Nigdzie nie neguje roznic w funkcjonowaniu mozgu o obydwu plci, gdybys poczytala dokladnie, to wrecz bys zauwazyla, ze wrecz je podkreslam, jesli chodzi o komunikacje. Co nie zmienia faktu, ze nie ma sensu dorabianie jakiejs ideologii i wmawianie sobie, ze cos nie wychodzi, czy trzeba siegac po jakies dziwne zabawy, zeby sie z druga plcia porozumiec.

Ww cytat, jest jednym z najgorzej uzywanych jakie znam, zupelnie wyrwany z kontekstu (mala dygresja - tak jak Bog umarl Nietschego )

To Ty Ameryke odkrylas. Oczywiscie ze to jest moj subiektywny punkt widzenia.

Tak, nie posiadam wiedzy o takich super sposobach jak np. teczka z cv pozostawiona w autobusie. W ogole to nie jestem w stanie ogarnac skali finezji, wyrafinowania i skutecznosci tychze metod.

aż tyle chciało Ci się pisać co za poświęcenie dla mojej skromnej osoby...
ja niestety jestem leniwa
marcysia2929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 10:12   #25
czarownica jaga
Wtajemniczenie

A może Wyrak chce zostać ojcem dyrektorem Wizażu

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 11:07   #26
dzustam
Zakorzenienie

Coś mi się wydaje, że te osoby, które najbardziej powinny korzystać z tego wątku - stają okoniem i bronią się rękoma i nogami przed dokładnym przeczytaniem

(Ja to rozumiem, bo ten wątek zabija niezły fun związany z knuciem i adrenalinką, no i fun posiadania własnego wątku , a nie każdy przecież lubi iść najprostszą i najkrótszą drogą )

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 11:13   #27
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:

musiałam sie przyczepić... cechy demograficzne.... na Boga.. jak mozna mieszac statystykę (w ogóle pisać, że jest ona niejako wyznacznikiem..) z uczuciami...
Czy co, bedę wiedzieć co lubi dany facet, jak odczytam badania nt. oczekiwanej długości zycia w jego regionie zamieszkania? A już z pewnością się dowiem czy jest samotnikiem czy nie, jak wczytam się w publikacje nt ruchów ludności.... Oj... jak już piszę się o czymś to z głową, żeby głupoty nie napisać..

statystyka i uczucia... to tylko facet mógł wymyślić coś takiego.

a reszta... coz... no abla
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-17, 20:31   #28
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiiiiiii Pokaż wiadomość
Wlasnie to samo pomyslalam W jakims FAQ te wyrakowe watki powinny sie znalesc Mi sie podoba
Napisz do Zlosliwca w tej sprawie, bo ja sie boje

(aha, poprzedni odcinek mozna przeczytac w moim blogu, mozna kliknac pod awatarem ).

Cytat:
Wiesz drogi Wyraku dziś w jednym z Twoich postów (w innym wątku) także znalazłam błąd logiczny, a także językowy (chyba chodziło tu o pytanie SIĘ) i już chciałam Ci zwrócic uwagę, ale powstrzymałam się.
Jesli sadzisz, ze jest jakis blad logiczny, to zwracaj uwage jesli chcesz, najpewniej sie ustosunkuje.

Jesli chodzi o bledy jezykowe, to prosze o zwracanie na nie uwagi, czy w temacie czy na pw, dziekuje z gory

Cytat:
Dlaczego?
Bo pomyślałam, że forum jest od wypowiadania się na różne tematy, na wymianę zdań, a nie na krytykę kogoś, czy poprawianie czyichś błędów.
Widzę Ty nie masz żadnych oporów.
Pewnie ze nie mam, w zwyczaju mam mowic/pisac co mysle. Zastanawia mnie tylko, od kiedy krytyka nie jest jedna z form wymiany zdan, oraz dlaczego ludzie odbieraja krytyke jako atak na siebie ?

Cytat:
Oczywiście cenię sobie taką szczerośc, ale zastanów się, czy nie szukasz czasem haka i czy to aby nie jest Twoim celem.
Jakiego haka i pocoz ? Nie wspominajac juz o tym, jakim hakiem jest to co napiszesz na forum?

Cytat:
Co do dalszych Twych słów skierowanych do mnie, to nie będę się rozwlekac. Uważasz, że błędne zdanie me? Masz prawo i nic nie musisz rozwijac
Nie musze, ale pozwole sobie rozwinac. Nie wiem skad zakladasz, ze facet nie probuje zdobyc wiedzy o tym, czy potencjalna partnerka jest zajeta, ze po prostu podchodzi i rozmawia, ze nie bierze niczego do siebie itd.? Faktycznie strasznie stereotypowe rozumowanie z Twojej strony, ale co tu duzo mowic - w wieku 15 lat ma sie blade pojecie o zachowaniu drugiej plci. Nie pisze tego zlosliwie, tylko stwierdzam fakt i mysle ze kazdy o kilka lat starszy od tego 15 przyzna mi racje, czyz nie?

Cytat:
aż tyle chciało Ci się pisać co za poświęcenie dla mojej skromnej osoby...
ja niestety jestem leniwa
Pewnie, kazda wymowka dobra Co nie zmienia faktu, ze istnieje przepasc pomiedzy chwaleniem sie swoimi metodami podrywu, a praktyka z podrzucaniem dokumentow w autobusie komunikacji miejskiej

Cytat:
Napisane przez czarownica jaga Pokaż wiadomość
A może Wyrak chce zostać ojcem dyrektorem Wizażu
Nie ma szans, Reijel jedyne rodzicielskie funkcje tu sprawuje, jakby mnie jej lud naftalinowy oblecial, niechybnie bym z calym futrem z tego nie wyszedl

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że te osoby, które najbardziej powinny korzystać z tego wątku - stają okoniem i bronią się rękoma i nogami przed dokładnym przeczytaniem

(Ja to rozumiem, bo ten wątek zabija niezły fun związany z knuciem i adrenalinką, no i fun posiadania własnego wątku , a nie każdy przecież lubi iść najprostszą i najkrótszą drogą )
Tez odnosze takie wrazenie Dziekuje za dobre slowo

Cytat:
Napisane przez Ankalime Pokaż wiadomość
musiałam sie przyczepić... cechy demograficzne.... na Boga.. jak mozna mieszac statystykę (w ogóle pisać, że jest ona niejako wyznacznikiem..) z uczuciami...
Czy co, bedę wiedzieć co lubi dany facet, jak odczytam badania nt. oczekiwanej długości zycia w jego regionie zamieszkania? A już z pewnością się dowiem czy jest samotnikiem czy nie, jak wczytam się w publikacje nt ruchów ludności.... Oj... jak już piszę się o czymś to z głową, żeby głupoty nie napisać..

statystyka i uczucia... to tylko facet mógł wymyślić coś takiego.

a reszta... coz... no abla
Taka prawda. Poza tym, ze nie mowie o uczuciach, tylko o preferencjach, oczekiwaniach w stosunku do drugiej plci. A cechy demograficzne - wiek, narodowosc, miejsce zamieszkania, religia, oczywiscie ze maja wplyw na te preferencje, jak mozna tego nie zauwazyc ?

Stary 2009-05-17, 21:37   #29
Ankalime
Zadomowienie

Cytat:

Taka prawda. Poza tym, ze nie mowie o uczuciach, tylko o preferencjach, oczekiwaniach w stosunku do drugiej plci. A cechy demograficzne - wiek, narodowosc, miejsce zamieszkania, religia, oczywiscie ze maja wplyw na te preferencje, jak mozna tego nie zauwazyc ?

a dlatego, ze cechy demograficzne odnosza sie do spoleczenstwa, a to co podajesz to sa struktury, ktore podlegaja statystyce, a statystyka jest zmienna niczym lisc na wietrze, poniewaz statystyka demograficzna określa przeszłość danej struktury społecznej a nie terazniejszosc (bo to jest przewidywanie) i ma sie nijak do preferecji pojedynczej jednostki. mozna jedynie wyczytac, a to i z bledem statystycznym danej proby badawczej jakie moja byc ewentualne preferencje -tak jak na wyborach, wygrywa polityk x w sondazach a wybieraja polityka y.
przepraszam Cie bardzo, ale to o czym piszesz odosi sie do zmian zachodzacych w populacji, z reszta pisales setki razy, zeby nie uogolniac a sam to teraz zrobiles i to na calej linii.
wiec zdecyduj sie, piszesz tutorial o wszystkich kobietach podrywajacych wszystkich mezczyzn, czy o podrywie 1 kobieta vs 1 mezczyzna.
i nie, nie sadze zebym czegos nie zauwazyla. wprost przeciwnie
Ankalime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 00:28   #30
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
a dlatego, ze cechy demograficzne odnosza sie do spoleczenstwa,
Odnosza sie tak samo do calego zbioru spoleczenstwa jak i do elementow tego zbioru.

Cytat:
a to co podajesz to sa struktury, ktore podlegaja statystyce,
Nic takiego nie podaje. Pisze jedynie ze cechy demograficzne (wiek, miejsce zamieszkania, narodowosc, religia, wyksztalcenie), doswiadczenia danej jednostki i charakter danej jednostki warunkuja preferencje tejze jednostki.

Dopatrujesz sie czegos, czego bynajmniej nie napisalem.

Cytat:
a statystyka jest zmienna niczym lisc na wietrze, poniewaz statystyka demograficzna określa przeszłość danej struktury społecznej a nie terazniejszosc (bo to jest przewidywanie) i ma sie nijak do preferecji pojedynczej jednostki. mozna jedynie wyczytac, a to i z bledem statystycznym danej proby badawczej jakie moja byc ewentualne preferencje -tak jak na wyborach, wygrywa polityk x w sondazach a wybieraja polityka y.
Abstrahujac od tego, ze ta czesc wypowiedzi opiera sie na blednym zalozeniu, do ktorego odnioslem sie powyzej, to:
- statystyka nie jest zmienna, co najwyzej moga byc zmienne wyniki danych badan
- te zmiany sa warunkowane zmianami w badanej populacji/probce a nie zmienne jak lisc na wietrze
- przeciez wlasnie o preferencjach pisze

Cytat:
przepraszam Cie bardzo, ale to o czym piszesz odosi sie do zmian zachodzacych w populacji, z reszta pisales setki razy, zeby nie uogolniac a sam to teraz zrobiles i to na calej linii.
Przepraszam bardzo, ale ja nic takiego nie napisalem. Wskaz mi jeszcze gdzie jest jakiekolwiek uogolnienie w stwierdzeniu, ze nie ma uniwersalnych preferencji, tylko zaleza one od indywidualnych cech danej jednostki. Bo tak sie sklada, ze napisalem cos zupelnie przeciwnego, niz mi zarzucasz

Cytat:
wiec zdecyduj sie, piszesz tutorial o wszystkich kobietach podrywajacych wszystkich mezczyzn, czy o podrywie 1 kobieta vs 1 mezczyzna.
i nie, nie sadze zebym czegos nie zauwazyla. wprost przeciwnie
Uwazam, ze nie tylko nie zauwazylas, ale piszesz, jakbys tego tekstu albo nie czytala, albo nie rozumiala. Primo to nie jest zaden tutorial, a secundo, jakbys nie zauwazyla, to mysla przewodnia jest twierdzenie o tym ze dane zachowania/preferencje sa warunkowane indywidualnie.

Ogolnie to przeczytaj pierwszy post, bo nie wiem jak doszlo do udowadniania, ze nie jestem koniem.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości