|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Masaż gorącą czekoladą - co sądzicie?
Hej dziewczęta.
Mam pytanie. Otóż chciałabym wiedzieć jakie jest wasze zdanie na temat masażu gorącą czekoladą? Myslicie że to tylko słodka przyjemność, czy też możemy traktować to jako zabieg dermo - kosmetyczny. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Liczę na każdą opinię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Masaż gorącą czekoladą - co sądzicie?
Moja przyjaciółka kiedyś wygrała taki zabieg i...w sumie to miło jej było,ale rewelacji w kwestii zmian w swoim wyglądzie nie widziała.Wiadomo,ze powinno się wziąć serie takich zabiegów,może wtedy efekty były by widoczne.
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Czyli bardziej chwilowa przyjemność jeżeli chodzi o ciało i miła niespodzianka jeżeli chodzi o umysł tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
No jak na jeden zabieg to tak.Nie wiem jak by było po serii,ale nie wiem czy ja ryzykowała bym wydanie takiej kasy na coś co nie wiadomo jak zadziała...jest wiele innych zabiegów,które sa sprawdzone i w podobnej cenie jak nie tańsze.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Chodzi Wam pewnie o to "czekoladowe ukojenie", które robią też w villa parku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ostatnio z moja połówką korzystałam z czekoladowego zabiegu w warszawskich Grotach Solnych Rakusu. Zabieg jest cudowny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Wspominacie tu o endorfinach. Ale nie można zapominać, że czekolada stosowana w kosmetyce może mieć właściwości wyszczuplające i odżywcze. Sam aromat czekolady pozwoli się zrelaksować, a skóra po takim zabiegu napewno zostanie wygładzona i ujędrniona. Kuracje poleca się również by pozbyć się objawów cellulitu.
Czy waszym zdaniem taki masaz może miec jednak właściwości terapeutyczne? Chodzi mi o redukcje stresu, napięcia itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Myśle, że to jest tylko naciąganie na kasę podatnych na reklamę kobiet. Wiadomo, że my kobiety mamy słabość do czekolady zarówno smaku jak i zapachu. Poza doznaniem relaksującym nie widzę w czym niby miało by to pomóc. Chyba, że chodzi o masaż a czekolada ma tylko pachnieć. Mimo wszystko uważam że to szkoda kasy. Gdybym miała wybierać wolała bym wybrać zwykły masaż z jakimiś aromatycznym olejkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Witam,
widzę, że wątek troszkę przestarzały ale pokuszę się o komentarz.. Do tych dziewczyn, które uważają że to strata kasy... Ok możecie mieć swoje zdanie na ten temat, ale czy byłyście na takim zabiegu? Nawet jednym? Ja jestem obecnie na drugim roku kosmetologii i weszłyśmy właśnie w zabiegi dla ciała.. jest masaż na gorącą czekoladę.. po jednym zabiegu widać ogromną różnicę w kolorze skóry i w dotyku.. staje się "milsza".. co do stresu napięcia.. jeśli masaż jest wykonany w pomieszczeniu z odpowiednim do niego klimatem (mam tu na myśli świeczki, muzyka, oświetlenie) to tak.. jak najbardziej można się "zresetować" chociażby na chwilę.. no i oczywiście sporo zależy od samej osoby, która nam ten masaż wykonuje.. bo jeśli będzie to robiła od niechcenia, szybko i "po łebkach" to żadnego stanu relaksu i odprężenia nie osiągniemy.. takie ot moje małe uwagi ![]() pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja korzystałam z takiego zabiegu jak byłam we Władysławowie z mężem. Masaż plus peeling. Mnie się podobało, właściwie nie zastanawiałam się, czy ma jakiś szaleńczy wpływ na skórę, ale relaks świetny. Poza tym chyba rzadko zdarzają się takie zabiegi, które działają po jedorazowym zastosowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Czapeczka, a gdzie we Wladyslawowie taki masaż mialas?
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
mam do wyboru czekoladowy i cynamonowy i nie mogę się za nim zdecydować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja bym wzięła cynamonowy, ale kieruję się tutaj tylko upodobaniami kulinarnymi
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja bym wzięła czekoladowy. Później cały dzień ciało pachnie niesamowicie, a skóra naprawdę jest gładka i ładniejsza. Ja byłam zachwycona tym zabiegiem.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
fajny pomysł, smacznie musi pachnieć ciekawe tylko jak z efektami. Trzeba się skusić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() moja koleżanka wykupiła mi masaż czekoladą na urodziny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja tez bym wybrała masaz gorącą czekoladą, bo uwielniam Czekolade rozkosz dla ciała i duszy
![]() Wiadomo ze czasem robią masaz na samym olejku czekoladowym (mysle tu o dodatku olejku zapachowego, eterycznego), a czasem na prawdziwej gorzkiej czekoladzie, i taki zabieg bym poleciła. Jezeli miała bym wybierac miedzy cynamonem a czekoladą skusiła bym sie na czekolade Jestem czekoladoholiczką :P ale przynajmniej nie tyje sie od takiego zabiegu. Dodatkowo, jak mowiła przedmówczyni jezeli gabinet zadba o wystrój pomimo dnia stworzy fajną atmosferę swieczki, muzyka, odpowiedni specjalista, który nie robi masażu na chybcika będziecie, zrelaksowane, skóra odzywiona. Kilka razy juz pokusiłam sie o taką przyjemnośc moze nie jest to tanie ale jak super relaxuje i poprawia humor, szczególnie w jesienną niepogodę, i po wakacyjnych wojarzach gdzie skóra jest bardzo przesuszona przez słońce i morską wode. Edytowane przez olamya Czas edycji: 2012-06-13 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, nie byłam, ale wydaje mi się, że to już tylko chwyty marketingowe. Czy mozna po tym zobaczyć jakieś efekty? jakie ? Klasyczny masaż najlepszy jeśli coś dolega, a jeśli chcemy się zrelaksować to myśle, że z dużo nie trzeba - olejek i dobry masażysta
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja wybieram się w tą sobotę na peeling migdałowy połączony z czekoladowym masażem, myślę że to idealny relax i regeneracja ciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Masaż gorącą czekoladą to przede wszystkim relaks, ale także uroda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rewelka
|
Ja byłam na takim masażu i było na prawdę świetnie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2015-09-21 o 05:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
To musi być fajna sprawa, koniecznie muszę się wybrać :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-05-25 o 08:53 Powód: reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Polecam świetnie wpływa na zmysły i na skórę, polecam również masaż tantryczny naprawdę świetna sprawa. Próbowałam w salonie masażu xxx Dewi w Krakowie . Niewiarygodne doznania to jest coś niesamowitego.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2023-05-25 o 08:55 Powód: ukryty link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Masaż czekoladą mniam... To może być świetny pomysł! Zwłaszcza jako masaż dla dwojga! Sama bym się wybrała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Przyjemne dla ciała i zmysłów. Mogę polecić jako relaks.
Czy jednorazowy taki masaż ma wyraźny wpływ na kondycję skóry - w sumie nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.