No powiedz 'kocham' powiedz...! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-22, 12:41   #1
_Lena_
Raczkowanie

No powiedz 'kocham' powiedz...!

Znamy się ponad dwa lata, jako przyjaciele. Jesteśmy ze sobą od niecałego miesiąca.
Czuć coś do siebie zczęliśmy kilka miesięcy temu.
Mój TŻ nie powiedział mi jeszcze, że mnie kocha. Czasem wymsknie mu się takie... ni z tąd ni z owąd, kiedy coś do niego powiem... 'Ja Ciebie też' jakby wyrwane z kontekstu.
Ja wiem, że wszystko przychodzi z czasem... I wiem, że uczucie z Jego strony jest.

A moje pytanie brzmi... Czy pierwsze powiedziałyście 'kocham' czy czekałyście, aż zrobi to TŻ?
Czy ja powinnam czekać? No bo, potem mogę mieć myśli, że On mi też odpowiedział, bo nie wiedział co powiedzieć...

Jak myślicie?
_Lena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 12:53   #2
Dagunia
Komplikatorka

Dot.: No powiedz 'kocham' powiedz...!

Ja nawet nie pamiętam jak to było... Ale coś mi świta,że On pierwszy powiedział i to dosyć szybko.
Miesiąc to chyba za wcześnie na takie deklaracje... no chybaże te słowa nic dla Was nie znaczą i są takie rzucane na wiatr.
Stary 2009-10-22, 13:04   #3
madzia2306
Zakorzenienie

z tego co ja pamiętam to chyba mój tż mi pierwszy powiedział te słowa i nie miał z tym problemu żadnego i chyba po ok ponad miesiącu...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 13:12   #4
szmyrk
Zakorzenienie

Jestescie ze soba miesiac i nazywasz go swoim "towarzyszem zycia" ?

Co do reszty - a co to wlasciwie za roznica, kto co pierwszy powie? Nie ogarniam tego typu probolemow. Przeciez skoro jest Wam dobrze, jestescie szczesliwi, to po na sile szukac problemow?
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 13:15   #5
madzia2306
Zakorzenienie

poza tym kocham cię powinno byc wypowiedziane prosto z serca i jak poczujesz że naprawdę go kochasz i chcesz mu to powiedziec a nie czekac a może on powie... takie głupie gadanie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-10-22, 13:32   #6
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Lena_ Pokaż wiadomość
Znamy się ponad dwa lata, jako przyjaciele. Jesteśmy ze sobą od niecałego miesiąca.
Mój TŻ nie powiedział mi jeszcze, że mnie kocha. Czasem wymsknie mu się takie... ni z tąd ni z owąd, kiedy coś do niego powiem... 'Ja Ciebie też' jakby wyrwane z kontekstu.
Ja wiem, że wszystko przychodzi z czasem... I wiem, że uczucie z Jego strony jest.

A moje pytanie brzmi... Czy pierwsze powiedziałyście 'kocham' czy czekałyście, aż zrobi to TŻ?
Czy ja powinnam czekać? No bo, potem mogę mieć myśli, że On mi też odpowiedział, bo nie wiedział co powiedzieć...

Jak myślicie?
Boze drogi, jestescie razem miesiac i Ty takie rozkminki juz masz

Mam nadzieje, ze jego chociaz nimi nie zameczasz

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 13:45   #7
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze jego chociaz nimi nie zameczasz
Przeczytałam, że masz nadzieję, że się chociaz nad nim nie znęca nie wiem skąd mi to przyszło do głowy, bo nawet szyk zdania nie ten

Chociaż mogłaby przytrzasnąc go drzwiami od lodówki lub klapą od fortepianu i wysyczeć "no powiedz 'kocham' powiedz...!"

Gdzie tak śpieszno autorce wątku... na razie to mozna przeczytać teksty o mówieniu słowa, a jakie są relacje w zwiazku, czy autorka kocha, czy tylko jej się wydaje, może jest zauroczona, może zakochana? Po miesiącu kocha?

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 13:51   #8
balletoevs
Zakorzenienie

No wiecie moj eks powiedział swojej nowej dziewczynie, że ją kocha już po tygodniu. Jak widać tak też mozna
balletoevs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 13:55   #9
Dagunia
Komplikatorka

Mi chłopak powiedział na drugim spotkaniu Ale chyba nikt nie trakatuje takich słów poważnie...
Stary 2009-10-22, 14:01   #10
Myszunia19
Zakorzenienie

ja wole poczekc az mężczyzna powie pierwszy
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 14:07   #11
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Przeczytałam, że masz nadzieję, że się chociaz nad nim nie znęca nie wiem skąd mi to przyszło do głowy, bo nawet szyk zdania nie ten

Chociaż mogłaby przytrzasnąc go drzwiami od lodówki lub klapą od fortepianu i wysyczeć "no powiedz 'kocham' powiedz...!"

Gdzie tak śpieszno autorce wątku... na razie to mozna przeczytać teksty o mówieniu słowa, a jakie są relacje w zwiazku, czy autorka kocha, czy tylko jej się wydaje, może jest zauroczona, może zakochana? Po miesiącu kocha?
Glodnemu chleb na mysli

Taa, zamiast "say my name!" to "powiedz 'kocham Cie!'"

Nie rozumiem tego owczego pedu do szastania slowem "kocham" Tak infantylnie to wyglada...

Cytat:
Napisane przez Myszunia19 Pokaż wiadomość
ja wole poczekc az mężczyzna powie pierwszy
A ja zawsze myslalem, ze to zalezy od tego, co sie czuje do kogo; a tu widac jakis protokol istnieje

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 14:12   #12
madzia2306
Zakorzenienie

nie rozumiem takiego czekania aż on powie... jak czuję że chcę mu to powiedziec to wypalam z grubej rury i tyle... chyba że on to pierwszy powie... nie powinno byc tak że to on musi to pierwszy powiedziec... takie głupie myślenie... jeśli kocham to okazuję to i mówię wprost... nie czekając na niego

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-10-22, 14:33   #13
kermitowa
Zadomowienie

Jeśli będzie chciał a przede wszystkim czul powie Ci to.
Nie rozumie tylko tego jestescie miesiac jako para a Ty juz chcesz deklaracji, czemu ma to sluzyc? poczujesz sie pewniej?
Stary 2009-10-22, 14:59   #14
loottie
Raczkowanie

Wyrak, masz czekolade u mnie dobrze godosz.
A ja jestem z chłopakiem ponad 5 m-cy i jeszcze nie poszło w obrót TO słowo, ale jest nam dobrze z sobą i okazujemy sobie nawzajem uczucie czynami. A na deklaracje i tak znajdzie się moment. Osobiście powiem, że ja mam zamiar powiedzieć mojemu niedługo, na pół rocznice, bo już juz wytrzymać nie moge niech się dzieje wola nieba.
A z doświadczenia wiem, że deklaracje po miesiącu "kocham" to nie jest milość. To jest zakochanie, które różni się od miłości. Jak Twój facet zdoła szczerze powiedzieć Ci kocham jak będzie źle, będą problemy, jak minie etap pierwszego podniecenia, to wtedy zapisz sobie tę datę w pamiętniku bo to będzie oznaczać że kocha naprawdę.
pzdr!
loottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 15:30   #15
Niezmienna
Wtajemniczenie

Przeciez po miesiącu, to można ewetualnie byc zakochanym.Ale do miłości napewno daleko...
Niezmienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 16:35   #16
studi
Zakorzenienie

gdybym po miesiącu usłyszała wyznaie kocham Cię to bym chłopa pogoniła gdzie pieprz rośnie-sory, ale co to za kochanie po miesiący bycia z sobą?
Stary 2009-10-22, 17:07   #17
Honcia
Zakorzenienie

Odpowiadam na temat wątku: KOCHAM

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 17:24   #18
ukrycior
Zakorzenienie

Ależ Wy jesteście zasadniczy. Powiedziałam to po 24 h i do dziś się nic nie zmieniło. Infantylne, niepoważne? Bzdura. Albo się to czuje, albo nie. Indywidualna sprawa. Ale nie piętnujcie ludzi za to, że czują po tygodniu, 3 miesiącach albo godzinie. Nie jesteście nimi, nie czujecie tego, więc jak można to kwestionować?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 17:37   #19
dziuba85
Zakorzenienie

Jak chcesz usłyszeć słowo "kocham" szczerze, to poczekaj...

Mnie pierwszy TŻ powiedział, ja po kilku miesiącach... (bo z kimś skończyłam związek i ... nie chciałam rzucać słów na wiatr...)

Córcia 21.04.2018 <3

Edytowane przez dziuba85
Czas edycji: 2009-10-22 o 17:38
dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 17:38   #20
Ariena
Zakorzenienie

Mi TŻ powiedział po około 3 tygodniach . Ja powiedziałam po 4 miesiącach. Miesiąc to krótko, daj mu czas.
Ariena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 17:39   #21
_Lena_
Raczkowanie

Nie chodzi tylko o ten miesiąc bycia razem. Tak się złożyło, że pokochałam go już jako przyjaciela. Wtedy bardzo dużo się spotykaliśmy, spedzaliśmy czas ze sobą no i ... stało się.
Ale dobrze, zaczkam sobie spokojnie.
Ale mnie napadli wszyscy prawie
_Lena_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 17:46   #22
Maalwaaa
Rozeznanie

Mnie nie obchodzą słowa tylko czyny. To jest ważniejsze. Bo powiedzieć mżna wszystko, a zrobić już trudniej. Po czynach i po tym jak się do mnie odnosi wyciągam wnosioki o uczuciu. Tobie radzę to samo i nie szukaniu problemów gdzie ich nie ma. Jak będzie chciał to ci powiem. Proste jak konstrukcja cepa

Maalwaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 19:50   #23
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Ależ Wy jesteście zasadniczy. Powiedziałam to po 24 h i do dziś się nic nie zmieniło. Infantylne, niepoważne? Bzdura. Albo się to czuje, albo nie. Indywidualna sprawa. Ale nie piętnujcie ludzi za to, że czują po tygodniu, 3 miesiącach albo godzinie. Nie jesteście nimi, nie czujecie tego, więc jak można to kwestionować?
Nie wiem jak to wygladalo w bardziej, hm, ogolnym kontekscie... ale u autorki tematu, tak, infantylne.

Cytat:
Nie chodzi tylko o ten miesiąc bycia razem. Tak się złożyło, że pokochałam go już jako przyjaciela. Wtedy bardzo dużo się spotykaliśmy, spedzaliśmy czas ze sobą no i ... stało się.
Ale dobrze, zaczkam sobie spokojnie.
Ale mnie napadli wszyscy prawie
No ale skoro nie byliscie razem, to chyba mu to tak szybko nie przyszlo?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-22, 20:39   #24
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to wygladalo w bardziej, hm, ogolnym kontekscie... ale u autorki tematu, tak, infantylne.

No ale skoro nie byliscie razem, to chyba mu to tak szybko nie przyszlo?
Kontekstu to my niegdy nie znamy. Nawet jak ktoś opowiada.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 08:20   #25
Rebelious
Zakorzenienie

.

Edytowane przez Rebelious
Czas edycji: 2014-07-02 o 16:47
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 08:31   #26
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

moj TZ powiedział to pierwszy,po ok miesiącu. Nie uwierzyłam. Wiedziałam,że chce wyrazic po prostu,że coś do mnie czuje ,ale miłośc to było zdecydowanie za duże słowo.
Na moje "kocham" czekał dość długo ,ale kiedy to mówiłam byłam tego pewna.
a teraz po prawie 6 latach razem wiem,że to co czulam mówiąc pierwszy raz "kocham" to było naprawdę malutko w porównaniu do tego,co czuję teraz.
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 08:33   #27
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Zaczne od offtopu bo jeden temat razi mnie najbardziej. Mieszkam ze swoim facetem pol roku. Pomimo naszej zazylosci nazywam go TZtem od niedawna. Na poczatku mialam straszne opory. Dla mnie ten skrot cos znaczy i uwazam, ze trzeba sie zastanowic zanim sie go uzyje. Czesto pisza tu dziewczyny, ktore stworza 4 watki w miesiacu a w kazdym tygodniu kto inny jest jej "TZtem". Nie po to chyba jest ten skrot. Ty jestes ze swoim chlopakiem miesiac. Moim zdaniem to za krotko na takie skroty.
Ja i moj facet jeszcze sobie nie powiedzielismy slowa na "K". Uwazam, ze nie ma sie co spieszyc.
Wybacz, ale oczekiwanie wyznan po miesiacu bycia razem przywodzi mi na mysl posty nudzacych sie gimnazjalistek, ktore zalaly "Intymnie" w wakacje .

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2009-10-23 o 08:35
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-23, 10:06   #28
wild girl
Raczkowanie

moj TZ powiedzial mi "kocham cie" pierwszy ale to bez roznicy kto pierwszy to powie,nie sadzi ze trzeba byc jakos bardzo dlugo razem zeby to sobie powiedziec zalezy od ludzi jedni czuja to tak mocno ze powedza po krotkim czasie jedni potrzebuja wiecej czasu
Stary 2009-10-23, 12:35   #29
ziaaa
Rozeznanie

Cytat:

Jak myślicie?
Autorka napisała jasno, że zaczeli cos czuc do siebie pare miesiecy temu
dojrzeli do związku i.. teraz jest po prostu w fazie zauroczenia i jest spragniona wyznania od swojego mężczyny. Z resztą... nie dziwię się, bo przyjaźnią się długo, czują do siebie "coś" od jakiegoś czasu... więc nie wiem co w tym dziwnego

Autorko jak napisala Rebelious:
"także autorko nie zamęczaj siebie i chłopaka tego typu problemami."

Podpisuję się pod tym i postaraj się z całego serca. Mój TŻ także nie mówi tego od tak sobie,, ja może taka jestem, że mówię często, ale on...czeka na tą specjalną chwilę i wtedy jest bardziej wartosciowe. A jak smakuje!!
ziaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-24, 20:15   #30
shure
Zadomowienie

hm u mnie to byla dziwna troszke sytuacja ... bylam na wyjezdzie klasowym 80 km od domu (on mieszka w innym miescie ale niedaleko mnie) wyjadz byl w pn. przyjechal odwiozl mnie na zbiorke i pozniej pisalismy sms na drugi dzien wychodzac z muzeum ktore zwiedzalismy patrze a moj tz stoi pod drzewem i sie na mnie patrzy ja z niedowierzaniem zrobilam wielkie oczy ... posiedzielismy razem godzine i wrocil do domu w nocy pisalismy sms i poczulam ze naprawde go kocham bylo to dzinwne bo powiedziane przez telefon ( zadzwonilam i powiedzialam "skarbie kocham cie" na co on odpowiedzial ze porozmawiamy jak wroce)po powrocie przyjechal do mnie z ogromna paczka moich ulubionych zelek nie zdazylam nawet dobrze wyjsc z domu a juz bylam w jego ramionach i uslyszalam "kocham cie i nie zostawie na zawsze"

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości