|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy moje włosy nadal będą się kręcic?
Witam.
Od dawna myśle nad ścięciem włosów na krótko konkretnie na taką fryzurę: http://farm4.static.flickr.com/3143/...b377f4eedd.jpg Znam dobrą fryzjerkę którą poleciła mi koleżanka więc z obcięciem nie ma problemu. Zastanawiam się jednak czy moje włosy które aktualnie po każdym myciu zamieniają się w loki będą się lokować także przy tych krótkich. Z tego co zauważyłam to te dłuższe się lokują a im krótsze tym mniej (mam pocieniowane). Najkrótszy odcinek moich włosów (troche za ucho) oraz grzywka(juz za nos długa) nie lokują się wogule. Nie mam się więc o co martwić? Nawet gdyby się lekko lokowały to łatwo takie krótkie wyprostować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy moje włosy nadal będą się kręcic?
jak masz wycieniowane na koncach wlosy to sa abrdziej podatne na krecenie. u gory sa proste bo wlosy jednak sa ciezkie, na dole latwiej sie pokreca niz u nasady. mysle ze jesli masz podatne wlosy to przy krotkich tez sie ebda krecic a nawet bardziej bo nabiora lekkosci.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jako wlascicielka kreconych wlosow z wlasnego doswiadczenia wiem ,ze jesli masz dluzsze pocieniowane wlosy ,beda sie ladnie krecic ,jesli obetniesz ja tak krotko ,beda sie wywijac ale na pewno nie krecic ps.chyba ,ze masz naturalne loki francuskie o bardzo mocnym skrecie wtedy wyjdzie Ci afro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi.
Moje loki są takie lekkie więc nie muszę się martwić o afro ;p Mam nadzieję że nie będzie problemów z ułożeniem fryzury. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Właściwie, to mam bardzo podobną fryzurkę, na początku było super! Wstawałam rano i ręką układałam włosy, prostowałam tylko grzywkę. Teraz, kiedy włosy odrastają mam na głowie istne LOKI, których nie da się wyprostować. A kiedyś miałam IDEALNIE proste włosy, nigdy nie prostowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Włosy obcięte.
Z fryzury jestem zadowolona. Włosy prawie się nie kręcą tylko czasem wywijają końcówki ale wystarczy raz przejechac prostownicą i ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Włosy kręcone są niepowtarzalne - u każdego inne. Skręt zależy od długości, a w Twoim przypadku, im dłuższe, tym bardziej kręcone (wynika to z tego, co piszesz).
Przy fryzurce, do której link podałaś, loki nie będą wyglądały dobrze - cały urok w pazurkach ![]() Jeśli dobrze ochronisz włosy przed prostownicą, będziesz dobrze nawilżać, to gdy podrosną znó będziesz mogła się cieszyć pięknymi lokami!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.