![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() bezczelna siostra TŻ..
hej dziewczyny postanowiłam zalozyc ten watek ze wzgledu na pewna zaistniala sytuacje w domu mojego TŻ. Otoz pewnego dnia moj TŻ zwrocil uwage jednej z jego siostr poprostu zeby sie przesunela bo chcial przejsc < ona akurat wtedy myla naczynia rzecz jasna z wielkim fochem bo musiala je umyc> wtedy wybuchla awantura, zaczely sie wyzwiska na mojego lubego ze on taki ze owaki.... az mialam ochote cos jej wygarnac
![]() Powiedzcie dziewczyny czy mam cos powiedziec jego siostrze czy poprostu sie nie odzywac nic? Mi by przez gardlo nie przeszlo zeby powiedziec przy narzeczonej mojego brata ze jego dzieci sa parchami... ![]()
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: bezczelna siostra TŻ..
Cytat:
![]() natomiast jeśli jest dorosłą i myślącą osobą to ja bym chyba chciała wyjaśnić z nią tę sytuację, bo nie może ona ma jakiś ukryty kompleks w stosunku do Twojej osoby? inaczej nie potrafie wyjaśnić takich ostrych słów w kłótni, która nie ma z Toba nic wspólnego zdawałoby się ![]() Edytowane przez formalina Czas edycji: 2010-01-25 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A po co masz się odzywać, nie jesteś od wychowywania cudzych dzieci
![]() Jeśli ona jest taka strasznie chamska to może być wina albo jakiegoś buntu w wieku dojrzewania, albo braku wychowania właśnie, a to już zostaw jej rodzciom, z którymi ewentualnie może TŻ pogadać. A może dziewczyna po prostu miała napięcie przedmiesiączkowe? ![]() Nie rozumiem po co taka cała afera, ja bym się tak nie przejmowała, bo nie ma czym... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dziewczyna na 18 lat wiec jest juz osoba dorosla. I nie ma rozumu 5 latki
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To, że ma 18 lat oznacza, że jest formalnie dorosła, co nie znaczy że emocjonalnie także
![]() Może jest wyjątkowo pyskata, może miała napięcie przed miesiączką, może irytuje ją jej własny brat, może jest milion powodów, które spowodowały to, że palnęła taką przykrą rzecz.... jednak moim zdaniem nie powinnaś tego brać do siebie ani tym bardziej się tym przejmować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja też dałabym sobie spokój z jakąś gówniarą.Nie podejrzewam jej o to ze pomyslała zanim to powiedziała.olej ją....rusz gówno a zacznie śmierdzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A tak dla uściślenia - to Wy już macie dzieci, że Ciebie to tak zabolało?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To ze obrzucila wyzwiskami Twojego Tz to jest tylko i wylacznie sprawa pomiedzy nimi. Dzieci nie macie prawda? wiec nie wiem czym tu sie oburzac. A jezeli Cie to oburzylo w kontekscie waszych przyszlych dzieci to czas pokaze czy bedziecie je mieli razem . Olej ja i sie nie wtracaj w awantury pomiedzy nimi bo jeszcze ty na tym zle mozesz wyjsc.
Bo kwestie ogolna jej zachowania to pomine. Z reszta Twoj TZ w temacie odnoszenia sie do rodzenstwa chyba wcale nie lepszy od niej. Przynajmniej takie odnioslam wrazenie czytajac pieerwszy post.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
<że tak to on moze sobie mowic do swoich parchow jak je kiedys bedzie mial>!!!
Czytaj ze zrozumieniem. Dzieci nie mamy jeszcze, ale nie zycze sobie tego zeby ktos mowil ze one sa , beda parchami!!!!!!
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Chyba przesadzasz i to mocno.
powaznie nie masz powaznych problemów ? co cię obchodzi siostra twojego chlopaka ? to raz dwa twoj chlopak chyba ma języka w gębie ? trzy chyba dzieci jeszcze nie macie więc weż na wstrzymanie chyba jestes równie "wrażliwa" jak siostra chlopaka swoja droga strasznie tęsknię za moim "parchem " ![]() ![]() Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-01-25 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym sobie dała spokój. Może dziewczyna miała PMS, może pokłóciła się z chłopakiem, a może Twój TŻ wcale nie jest taki święty i miała 10% racji. Bądź co bądź, jest to sprawa rodzinna Twojego TŻta
BTW zdziwiła mnie Twoja reakcja, rozumiem ze możesz być wrażliwa, emocjonalna itp., ale ja bym się czuła okropnie, wiedząc, że mój TŻ jest świeżo po kłótni z siostrą a ja jeszcze stroję fochy, ze chcę jechać do domu i płaczę. Ale to tak offtopując ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Przeciez Ty nie masz dzieci....
![]() ![]() Co do zachowania siostry- widac tak sie do siebie odzywaja w kłotniach nie od dzis. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś odpuścić. Dzieci będą Twoje i TŻ, jego siostra ani jej głupie gadanie nie będzie przecież miało na nie żadnego wpływu. Więc po co te zbędne nerwy? ![]() Ona najwidoczniej jest taka pyskata i nic nie poradzisz, z czasem na pewno dojrzeje i zmądrzeje. Nie możesz się tak wkurzać za każdą głupotę, którą ona powie do Twojego mężczyzny. Jeszcze te pretensje zrozumiałabym, gdyby: - ona na Ciebie powiedziała paproch ![]() - gdybyście już mieli dzieci i je by tak nazwała ![]() Poki co moim zdaniem nie powinnaś jej zwracać uwagi, bo to może tylko pogorszyć wasze relacje. A ona pewnie już nie pamięta co mówiła, podejrzewam że częściej rzuca takie "perełki" do swojego brata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieci jeszcze nie masz, a już wymyślasz takie problemy. I po co zaraz skarżysz mamie, ile Ty masz lat? Jeszcze rozstrząsac będziecie takie pierdoły w waszym rodzinnym grobie. Potem mama wyrobi sobie negatywne nastawienie do rodziny TŻta. To jest sprawa TŻta i jego siostry o co i jak się kłócą, a nie Twoj interes. Stosunki między rodzeństwem często tak wyglądają, że przeważnie na więcej można sobie pozwolić, a na drugi dzień się o tym nie pamięta. Może faktycznie jest siostra miała słabszy dzień i stąd taka agresja. A Ty zachowałaś się faktycznie jeszcze gorzej od niej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Natomiast to, ze jego siostra miala czy nie miala PMS czy inne wytlumaczenia nic a nic jej nie usprawiedliwiaja ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Sądzę, że dziewczyna nie zdawała sobie sprawy z tego, że tak mocno to przeżyjesz. Podejrzewam, że palnęła to w złości na własnego brata, po prostu. Nie zmienia to faktu, że wiadomo, odnosić się do niego tak nie powinna, ale Ty to teraz roztrząsasz, wyolbrzymiasz i przeżywasz, jakby ktoś powiedział Ci tak w twarz o Twoim dziecku [już urodzonym, rzecz jasna
![]() Edit: No, generalnie to się zgadzam z visionAM, bo wcześniej nie odświeżyłam sobie tematu i nie przeczytałam ostatniego posta ![]()
28.07.09 r. ![]() Edytowane przez aguciocfaniaczek Czas edycji: 2010-01-25 o 16:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem, dlaczego się tak przejmujesz, skoro Wy jeszcze dzieci nie macie, a dziewczyna obraziła.. właśnie te nieistniejące dzieci.
To, że ona jest bezczelna, czy nie jest, to nie jest Twoja sprawa, tylko jej rodziców, jak ją wychowują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A autorka poleciała ze skargą do mamusi ![]() jak par.. tj dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jak już to TŻ powinien się prędzej obrazić za te dzieci,a nie Ty. Bo ona powiedziała o jego przyszłych dzieciach,a nie Waszych.
Dla mnie trochę śmieszne,że zaraz podniosłaś lament. Z rodziną też nie powinnaś się tym dzielić. Ale to zrozumiesz za jakiś czas ... Też kiedyś ze wszystkim leciałam do mamy i wiem,że to był błąd. Sprawy TŻ i Twoje to Wasze sprawy. Sprawy TŻ i jego siostry to ich sprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A autorka wątku to nie ta od "teściowej wiedźmy" i jej "córeczki"? Bo tak mi sie nasunęło...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
wiecie co strasznie zaluje ze zalozylam ten temat. Widze ze wy to takie opanowane i nigdy nie denerwujace sie kobiety. I w ogole oh ah. Jak macie sie wypowiadac hamsko to ja dziekuje za takie odpowiedzi. Zegnam
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Nie to nie ja
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
<że tak to on moze sobie mowic do swoich parchow jak je kiedys bedzie mial>
pewnie też bym się nie mało wściekła, gdyby mój brat mnie obraził. sprawa między nimi, a Ty to wyolbrzymiasz. rozumiem, poczułaś się dotknięta, bo planujesz (żeby nie było, że nieuważne czytam Twoje posty ![]() poza tym jak się domyślam, masz znikomy kontakt z siostrą swojego chłopaka...
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
no bez przesady, rozpłakać się z takiego powodu? cokolwiek ktokolwiek powie Tobie, Ty się denerwujesz, bierzesz do serca - sugeruję rozmowę ze specjalistą, bo moim zdaniem masz bardzo słabe nerwy i za bardzo przejmujesz się tym, co mówią niezbyt ważne dla Ciebie osoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja w porownaniu do niej jestem aniolkiem. To jest chodzaca bomba zegarowa.
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ale co cie ona obchodzi? ani nie jest twoim rodzenstwem,z nia żyć nie bedziesz ani nie jest twoja matka ani teściową więc o co ci chodzi ?
no chyba ,że po slubie mieszkać razem będziecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No no. Piękny foch
![]() Jak dla mnie to przesadzasz i to bardzo. Mnie by taki tekst raczej rozśmieszył niż doprowadził do łez. Strasznie wszystko bierzesz do siebie, nie ma po co - jaki jest sens w roztrząsaniu czegoś tam, co dziewczyna palnęła w czasie kłótni z bratem? Mnie jej tekst wydaje się po prostu głupi i rzucony w nerwach, bez zastanawiania się - i wyszło jej to raczej głupio-śmiesznie. No weźcie, niby "dorosła" baba rzuca tekstami jak dzieciak z podstawówki, a inna dorosła się z tego powodu rozpływa we łzach... Niech rodzeństwo tylko załatwia między sobą swoje sprawy. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-01-25 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.