![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy senniki sie sprawdzają?
Witam, chciałabym się dowiedzieć czy wierzycie w znaczenie snów czy senniki sprawdzają się ? Znaczenie mojego dzisiejszego snu bardzo mnie zmartwiło chociaż na co dzień nie czytam dzisiaj się pokusiłam o sprawdzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy senniki sie sprawdzają?
Ja nie wierzę. Czasem z ciekawości sprawdzam i nigdy jeszcze nic mi się nie sprawdziło. Znam bardzo przesądnych ludzi, którzy wierzą, ale to jest trochę tak, że bardzo wyczekują żeby sen się sprawdził i potem cokolwiek by się nie wydarzyło to interpretują to przez ów sen.
Jak dla mnie to trochę tak jak z wróżkami, takie placebo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mnie sie jeszcze nie sprawdziły czytam je z ciekawości ale jakoś nigdy nie przełożyły sie na świat rzeczywisty... poza tym w kazdym senniku inaczej interpretuja sny
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli już, to należy sny interpretować samemu, bez sięgania po słowniki - bo one operują symbolami i skojarzeniami które przeciętnemu czytelnikowi mogą nic nie mówić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Sny można interpretować, ale raczej samodzielnie, u psychologa ewentualnie, bo one dotyczą naszej własnej podświadomości, a nie tego, co ktoś inny uznał za interpretację
![]() Swój dzisiejszy wybitnie dziwny sen sprawdziłam w senniku z ciekawości, ale nic do niego nie pasuje. Kiedyś raz jeden mi się sprawdził, jak zdaje się pokłóciłam się z chłopakiem i śniły mi się myszy, te myszy niby miały oznaczać kłótnię, jakoś tak. Tylko że kłótnia była wcześniej niż sen, więc sen mi niczego nie zapowiedział ![]() Myślę, że to był przypadek, że się zgadzało, bo to było tylko raz, a wszelkie inne sny nigdy nie pasowały do tych sennikowych wyjaśnień. Myślę, że nie masz się czym martwić jeśli interpretowałaś sen tylko przy pomocy sennika. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
mi się raczej zawsze sprawdzają
![]() tak samo horoskopy.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
A w ogóle taki temat chyba już jest? Coś mi się zdaje...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja nie wierzę w senniki.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
nie wierzę w senniki, ale za to uważam że to co nam się śni może być powiązane z tym co aktualnie przeżywamy, z naszym stanem ducha (ale niekoniecznie wyrażać nasze pragnienia). Czasem można poszukać w sobie, co nas męczy. Jednak nie przejmowałabym się jakimiś sennikami.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Słyszałam, że podobno sprawdzają się sny, które śnią się z czwartku na piątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Senniki raczej się nie sprawdzają
![]() P. S. Mi od kilku miesięcy pod różną postacią śnią się małe dzieci: martwe, płaczące, rodzące się, usmiechnięte, ale niestety jest to wynikiem mojego pragnienia, żeby wkrótce miec dziecko i głęboko to przeżywam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki jest związek senników z Twoja podświadomością i tym, co się dzieje w Twoim życiu ![]() Bo wg mnie nasza świadomość i podświadomość jednak jakoś się łączą ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
a ja mam dosyć moich snów i tego że się spełniają a dzieje się tak dość często - znaczy z jednej strony wiem czego mogę się spodziewać ale najczęściej to coś złego a te nerwy które przeżywam są straszne!!! dobre sny też są - tylko, że w pamięci raczej zostają te drugie. Zazdroszczę ludziom, który sny mają raz na kilka tygodni lub miesięcy bo ja mam je codziennie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Senniki są zbyt ogólne aby mogły się w 100% sprawdzić. Ważniejsze aby samemu zrobić własny sennik, bo dla Ciebie dana rzecz, która się śniła może oznaczać coś innego niż dla mnie. Interpretacje snów to nie takie hop siup.
Dodatkowo dodam, że niewiele snów ma charakter proroczy. Sny radziłabym raczej traktować jako wskazówki nie do tego co się wydarzy, tylko do tego co się dzieje wewnątrz nas samych (duchowo, co by nie było że mi ktoś zaraz z problemami kiszek wyskoczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja czasami sprawdzam sennik i zazwyczaj zawsze sie sprawdza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
tak ok. 60% snów się sprawdza w moim wypadku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja wierzę, kilka razy mi się sprawdziło, więc sądzę, że coś w tym jest
![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Nie wierze w interpretacje snów za pomocą senników.Dla mnie to bzdety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie natomiast żadne sny się nie sprawdzają - na szczęście.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze sprawdzają mi się "znaczące sny".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wierzę, że możemy sami interpretować niektóre nasze sny, bo podświadomość przemawia do nas symbolami, które tylko my potrafimy (niekiedy) zrozumieć. Ale takie znaczące sny są rzadkie i nie u każdego się pojawiają.
Ale senniki - bzdet! Ostatnio na ten przykład śniły mi się orki skaczące jake delfiny przez ogromne,cudne fale oceanu. Sprawdziłam na potrzeb wątku: Orka nagroda za wytężoną pracę, postęp i wzlot w pracy zawodowej lub w sprawach prywatnych (haha, orkę to ja znam, ale nagrody za nią to nie widziałam, wzlotu nie odnotowano) Fale -spotka cię niepowodzenie w miłości (no, nie sprawdziło się na szczęście) A swoją drogą fala radiowa oznacza popadniecie w depresję. Ja wiem, że rzeczywistość senna nie ma granic, ale żeby fala radiowasię komus śniła ![]() Ocean - bardzo daleka podróż - cudnie by było, ale nie zapowiada się niestety No cóż, jak się to wszystko zdarzy, to nie omieszkam odnotowac w tym wątku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli jakiś sennik wskaże jakiekolwiek znaczenie, chętnie je poznam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Nie wierzę, ale owszem z ciekawości czasem sprawdzę interpretację w senniku, chociaż jakoś nigdy się nie spełnia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się ostatnio śniło, że powróciłam do miejsca, w którym byłam ponad rok temu - a to znaczy dla mnie tylko jedno - że mam kłopoty finansowe, i to nie jest żadna tajemnica, a oczywistość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
mi się w kółko śni, że wypadają mi zęby
wg sennika już 3/4 rodziny powinno mi umrzeć albo ciężko zachorować ![]() a zły stan uzębienia w snach zwaliłabym raczej na uraz z dzieciństwa wobec dentystów :p tak więc nie, nie wierzę w jakieś magiczne znaczenia snów. już nie mówiąc o tym, że sennik sennikowi nierówny i jeden czasem mówi co innego niż drugi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
czytam z ciekawosci. ja mam sny prorocze ale wtedy wiem ze to byl wlasnie taki sen- po prostu jest takie dziwne uczucie i takowy sen pamietam doskonale. a w senniki nie wierze generalnie.
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Uspokój się i nigdy więcej nie czytaj takich głupot, skoro jesteś podatna na nie.
![]() Senniki to bzdura, tak jak horoskopy.
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Nie widzę żadnej różnicy
![]() To z wróżbiarstwa jest jakiś fakultet? Podyplomówka? Mamy XXI wiek, dajcie spokój, horoskopy w gazetach piszą ludzie za karę, gdy się spóźnią do pracy, a wróżbiarstwo zarabia na naiwności idiotów, którzy się na to nabierają. Sny to swego rodzaju rozmowa z podświadomością i za cholerę nie istnieje cokolwiek co by pomogło je zinterpretować prócz nas samych. Bo w końcu każdy z nas jest inny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.