męski punkt widzenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 18:46   #1
sword
Przyczajenie

męski punkt widzenia

Witam,

jestem 16-letnim osobnikiem płci męskiej i jak się pewnie domyślacie zalogowałem się tu, aby poznac wasze opinie dotyczące obozów Jadę na obóz, przede wszystkim dlatego aby się "wyszalec" - najlepiej w towarzystwie dziewczyn (bez podtekstów). Chodzi mi głównie o życie nocne - dyskoteki, łażenie po mieście, wracanie do hotelu o 5 nad ranem itp itd Nie pogardzę też ciepłym morzem, dobrą pogodą itd. Ogólnie wolałbym miec duzo luzu. Dodam też, że przeczytałem większośc wątków i posiadam już spore rozeznanie. Jest jednak jeszcze kilka kwestii, które mnie interesują, a mianowicie:

- czy jeżdzicie na obozy "z neta" czy "z gazetek" - pytam bo posiadam kilka takowych i nie mogę się na nic zdecydowac ;( A jak się już jakis fajny obóz pojawi to wiek 12-18 albo coś...
- co jest lepsze pod względem w.w aspektów - Chorwacja, Bułgaria, Grecja czy Włochy?
- i czy na pewno jest tak świetnie, że urządzacie sobie imprezy w pokojach hotelowych i przychodzicie pod wpływem do hotelu ?

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady Mam nadzieję, że jako chyba jedyny chłopak na tym forum też będę się mógł udzieli kilka rad i podzielic się doswiadczeniami

Z góry dzięki
sword jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 18:57   #2
justine333
Zakorzenienie

Dot.: męski punkt widzenia

Ja zawszee z neta ..możesz zobaczyć na stronki ok-tours, fun-club, almatur(ale słyszałam, że wychowawcy do dupy;/)..steja, ja zawsze z rego-bis jeździłam i jestem zadowolona.

ee tam wcale nie jedyny
Może Lloret de mar (Hiszpania )? noceee życie, piękna pogoda, ślicznee plaże aa i masa dyskotek, w tym roku tam jade
Jednak z tego co ty wymieniłeś polecam Grecję Paralie, w Bułgarii byłam, ale dla mnie to masa żebrających dzieci morze jak w pl..nic ciekawego, nie ma co zwiedzać mi się wtedy podobało teraz bym tam nie pojechała..bo mam porównanie np. z Grecją

Ale jeśli nastawiasz się na imprezy to
Włochy- Rimini
Grecja- Paralia
Bułgaria-Słoneczny Brzeg lub Złote Piaski
z Chorwacją nie wiem jak jest..

Edytowane przez justine333
Czas edycji: 2010-04-05 o 19:06
justine333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 19:00   #3
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sword Pokaż wiadomość
Witam,
jestem 16-letnim osobnikiem płci męskiej i jak się pewnie domyślacie zalogowałem się tu, aby poznac wasze opinie dotyczące obozów Jadę na obóz, przede wszystkim dlatego aby się "wyszalec" - najlepiej w towarzystwie dziewczyn (bez podtekstów). Chodzi mi głównie o życie nocne - dyskoteki, łażenie po mieście, wracanie do hotelu o 5 nad ranem itp itd Nie pogardzę też ciepłym morzem, dobrą pogodą itd. Ogólnie wolałbym miec duzo luzu.
Dużo luzu.... nie wiem, czy obóz to spełnienie Twoich marzeń... . Byłeś już na jakimś kiedyś?
Generalnie, osoby w Twoim wieku na takich obozach mają więcej luzu niż młodsze dzieciaki, ale nie spotkałam się z "czasem wolnym" do 5 nad ranem.
Zależy od kadry -jedni mogą przymykać oko na takie wybryki, inni mogą odesłać do domu ;]
Cytat:
- czy jeżdzicie na obozy "z neta" czy "z gazetek" - pytam bo posiadam kilka takowych i nie mogę się na nic zdecydowac ;( A jak się już jakis fajny obóz pojawi to wiek 12-18 albo coś...
Nigdy nie byłam. Warto popytać znajomych, czy nie wiedzą czegoś o jakimś fajnym obozie.., może sami jadą i się zabierzesz z nimi? Na całkiem "obcy" obóz warto chyba zabrać kolegę ;] koleżankę ;]
Obozy sportowe/plastyczne/konne/../, organizowane przez kluby -wiesz mniej więcej kto pojedzie i jacy to mogą być ludzie.
Cytat:
- co jest lepsze pod względem w.w aspektów - Chorwacja, Bułgaria, Grecja czy Włochy?
Zależy od miejscowości, nie od państwa. Musisz też wziąć pod uwagę ceny w tych państwach i swój budżet na wyjazd, żebyś nie musiał sobie odmawiać większości atrakcji.
Cytat:
- i czy na pewno jest tak świetnie, że urządzacie sobie imprezy w pokojach hotelowych i przychodzicie pod wpływem do hotelu ?
No tego Ci nikt nie zagwarantuje. Jeśli pojedziesz z obcymi ludźmi, to skąd możemy wiedzieć, co będziecie robić?
Imprezy pewnie tak, alkohol pewnie też... ale zleży od opiekunów, od uczestników... .
Cytat:
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady Mam nadzieję, że jako chyba jedyny chłopak na tym forum też będę się mógł udzieli kilka rad i podzielic się doswiadczeniami
Z góry dzięki
Nie jesteś jedynym.

Jeśli Twoim celem jest włóczenie się po nocy po mieście i chlanie do rana, to może lepiej zorganizuj taki wyjazd sam? Zabierz znajomych, wynajmijcie jakieś pokoje/domek -nikt was nie będzie pilnował, będziecie robić co chcecie. ;]

Ale sądzę, że 16 lat to trochę za wcześnie, na takie planowane popijawy w wakacje ;] Jest Ci wszystko jedno gdzie pojedziesz, co zobaczysz i z kim tam będziesz? Byle był alkohol, nocne spacery i luz?
jodame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 19:26   #4
Lungo
Rozeznanie

Bułgarię sobie odpuść. Na obóz jeżdżą tam głównie 12-13-latki, często pada, w morzu pływają wodorosty (brr... idźcie mi z tym), ogólnie nic ciekawego.
Gdy byłam w Grecji to w jednym dniu padało, ale dosyć krótko. Ładne plaże, świetnie dyskoteki (chodzi mi o Paralię). Nie polecam Leptokarii czy Nei Pori, bo zbytnio tam się nie wyszalejesz.
W Chorwacji nie byłam. Planowałam jechać do Włoch, w końcu Rimini słynie z życia nocnego ^^.
Tak jak justine333, polecam jechać do Lloret de Mar (choć sama jeszcze nie byłam). Skoro masz 16 lat, nie będzie problemu z wejściem do dyskotek czy późniejszym wracaniem do hotelu.
Nie czuj się taki wyjątkowy, "osobniki płci męskiej" też się tu udzielają .
A na nim ostatnio
Wycofywane produkty Essence
Wycofywane produkty Catrice
Nowości Catrice
Lungo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 21:45   #5
Rose Madder
Zadomowienie

Tak jak Justine i Lungo, polecam LLoret de Mar, sama tam jadę. Życie nocne, imprezy, popijawy, fajne dziewczyny (bez podtekstów ) - idealne miejsce.

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
Jeśli Twoim celem jest włóczenie się po nocy po mieście i chlanie do rana, to może lepiej zorganizuj taki wyjazd sam? Zabierz znajomych, wynajmijcie jakieś pokoje/domek -nikt was nie będzie pilnował, będziecie robić co chcecie. ;]

Ale sądzę, że 16 lat to trochę za wcześnie, na takie planowane popijawy w wakacje ;] Jest Ci wszystko jedno gdzie pojedziesz, co zobaczysz i z kim tam będziesz? Byle był alkohol, nocne spacery i luz?
ja też jadę tam w tych celach. Wiadomo, ekipa jest ważna, fajnie byłoby też coś zobaczyć, ale gdy ,,zawieje nudą", to warto zwrócić się do alkoholu. I 16 lat to nie jest za mało, czasy się zmieniają, a poodwalać raz na jakiś czas nie zaszkodzi

Edytowane przez Rose Madder
Czas edycji: 2010-04-05 o 21:46
Rose Madder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 22:17   #6
sword
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jodame Pokaż wiadomość
No nie do końca. Pewnie, że wycieczki itp są dla mnie ważne. NIe chodzi tylko o alkohol. NIe jest mi obojętne gdzie pojadę, bo przecież się zastanawiam. Z kim też nie bo jadę z kumplem. To tak na marginesie

Zapomniałem dodac, że Hiszpania odpada, ponieważ razem z kumplem postanowiliśmy nie marnowac dwóch dni w autokarze

Aha i jeszcze kwestia typu obozów i co się na nich robi, że tak powiem - w dzień :P Przeglądam oferty i pisze np. obóz rekreacyjny. Proszę o przybliżenie sprawy

Edytowane przez sword
Czas edycji: 2010-04-05 o 22:21 Powód: pomylka
Stary 2010-04-05, 22:24   #7
kyna93
Raczkowanie

w takim razie zostają ci Włochy podobno w rimini jest pięknie, do tego masa imprez i w ogóle
kyna93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 23:17   #8
jodame
Zadomowienie

Cytat:
Aha i jeszcze kwestia typu obozów i co się na nich robi, że tak powiem - w dzień :P Przeglądam oferty i pisze np. obóz rekreacyjny. Proszę o przybliżenie sprawy
Ale co mamy Ci przybliżyć? Co się robi na obozie konnym, pływackim...? To i tak zależy od oferty.
Na pewno musisz wziąć pod uwagę, że wszystkie zajęcia sportowe zmęczą Cię fizycznie ;] i już nie będziesz miał siły na nocne wyprawy. Oczywiście, mam na myśli obóz naprawdę sportowy, a nie takie, w którym w ofercie wprawdzie są zajęcia sportowe, ale w praktyce różnie to bywa.

Zależy co lubisz robić, czym się interesujesz. Wpisz "obóz letni pływanie" "obóz letni konie" ..-co byś wolał robić -nie wiem.
Cytat:
Napisane przez Rose Madder Pokaż wiadomość
ja też jadę tam w tych celach. Wiadomo, ekipa jest ważna, fajnie byłoby też coś zobaczyć, ale gdy ,,zawieje nudą", to warto zwrócić się do alkoholu. I 16 lat to nie jest za mało, czasy się zmieniają, a poodwalać raz na jakiś czas nie zaszkodzi
Nie twierdzę, że w wieku 16 lat nie wolno czasem się napić. Chociaż to też nie jest takie oczywiste dla wszystkich.

Tylko nie rozumiem idei.
Sword, w pierwszym poście jasno określiłeś co Cię interesuje na takim wyjeździe -niczego o zwiedzaniu, poznawaniu kultury tam nie było. :P

Jeśli chce się poznać nowych ludzi, uczestniczyć w zajęciach oferowanych przez organizatorów i mieć zorganizowany czas to jedzie się na obóz.

Jeśli chce się imprezować, włóczyć nocami, mieć luz, pić i generalnie robić co i kiedy się chce, to po co jechać na obóz? Lepiej coś wynająć i samemu zorganizować sobie czas.
Stary 2010-04-05, 23:25   #9
sword
Przyczajenie

taa już to widzę jak ktos z moich znajomych sam organizuje sobie wakacje ostatni raz potarzam, że nie chodzi tylko o to z tym typem obozu to się generalnie pytałem czym sie charakteryzuje obóz rekreacyjny i chodzi o to, że niczym się nie interesuję ze sportów, przynajmniej na tyle, żeby jechac na obóz o takowycm profilu :P bylem raz na pilce noznej, i 3 razy na karate :P tym razem chciałbym poleniuchowac xD
Stary 2010-04-05, 23:28   #10
ewelinkako00
SPAMER
Nieopłacona reklama

Cytat:
Witam,

jestem 16-letnim osobnikiem płci męskiej i jak się pewnie domyślacie zalogowałem się tu, aby poznac wasze opinie dotyczące obozów Jadę na obóz, przede wszystkim dlatego aby się "wyszalec" - najlepiej w towarzystwie dziewczyn (bez podtekstów). Chodzi mi głównie o życie nocne - dyskoteki, łażenie po mieście, wracanie do hotelu o 5 nad ranem itp itd Nie pogardzę też ciepłym morzem, dobrą pogodą itd. Ogólnie wolałbym miec duzo luzu. Dodam też, że przeczytałem większośc wątków i posiadam już spore rozeznanie. Jest jednak jeszcze kilka kwestii, które mnie interesują, a mianowicie:

Z góry dzięki

A ja Ci moge polecic Bulgarie z ok tours. Sama jade w tym roku i wybralam ten, bo rowniez mam 16 lat i czytalam, ze jest Zlote Piaski sa rozrywkowem kurortem nadmorskim i dopiero w nocy zaczyna sie zycie nie wiem dlaczego niektorzy mysla ze do Bulgarii jezdza tylko 13-latki... no cóż.. dziwna opinia, ale no kazdy ma swoja..
czytalam wiele o Zlotych Piaskach tu na wizazu i wywynioskowalam, ze nie potrzeba palm i tak wygorowanej egzotyki jak w Grecji czy tez Hiszpanii zeby sie dobrze bawic wazne, ze jest duzo dyskotek i klubow..
Ja Ci tylko doradzam, bo sama tak wybralam, a kierowalam sie tym samym co Ty: szaleństwo do rana ;p nie bede oczerniac innych krajow jakie to one nie sa itd. bo nie o to chodzi, jak tu niektorzy pisza.

pozdro600 ;p

Edytowane przez ewelinkako00
Czas edycji: 2010-04-05 o 23:30
ewelinkako00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 23:39   #11
justine333
Zakorzenienie

do Hiszpanii 2 dni ?
moim zdaniem jedzie się tyle co do Grecji ..
bez przesady ..
nie warto rezygnować tam jest pięknie http://www.lloretdemar.yoyo.pl/lloretnow.htm Porównaj te zdjęcia z nędzną Bułgarią..przypominającą Polskę..
Stary 2010-04-05, 23:43   #12
ezme098
Raczkowanie

jeśli Lloret odpada [chociaż myślę, że autokar nie jest aż tak wielkim zgonem ; p], to pojedź do Rimini ;D byłam rok temu i mogę zdecydowanie polecić. dużo dyskotek, ludzie na ulicy sami wciskają ci miliony ulotek z różnych klubów, poza tym klimaty typowo wakacyjne : ciepłe morze [co prawda nie jest mega czyste no i te ryby xd, ale są fajne fale ; D ], plaża piaszczysta, dużo mniejszych i większych barów/knajpek/restauracji i przede wszystkim dużo ludzi ! [chociaż muszę przyznać, że czasami miałam wrażenie, że w Rimini średnia wieku turystów jest całkiem wysoka...]. tylko przygotuj się, ze spacerując po mieście masz z góry narzucone tempo ślimaka, ponieważ Włochom nigdy się nigdzie nie spieszy. a no i jeśli wybierzesz wycieczkę do Rzymu, to będzie to po prostu galop przez miasto, do tego w cholernym upale. ale ja bym chyba mimo wszystko namawiała cię do Lloret...może to trochę głupie, bo nigdy tam nie byłam xd, dopiero planuję tam zawitać w te wakacje, ale wydaje mi się, że jest to jednak najbardziej imprezowe miejsce ; D a ogólnie to co do Złotych Piasków, to raczej radziłabym zrezygnować i wybrać się do Słonecznego Brzegu. ; *
ezme098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 23:55   #13
justine333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinkako00 Pokaż wiadomość
A ja Ci moge polecic Bulgarie z ok tours. Sama jade w tym roku i wybralam ten, bo rowniez mam 16 lat i czytalam, ze jest Zlote Piaski sa rozrywkowem kurortem nadmorskim i dopiero w nocy zaczyna sie zycie nie wiem dlaczego niektorzy mysla ze do Bulgarii jezdza tylko 13-latki... no cóż.. dziwna opinia, ale no kazdy ma swoja..
czytalam wiele o Zlotych Piaskach tu na wizazu i wywynioskowalam, ze nie potrzeba palm i tak wygorowanej egzotyki jak w Grecji czy tez Hiszpanii zeby sie dobrze bawic wazne, ze jest duzo dyskotek i klubow..
Ja Ci tylko doradzam, bo sama tak wybralam, a kierowalam sie tym samym co Ty: szaleństwo do rana ;p nie bede oczerniac innych krajow jakie to one nie sa itd. bo nie o to chodzi, jak tu niektorzy pisza.

pozdro600 ;p
Komuś pewnie chodziło o to, że połowa to osoby młodsze, a nie same 13 dosłownie..
Ja gdy byłam na obozie to było nawet pare 12-tek.. reszta 13 i 14...nie mówię, że starszych nie było ..bo byli Ale przewaga osób młodszych..
Mi nie chodzi o to, że się tam dla palm jedzie ..
po prostu jeśli chce (nie wiem jakie ma oczekiwania) lub myśli, że tam jest 40 stopni upału cudowne błękitne morze..i wgl to się przeliczy..bo masa tam glonów i meduz ..A także dzieci latające co 5 minut za tobą i żebrające ..z psami czy kotami..to chyba nie atrakcja ?
Mimo to ja się tam świetnie bawiłam, dlatego, że ekipa była cudowna i tego tobie życze.
Stary 2010-04-05, 23:55   #14
Lungo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justine333 Pokaż wiadomość
do Hiszpanii 2 dni ?
moim zdaniem jedzie się tyle co do Grecji ..
bez przesady ..
nie warto rezygnować tam jest pięknie http://www.lloretdemar.yoyo.pl/lloretnow.htm Porównaj te zdjęcia z nędzną Bułgarią..przypominającą Polskę..
Do Hiszpanii jedzie się trochę dłużej, choć większość biur podaje przyjazd w godzinach popołudniowych zarówno dla Hiszpanii, Grecji czy Włoch.
Co do
Cytat:
Napisane przez ewelinkako00 Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego niektorzy mysla ze do Bulgarii jezdza tylko 13-latki... no cóż.. dziwna opinia, ale no kazdy ma swoja..
to pewnie dlatego, że nie ma problemu z wpuszczeniem do dyskoteki nawet 10-latki.
Jeśli chodzi o samą podróż można ją wzbogacić wycieczką typu: jedziesz do Lloret de Mar, zatrzymujesz się w Paryżu itp. (przynajmniej nie będą Ci zarzucać, ze pojechałeś dla samych imprez ;D).
A na nim ostatnio
Nowości Catrice

Edytowane przez Lungo
Czas edycji: 2010-04-06 o 16:16
Stary 2010-04-06, 00:00   #15
justine333
Zakorzenienie

no właśnie tak podają ..ale jeśli dłużej to znowu nie jest to jakaś wielkaaa różnica
A dla dobrej zabawy warto się poświęcić..na pewno nie jedzie się 48 godzin ..
Stary 2010-04-06, 00:09   #16
Lungo
Rozeznanie

Wierząc Google Maps, podróż do Varny (Błg) zajmuje około 21 godz., do Rimini- około 17 godz., do Split- około 16, 5 godz., do Lloret de Mar- około 23 godz.
A na nim ostatnio
Nowości Catrice
Stary 2010-04-06, 00:26   #17
justine333
Zakorzenienie

Do Bułgarii to z 28 jechałam ..do Grecji 24-5, więc jakoś nie wierzę
Mimo wszystko wybrałabym Lloret chcesz się wyszaleć w towarzystwie dziewczyn ..no więc właśnie
ew.Grecja Bułgarii nie polecam chyba, że tylko o nocne życie Ci chodzi

Czas edycji: 2010-04-06 o 00:28
Stary 2010-04-06, 11:55   #18
jodame
Zadomowienie

justine333, w Bułgarii nie spotkałam się nigdy z żebrzącymi dzieciakami. Glonów czy meduz, o których piszesz również nie zaobserwowałam. Pogoda..cóż, nie zależy od nas, ale można ją wcześniej sprawdzić. Oczywiście, może okazać się, że prognozy były błędne ;p ale to dotyczy każdego miejsca. Ale zawsze miałam piękną pogodę w B.
W ciągu dnia: knajpki, kafejki, restauracje, morze, plaża, wieczór/noc imprezy, kluby, spacerujący ludzie.... .
Mamy całkowicie odmienne wspomnienia.
Ale bardzo dużo zależy od miejscowości -obrzeża fajniejszych miejscowości to faktycznie nic ciekawego. Dlatego trzeba wcześniej dowiedzieć się jak najwięcej o okolicy.
Stary 2010-04-06, 13:00   #19
justine333
Zakorzenienie

Ja opisywałam jak było w Słonecznym Brzegu
Glony i meduzy też niestety były ;[ może ja akurat pecha miałam
mimo wszystko tak jak napisałam, miło wspominam dlatego, że ekipa była zgrana
do życia nocnego się nie przyczepię bo pełno dyskotek, pubów,knajp czasami idąc przez miasto to jakieś laski tańczą na stole
Ale niestety żabrające dzieci widywałam codziennie ;[ (może dlatego, że mój hotel nie był w centrum, a niedaleko było pełno domów.)

Czas edycji: 2010-04-06 o 13:02
Stary 2010-04-06, 15:17   #20
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

http://steja.pl/index.php?mainmodule...p&idOffer=1642
A może tym byłbyś zainteresowany ?
Na 2-gi turnus?
Bo przydałby się jakis chłopak w moim wieku . .
Wgl to jak sie wszystkie na Ciebie rzuciły
Yani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 15:59   #21
sword
Przyczajenie

z miłą chęci ale niestety muszę jeszcze uzgodnic z kumplem itp...
Stary 2010-04-06, 16:08   #22
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Cytat:
z miłą chęci ale niestety muszę jeszcze uzgodnic z kumplem itp...
To sie zastanowcie i dajcie znać jbc
Stary 2010-04-07, 15:39   #23
wondroous
Raczkowanie

Ja bym proponowała Włochy i Grecję masz 16 lat, więc myślę że z dyskotekami problemu nie będzie
wondroous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 16:22   #24
agnes989
Raczkowanie

jakbyś mial namiary na jakiegoś 17-18 latka to daj znac
agnes989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 15:02   #25
patryk0402
Przyczajenie

GG do patryk0402

Witam
Ja zawitam w tym roku do Parali, w dn 27.06-9.07
Gdyby ktoś sie wybierał proszę o kontakt
patryk0402 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-01, 16:38   #26
Yani
Raczkowanie

GG do Yani

Cytat:
Napisane przez patryk0402 Pokaż wiadomość
Witam
Ja zawitam w tym roku do Parali, w dn 27.06-9.07
Gdyby ktoś sie wybierał proszę o kontakt
A z jakiego biura podróży?
Stary 2010-05-02, 21:57   #27
patryk0402
Przyczajenie

GG do patryk0402

Cytat:
Napisane przez Yani Pokaż wiadomość
A z jakiego biura podróży?
Interholidays - wyjazd z Częstochowy
patryk0402 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-24, 21:21   #28
Amek12
Przyczajenie

GG do Amek12

Siemanoooo Ja tez wybieram sie najprawdopodobniej do Grecji chyba 2 turnus ten od 2010-07-05 z biura podróży Steja . Tylko tak glupio bo jade sam koledzy nie maja kaski ;d . Czyli polecam Grecje ;p
Amek12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości