|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
masc na blizny
Hej chciałabym żebyscie polecili mi jakas dobrą maść na blizny(dziurki_ tylko nie tointex i cepan , dodam , ze od czasu do czasu chodzę na mikrodermabrazję, ale potrzebuje jeszcze jakiejs masci do tego co polecacie ? z gory dzieki.
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: masc na blizny
Słyszałam od mamy że jej koleżanka smarowała bliznę maścią ze śluzu ślimaka i bardzo pomaga, ale nie wiem jakej używała.
Znalazłam w internecie kilka pozycji, ale w większości drogich. Zainteresował mnie KREM ZE ŚLUZU ŚLIMAKA SKINLIFE - BLIZNY, RANY, głównie ze względu na cenę. Mój teżet ma na twarzy bliznę, około centymetra długości i raczej jest to blizna głęboka. Może któraś z was używała tego kremu i może coś powiedzieć na jego temat?
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
jesli chodzi o mnie to ja wlasnie szukam czegos skutecznego i chodzi mi tu o blizny potrądzikowe zeby je wyleczyc i zapobiec im. Preparat który stosowałam, to cepan i niewiele pomógł bo jak widomo to krem/masc na blizny glowie pooperacyjne, ktore jak wiadomo nie są zbytnio głębokie aczkolwiek mogą się zdarzyć.Zastanawiałam sie teraz nad kremem no scare lub nad kolagenem.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co ta blizna mojego teżeta jakoś w większym stopniu mu nie przeszkadza, także jeśli miałby czegoś próbować to napewno nie bardzo drogiego i wolałabym żeby było przez kogoś polecone. A czytałam też o kremach firmy elcina ze śluzu ślimaka, dużo pozytywnych opinii krąży w internecie. Przydałaby się jakaś wizażanka która używała
![]() tutaj na co ma pomagać ta elcina trądzikiem trądzikiem różowatym wągrami, pryszczami blizny każdego pochodzenia potrądzikowymi i poparzeniowymi zmarszczkami i innymi objawami rozstępami grzybicami brodawkami opryszczką czyrakami podraznieniami skóry przy goleniu ukączeniami przez insekty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=573066 Ostatni raz PROSZĘ ...odpisuju mnie ja u ciebie Edytowane przez madziunnka Czas edycji: 2010-04-12 o 18:45 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
jutro ide do kosmetyczki to popytam co ona sądzi o tych preparatach i moze jakis poleci
bo ide na mirko.
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
pytałam mamy i koleżanka używała tego kremu skinlife, tak więc zostaje wypróbować
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ja Ci polecam wyszukiwarkę, bo takich tematów jest dużo na wizażu
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
ale w kazdym z nich nie ma konkretnej odpowiedzi na moje pytanie wiec nie rozumiem dlaczego nie mogę założyć nowego tematu.
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Ja mieszkam w Anglii i tu jest taki kosmetyk ktory sie nazywa 'Bio Oil'. Jest on dostepny tu w aptekach, drogeriach, supermarketach i kosztuje okolo 10£ za opakowanie. Ja go stosuje na moje potradzikowe blizny (te swieze czerwone i te stare) i jestem mega zadowolona!!! Ma on coprawda konsystencje takiego oleju, ale jak dla mnie nie zatyka porow i nie powoduje powstawania pryszczy. Oczywiscie kosmetyk ten musi byc stosowany systematycznie jezeli chcemy uzyskac jakies fajne rezultaty. Podaje linka do angielskiej strony, ale widzialam ze spokojnie mozna go kupic na allegro. Pozdrawiam!!! http://www.amazon.co.uk/Bio-Oil-3255...1353791&sr=8-1 |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
ANNA UK-czy Twoje blizny są duże\głębokie,po jakim czasie zauważyłaś poprawe?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Poprawe zauwazylam po okolo 3 tygodniach codziennego stosowania (raz dziennie na noc). Moje blizny byly okropne, bo niestety z tradzikiem mialam problemy od okolo 14 roku zycia i niestety wyciskalam...
Jak dla mnie bio oil jest super ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Aha jeszcze jedna rzecz... Ja wiem, ze na allegro pisza ze ten produkt jest polecany dla skory starzejacej sie, ale ja osobiscie znam kilka osob ktore uzywaja wlasnie bio oil na blizny potradzikowe juz od dluzeszgo czasu no i zadnych efektow ubocznych nie widza... |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
kosmetyczka powiedziała mi ze żadne maści i kremy nie pomogą tylko i wyłącznie wszelkiego rodzaju złuszczanie naskórka, kolagen jak niektorzy piszą nie jest na blizny i powinno sie go używać po 25 roku zycia bo wtedy tracimy 1% kolagenu ze skóry, natomiast blizny mozna lezycz kwasem hialuronowym i zluszeniami u kosmetyczki.
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

*
bo ide na mirko.