![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Komentarze Klientów - wątek terapeutyczny :)
Musiałam założyć nowy wątek, bo do wątku "Śmiechostki biżuteryjne" jednak nie do końca to pasuje.
Otóż, stała część naszej pracy, czyli komentarze Klientów ![]() ![]() Każdy dba o swoje statystyki, wiadomo - każdy kolejny zadowolony Klient, i każdy kolejny pozytyw to ogromna przyjemność i motywacja do dalszej pracy. Bywa, że jednak czasem coś nie jest w 100% ok, zdarzają się uzasadnione neutrale, nawet negatywy.... cóż, każdemu może zdarzyć się wpadka czy pomyłka. Trzeba wyciągnąć z tego wnioski i mieć nauczkę na przyszłość. Ale, zdarzają się również takie komentarze neutralne, lub negatywne, od których ręce opadają...Czasem wystawiane za coś, co kompletnie od projektanta nie zależy. Czasem przez brak wyobraźni Klienta, a czasem przez kiepski humor owego, bo inną przyczynę trudno znaleźć.... No i to już jest mniej miłe. Chyba każdy z nas odchorowuje długo taki niesprawiedliwy, nieuzasadniony, dziwny neutralny/negatywny komentarz. I dlatego zakładam wątek terapeutyczny ![]() ![]() ![]() Zapraszam do wpisywania ![]() ![]() No dobrze, więc ja zaczynam.... Kilka dni temu wpisywałam w "Śmiechostkach..." komentarz neutralny (nie mój), który został wystawiony, bo chyba klientka miała zły dzień... Cytuję: "W zasadzie niby wszystko OK,ale jestem rozczarowana". Cóż...... I już myślałam, że to będzie numer 1, trudny do przebicia. Ale dzisiaj znalazłam inny. Komentarz do przepięknych kolczyków z Trendy. Neutralny. Brzmiał: "Tak misterne że nie wiadomo jak wziąść te kolczyki w ręce a co dopiero nosić". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Komentarze Klientów - wątek terapeutyczny :)
Clementinne faktycznie ręce opadają (w sumie powiedziałabym, że więcej, nie tylko ręce:P)
ale ostatniego chyba nie da się przebić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytując klasyka: "Witki mi opadły...." ![]() Ale tu nie chodzi o licytację, tak w ogóle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja najbardziej przeżywam jeden z pozytywnych komentarzy:
"Bardzo ladne kolczyki, oryginalne, moglyby miec tylko troche mniejszy uchwyt, szybka dostawa - okolo tygodnia od zaplacenia," Rozumiem uchwyt, ok, ale szybka dostawa - tydzien od zaplacenia ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm, staranne wykonanie, ale nie podzielam opinii autorki że przepięknie prezentują się na uszach. Prezentują się dobrze ![]() No ja rozumiem, że się klientce nie prezentują, ale jak można takie głupoty w komentarzu pisać? Mój facet stwierdził: "Może niewłaściwe uszy..." ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Tak a propos komentarzy, szczerze współczuję wszystkim sprzedającym na Allegro. Teraz są nowe zasady:
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,...mentarzy_.html Czyli oceniać można m.in. czas realizacji zamówienia. A to, że ludzie potrafią dziś wieczorem wpłacic pieniądze na poczcie, a jutro zrobić awanturę, bo przesyłki u nich jeszcze nie ma, to naprawdę drobiazg, przy innych cudach, które wyczyniają z komentarzami... *** A tak a propos tego komentarza, który cytujesz Heliotis, to Sylwia Całus (żywica! mniam! ![]() Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2010-04-26 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poza tym bardzo fajny wątek.....też mi czasem ręce opadają jak czytam...zresztą sama miałam okazję poczuć jak to jest dostać bzdurny komentarz.... ![]() I generalnie myślę, ze idiotyczne komentarze powinny być usuwane ![]() A propos allegro....tam to już w ogóle jest samowolka, az sie czasem flaki przewracaja.... Miałam przypadek, że zamawialam sukienke szytą na miarę...koniec końców nie była zła, ale niezgodna z zamowienie w kilku podstawowych aspektach, więc wyszło całkiem inaczej niz miało byc. Na reklamacje nie bylo juz czasu, wiec zostawilam, a komentarz wystawilam neutralny - za niezgodnosci wlasnie.....W odpowiedzi - negatyw, jak to Pani ujęła "za wszystkie krawcowe które sie starają"............masak ra :-/ Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2010-04-26 o 14:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A ja najczęściej widuję komentarze dotyczące bigli, np. "Kolczyki bardzo ładne, uroku dodają srebrne nakładki ale zapięcie kolczyków takie sobie, proponuję poszukać innych. Dlaczego takie piękno ma cierpieć za niefunkcjonalność zapięcia."
Lub neutral : "ciekawe" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozwaliło mnie to: "szybka dostawa - tydzien od zaplacenia" dostac taki komentarz to normalnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak i wszystkie takie opisy w stylu "przecudnej urody", "niezwykły", "przepiękny" - od tego przecież są zdjęcia - po co wciskać klientom co mają widzieć? ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Ale są też i pozytywne zaskoczenia. Zobaczcie same, właśnie zobaczyłam ten komentarz i po opisie mozna by sądzić, że będzie Neutral albo nawet Negatyw a pani wystawiła Pozytywa: Kolczyki większe niż w opisie. Jestem czuła na tym punkcie bo już parę za dużych sobie zamówiłam (z własnej winy)- teraz dokładnie sprawdzam wymiary. Te są o pół cm większe. Mimo, że nie są to te same kolczyki co na zdjęciach (kamienie mają inne kształty) to podobają mi się. Jakbym dostała inne kolczyki niż na zdjeciu to od razu bym wystawiła Neutralny komentarz ale jak widac klientka nalezy do tych ugodowych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Z ArsNeo, neutral: "Kolczyki bez wyrazu, aż się prosi aby zamiast szarego kamienia był biały , za ciemne, nie widoczne na uchu szkoda..."
Skoro ktoś chciał biały kamień to dlaczego zamówił ten ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2010-05-02 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Clementinne, świetny wątek, nazwa jeszcze lepsza
![]() A tak na poważnie... sprzedanych rzeczy w galeriach mam niewiele (w AN na sprzedane 3 rzeczy, nie mam żadnego komentarza), więc nie mam czego "cytować". Oby nie zapeszyć, tfu tfu... Edytowane przez krutko Czas edycji: 2010-05-02 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja już się staram pilnować z tymi moimi opisami co by jakichś ochów i achów na punkcie własnych projektów nie wywalać w pierwszym zdaniu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie natknęłam się ostatnio na żaden przykry komentarz. Te które wymieniłyście już z Anetką-Poppy swego czasy wyłapałyśmy. Czasem wydaje mi się, że ludzie robią to bardziej złośliwie niż ich zdaniem rzetelnie. Zastanawia mnie tylko jedno - skoro klientce nie podoba się zakupiona biżuteria dlaczego najpierw nie napisze do sprzedającego i nie zapyta czy nie można by go poprawić albo oddać do licha tylko wywala negatyw ![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie opadają ręce, jak czytam niektóre komentarze na Allegro - wystawione neutrale albo negatywy - bo sprzedający coś poplątał i nie miał ostatecznie tego, co klient kupił, ODDAŁ PIENIĄDZE, a mimo tego oberwał. Ludzie, przecież jeżeli ktoś dostał pieniądze z powrotem, to nic nie traci na tej transakcji (nie licząc czasu, ale bez przesady....). A tymczasem to, że do zakupu nie doszło, jest czasem traktowane jak jakaś wielka tragedia, a wystawienie komentarza staje się obywatelskim obowiązkiem :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ale co jak towar dostałam po miesiącu wydzwaniania i straszenia policją- to wystawiać negatyw czy nie?
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Widziałyście (-eliście) to:
Wreszcie mam !! niby trzy dni ale.. dłużyły się niemiłosiernie. Zapakowane iście artystycznie. Otwarcie przypomina oddzielenie bliźniąt syjamskich ale.. jest .. najpierw jeden.. cuuuudo.. niepokalane ręką barbarzyńskiej poczty… następny po pięciu minutach walki z podstępnym opakowaniem, też dziewiczy i … stoją .. miny jak u prokuratorów słusznej partii a chwilowo nie rządzącej.. i takie miały być.. pyszne i dumne a jednocześnie krwiożerczo podstępne .. dreszcz zgrozy i rozkoszy przebiega po karku,.. co lepsze niż niejeden orgazm.. jestem zachwycony !!!!! … mam czym zastąpić TV1.. chyba wywalę telewizor !! Ja leżę i kwicze po prostu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Hahaha
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Piękny jest. Ach, żeby biżuteria wywoływała w klientach takie emocje
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Z ArsNeo...koment do Czerwonoptakow Arka Szweda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Właśnie też podziwiałam to cudo krasomówstwa
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Nic, tylko wydrukować i powiesić sobie nad biurkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Hmmm....jak się ma problemy ze wzrokiem, to zalecam wizytę u okulisty....
Neutral z Trendy: "Starannie wykonane i "spokojne".Nieco za "spokojne" jak na moj gust." ....że się tak posłużę popularnym porzekadłem: "Widziały gały co brały...." |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Właśnie zaliczyłam pierwszy neutralny komentarz. Niby ok zawsze neutral to lepiej niż negatyw, ale.....Dostałam neutral bo
Cytat:
Edytowane przez iwogg Czas edycji: 2010-06-15 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale generalnie powiem Ci, że te bigle włoskie jak dla mnie też są fuj ....kupiłam raz, na początku mojej biżuteryjnej drogi - na zdjęciu nie widać, że są takie niewygodne....próbowałam założyć - i nigdy więcej... Co nie zmiania faktu, że będąc klientem wolałabym poprosić o wymianę bigli na inne niż sypać neutralem ![]() Bo bigiel to bigiel.....jest produkowany, więc pewnie sporej ilości osób pasuje. Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2010-06-15 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Drakonarii w trendymani dostał się swego czasu neutral właśnie za te włoskie bigle.
przyznaje rację Poppppy, że one są okropnie niewygodne, i przynajmniej dla mnie włożenie tego do ucha bezboleśnie graniczy z cudem. Dlatego ich nie kupuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A temu, co wymyślił takie zapięcia daję NEGATYWA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Wiecie co.... (tak odświeżę nieco ten wątek...) ....w Trendy, 4 neutrale, cała lista od góry, wystawiła jedna, ta sama osoba. Ekhm.....kobieta ma pecha i ZAWSZE jest coś nie tak (to po co ponownie kupuje?), czy ma problem z czytaniem opisów/oglądaniem zdjęć/wymaganiami? Żeby 4 pod rząd?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
najlepsze jest "rozczarowanie kratkowaniem" o ktorym mowa w opisie i ktory jest na zdjeciach - przynajmniej dla mnie
![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ok, konkurs na komentarz wszechczasów trwa...można dostać neutral za to, ze pudełeczko dodane do biżu się pogięło? I że PUDEŁECZKO nie jest takie jak klientka chciała? Można
![]() Z AN: " Pudełeczko, w którym otrzymałam kolczyki zwyczajne ( nie ozdobne), pogniotło się i jest do wyrzucenia. Kupowałam w Arsneo kolczyki juz dwa razy i zawsze otrzymałam kolczyki w pieknych mocnych pudełeczkach" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.