|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
żelazko turystyczne
Ktore z żelazek turystycznych polecacie? Czy macie doświadczenia z funkcją prasowania w pionie w takim żelazku?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: żelazko turystyczne
Wiesz co, przepraszam cię jeśli się mylę. Ale normalnie nie zabiera się ze sobą żelazka - każdy już nie nawet hotel ale motel, hostel czy pensjonat ma to w ofercie. A jeśli nie śpisz w motelu tylko w jakimś tam domku na lasem czy jeziorem to bierze się do samochodu żelazko zwykłe i nie prasuje się w pionie tylko na kawałku stołu czy łóżka. Pod namiot chyba nie bierze się żelazka - chyba nie, bo ludzie mają swoje przyzwyczajenia
. Żelazko turystyczne to dla mnie wysoki poziom abstrakcji.
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() poza tym nie we wszystkich pensjonatach , motelach itp. jak piszesz są żelazka! a jeśli koleżanka jedzie nawet już do tego domku w lesie to skąd wiesz, że jedzie samochodem? może pociągiem/autokarem itp. i ma ochotę wziąć żelazko turystyczne w torbę?
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
gdyby ktoś chciał udzielić bardziej rzeczowej wypowiedzi, bedę wdzięczna ![]() Nawet gdybym miala leciec samolotem, to nie mam ochoty brac duzego, domowego żelazka ani duzej suszarki do wlosów.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Hej Ela!
Ja mam tak samo jak Ty, czy jadę czy lecę zabieram turystyczne żelazko i turystyczną suszarkę, bo nigdy nic nie wiadomo, a po co sobie zagracać samochód takimi wielkimi klamotami. Żelazka zawsze używam na stole lub podłodze, na porozkładanych ręcznikach. Moje chyba nie ma funkcji prasowania w pionie, albo mi nic na ten temat nie wiadomo. Ja mam Kenwooda kupowane razem z czajnikiem turystycznym. Polecam oby dwa sprzęta się przydają w podróży |
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
W bungalowach, domkach turystycznych i na campingach nie ma żelazek. Polecam taniutkie, lekkie i bardzo fajne żelazko Ariete (wygląda trochę jak zabawka http://agdsprzet.com.pl/uncategorize...rowenta-da151/ ale sprawuje się bardzo dobrze).
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Nie w każdym domku jest żelazko, a nawet jeśli jeździ się samochodem, a ma się żelazko z generatorem pary, to przecież nie zabierze się go na wakacje
MPM ma żelazko turytstyczne - tanie, ze składaną rączką i na parę. Przetestowane przez 2 tygodnie wakacji przy 3 osobnikach płci żeńskiej oraz koszulowym osobniku męskim. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

. Żelazko turystyczne to dla mnie wysoki poziom abstrakcji.

ani duzej suszarki do wlosów.