![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Spalona skóra głowy..
Przez ostatnie dni miałam blond włosy, ale kilka osób nagadało mi że źle wyglądam więc się wkurzyłam i chciałam dać brąz, niestety wyszły mi czarne włosy ! Więc je rozjaśniłam - praktycznie nic nie dało więc dałam znowu ale już mocniejszy od 4-6 albo 5 tonów już dokładnie nie pamiętam.. Wyszły mi rude włosy więc położyłam naturalny blond i mam teraz takie zółte za kilka tygodni chce położyć słodkie cappucino.. Nie dość że są strasznie zniszczone to mam spaloną skórę głowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Spalona skóra głowy..
Dziewczyno biegiem do dermatologa!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
OMG a czy zdajesz sobie sprawę ze to czerwone to chyba na pewno krew? Niestety farba zniszczyłaTwoja skore. W żadnym razie nie można teraz nakładać na nią kolejnej farby-przecież piszesz ,ze mas poraniona skore. no chyba ze chcesz nabawić się jeszcze gorszych ran, bąbli albo zacząć tracić włosy garściami. Nie che ciebie straszyć ale wygląda to poważnie. Ze swoje strony najbardziej polecam udać się do dermatologa albo przynajmniej lekarza rodzinnego. I bardzo bardzo delikatna pielęgnacje. Szampony bez sls, delikatne odzywki najlepiej naturalne. Możesz tez nakłada naturalny kefir lub jogurt na włosy i skore głowy jako naturalna maseczkę to trochę pomaga ale it ak uwzam ze tu potrzebna jest pomoc dermatologa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam że to prowokacja kogoś kto ma wakacje i się nudzi
![]() Nie wierze że byłby ktoś tak głupi i bez pomyślenia kładł kolejne chemikalia na głowę. Każdy wie że między farbowaniami powinno być min. 2 tyg. odstępu. No i jeszcze jedno- gdybyś na poparzoną skórę nałożyła kolejną farbę to byś się zesr.... z bólu! Więc pomyśl o czym ty w ogóle piszesz?! Szkoda czasu na takie bzdury...
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Szkoda czasu na takie bzdury no dziękuje bardzo.. Jeżeli masz się tak wypowiadać to nie musisz, ja chciałabym jakiejś podpowiedzi co mam zrobić a nie jakiś pojazdów po mnie. Tak rzeczywiście bardzo się nudze i nie wychodze z domu sobie przez całe wakcje i nakładam jedną farbę po drugiej.. Pomyśl co piszesz. Po prostu chciałam naprawić jakoś ten kolor żeby nie wyglądać jak jakiś kretyn, zdaję sobie sprawę z tego co zrobiłam ale czasu już nie cofnę. Jeżeli chcesz pomóc to dziękuje będzie mi miło jeżeli nie to się nie wypowiadaj.
Innym dziękuje za pomoc, udam się do dermatologa najszybciej jak będę mogła. Edytowane przez Olka69 Czas edycji: 2010-07-08 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja miałąm za każdym razem taką skóre gdy robiłam blond odrosty, nic z tym nie robiłam, rany musiały się po prostu zagoić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ile Ci się czasu to goiło ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Olka
![]() jednym słowem poparzyłaś sobie skórę głowy jeżeli są to rany to najlepiej idź do dermatologa jak radzą dziewczyny ![]() ![]() ![]() Napisz co tam powie Tobie lekarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja miałam podobnie po dekoloryzacji przeprowadzonej w styczniu u fryzjera ( !!!!!!!! ). Potem przez 2 miesiace nie farbowałam włosów i co 2 dni nakładałam oleje na głowę, naprawdę dawały ulgę. Po około miesiącu wszystko się zagoiło
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Przede wszystkim dermatolog. I tak jak dziewczyny radziły płukanki z rumiankiem.
Ale nie rozumiem jak mogłaś kierować się zdaniem innych ludzi...Kurde...Chyba masz swój rozum..Ale dobra jesteś na tyle mądrą osobą, że nie powinnaś na takie uszczypliwe uwagi zwracać uwagi. W ogole to następnym razem będziesz wiedziała, dlaczego nie powinno się farbować włosów silnymi farbami po ich rozjaśnieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Cytat:
Nie sädze zeby to byla prowokacja, bardzo duzo bylo takich wätköw/postöw na ten temat. Nieswiadome dziewczyny(przewaznie nastolatki) rujnujä swoje wlosy zamiast poczytac na ten temat w internecie . Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-07-08 o 14:48 ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Kaska222
Albo nie problem przecież wejść na takie forum jak to i dopytać. Co i jak. Przecież chętnie udzielamy rad "niedoświadczonym" osobom ![]() Poczytać też można i popytać fryzjerek co niektórych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Do dermatologa będę mogła iść dopiero we wtorek bo on jest tylko we wtorki i w czwartki a dzisiaj już było za późno.. Cały dzień mam krem nivea na ranach i myślę, że jest lepiej może umyłabym je rumiankiem a później znowu dała krem jak myślicie? Kurczę chciałabym, żeby do soboty się zagoiło bo będę wyjeżdżać, na razie nie ma problemu bo siedzę w domu.. Czekam na wasze podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Możesz w sumie też olejować...Nakładać olejek kokosowy. Płukanki rumiankowe takżźe wykonuj...ale krem nivea na podrazniona skórę głowy ? hm..Myslę, ze chociaz myjesz łagodnymi szamponami skórę głowy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ogólnie to staram się nie myć teraz głowy dlatego siedzę w domu żeby ich nie męczyć, a jak myje to tylko naturalnymi. Boję się, że jak zrobię płukankę rumiankową to jeszcze to podrażnię czy coś.. a Te olejki kokosowe gdzie mogę kupić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Nivea to chyba nie jest za dobry pomysł. Jest bardzo gęsty i tłusty, nie wiem czy skóra w ogóle może z czymś takim na sobie oddychać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
hmm, z jakiś rok temu moja siostra miała tak od rozjaśniacza i stosowała krem nivea i zagoiło się jej to.. Tylko, że chciałam się dowiedzieć co wy mi radzicie i co lepiej, na razie nakładam krem no ale jak będziecie miały lepsze pomysły to pewnie go odłożę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jak już Bernadka powiedziała, użyj oleju kokosowego. Mnie pół roku temu wyleczył. Kupisz go w kazdym sklepie ze zdrowa zywnoscia
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Okej, postaram się kupić i napiszę Wam czy pomógł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
olka69
a jak nakładałaś rozjaśniacz ? Pytanie z czystej ciekawości. Mi też pomogła dziewczyny maska Bielenda. Miałam tez wrażliwą skórę głowy po kąpieli rozjaśniającej. Ogólnie to ja na czubku miałam rozjasniacz 12 % nałożony !! I od razu kazałam go sobie zmyć...i zmyły... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Chodzi mi czy był jakiś odstęp od skóry. Bo jak Twoja mama nałozyła rozjasniacz tak jak farbę to się nie dziwię, ze wyszly reakcje skórne...Musisz nawilżyć porządnie. Maske z Bielendy (dokładniej błoto z glinką cena ok.13 zł) będzie tez wstanie pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
A tą maseczke to gdzie mogę dostać ? w jakimś kosmetycznym czy takim np. chemiczny gdzie są farby do włosów i takie tam pierdoły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
w Drogerii Natura kupowałam swoją. Przynajmniej tańsza ona jest tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
a jak zrobie płukanke rumiankowa to mi nie podrażni tych ran?
Edytowane przez Olka69 Czas edycji: 2010-07-08 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Nie powinna.
Teraz powinnaś tez szukać szamponów oleistych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
hah, kurcze bo przez cały dzień chce zrobić tą płukanke ale strasznie się boje
![]() szampon jutro będę musiała zakupić, a miałabyś jakiś polecić ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
W zielarskim popytaj sklepie.
Jak nie będzie to postaraj się o taki, ktory ma najmniej drazniacych substancji. Szampony dla dzieci będą dobre Babydream albo Hipp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
rumianek znam z wlasciwosci sciagajacych, wysuszajacych wiec nie jestem przekonana czy by to bylo korzystne-ale z drugiej strony moze i "zdezynfekowac" delikatnie te ranki hmm..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
ano138
Nie mówię, ze się nie znasz i nie chcę sie wykłócać. Ale nikt, by nie polecał rumianku ze złośliwości... Każdy poleca raczej rumianek mając jakieś doświadczenie z nim. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.