![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Wymiana książkowo- zakładkowaInspirując się wymianką Gwiazdki postanowiłam postanowiłam ogłosić podobną. Zastanawiam się tylko, czy będą chętne...
Ogólny pomysł jest taki żeby wymienić jedną przeczytaną już przez siebie książkę (która "zalega" na półce, ale jest w stanie idealnym), zrobioną przez siebie wybraną techniką zakładkę (opcjonalnie inny upominek) na książkę, zakładkę/ upominek wysłane przez inną osobę. Proszę Was dziewczyny o zgłoszenia pod tym postem wraz z tytułem i napisanym autorem książki, którą chcecie wymienić. Potem (jeśli będą chętne) wspólnie ustalimy daty i inne szczegóły. Pozdrawiam ![]() Uwaga: Zapisy zamknięte! - losowanie 10 sierpnia - wysyłka paczek 1 września Osoby, które otrzymały adres zaznaczę kolorem niebieskim Osoby, które otrzymały paczkę zaznaczę kolorem zielonym Wstępna Lista: 1. AmazeMe- "Malarka z Szanghaju" Jennifer Cody Epstein 2. Just-in- "Łowienie pstrągów w Ameryce" R. Brautigana 3.extrano"Coco" Cristiny Sanchez - Andrade 4.Biedronka1- "Aniołek" Colleen McCullought 5. iwona1981- ,, Kuba daleka piękna wyspa" Agnieszka Buda - Rodriguez 6.izus1000- Mariane Pearl "Cena Odwagi" 7. ggagatka- "Reguła Czterech" - Ian Caldwell i Dustin Thomason lub "Coś pożyczonego" - Emily Giffin 8. asieńczyk- "Fragmenty z życia lustra" 9.E_W- Gabriel Garcia Marqez "Miłość w czasach zarazy" 10.angellek89- "Opactwo Northanger" Jane Austen 11.mag349- "Lista Schindlera" 12. klejnotki- Jody Shields "Cienie Wiednia" 13. magdaka13- "Gliniana biblia" J.Navaro 14. Rossali- George Orwell "Rok 1984" Edytowane przez AmazeMe Czas edycji: 2010-09-15 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderatozaur
|
Dot.: Wymiana książkowo- zakładkowa
Ależ świetny pomysł!
Ja na pewno się przyłączam ![]() Jeszcze raz brawa za pomysł ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Proponuję "Coco" Cristiny Sanchez - Andrade (biografia Coco Chanel) wraz z zakładką wykonaną techniką batiku.
Ograniczenie z mojej strony: urlop od jutra do 18 sierpnia, tak więc wysyłam najwcześniej 19 sierpnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
O, podoba mi się ten pomysł, jeśli wypali to się przyłączę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja też ja też
tylko od 03.08.2010 do 13.08.2010 mam urlop tak że najwcześniej wyślę po 15 sierpnia proponuję ,, Kuba daleka piękna wyspa" Agnieszka Buda - Rodriguez zakładka? niespodzianka ![]()
preferencje post 225 ![]() książka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=438760 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=444624 ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=iwona1981 decu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24279056 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Spokojnie dziewczyny, mamy czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, bardzo fajny pomysł. Mam dwie książki, którymi bym się wymieniła, tylko że są podpisane moim imieniem i nazwiskiem... :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
To jest świetny pomysł! Gratuluje!
Ja też z chęcią się dopiszę ale jeszcze nie wiem z jaką książką. Przemyślę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeśli komuś nie przeszkadza moje imię i nazwisko napisane na pierwszej karcie książki w lewym górnym rogu (chyba że uda mi się z tego jakoś estetycznie wybrnąć), to chętnie proponuję do wymiany dwie pozycje:
1. "Reguła Czterech" - Ian Caldwell i Dustin Thomason; wydawnictwo Albatros chyba; miękka oprawa; ok. 400 stron. 2. "Coś pożyczonego" - Emily Giffin; wydawnictwo Otwarte; miękka oprawa; ok. 400 stron. Ode mnie będzie albo zakładka, albo niespodzianka, będzie zależeć od chwilowej weny ;P takie prace sa najlepsze. Na pewno będzie wykonana z sercem.
Moja biżuteria aktualnie: + wire wrapping itp. + "nowa era" Stare dzieje: + debiut + gliniaki Edytowane przez ggagatka Czas edycji: 2010-07-31 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
A ja oferuję serię Trzy Gwiazdy (to są 3 tomy) Judith Gould.
I oczywiście zakładkę niespodzianke! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
To i ja się zapisuję. Może spodoba się komuś to co mam
![]() 1. Gabriel Garcia Marqez "Miłość w czasach zarazy" (wyd. co prawda z "Dziennika" ale całkiem nowe) twarda oprawa 2. Carlos Fuentes "Lata z Lurą Diaz" (wyd. Libros) twarda oprawa + obwoluta I do tego jakaś biżuteryjna niespodzianka ![]() Niech wybierze chętna na wymianę, ale mogę "pozbyć się" obu tytułów ![]() Ale niestety będę dostępna dopiero po 21 sierpnia ![]() Edytowane przez E_W Czas edycji: 2010-08-01 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Tylko, że mi wszystko jedno na którą się wymienię. Może niech osoba, która mnie wylosuje? wybierze sobie która książkę mam jej wysłać?
Właściwie to jak to będzie zorganizowane? Wybieramy z kim się chcemy zamienić, jest losowanie tajne/odtajnione? Bo nie wiem jak wyglądała wymianka Gwiazdki...
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Też mnie to ciekawi... Zanim się wpiszę chciałabym wiedzieć co i jak, bo nie wszystkimi książkami byłabym zainteresowana...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam o tajnym losowaniu, żeby każda z nas miała niespodziankę. Jeśli wolicie znać tytuły książek, które do Was zostaną przysłane może być i tak. To może małe głosowane: wyniki losowania mają być tajne czy odtajone? Ja osobiście jestem za tajnymi, ale sie dostosuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli dobrze się zorientowałam (bo w żadnej wymiance nie brałam udziału) to są one losowane i tajne - może tak i tym razem? Będziemy miały niespodziankę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja też jestem za tajnym losowaniem tylko co z tymi osobami które oferują np 2 tytuły książek lub tak jak ja 3 tomy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ale numer
![]() ![]() Bardzo chętnie dołączę do zabawy - jeśli mogę. Poproszę o jeszcze chwilkę na zastanowienie, jaką książke zaoferuję. Jak obmyślałam szczegóły, to przyszło mi do głowy, że może po zamknięciu listy, każdy powie, na którą książkę ma największą ochotę - np. poda dwa tytuły, a w razie większej ilości chętnych osób na dana pozycję - losowanie ( taje) . No to się naprodukowałam ![]()
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie dlatego najlepiej byłoby aby każda z nas proponowała jeden tytuł, jeden tom... Byłoby najprościej. Proponuję taki 'patent': po zamknięciu listy każda z nas napisze posta z listą książek, które z listy proponowanej do wymiany posiada, lub których mieć nie chce, to zmniejszy ryzyko niezadowolenia z wymiany. Wtedy losowanie odbędzie się tylko spośród książek, które potencjalnie byśmy chciały dostać. I losowanie pozostanie tajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderatozaur
|
To ode mnie może być "Łowienie pstrągów w Ameryce" R. Brautigana.
Osobiście jestem za losowaniem (najlepiej tajnym). Większości zaoferowanych tytułów nie znam i chętnie zobaczę co mi los podrzuci do przeczytania. Absolutnie nie przeszkadzają mi też podpisane książki oraz takie które są stare, nie mają okładki itp. (byleby miały wszystkie strony ![]() Myślę, że dość trudno byłoby zorganizować taką jawną wymiankę, tzn taką, gdzie każdy wybiera z kim się che wymienić (bo kto by miał np pierwszeństwo w wyborze?).
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
![]()
melduję że nadal jestem chętna tylko wyjeżdżam na urlop 03.08.2010 i wracam 11 lub 12.08.2010
ale proszę brać mnie pod uwagę ![]()
preferencje post 225 ![]() książka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=438760 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=444624 ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=iwona1981 decu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24279056 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
zapisy na wymianę do 9 sierpnia, musi być parzysta liczba chętnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderatozaur
|
A ile będzie czasu na zrobienie zakładki? Bo akurat wyjeżdżam 9 i nie wiem, czy planować robienie zakładki na wyjazd, czy zdążę po...
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że tak ok. 24 sierpnia powinna być wysyłka żeby wszystkie dziewczyny zdążyły z urlopów powracać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
A może do końca sierpnia? Będzie wygodniej dla wszystkich, bo jeszcze jakieś wyjazdy się mogą trafić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ok, może być i tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
O, chętnie dołączę
![]() Oferuję książkę "Opactwo Northanger" Jane Austen ![]() I oczywiście zakładkę-niespodziankę albo niespodziankę biżuteryjną ![]()
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Ja zastanawiam się nad moimi dwoma książkami na wymiankę, i nie wiem na którą się zdecydować:
"Zmierzch" ( tylko nie wiem czy jest jeszcze jakaś osoba, która tego nie czytała ![]() "Aniołek" Colleen McCullought A co do samej wymianki to może tylko zaznaczyć, które książki się posiada, bo ja np. mam wszystkie Jane Austen i druga taka sama książka zupełnie nie jest mi potrzebna, no ale to tylko moja sugestia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.