|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Rockowo i Metalowo ! Glany, pieszczochy...
1.Co myślicie widząc osoby ubrane na czarno, w glanach i pieszczochach na ulicy ? (subkultury)
2. Co sądzicie o glanach? Macie własne ? (jeśli tak to czy macie zdjęcia ![]() 3. Co sądzicie o kolorowych sznurówkach w glanach? 4. Jakiej muzyki słuchacie? (jakie są wasze ulubione zespoły rockowe, metalowe bądź punkowe? ) 5. Martensy czy glany? Tak się składa,że ubieram się w tym stylu i słucham głównie metalowej muzyki, jestem ciekawa waszego zdania. ![]() ![]() 6. Gdzie kupić tanio koszulki z zespołami? Może ktoś by miał ? ![]()
koniec z wizażem ![]() Edytowane przez Kaja001 Czas edycji: 2010-11-23 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rockowo i Metalowo ! Glany, pieszczochy...
To pozbawienie się kobiecości.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
ja tam nie mam nic przeciwko, sama nawet kiedyś chodziłam w glanach
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
na allegro można wiele znaleźć
![]() ja wrzucę zdjęcie swoich glanów, jak tylko znajdę usb ![]() no a zespoły... hmm.. no raczej klasyka, Iron Maiden i Metallica ![]() chciałam dodać, że mam prawie 190 cm w glanach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Słucham rocka i metalu, ale glanów nie toleruję na żadnej płci. Martensy jeszcze bywają ładne, ale glany są straszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Planuję kupić. 3. Głupio to wygląda. Nie pasuje to równie jak do czerwonych trampek zielone sznurówki. 4. Metal różnej maści, hard rock. 5. Ja tam różnicy nie widzę.
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
1. W sumie to nie wiem co myślę, ale nie przeszkadza mi to ani nie zachwyca (tak ogólnie na to patrząc)
2. Nadal chodzę w glanach, ale kupiłam 2 pary kozaków ostatnio, więc glany będą trochę rzadziej eksploatowane. Mam takie jak w załącznikach - z tym, że te granatowe przetarcia są niestety dość mało widoczne, ale i tak glany są super ![]() 3. Kolorowe sznurówki - miałam przez jakiś czas jasnoniebieskie szerokie (mały wybór kolorów był...), ale to dawno było i już bym ich nie założyła, były okropne ![]() ![]() 4. Yyy co do muzyki to nie chce mi się wymieniać - ale bardziej rock niż metal. 5. Z martensami nie miałam nigdy do czynienia więc się nie wypowiem ![]() 6. Nie wiem, mam tylko jedną koszulkę z Iron Maiden i jedną taką zwykłą czarną bez niczego ![]() Edytowane przez aam Czas edycji: 2010-11-23 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Glany są nie do zdarcia... Za swoje zapłaciłam jakieś 180 zł. Mam je od pięciu lat i nadal są w świetnym stanie ![]() 3.Nigdy mi sie to nie podobalo 4. Y... Nie słucham rocka ani metalu ![]() ![]() 5. Niestety ich nie rozróżniam ![]() 6. Koszuli z zespołami są w dobrych sklepach muzycznych, na allegro też na pewno. No i czesto sprzedają po koncertach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
tanie koszulki byway na all, ale jakość zwykle powostawia wieele do życzenia. Poza tym można taniej kupić koszulki przy okazji większych festów muzycznych (woodstock i te sprawy), ale to nie ta pora
![]()
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 2. Mam własne glany, ale od dawna w nich nie chodzę. Nie podobają mi się już tak jak kiedyś. 3. Nie podobają mi się. Szczególnie, gdy są to dwa różne kolory. 4. Nie mam ulubionych zespołów ani ulubionego rodzaju muzyki. Z resztą dla mnie nie ma to żadnego związku ze sposobem ubierania. 5. Martensy. 6. Nie mam pojęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Eksponowanie przynależności do subkultury jak dla mnie jest dziecinne i żałosne.Tak samo jak pozbawianie się kobiecości przez ubieranie się w takie szmaty.Można się fajnie rockowo ubrać,ale kobieco,a nie w glanach i czarnych workach latać...Obrzydlistwo i zero oryginalności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
kobiecosc, pff. co Wy z tym macie?
a niby czemu nastolatka musi byc kobieca? (a autorka wątku ma 14 lat!) ![]()
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Posiadam martensy, w których chodzę parę razy w roku na wycieczki w różne miejsca, gdzie inne obuwie jest niewskazane z powodu leśnych warunków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Tak, lubię metal, lubię rock, koncerty, rockoteki. Raczej mi nie przejdzie
![]() Nie, nie noszę glanów ![]() ![]() ![]() Teraz mając 22 lata czerń lubię, ale w wersji kobiecej czyli sukienki, koronki, rajstopy ze wzorkiem, ramoneska. Wolę styl zwiewnych gotek. Żadne tam pieszczochy czy koszulki z zespołami, w takich to mogę co najwyżej spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie trawię tylko pozerów i wypacykowanych laluń, które np. słuchają techno, ale noszą ćwieki, bo są akurat modne - żałosne ![]() Cytat:
![]() sama nie nosze, ale może to wyglądac wesoło ![]() Cytat:
![]() nie noisłam martensów, to trudno mi ocenić które wygodniejsze na www.rockmetalshop.pl jest mnóstwo do wyboru,, do koloru, ale nie wiem, jakie ceny Cię interesują przedziały cenowe od jakiś 40 zeta do ponad setki Cytat:
![]() Ale nie na koncert, gdzie będzie dzikie pogo itp ![]() (zazwyczaj wolę gotyckie, eleganckie ciuchy) Co do podkreslania przynależności do danej subkultury - młodzi są, szukają akceptacji w grupie itp... to normalne ![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;23426356]A czy ktoś mówi, że nastolatka MUSI być kobieca? Nikt nie musi, co nie zmienia faktu, że ten styl kobiecy nie jest.[/QUOTE] jestem kobietą i we wszystkim, co założę czuję się kobieco ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-11-24 o 14:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Kocham nad życie (steele, 10tki, czarno-czarne) 3. wyglądają ciekawie u innych, sama mam tylko czarne 4. punk, metal 5. glany! 6. kupuję na koncertach/festiwalach Ja bardziej czuję się kobietą w glanach niż w szpilkach i mini, które narzucają inni. PS: słowo "kobiecość" pochodzi od "kobiety", więc wszystko co posiada kobieta jest kobiece. Cytat:
Cytat:
2. Tak samo jak pozbawianie się kobiecości przez ubieranie się w takie szmaty - bo o wiele bardziej kobiece są worki prezentowane przez modelki o posturze nastoletniego chłopca. 3. Obrzydlistwo i zero oryginalności - dlatego zakładasz piękne worki od projektantów noszone przez miliony ludzi na świecie, by być kobiecą i oryginalną. Słowo "kobiecość" pochodzi od "kobiety", więc wszystko co posiada kobieta jest kobiece. PS: Dlaczego osoby mające w dużym poważaniu glany/tatuaże/etc wchodzą na wątki poświęcone takiej tematyce? Jak nie lubię disco polo, to go nie włączam narzekając co chwila, że to g*wno. Edytowane przez victorion Czas edycji: 2015-01-17 o 19:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 3. Gimnazjalistom jaskrawe jeszcze potrafię wybaczyć. 4. Słucham częściej rocka, niż metalu. Jeśli chodzi o zespoły to od Iron Maiden, Blind Guardian, Cannibal Corpse, przez Mansona i kończąc na Kornie i 30STM ![]() 5. Myślę, że martensy są dobre na codzień, a glany bardziej na koncerty. 6. Koszulki z samymi nazwami zespołów to maluję sobie sama. Jeśli chodzi o skomplikowane wzory to albo allegro, albo rockmetalshop i takt-rybnik |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Glany poszły w świat, bo mam rozmiar 41, ale glany w tym rozmiarze były za duże, a 40 za małe, i nic nie dało się zrobić
![]() ![]() Noszę się bardziej na rockowo (stara już jestem, i metalowa czerń mi nie pasuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 2)Mam klasyczne 10, czarne steela. 3)Kolorowe sznurówki? Jasne, ale najpierw sprawdź, co one oznaczają! Wiele osób nieświadomie zmienia sobie kolory, np. jedna czarna, a jedna czerwona to znak anarchii. Myślę, że zanim zmienimy sznurówki, warto trochę poczytać ![]() 4)Głównie metal; heavy i power, np. Sabaton, Iron Maiden, ale i Behemoth. Ostatnio pokochałam Battle Beast, nasz polski Frontside i Delain (pogranicze gothic metal i metal symfoniczny). Jeżeli rock to przede wszystkim hard rock; Guns N' Roses ale i AC/DC. 5)Zależy, ja preferuję glany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.