bańki chińskie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Masaż

Notka

Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 20:54   #1
emillinka78
Przyczajenie

bańki chińskie

czy ma ktoś jakiś filmik na temat masażu bańkami chińskimi ?lub stawiania baniek ? kupiłam i nie bardzo wiem jak stawiać te bańki?
emillinka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 21:04   #2
hipo_litka
Przyczajenie

Dot.: bańki chińskie

A co chcesz masować bańkami ?
Olejek lub jakiś balsam, dobierasz odpowiednio dużą bańkę, przysysasz i masujesz. Nie za długo, żeby za bardzo nie przekrwić skóry.
Mogę tylko polecić Tobie instrukcję/opis masażu bańką chińską na cellulit.
Jeszcze takie coś znalazłam na YT http://www.youtube.com/watch?v=6Yo-mxtAZFQ
hipo_litka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 08:44   #3
emillinka78
Przyczajenie

niezłe dzięki o to mi chodziło.. chciałabym aby mi ktoś pokazał jak się stawia dziecku np boję sie trochę ze cos uszkodze nerki ?? nie wiem
Stary 2010-12-05, 14:36   #4
Mary Louu
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=tIofy...eature=related

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 08:40   #5
xyaga
Przyczajenie

Ale to zależy jakie masz bańki, ponieważ są bańki gumowe do masażu i bańki szklane - ogniowe lub bezogniowe.
Prze bańkach szklanych trzeba uważać, żeby nie stawiać ich na przykład na nerkach

Tu masz odnośnik gdzie jest wszystko nieźle opisane
http://www.medplus.pl/index.php?str=faq
xyaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-06, 12:29   #6
emillinka78
Przyczajenie

nie słyszałam aby banki chińskie były szklane ja mam gumowe , dzięki za link
Stary 2010-12-23, 18:16   #7
Toyota21
Raczkowanie

są bańki gumowe, próżniowe, magnetyczne .. dużo tego
Ja osobiście pracuję na tych ostatnich, gumowe o których mówisz, wyciągam tylko w przypadku klientek, które upierają się, że to najlepszy sposób na cellulit
Co do baniek gumowych dla dziecka - nie chce się wypowiadać nie znając wieku malucha. Dla małych dzieci w ogóle bym ich nie stawiała.
Bańki chińskie radze stawiać nie na podstawie kursów z sieci, a po chociażby podstawowym szkoleniu na temat medycyny chińskiej. Nie żeby można było nimi zaszkodzić ( trzeba się postarać, żeby zrobić coś poza zbędnymi siniakami), ale kurs pozwala je znacznie lepiej wykorzystać.
Toyota21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-15, 19:51   #8
anetkafal
Przyczajenie

Gdzie można taki kurs bądź szkolenie ukończyć? Ja stawiam moim dzieciom bańki próżniowe na przeziębienia, wszystko co wiem o stawianiu baniek dowiedziałam się od znajomej i z broszurki wewnątrz opakowania tychże baniek. Chciałam ugruntować swoją wiedzę szukałam takich kursów u mnie w mieście ale chyba będzie kłopot, może ktoś coś wie na ten temat będę wdzięczna .
anetkafal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-29, 06:25   #9
weselna01
Zadomowienie

Podbijam temat.

Nie mam cellulitu ani problemów z jędrnością, mam natomiast pamiątkę po nadwadze w dzieciństwie w postaci dużej poduszki z tłuszczyku na brzuchu.

Od ponad 8 miesięcy chodzę 3x w tygodniu na siłownię, mam zbilansowaną dietę i stałą wagę od 7 lat (+/- 3 kg, zawsze wraca jednak do podobnej wartości), BMI 20. Stosuję też od miesiąca rozgrzewający krem na spalanie tkanki tłuszczowej.

Efekt - strata 1cm bez redukcji wagi po 8 miesiącach siłowni i 1cm bez redukcji wagi po stosowaniu kremu.

To miło, tylko z 6cm jakie chciałam "obciąć" z talii na zresztą wskazanie dietetyka (otyłość brzuszna u niemalze wszystkich członków najbliższej rodziny) zostały mi 4. Jedyne co jeszcze działa to drastyczna utrata wagi (przy BMI w granicach 19 z kawałkiem poszedł mi kolejny 1cm), a tego nie chcę i nie potrzebuję.

Masażystka poleciła mi bańki chińskie. Mam skończony kurs masażu (inne metody jak bańka), więc po krótkim przeszkoleniu udaje mi się go robić samej.

Tylko czy bańka + woda + drenaż robione regularnie serią 10 zabiegów faktycznie pomogą? Bo wszędzie czytam, że to super na cellulit i brak jędrności. A miejscowe usuwanie tkanki tłuszczowej?

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2014-10-29 o 06:27
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-03, 17:03   #10
paulla777
Raczkowanie

Polecam pójść na kurs i tam dowiedzieć się wszystkiego, nabrać doświadczenia. Jak każdy masaż, bańkami tez możemy sobie narobić biedy jak nie mamy pojęcia o czymkolwiek, jeżeli chodzi o masaż.
Ja niedługo robię kurs- 6godzinny, w cenie 180zł. Takowy kurs można zrobić w każdej szkole medycznej.
paulla777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-08, 17:07   #11
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulla777 Pokaż wiadomość
Polecam pójść na kurs i tam dowiedzieć się wszystkiego, nabrać doświadczenia. Jak każdy masaż, bańkami tez możemy sobie narobić biedy jak nie mamy pojęcia o czymkolwiek, jeżeli chodzi o masaż.
Ja niedługo robię kurs- 6godzinny, w cenie 180zł. Takowy kurs można zrobić w każdej szkole medycznej.
Bardzo mądrze napisane
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 21:28   #12
oluniaaa87
Przyczajenie

Ja nawet chciałam wypróbować tego typu masażu bańkami chińskimi na cellulit, który mnie szalenie męczy i szpeci, ale dowiedziałam się, że przy cerze naczynkowej, której nieszczęśliwą posiadaczką jestem, takie bańki są zabronione. Co Wy na to?
oluniaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 09:27   #13
paulla777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oluniaaa87 Pokaż wiadomość
Ja nawet chciałam wypróbować tego typu masażu bańkami chińskimi na cellulit, który mnie szalenie męczy i szpeci, ale dowiedziałam się, że przy cerze naczynkowej, której nieszczęśliwą posiadaczką jestem, takie bańki są zabronione. Co Wy na to?
Owszem- przy cerze naczyniowej, bardzo wrażliwej ( czyli takiej, że jak ją dotkniesz, to od razu pojawia się siniak ), przy żylakach!, przy problemach z krzepnięciem krwi, sporo jest tych przeciwwskazań.
Naprawdę trzeba mieć pojęcie na ten temat, nie o tyle jak to robić ( bo masaż bańką chińską jest banalnie prosty ), ale kiedy i gdzie można go wykonywać, gdyż można sobie nawet zrobić tym krzywdę.
paulla777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 06:46   #14
haneczka28
BAN stały

Bańka chińska jest odmianą bańki próżniowej (zimnej), która wysysa powietrze pod ciśnieniem. Najczęściej można spotkać bańki wykonane z gumy, jednak stosowane są także bańki szklane i bambusowe. Ich cechą charakterystyczną jest okrągły kształt i zaokrąglone brzegi, dzięki którym mogą zassać się na skórze. Technika masażu bańką chińską została zaczerpnięta z medycyny ludowej, w której bańki wykorzystywało się w celu leczenia grypy czy przeziębień. Obecnie masaż bańką wykonuje się także w celu likwidacji bólów kręgosłupa, dolegliwości mięśniowych, cellulitu czy zmniejszenia widoczności rozstępów.
haneczka28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-29, 08:31   #15
beauty12345
BAN stały

Bańki chińskie są świetną metodą na cellulit i ujędrnienie ciała. Należy pamiętać o dobrym naoliwieniu skóry przed wykonaniem zabiegu. cena nie gra roli. Wszystkie gumowe bańki sa tej samej jakości. można znaleźć na <ciach reklama>

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2015-05-29 o 10:42
beauty12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-29, 10:23   #16
nnn1223
BAN stały

również polecam bańki chińskie i też zamawiałam ze strony <ciach reklama> )

Czas edycji: 2015-05-29 o 10:41
nnn1223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 06:30   #17
kamillaa12
BAN stały

Bardzo dobrej jakości są te bańki <reklama>
Musicie pamiętać o naoliwieniu ciała przed użyciem baniek, i nie róbcie tego mocno bo będziecie miały siniaki

Czas edycji: 2015-06-01 o 09:55
kamillaa12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-01, 18:59   #18
Kazimierzeu74
Przyczajenie

Ja ze swojej strony naprawdę mogę polecić używanie. Najpierw robiłam sama, ale dawało to efekty mizerne. Poszłam na kilka sesji do gabinetu i okazało się, że naprawdę ważne jest jak to robić. Teraz kontynuuję w domu, ale już technika poprawiona i naprawdę widać różnicę. Jest gładziej, ładniej, jędrniej.
Kazimierzeu74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-02, 09:43   #19
Jiqwe2022
Przyczajenie

znalazłam coś takiego, możesz spokojnie skorzystać https://portal.abczdrowie.pl/banki-c...kami-chinskimi
Dla nas, babek, największą korzyścią chyba jest to, że pozbywamy sie dzięki nim cellulitu
Jiqwe2022 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-09, 10:20   #20
Daria_flower
Przyczajenie

czy przed masażem bańkami smarujecie Pani nogi jakąś oliwką?
Daria_flower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 13:18   #21
mikonka
Przyczajenie

Masaż banką chińską to rewelacja i można to robić w domu a nie wydawać kasy w salonie kosmetycznym
mikonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 14:06   #22
koperekewa
Przyczajenie

Ja do Masażu bańką chińską używałam olejku dla dzieci hipp
koperekewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-29, 14:02   #23
patunia689
Przyczajenie

na youtube sa
Wybieram BALSAM i SERUM do ciała!
patunia689 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-31, 14:21   #24
Marindoll
Raczkowanie

Też od jakiegoś czasu robię masaż gumowymi bańkami na naoliwioną skórę (nie robiłam kursów póki co), ale tracą zapał bo mi one odpadają po prawie każdym ruchu. A jak się za mocno przyssą, to prawie nie mogę ich przesuwać (pomijam, że boli).
Marindoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-02, 13:09   #25
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marindoll Pokaż wiadomość
Też od jakiegoś czasu robię masaż gumowymi bańkami na naoliwioną skórę (nie robiłam kursów póki co), ale tracą zapał bo mi one odpadają po prawie każdym ruchu. A jak się za mocno przyssą, to prawie nie mogę ich przesuwać (pomijam, że boli).
ja za mocno zassałam za pierwszym razem i kolejnego dnia popłakałam się, że mam na skórze skutek uboczny stosowania antybiotyku dopiero pozniej ogarnelam, ze to wina baniek

kwestia wprawy, nie poddawaj sie, mialam ten sam problem. najpierw spadaly, pozniej zasysalam za mocno. teraz jest ok, robie masaz ok. 10 minut i efekty są świetne. skóra jest gładsza, jędrniejsza, licze na doszczętną likwidacje cellu (mam niewiele)

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-30, 10:34   #26
magmar777
www.zadbajocialo.pl

chińskie bańki są rewelacyjne ponieważ są tanie a naprawdę przynoszą efekty i co najlepsze- efekty są widoczne w krótkim czasie
magmar777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 12:52   #27
Crewe
Przyczajenie

Zgadzam sie z "xyaga"
Stary 2016-02-12, 08:02   #28
alicjas0909
Przyczajenie

Ja kupiłam masażer próżniowy, bo uznałam że z bańkami będzie za trudno. Zasada działania chyba taka sama. Cel do lata to znaczna redukcja cellulitu. Zaopatrzyłam się też w koncentrat cynamonowo-kofeinowy Bingo Spa i mam zamiar robić zamiennie body wraping w jeden dzień i w drugi dzień masaż. Ćwiczę 4 x w tygodniu i staram się jeść zdrowo. Musi się udać !!! Relacja za miesiąc.
alicjas0909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-17, 13:01   #29
alicjas0909
Przyczajenie

Masażer próżniowy okazał się mega porażką i tandetą, zamówiłam bańki chińskie i będę próbować - mam nadzieje że uda mi się samodzielnie taki masaż wykonać. Jakie techniki stosowałyście? Bo co filmik na you tube to inne wykonanie masażu
alicjas0909 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 08:56   #30
letik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alicjas0909 Pokaż wiadomość
Masażer próżniowy okazał się mega porażką i tandetą, zamówiłam bańki chińskie i będę próbować - mam nadzieje że uda mi się samodzielnie taki masaż wykonać. Jakie techniki stosowałyście? Bo co filmik na you tube to inne wykonanie masażu
Czytalam na innym wątku, że bańki już przyszły i jak wrażenia?

Nowe wątki na forum Masaż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości