![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Puzzle - wątek zbiórczy!
Dziewczyny! Ciężko mi w to uwierzyć,
ale na forum jeszcze nigdy nie widziałam wątku dotyczącego układania puzzli. Nie znalazłam go nigdzie, więc zakładam ![]() Pamiętam jak kilka lat temu układałam z mamą puzzle. Miały 600 elementów i wtedy wydawały mi się takie gigantyczne ![]() Obecnie jestem w trakcie poszukiwania puzzli, które liczą jakieś 3-4 razy więcej elementów i coś czuję, że będę miała bzika na tym punkcie ![]() Nie uwierzycie, co przed chwilą znalazłam w jednym sklepie internetowym poświęconym temu hobby! Puzzle, które liczą - uwaga - 32000 kawałków!!! Całość waży 17kg (!), a wymiary to 544 x 192cm! Dla mnie to nie do pomyślenia, jak można to ułożyć i ile to zajmie?! Cena tych puzzli to 975zł ![]() Czy któraś z Was jest fanatyczką takiego właśnie spędzania wolnego czasu? Macie do tego cierpliwość? Myślę, że to niezły sposób na takie wyciszenie się i zrelaksowanie ![]() Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji! W załączniku to, jak prezentują się ułożone puzzle. Ilość elementów: 3000. Niesamowity efekt ![]()
Póki co wątku wymiankowego nie ma, powoli wkręcam się w to wszystko, być może przyjdzie z czasem ![]() Edytowane przez Burzum Czas edycji: 2010-12-12 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: Puzzle - wątek zbiórczy!
Wcześniej dużo układała, teraz znów do tego będę wracać, z dzieckiem super sprawa
32000 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mój syn maniakiem puzzlowym jest ma dwanaście lat i ostatnio 3tys układał ale na wiecej chyba się by nie połakomił i pokój ma za mały
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W głowie mi się to nie mieści. Czy w ogóle komuś udało je się kiedykolwiek ułożyć? ![]() Myślę, że takie puzzle nadają się tylko i wyłącznie do wystroju jakiegoś muzeum, czy galerii ze względu na ich wielkość. O, albo jak ktoś ma niezłą chatę, to można fajny motyw z nich zrobić. Np. jako dywan w pokoju ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
CraftMod
|
dywan z puzzli - dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja jestem absolutną maniaczką puzzli - niestety na co dzień nie mam na to czasu...za to od jakichś 10 lat co roku pod choinkę proszę św. Mikołaja o podarowanie mi puzzzli i w święta gdzie i tak przeważnie nie ma co robić, siedzę i układam
![]() mhmm 32000 elementów...nie podjęłabym się tego zadania...oczywiście wszystko zależy od wzoru który się układa (im więcej różnych kolorów tym są łatwiejsze do ułożenia). Ślicznie wyglądają te co Tobie udało się ułożyć! znam ten obrazek ale nie kupiłam go sobie nigdy właśnie dlatego, że jest bardzo trudny. Gratuluję ułożenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mój fanatyk ma dwanaście lat obecnie układa 1000 ale dość trudne zdjęcie 1
drugie zdjęcie puzzli trzecie zdjęcie kończy układać 3000puzzli czwarte zdjęcie puzzli
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Obecnie nosze się z zamiarem kupna 5tyś. elementów, ale nie znalazłam obrazka, który mi się podoba.
Największe puzzle, jakie układałam to 2000 natomiast najczęściej kupuję 1000 puzzli i umieszczam, w antyramie. Gdy widoczek mi się znudzi układam inny i zawieszam na ścianie. ![]() Mam kilka fajnych widoczków starych puzzli, w których brakuje kilku elementów. Macie pomysł jak zastąpić brakujące elementy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Może zeskanować z okładki pudełka, powiększyć do odpowiedniego rozmiaru i wydrukować w dobrej jakości, a potem przyciąć odrysowująć brzegi od sąsiednich kawałków...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kupiłam dziś puzzle!
![]() Trochę się zdenerwowałam, bo myślałam o 3000 elementach, a w rezultacie wzięłam 2000, bo różnica w cenie była naprawdę spora. Motyw to Wieża Eiffla ![]() Jak będę miała troszkę więcej czasu to je rozpakowuję i działam! ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no niestety puzzle bywają drogą zabawą a jeśli chce się je w antyramę wstawić to te duże kosztują więcej niż same puzzle..bynajmniej tak bylo kiedyś. Wieża Eiffla może sie calkiem ladnie prezentować ![]() Też już sie nie moge doczekać, kiedy dorwę moje 1000 elementów...niestety muszą poczekać kilka dni bo przed świętami jeszcze troche rzeczy do zrobienia..za to w święta będę szaleć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawet każdy kolejny etap będę dokumentować ![]() Muszę jeszcze tylko zaopatrzyć się w karton o wystarczających wymiarach, co by móc się normalnie rozłożyć z tym wszystkim. Widziałam w internetowych sklepach specjalne maty do puzzli, które można zwinąć w każdej chwili i odłożyć na bok. No ale cena... ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpowiednia podkładka jest obowiązkowa ![]() O tych matach do puzzli dowiedziałam się dopiero kilka dni temu jak przeglądałam internet z nudów - bardzo pomysłowa rzecz nie powiem ale cena....u mnie kosztuje 20euro...to lekka przesada zwłaszcza, że za same puzzle zapłaciłam chyba z 5euro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, oto efekty mojej 4-dniowej pracy
![]() Reszta to będzie prawdziwy hardcore, bo większość to... jednolite niebo z kilkoma chmurkami ![]() Wymiary tego podkładu, na którym układam to 100x70cm.
Póki co wątku wymiankowego nie ma, powoli wkręcam się w to wszystko, być może przyjdzie z czasem ![]() Edytowane przez Burzum Czas edycji: 2010-12-24 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapowiada się ciekawy obrazek ![]() ![]() Ja wczoraj zaczelam ukladac ale nie mam jeszcze czego pokazywac bo dopiero ramke ulozylam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja też uwielbiam puzzle!! właśnie układam 2000 elementów-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja też bardzo lubię układać puzzle, ale nigdy nie lubiałam układać tych, co mają 1000 wzwyż elementów, strasznie mnie nudziły takie puzzle:P ostatnio układałam, za takie nawet się nie zabierałam... szkoda,że są takie drogie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Hej, podnosze
![]() sa jakies maniaczki puzzli? ![]() ![]() jestesmy przy 3 obrazku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Jest tu ktos ? ;d
Ja jestem poczatkujaca, 2 tysiace raz ulozylam, 3 tys. probowalam, ale poleglam na kwiatkach i teraz koncze 3 tys, ale ciezko mi idzie niebo noca, cale zachmurzone i tylko miejscami sa jakies swiatla.. ale sie uparlam i uloze to dziadostwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ja jestem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
no ja tez niebo.. szkoda gadac.. kurcze, probuje znalezc takie jedne puzzle gdzies do zamowienia i nie ma nigdzie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
tzn jakie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Są też specjalne edycje puzzli na święta
![]() Całe niebieskie więc nie były łatwe w ułożeniu, ale efekt fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
czyzby watek umarl?
haha, musialam sobie przypomniec jakie ;d a wiec poszukuje puzzli, ktore widzialam jeden raz gdzies na stronie. jednokolorowe, bezowe byly, normalny prostokat, ale do srodka schodzily sie w kolo.. nie wiem czy ktos rozumie o co chodzi, ale nie umiem jasniej. strasznie mi sie spodobaly, ale zdaje sie, ze je wcielo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
100_5277.jpg
Ja dostałam w zeszłym roku na urodziny takie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
ojj, chętnie bym sie z nimi zmierzyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
A ja teraz miałem napęd na okrągłe puzzle
![]() Jedne to pizza 300 elementów: DSC_0081.jpg A drugie to dwustronny zegar: DSC_0084.jpg DSC_0086.jpg Edytowane przez povilai Czas edycji: 2013-02-08 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A to moje
![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Ja jestem fanatyczką, ale układam tylko gotyckie puzzle
![]() Zapraszam pozostałe fanatyczki do publikacji swoich prac na: https://www.facebook.com/jigsaw.puzzle.poland ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- A to moja najnowsze dzieło: http://www.youtube.com/watch?v=gQny4IWRmKA Melanie Delon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ja też uwielbiam układać puzzle... Chociaż trzeba poświęcić dużo czasu i cierpliwości...
Ja zamawiam zawsze puzzle ze strony www.castor.pl Jest tam spory wybór puzzli i nie są zbyt drogie. Najbardziej podobają mi się obrazki ze zwierzętami albo dziećmi lub ładnymi kobietami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.