|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zółte włosy, czy mogę je jeszcze odratować za pomocą ciemnej farby ?
Witam, wczoraj porafbowałam włosy na "super jasny blond", moje włosy są naturalnie złote, jasny złoty blond. Chciałam uzyskać coś w stylu zimnego blondu, wyszedł żółty.. ;/
Więc chciałabym się zapytać, czy jeżeli nałożę na tę teraźniejszą zółć , farbę zbliżoną do koloru moich naturalnych włosów, to mi załapie ? Nie będzie efektu jeszcze gorszej żółci ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Are you talking to me?!
|
Dot.: zółte włosy, czy mogę je jeszcze odratować za pomocą ciemnej farby ?
Cytat:
No ale można spróbować zadziałać samodzielnie. Jeśli masz już kurczaka na głowie, zaopatrz się w farbę w kolorze perłowym (jasny blond perłowy, blond perłowy) albo opalizującym (jasny blond opalizujący, blond opalizujący). Ogólnie farby z fioletowym pigmentem stosowane są do tonowania żółtych pigmentów jakie przeważają w włosach nieudanie rozjaśnianych. I jeszcze jedno: przed nałożeniem farby zrób sobie test na małym paśmie włosów; nałóż farbę na pasemko włosów i kontroluj to co wyjdzie.
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zółte włosy, czy mogę je jeszcze odratować za pomocą ciemnej farby ?
Cytat:
![]() super jasny blond to zdaje się poziom 9 tak? więc nie używaj farby o niższym poziomie niż 9, kupuj 10 jak coś, to może coś dociągne na jaśniejszy kolor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.