|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Do lata będę jeszcze piekniejsza i przy tym oczywiście zdrowa!!! :-)
Witajcie kochane Wizażanki
![]() to mój pierwszy raz kiedy zakładam wątek na Wizażu, można powiedzieć więc, że jestem świeżynką ![]() ![]() ![]() Szał Ciał - ruszamy do boju! ![]() Każdy dzień jest kolejną i nową szansą w realizacji zamierzonych celów. A nasz cel jest szczytny - pomożemy naszej urodzie, naszym wdziękom i naszej samoocenie ![]() Staniemy się piękniejsze do lata - zadbamy o figurę, nasze samopoczucie i jednoczesnie o nasze zdrowie ![]() ---------- Dopisano o 03:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:55 ---------- DZIEŃ PIERWSZY Wiemy, że bardzo ważne na początku szczytnego działania jest nasze wewnętrzne nastawienie. Dzisiaj więc popracujemy nad naszą psychiką. Masz dosyć katowania się na wszelkei sposoby? Brakuje Ci motywacji i wiary w osiągnięcie celu? Czy bycie piękniejszą kojarzy Ci się z cierpieniem, bólem, doliną...? OD DZISIAJ BĘDĘ PATRZEC W LUSTRO I MÓWIĆ DO SWOJEGO ODBICIA: WITAJ PIĘKNA!!! Nieważne jak aktualnie wyglądasz. Dzisiaj zastanówmy się jak podchodzisz do własnej kobiecości, jak wygląda Twoja samoocena. Odpowiedz sobie na pytanie: czy widzisz swoje PIĘKNO??? Tak Kochane Wizażanki, to jest bardzo ważne i będzie stanowić bazę naszego wspólnego działania. Od DZISIAJ starajcie się myśleć o sobie pozytywnie, spróbujcie dostrzec swoje wewnętrzne PIĘKNO. Sama miałam z tym i myślę, że mam nadal trudności, by mieć właściwe poczucie własnej wartości. Dlatego koniec z dołowaniem samej siebie ![]() ![]() ![]() Jesteś naprawdę PIĘKNA, bo Kobieta została obdarzona wewnętrznym Pięknem po prostu - bez względu na wygląd, kolor włosów, wagę, czystość cery itd.itp. A jeśli tak o sobie nie myślisz, to znaczy, że zakopałaś swoje Piękno gdzieś w środku i musisz tylko je z siebie uwolnić. Wycisz się...puść ulubioną muzykę, zapal świeczki...jak kto woli, jak kto lubi...Weź kartkę i napisz na niej swoje pozytywne cechy. Nie patrz na negatywy. Dziś wgłębiamy się w pozytywy, by w nie uwierzyć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do lata będę jeszcze piekniejsza i przy tym oczywiście zdrowa!!! :-)
Widzę, że odwiedzacie ten wątek, bo jest wyświetlany, ale nie chcecie komentować
![]() ![]() Moge się z Wami podzielić tym, że przeżyłam dziś o wiele lepiej ten dzień dzięki dostrzeganiu moich cech kobiegego Piękna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chce popracować nad własnym ciałem, a chyba zapomniałam o najważniejszym - pozytywnym nastawieniu! Masz w 100% rację, każda z nas jest piękna i wystarczy je uwydatnić. Do dzieła!
Powodzenia! ![]()
#4 |
Zadomowienie
|
Dokładnie tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
DZIEŃ DRUGI trwa, ale mam dla Was propozycję
![]() ![]() ![]() ![]() 1) COŚ DLA CIAŁA - Proponuję od dziś wykorzystywać piękną pogodę i zacząć się ruszać na świeżym powietrzu. * Zapraszam do wspólnego uprawiania sportu - biegania - minimum dwa razy w tygodniu - na początek 20 minut, z czasem zwiększymy dystans *przynajmniej raz w tygodniu dłuuuugi spacer min. 60 min, podczas którego będziemy mogły się wyciszyć, czy nagadać, pośmiać, czy po prostu dotlenić |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
2) COŚ DLA DUCHA
* każdego dnia pamiętajcie o swojej karteczce z pozytywnymi cechami - wszelkimi ![]() ![]() ![]() * umówmy się, że każda z nas wybierze sobie jeden wieczór w tygodniu, który będzie należał całkowicie do niej...a w ten wieczór będzie sobie pozwalała na przyjemności związane z pielęgnacją swojego ciała - maseczki, maski, godzinne kąpiele z olejkami, masaże, aromaty, kadzidełka - jak kto uwielbia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki,
mam nadzieję, że dobrze sobie radzicie ![]() ![]() Miałam chwile słabości....strasznie kusiły mnie chipsy, które leżą w kuchni... zjadłam nawet 5... Ale udało mi się powstrzymać od dalszej konsumpcji, więc mam nadzieję, że moja wola walki zmierza ku dobremu! udało Wam się pobiegac w tym tygodniu? Albo pospacerować? Mi na poczatku tygodnia tak i bardzo się z tego cieszę ![]() ![]() Do boju Piekne Wizażanki :-*
#8 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś ćwiczyć afirmacje, ale jakoś ciągle o tym zapominałam hehe :P
Co do biegania to ja zaczęłam niedawno, ale teraz kiepska pogoda, deszcz pada i lipka, a dziś aerobik i sauna ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajny wątek. Święta prawda to co piszesz, każdy jest na swój sposób piękny, bez względu na to jak wygląda
![]() A bieganie to super sprawa. Biegam od niedawna, ale czuję, że to jest to. Uczucie po bieganiu i pozytywna energia są niezastąpione ![]()
#10 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Dziewczyny, słyszałam wiele dobrego o ćwiczeniach na płaski brzuch. Podobno ćwiczenia wg Weidera (tzw aerobiczna 6 Weidera) są najskuteczniejsze i można je wykonywać samemu w domu. Co Wy na to? Ćwiczenie 1: http://www.6weidera.com/images/1.jpg Kładziemy się na płaskim podłożu z rękami wzdłuż tułowia. Podnosimy na zmianę raz jedną, raz drugą nogę pamiętając o zachowaniu kąta 90 stopni w kolanie i biodrze. Podczas podnoszeń, unosimy jednocześnie barki bez odrywania tułowia od podłoża. To moment największego napięcia mięśni, więc wytrzymujemy w takiej pozycji około 3 sekundy. Jeśli to nam pomoże, można objąć kolana dłońmi, lecz nie przytrzymujmy ich zbyt mocno. Ćwiczenie 2: http://www.6weidera.com/images/2.jpg Jest to ćwiczenie analogiczne do pierwszego. Ponownie kładziemy się na płaskim podłożu, lecz w tym wypadku unosimy jednocześnie obie nogi pamiętając o odpowiednim kącie nachylenia i uniesieniu barków. Wytrzymujemy w takiej pozycji 3 sekundy podczas których zachowane jest maksymalnie napięcie mięśniowe. Ćwiczenie 3: http://www.6weidera.com/images/3.jpg Ponownie jest to ćwiczenie analogiczne do pierwszego. Różnica polega na tym, że rąk nie trzymamy wzdłuż tułowia, a splatamy je na karku. Pamiętajmy o utrzymaniu pozycji maksymalnego napięcia mięśni przez 3 sekundy. Ćwiczenie 4: http://www.6weidera.com/images/4.jpg To połączenie ćwiczenia numer 2 i 3. Polega na podnoszeniu obu nóg z jednoczesnym spleceniem rąk na karku i utrzymaniu w pozycji napięcia mięśniowego przez około 3 sekundy. Ćwiczenie 5: http://www.6weidera.com/images/5.jpg Zaplatamy ręce na karku i unosimy klatkę piersiową. Podobnie jak w ćwiczeniu 1 i 3, podnosimy raz jedną, raz drugą nogę, z tym że nie zatrzymujemy ich w momencie największego napięcia mięśni, a wykonujemy ruch przypominający rowerek (nożyce) zmieniając nogi 5 do 15 razy. Ćwiczenie 6: http://www.6weidera.com/images/6.jpg Unosimy część barkową tułowia, jednocześnie podnosząc obie nogi. Utrzymujemy taką pozycję przez 3 sekundy. Należy pamiętać, że czas wykonana wyżej opisanych ćwiczeń nie powinien przekraczać 40 minut. Ponieważ każdego dnia zwiększamy intensywność treningu (patrz: Harmonogram), po około 16 dniach trzeba przyspieszyć tempo wykonywania ćwiczeń. Poniżej obrazki wg kolejności do ćwiczeń:
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d0vr3qeic.png Edytowane przez EdithS Czas edycji: 2011-04-08 o 07:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Na początek trzeba się wyzbyć negatywnych emocji i zdystansować do spraw mało istotnych. Nie pomaga zazdrość np o figurę koleżanki, która obżera się batonikami i nie tyje. Jeżeli poprawia się swój ,,wypaczony,, do tej pory tok myślenia łatwiej jest spojrzeć na siebie z miłością.
![]()
#12 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Chciałabym abyśmy wszystkie tego się właśnie wspólnie nauczyły ![]() ![]() Bo piękniejsza kobieta, która jest zadowolona z siebie, niż chuda, najzgrabniejsza kobieta, która ma na twarzy grymas ![]() ![]() A nasze bieganie, spacerowanie, nakładanie kremików, zdrowe odżywianie mają za zadanie spotęgować to Piękno ![]()
#13 |
Zadomowienie
|
A6w jest dobra, ale jak ktoś nie ma tłuszczyku na brzuchu
![]() ![]()
#14 |
Raczkowanie
|
u mnie sauna odpada bo mam naczynkową cerę i temperatura jaka panuje wewnatrz w ogóle mi nie służy
![]() A6w ćwiczyłam w zeszłym roku i w tym też planuję serię tylko się zerbrać nie mogę. Moją zmorą jest wystający brzuszek. Nigdzie indziej mi nie wchodzi tylko w brzuch. Zaczynam poważnie rozważać kupno bielizny, która optycznie spłaszczy ten wałeczek ![]() odnośnie cellulitu to zużyłam już tubkę nivelasione i perfecty przy czym stosowałam się do zaleceń. Bez szału... chwilowe napięcie skóry i irytujące efekty chłodzenia.
Dyplomacja to powiedzieć komuś ,,spier.......,, w taki sposób, żeby poczuł radość na myśl o zbliżającej się podróży ![]() Edytowane przez sylffka Czas edycji: 2011-04-08 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- przesyłam link do ćwiczęń na dolne partie brzuszka: http://www.youtube.com/watch?v=6h2Nq2frNMI ---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 02:48 ---------- Cytat:
![]() |
#16 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Bardzo fajny wątek, Twoje rady dają dużo do myślenia
![]() Dodam, że moim głównym marzeniem jest maraton ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26261088]Bardzo fajny wątek, Twoje rady dają dużo do myślenia
![]() Dodam, że moim głównym marzeniem jest maraton ![]() Maraton...taaak, też kiedyś ten pomysł uderzył do mojej głowy i nie chce wyjść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Dziewczyny, przez weekend nie było mnie w domu, trochę wyjazdowo spędziłam tem czas, ale na miejscu okazało się, że wokół znajdowała się przepiękna okolica. Spacerowałam co kilka godzin każdego dnia po lesie i małej plazy, która się z nim łączyła. Zero ludzi...tylko ptaki, szum drzew, wiatr i słońce...i zapach jeziora. Te spacery wśród przyrody były dla mnie jak nowy akumulator na ten tydzień. Pomyślałam sobie na spokojnie o pewnych rzeczach i wiecie co, czuję się naprawdę piękniejsza, bo bardziej spokojna o to co nadejdzie w tym tygodniu a czeka mnie wiele zadań, i jestem też wyspana, zrelaksowana...Po piatkowym treningu przydał się taki weekend ![]() ![]() ![]()
#19 |
Raczkowanie
|
nie lubię poniedziałków. Nie lubię swojej siedzącej pracy.
![]() od dziś koniec z fast foodami! ![]()
#20 |
BAN stały
|
fajny wątek
![]() pomocne ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja też nie lubię mojej siedzącej pracy - na dodatek w samym kobiecym towarzystwie - około 25kobiet na jednej sali... niezdrowa atmosfera... Ale jest jeden plus - w babskim gronie można naprawdę nauczyć się doceniać samą siebie. Kiedyś porównywałam się z innymi dziewczynami (że są szczuplejsze, zgrabniejsze, ładniejsze itp.) i dzięki temu doświadczeniu przyszedł dzień, w którym powiedziałam sobie KONIEC. Ja też jestem przecież wyjątkowa! I to nastawienie bardzo mi pomogło i nadal pomaga
![]() ![]() A co do fast foodów: brawo Sylffka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- Dzięki :-*
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Maratonem zaraziłam się od taty, który biega. Miałam okazję kilka razy poczuć tą niepowtarzalną atmosferę i powiedziałam sobie, że ja kiedyś też tak muszę i chcę konsekwentnie do tego dążyć. Damy radę, jasne że tak! ![]() ![]() Trzymajcie się dziewczynki i realizujcie swoje plany! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Będzie ciężko bez tego kalorycznego jedzonka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w ogóle energii nie miałam, kiedy jadłam te paskudztwa. Wiecznie zmęczona, ciągle jakieś rewolucje żołądkowe, zgagi i inne, mniej przyjemne ![]() A teraz mam o wiele więcej energii (jeszcze nie jest idealnie - idealnie to jest kiedy poćwiczę - to dopiero daje kopa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
To może nie rób wielkiego "hop!" na głęboką wodę, tylko zmieniaj jadłospis powoli? Ja też tak robiłam, i łatwiej jest w tym wytrwać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |||
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26296176]Ja nie lubię dni, w które nie ćwiczę, więc staram się maksymalizować ilość przećwiczonych dni w tygodniu (przeważnie jest to ok 6) z tym, że różne partie ciała, aby nie doprowadzić do katabolizmu. Dzisiaj byłam już na basenie, bieganie dopiero we środę, ale zaczynam zwiększać dystans
![]() Maratonem zaraziłam się od taty, który biega. Miałam okazję kilka razy poczuć tą niepowtarzalną atmosferę i powiedziałam sobie, że ja kiedyś też tak muszę i chcę konsekwentnie do tego dążyć. Damy radę, jasne że tak! ![]() ![]() Trzymajcie się dziewczynki i realizujcie swoje plany! ![]() Podoba mi się bardzo Twoje nastawienie - że damy radę! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Podzielę się z Wami tym, co na mnie działa najbardziej pozytywnie: - obowiązkowe śniadanie - obiad do syta, ale nigdy nie biorę dokładki, nawet gdy jest rewelacyjnie pyszny. Staram się go jeśc powoli, wtedy szybciej czuję się syta - kolacja zdecydowanie najlżejsza ze wszystkich posiłków dnia i nigdy przed snem (co najmniej 2,3 godz przed snem) -między głównymi posiłkami małe przekąski np. jabłko, mała drożdżówka, czasami piję kawę (bo nie przepadam za smakiem) -obowiązkowo 1,5l wody mineralnej białej (uwaga na smakowe - to bomby kaloryczne z duża zawartością cukru). Woda nie tylko pomaga trwaić, ale idealnie nawilża cerę -2 razy w tygodniu bieganie -minumium raz w tygodniu meeeega długi spokojny spacer -minimum raz w tygodniu wieczór zabiegów pielęgnacyjnych (ulubiona muzyczka, maseczki, peelingi, kremiki i spokój) -i stale towarzyszy mi myśl: JESTEM PIĘKNA - WIĘC KOCHANA TY TAKŻE JESTES PIĘKNA - NIGDY O TYM NIE ZAPOMINAJ - MASZ SWOJE WEWNĘTRZNE PIĘKNO Jeśli regularnie trzymam się tego programu mój organizm nabiera regularności i naprawde czuję się super, przytym tracę 0,5kg tygodniowo i jest to zdrowe odchudzanie. Jeśli taki program wdroży się na stałe to efekt gwarantowany. Stosowałam go poonad rok i wyglądałam super. Zaniedbałam się tej zimy - szczególnie kiedy podczas stresu objadałam się łakociami na noc... Ale teraz, od jakiegos czasu powracam do stałego planu i z dnia na dzień czuję się lepiej i mieszczę się prawie w moje ulubione spodnie. Do lata jeszcze czas, więc licze na to, ze mój plan zadziała ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d0vr3qeic.png Edytowane przez EdithS Czas edycji: 2011-04-12 o 21:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
EdithS, masz bardzo dobry plan
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
zaczęłam ćwiczyć A6w
![]() zaparłam się zero niezdrowego żarcia i proponuję poczytać książki Tombaka. Dosyć dyskusyjna lektura ale każdy znajdzie coś dla siebie. ![]()
#30 | |
Zadomowienie
|
Dziewczynki:-*
![]() załączam filmik, który mnie osobiście jeszcze bardziej dziś zmobilizował, mimo pogody za oknem -ciut pada - szykuję trampki i ruszam zaraz pobiegać ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d0vr3qeic.png Edytowane przez EdithS Czas edycji: 2011-04-14 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.