|
Notka |
|
Moja mama jest NAJ Maj to miesiąc miłości, budzącego się życia i miesiąc naszych kochanych mam. W związku z tym przygotowaliśmy dla Was razem z marką Rossmann kolejne zadanie konkursowe, w którym prosimy Was o wątki poświęcone Waszym Drogim Mamom. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Szalona Irka
Czołem Wizażanki!
![]() ![]() Czas to nadrobić, a kto się sprzeciwi... no dobra, bez gróźb i szantażów ![]() ![]() Myślę, że za większość zdjęć i filmów, które chciałabym upublicznić by się obraziła, więc poprzestanę na tych bardziej... odpowiednich ![]() ![]() - Mamo, co na obiad? - Dzień dobry! Dziś mamy do zaoferowania Panu najnowszą zmywarkę marki Zelm... a nie, marki Bosch przepraszam najmocniej! Za jedyne pięćset... co mówiłaś? Ziemniaki, nie przeszkadzaj! ![]() Chociaż najmilej wspominam jej pracę w biurze - kradłam długopisy i kolorowe karteczki ![]() ![]() ![]() No, ale ścieżkę zawodową mojej mamci może na razie sobie darujmy. Idę obrać ziemniaki, bo grozi mi, że zajmie wanne wieczorem. Ech, jaka matka... ![]() PS. Właśnie coś spostrzegłam: nie myślcie sobie, że my ciągle jemy ziemniaki ![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-05 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szalona Irka
Zapowiada się wesoło i zabawnie, będę wpadać
![]() (5) na zachętę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ciekawie opisałaś swoją mamę.
![]() Ja tam lubię ziemniaki. ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
daje piateczke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
heh się uśmiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Żarty żartami, północ się zbliża... czy Wasze mamy też mają w sobie coś z wiedźmy? ![]() Moja zawsze interesowała się parapsychologią, runami, tarotem i innymi dziwnymi - dla mnie - rzeczami. Chociaż krztę swoich upodobań we mnie zaszczepiła, lubię sobie czasem poczytać o tajnych spiskach UFO z Bushem i takie tam ![]() ![]() Kiedyś, po którymś z kolei seansie, mama chyba się na mnie wkurzyła, albo chciała żebym szybko poszła spać z nosem w poduszce (zebrało się na igraszki z tatą? ![]() ![]() ![]() Chociaż coś tam w niej może drzemie, skoro na machnięcie jej ręki przewraca się stojący na środku stołu kufel z piwem i nienaruszony ląduje na ziemi. Albo jest dobra z fizy ![]() Zawsze poprawiała mi też humor swoimi "powróżę Ci z dłoni". Mówiła: widzisz? to Twoja linia ży... ojej, jaka krótka, hmm spójrz lepiej na tą: linia kariery! No, chociaż tu Ci się powiedzie ![]() ![]() ![]() Zrobiłam mamie kawał na wieczór ![]() - Mamo, założysz się, że nie potrafisz wytrwać z zamkniętymi oczami przez choćby 10 sekund? - 10 sekund? Dziecko, z czym do ludzi... - odłożyła książke. - Włączasz stoper czy liczysz na głos? - Ekchem... na głos. Zamykaj. -- zamknęła -- - Jeden, dwa... ale nie TAK! -A jak?! -- otworzyła, chwilowa konsternacja -- ... pfff ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-05 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
hrhr agentka z Twojej mamy
![]()
#8 | |
Zakorzenienie
|
Hej, jak Wam mija dzień? U nas dziś piękna, słoneczna pogoda - wreszcie, ten majowy śnieg trochę mnie zaskoczył
![]() Rano zrobiłam szybki porządek w papierach. Zwykle na sprzątanie przeznaczam sobotę, ale dziś o 8 wyrwała mnie ze snu koleżanka ( ![]() Cytat:
![]() Tak czy siak, uśmiechnęłam się na widok tej starej kartki. Jak byłam dzieckiem to często zaskakiwałam mamę drobnymi laurkami i wierszykami, teraz - nawet w Dzień Matki - zwykle z braku czasu rzucam przelotem "wszystkiego najlepszego" i daję całusa wraz z jakąś ładną, herbacianą różą. Chyba czas powrócić do czasów dzieciństwa i nieco bardziej się wysilić, przynajmniej jeśli chodzi o życzenia ![]() A wy jak traktujecie szanowne mamy dnia, który już za... <liczy> niecałe 20 dni? ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-06 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Ciekawie i dowcipnie opisujesz
![]() ![]()
#10 |
Zakorzenienie
|
Na wesoło
![]() ![]()
#11 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
świetnie piszesz o swojej mamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
wesoło tu u Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, cieszę się, że się podoba
![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]() ![]() Teraz zareklamuję siebie: oto piernik który upiekłam na jej imieniny - prawda, że wygląda pysznie? Biorąc pod uwagę mój ubogi talent kulinarny - jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() A oto moje dzieło, tadam: (wiem że trochę dziurawy, ale wygląd się nie liczy! liczy się wnętrze ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-06 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie spodobał Wam się mój piernik, ale to nic
![]() ![]() W ogóle to takie fajne, że nasze mamy są dla nas nauczycielami życia, prawda? Nie tylko uczą nas gotować (choć moja ma chyba mało pojętną uczennicę ![]() ![]() ![]() Dlatego mamciu mam dla Ciebie uroczy obrazek, wiem, że uwielbiasz kociaki dlatego się ucieszysz ![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-08 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Wesoło masz ze swoją mamą, świetnie ją opisujesz
![]()
#16 |
Zakorzenienie
|
Trochę się tu zakurzyło, ale mamcia odganiała mnie od kompa: dziecko, słońce świeci, poszłabyś na spacer, a nie przy tym czasopożeraczu siedzisz
![]() A tak poważnie to zaczął się sezon działkowy u nas, ostatnio trochę grillowałam ze znajomymi i przyniosłam mamie piękne, bajecznie pachnące bzy. Chociaż chyba wolałaby kiełbache ![]() No, a co do bzów, to obie z mamą je uwielbiamy, ja chyba jeszcze bardziej bo wiążę z nimi wiele pięknych wspomnień z maja tamtego roku ![]() A że mama podziela mój zachwyt, toteż ją również obdarowałam tym cudem natury. Przy jego zapachu wspominałyśmy dziś moje dzieciństwo, fajnie, że mama pamięta, jak rozbrykana podbiegałam co 2minuty do bramy i z niezwykłą kulturą mówiłam każdemu przechodniowi "dzień dobry", po czym wracałam do domu by za chwilę znów kogoś powitać ![]() ![]() ![]() Była ze mnie taka dumna! Szkoda, że nie pamięta, jak bezradna wobec mojej nauki jazdy na rowerze, niemal rzuciła tym kijem (błagam powiedzcie, że też miałyście drewniany patyk z tyłu i Wasze mamy za jego pomocą wami kierowały ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-14 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Wątek na wesoło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Super tutaj pozdrawiam Ciebie i mamę (5)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Uf, uf Zainspirował mnie obiad, Mama jak zwykle przecenia moje mozliwości. Chce się pozbyć zięcia, czy co? Czy i u was taki ruch? Tracę oddech, puls mi skacze A ta Irka tylko kracze ![]() Dziecko, obiad masz podany No tak, pewnie! Marcepany! Czy brokuły czy sałata Jesz czy nie zjesz - Twoja strata! Ty me dziecko makdonaldów Nie doceniasz takich skarbów Jak pietruszka, seler czy sałata Pewnie! Lepiej zjeść bigmaka! Lecz na starość swej mamusi podziękujesz Że tak dbała, chuchała i dmuchała (choć nic z tego nie miała) O swej córci układ trawienny O uśmiech płynący z witamin promienny O zdrowe zęby, o wzrok ostry O włosy które chwaliły siostry (chyba zakonne, mam tylko brata ![]() O to byś pięknem wszystkich omamiała A mi? Uśmiech podarowała, i nie narzekała Tylko słuchała rad swej mamy Bo ona dla Ciebie odda świat cały ![]() No, tak mniej więcej brzmi codzienne przesłanie mojej Mamy, tyle tylko, że ona całą powyższą prawdę zawiera w poniższym zdaniu: Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-18 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Bezapelacyjnie najlepszy watek! daje 5 i zapraszam do siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Jaka piękna pogoda! U Was też tak słonko grzeje? Chyba zabiorę Mamę na lody, bo dzisiaj coś jej
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-20 o 16:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dziś jadę na koncert Dżemu. Mam nadzieję, że zagrają "List do M." - piękną, choć niesamowicie smutną piosenkę. Obie z Mamą bardzo ją lubimy, chwyta za serce, prawda?
PS Serdecznie dziękuję wszystkim za głosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No i 26 za nami. Z wazonu uśmiecha się (serio!) do mnie piękna herbaciana róża, a z maminego żołądka macha mi kolorowa muffinka
![]() ![]() ![]() Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2011-05-30 o 15:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
<APSIK> UWAGA, zarazki!
![]() Rozchorowałam się kurcze. Kto to widział, żeby w maju przeziębienie łapać? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Dałam Wam 5*
![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.