|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Nosił wilk razy kilka...
... ponieśli i wilka.
Myślałam że nigdy mnie to nie spotka. Ja przebojowa, odważna dziewczyna, mająca masę znajomych, nie brzydka, mająca powodzenie, bawiąca się facetami jak laleczkami na kilka tygodni umilającymi samotne wieczory. I w końcu - pierwszy poważny związek, rok czasu, mój pierwszy seks, pierwsze poważniejsze plany. Ale wróciła moja druga twarz, zabawy impreazy, faceci adoracje. Zostawiłam go. Zostawiałam kilka razy, ale wracałam.... On biegał za mną, był, pomagał, wspierał. Wszystko to mimo iż tak strasznie go zraniłam. Pojawił się drugi facet. Fajniejszy, przystojniejszy, z prezencją, zabezpieczeniem materialnym, inteligentny, zabawny... zauroczyłam się, pierwszy (w tym czasie już były) partner został zdegradowany do roli przyjaciela. I tak mijało moje spokojne, idealne, odpowiadające mi życie, aż pewnego dnia zaprosiłam moją dobrą koleżanke (biseksualną, miałam z nią mały epizod... ), kurcze myślałam żnawet że się przyjaźnimy.... Zaprosiłąm do mnie na domówkę. Powiedziałam jej, że rozstaje się z obecnym facetem i chcę wrócić do tego pierwszego, bo to jednach chyba jest TO. A ona... ona omotała mojego pierwszego faceta i po tygodniu stali się parą. Wpadłam w jakąś rozpacz, kurcze czy jestem psem ogrodnika ??? Takie nachodził mnie myśli. Rozstałam się tak jak deklarowałąm z drugim facetem, spotkałam się z pierwszym informując go, że chce do niego wrócić, on mi oznajmił że tyle czekał... że gdyby nie było tej mojej koleżanki to by do mnie wrócił, ale teraz się zakochał i 'zobczymy jak to będzie, może za miesiąc, dwa zatęsknie... ' Kurcze nawet nie wiecie jak ryczałam, wyłam, płakałam... To do mnie zupełnie NIEPODOBNE. nigdy mi się to niezdażyło. Nie potrafię sobie odpowiedzieć na pytanie, czy ja go kocham czy tylko jestem cholerną egoistką i chce go mieć 'dla siebie'.... Teraz po 2 latach codziennego kontaktu min. 10 smsów dziennie nie mam nic z jego strony... Proszę, nie dobijajcie mnie tekstami ' masz co chciałaś', ' to wszystko Twoja wina'... etc. Bo ja to wiem. To moja KARMA. Jednak moje pytanie brzmi : Czy ja mam prawo się jeszcze o niego starać?
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosił wilk razy kilka...
daj mu spokój... zraniłaś go a on chce sobie w końcu ułożyć życie.. i nie zepsuj mu tego po raz kolejny!
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
odpuść sobie. wątpię w powodzenie starań.
facet kocha inną i tyle w temacie. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpowiadając - daj mu spokój, wątpię by zechciał jeszcze mieć z Tobą do czynienia, bo niby skąd ma mieć pewność, że znowu Ci się nie odwidzi. A tak to ma normalną, pewnie uczciwą wobec niego dziewczynę. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
walczyć mozesz ale powinnaś dać mu spokój. Jesteś zbyt niezrównoważona na dzień dzisiejszy jeśli chodzi o relacje damsko-męskie (czytaj: robisz co chcesz i nie liczysz się z nikim) żeby móc mu dać pewność, że go znowu nie zbutasz emocjonalnie, skoro się zakochał to nieładnie byłoby się wtrącać.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
.
|
Cytat:
nie, nie masz takiego prawa.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko nie dostało swojej ulubionej zabawki, poryczało sie biedactwo.
Bawisz sie ludzmi, masz na co zasługujesz. Kompletnie mi ciebie nie zal, nie szanuje ludzi, którzy bawią sie innymi. Szczerze, na jego miejscu to bym cie znac nie chciała. Dziewczynko, swiat sie nie kręci wokól ciebie, czas dorosnąć i zmądrzec.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie przez takie jak Ty, myślące o sobie jestem och, ach i w ogole naj, uczuciowi, normalni faceci (których niestety coraz mniej na tym świecie) stają się ... brak słów... Myśli sobie taka że może mieć każdego to się bawi a w najmniej oczekiwanym momencie i tak się przejedzie na tej swojej "drugiej twarzy".
Ty myślałaś że facet będzie na Ciebie czekał aż się wyszalejesz z innymi? nie liczyłaś się z jego uczuciami to teraz i on nie liczy się z Twoimi teraz Ty za nim lataj, może łaskawie na Ciebie spojrzy... chociaż ja bym miała takiego kogoś głęboko i szeroko za głupotę się płaci nie rzadko podwójną cenę, powodzenia
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Też myślę, że powinnaś go sobie odpuscic, niby byłaś z nim, ale zostawiałaś, potem wracalas, potem znowu zostawiałaś, w koncu na dobre go zostawiłaś, a teraz nagle chcesz wrócić, wyglada to jakbys była małą dziewczynka, ktora nie wie właściwie czego chce.
On juz sobie znalazł dziewczyne, kto wie, czy gdyby nie ona znowu nie pobylabys z nim 2,3 miesiace i bys go nie zostawiła. Jesli naprawde zmienisz swoje podejscie, poszukaj sobie faceta, ale tego już radzę zostawić. Nie rob teraz z siebie depseratki, bo to bedzie glupio wygladac, juz tyle razy z niego rezygnowalas, ze nawet teraz sie nie wypada o niego bic.
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokladnie a teraz skoro tak go "kochasz" to daj mu spokój, predzej czy poźniej i tak by Ci się znudził gdybyś już wiedziała że jest znowu Twój, wierny i oddany za jakiś czas znajdziesz kolejnego i znowu będziesz czuć się piękna, cudna i adorowana jak lubisz bo Ty nie potrzebujesz prawdziwej miłości a jedynie kogoś kto będzie Cię czcił, wielbił i skamlał pod Twoimi drzwiami
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Facet znalazł sobie dziewczynę, zakochał się, więc daj mu spokój. Swoje przeszedł po tym jak go zostawiłaś i na jego miejscu w życiu bym się już z Tobą nie związała, bo każdego dnia coś Ci może strzelić do głowy. Może zamiast bawić się facetami powinnaś dłuższy czas być sama? Może wtedy zaczniesz szanować uczucia innych ludzi
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Olałaś go, skrzywdziłaś. On przeżywał to co Ty teraz. Jeżeli jest z tą dziewczyną i twierdzi,że jest szczęśliwy to go zostaw w spokoju.
Zachowujesz się jak pies ogrodnika. Póki za Tobą biegał było dobrze, ale jak kogoś znalazł to nagle chciałaś wracać. Wybacz, ale należało Ci się. Nie bawi się ludźmi i jego uczuciami.
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, może to dobrze, że tak się stało. To dla Ciebie taki kubeł zimnej wody, teraz już widzisz, że cały świat nie kręci się wokół Twoich zachcianek.
Ale ta Twoja "przyjaciółka" to jest dopiero wredna ****. Ja bym powiedziała byłemu, w jakich okolicznościach zdobył nową ukochaną...
|
|
#14 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
A wszystko dlatego, że jak się np. uważa, że sie ma ładną buzię to się jest od razu ósmym cudem świata. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2011-05-29 o 11:50 |
||||
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, przykre to jest spotkac taką osobe na swojej drodze, czy to faceta, czy dziewuchę.
Cytat:
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Zgadzam sie, a zdanie ex w tym akurat momencie bedzie odebrane jako załosna proba oczernieta nowej dziewczyny. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
A moze bylo tak, ze tamta laska juz wczesniej miala na oku tego goscia, a jak kolezanka jej powiedziala, ze chce do niego wracac to po prostu sie pospieszyla, zeby tamta jej go przypadkiem nie zabrala.
W sumie jak dla mnie to nic strasznego nie zrobiła. To wybór tego faceta. Jakby mnie były olewał tyle razy i chciałby nagle wracac, a mialabym juz nowgo, ktory sie wydaje powazniejszy, to nawet jesli czulabym wiecej do bylego juz chyba balabym sie do kogos takiego wrócić.
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla faceta lepiej by było abyś odpusciła.
Dla Ciebie abyś zawalczyła. Musisz wybrać czyje dobro jest lepsze dla Ciebie
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Odpuść, daj mu szansę na normalne życie z normalną dziewczyną.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie. Powiem Ci, że po kilku doświadczeniach z kobietami podobnymi do Ciebie wiele się nauczyłem. Najgorszy typ kobiety jaki istnieje. Teraz wiem, że chyba lepiej zostać homoseksualistą niż mieć kontakt z kimś takim
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, juz tak po niej nie jedźcie
Dziewczyna ma po prostu taki styl bycia, lubi sie wyszaleć, imprezować, może nie lubiła stabilizacji, tylko przy takim stylu bycia uważam, że wchodzenie w związki jest bez sensu bo się tylko krzywdzi innych. I rzeczywiście teraz nawet jeśli naprawdę zrozumiała, że coś do niego czuje, to już chyba nie ma sensu wracać. Juz wycierpiał przez nią, więc dalsze zawracanie mu głowy w tym momencie uważam za bezsensowne, zwłaszcza, ze on nie wykazuje chęci powrotu bo ma inną.
|
|
#22 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#23 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorko, dostałaś to na co zasłużyłaś, ale szczerze wątpię, czy to Cię czegoś nauczy. Znając życie, będziesz jednak próbować odzyskać "zabaweczkę" nie z wielkiej miłości bynajmniej ale z powodu urażonego ego , tylko dlatego go chcesz, bo teraz nie możesz go mieć. Jednak mam nadzieję, że ten facet ma na tyle oleju w głowie, że Cię oleje. Takie osoby bawiące się ludźmi jak Ty zasługują na to aby trafić na jeszcze gorszych socjopatów i manipulantów (a zapewniam Cię że takowi istnieją) i poczuć na własnej skórze jak to jest być czyjąś zabawką.![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
I dobrze Ci tak,masz to na co sobie zasluzylas.Teraz dopiero na wlasnej skorze wiesz co on czul,kiedy bawilas sie jego uczuciami,zreszta nie on jeden tak jak pisalas.Ludzie i ich uczucia to nie laleczki jak sama pisalas......a teraz sama badz taka porzucona laleczka i zmien myslenie dziewczyno,bo takim postepowaniem nikogo nie uszczesliwisz i sama tez szczesliwa nie bedziesz.Zero zasad,zero moralnosci i to doprowadzilo wreszcie,ze Ty cierpisz.Moze ta sytuacja Cie czegos nauczy.Oby tylko Twoj ex nie dal Ci nastepnej szansy.
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie masz prawa o niego walczyć. Pozwól mu ułożyć życie tak jak on będzie chciał. Miałaś już swoją szansę, ale jej nie wykorzystałaś.
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie - ona nie omotała twojego ex - ona mu pokazała, że on zasługuje na kogoś lepszego, kto będzie go kochał i szanował i nic dziwnego, że tak skrzywdzony facet widząc, że na świecie są jeszcze wartościowe kobiety zapomniał o tobie i postanowił wreszcie cieszyć się zdrowym związek którego przenigdy nie udało mu się i nie udałoby mu się stworzyć z tobą a jedyna rzecz do jakiej masz prawo i na jaką powinnaś się zdobyć to przeprosić tego faceta za to jakim ty człowiekiem dla niego byłaś, życzyć mu szczęścia w obecnym związku z zniknąć na zawsze z jego życia bez urazy - ale mam nadzieje, że ten facet nigdy za tobą nie zatęskni i nie skrzywdzi z twojego powodu obecnej dziewczyny
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Ales Ty infantylna. Szybciej zrozumiesz, ze zycie to nie hAmerykanski serial dla nastolatkow, to lepiej ci bedzie.
|
|
|
|
|
#28 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, ale tak jest.Normalny facet ma w podpisie coś co bym uznała za radę na przyszłość dla Ciebie " Jak chcesz się bawić ludźmi, to se k....w simsy pograj" Nie masz praw się o niego starać. Ma dziewczynę, odpuść mu i zacznij normalnie ludzi traktować. Bawić się ludźmi, manipulować potrafi każdy, ale większość nie robi tego z czystej przyzwoitości Tu często pojawiają się wątki typu "jak jej/jego nie skrzywdzić" więc nie traćmy wiary w ludzi Jeśli go kochasz ( ) to pewnie chcesz,żeby był szczęśliwy więc odpuść, zasługuje na kogoś lepszego---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
dokładnie, a rolę famme fatale zostaw komuś innemu
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-05-29 o 14:53 |
||
|
|
|
|
#29 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Nie, nie masz prawa walczyć o kogoś, kogo z premedytacją przez długi czas raniłaś, skoro on sam nie ma na to ochoty. Pogódź się z tym, że nie wszystkie błędy da się naprawić i wyciągnij wnioski na przyszłość.
Cytat:
Ona nie tyle lubi się wyszaleć, co egoistycznie bawi się cudzymi uczuciami, nie przejmując się zupełnie tym, czy kogoś zrani, czy nie. Zresztą, ja tam w poście niespecjalnie widzę ogromną skruchę, raczej rozżalenie, że znudziła mi się nowa zabawka i chciałam znów wrócić do mojej maskotki, a tutaj okazało się, że podła koleżanka wyjęła ją z kosza, wyczyściła i teraz nie chce oddać...
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham" 
"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"

Dziewczyna ma po prostu taki styl bycia, lubi sie wyszaleć, imprezować, może nie lubiła stabilizacji, tylko przy takim stylu bycia uważam, że wchodzenie w związki jest bez sensu bo się tylko krzywdzi innych. 

dokładnie, a rolę famme fatale zostaw komuś innemu