Przesz³o¶æ ch³oapaka i jej wp³yw na nasz zwi±ek..... :( - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-07-28, 14:31   #1
rzepaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Przesz³o¶æ ch³oapaka i jej wp³yw na nasz zwi±ek..... :(

Witam Wszystkich
Podczytujê Was od dawna ale w koñcu sama zdecydowa³am siê prosiæ Was o radê....

Jestem z ch³opakiem 4 m-ce. Podczas tego czasu trochê siê ju¿ poznali¶my, trochê "dotarli¶my". Ka¿de z nas jest po wieloletnim zwi±zku i ka¿de ma jaki¶ tam baga¿ do¶wiadczeñ.
Na czym polega problem?
Otó¿ mój ch³opak w przesz³o¶ci, zanim mnie pozna³, zaci±gn±³ w banku 2 kredyty. Po jakim¶ czasie straci³ pracê i przesta³ sp³acaæ raty. Wiadomo - d³ugi naros³y, plus odsetki. Komornik nic nie ¶ci±gn±³, bo ch³opak pracuje obecnie "na czarno" i po prostu nie mia³ z czego odebraæ nale¿no¶ci.
Ch³opak pracuje na nowo od niedawna - od marca. Powiedzia³am mu ¿e nie mam zamiaru p³aciæ za jego przesz³o¶æ, ¿eby doszed³ do jakiego¶ porozumienia z bankiem i stopniowo odda³ im pieni±dze. (³±czna kwota ok. 9 000 z³).
Pewnie niektórzy z Was zaraz powiedz± ¿e ch³opak nie ma we mnie oparcia, ¿e nie pomagam mu itp., ale ja po prostu wiem, ¿e te pieni±dze które po¿yczy³ nie by³y mu wówczas konieczne niezbêdne.
Wiem ¿e nie staæ go teraz praktycznie na nic, ¿e nigdzie nie wyjedziemy, nie oczekuje ¿adnych prezentów itp. Chcê po prostu ¿eby stopniowo upora³ siê z tymi d³ugami.
Ale do rzeczy.
Ch³opak powiedzia³ mi ¿e wzi±³ w pracy zaliczkê i wp³aci³ komornikowi 1000 z³. Prócz tego bank poszed³ z nim na ugodê pod warunkiem, ze w przeci±gu 2 tyg. wp³aci im 400 z³.
Powiedzia³ ¿e nie ma ju¿, zapyta³ czy mogê mu po¿yczyæ. Po¿yczy³am, chcia³am ¿eby ten jego d³ug jako¶ siê zmniejszy³...... (wiem ¿e sytuacja finans. w jego domu jest z³a i rodzice na pewno by mu nie pomogli).
Co siê okaza³o?
Dzi¶ dowiedzia³am siê ¿e wcale nie wp³aci³ tych 400 z³ do banku. Nie pytajcie sk±d wiem, po prostu wiem. Nie od niego. On przyzna³ siê do tego dopiero teraz. Kilkakrotnie wcze¶niej pyta³am czy na pewno wp³aci³. Za ka¿dym razem s³ysza³am "Tak kochanie wp³aci³em".
Ok³ama³ mnie. Umy¶lnie, perfidnie, bez mrugniêcia okiem
Ok³ama³ ju¿ drugi raz. )Za pierwszym razem ok³ama³ mnie ¿e poszed³ do lekarza a potem okaza³o siê, ¿e wcale u niego nie by³.) Powiedzia³am mu ¿e nigdy wiêcej nie chcê byæ oszukana - w ¿adnej sprawie.
Parê minut temu napisa³am mu esa, ¿e czuje siê oszukana, ¿e nie ufam mu ju¿, ¿e chcia³am mu pomóc a on to wykorzysta³, ¿e dla mnie to jest koniec zwi±zku bo zwi±zek bez szczero¶ci nie ma sensu. Wiem ¿e za parena¶cie minut on wyjdzie z pracy i zaczn± siê telefony z jego przeprosinami. Nie chcê go s³uchaæ. Zawiód³ mnie.
Co my¶licie o takim zachowaniu?
Dodam mo¿e jeszcze kilka rzeczy.... na pewno nie przepi³ tej kasy, bo on prawie nie pije. Ogólnie jest bardzo czu³y, troskliwy, zawsze mogê na niego liczyæ, interesuje siê mn± i moimi problemami, zawsze ma dla mnie czas itp......

Ale zawiód³ mnie cholernie. Wiem ¿e ma problemy finansowe, wiem ¿e zejdzie mu siê trochê zanim z nich "wyjdzie", ale skoro nie wp³aci³ tej kasy to przecie¿ bêdzie jeszcze gorzej. Rêce ju¿ mi opad³y.
Mam 24 lata. On - 26.
Z góry dziêkujê za Wasze spojrzenie na ca³± sytuacjê. Dla mnie to ju¿ podstawa to zakoñczenia tej znajomo¶ci....
rzepaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-28, 22:09   #2
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 875
Dot.: Przesz³o¶æ ch³oapaka i jej wp³yw na nasz zwi±ek..... :(

Moim zdaniem powinna¶ zakoñczyæ ten zwi±zek jak najszybciej. Je¶li na samym pocz±tku znajomo¶ci on tak zawiód³ Twoje zaufanie, to nie spodziewa³abym siê, ¿e bêdzie lepiej. A jak w jaki¶ sposób Ciebie wci±gnie w swoje problemy finansowe? Wiadomym jest, ¿e w dzisiejszych czasach problemy finansowe ma wielu ludzi, niektórym ciê¿ko siê z tym uporaæ, ale widaæ, ¿e bank chce mu i¶æ na rêkê, jednak on nie chce tego wykorzystaæ. Ja bym mu nie zaufa³a. Tym bardziej, ¿e jak piszesz, owe kredyty nie by³y mu niezbêdne do ¿ycia. Mam awersjê do kombinatorów, a on zdaje siê takim byæ.
c0f5ee3455cfe7f4618d1cbf50b63003f960a820 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-28, 22:22   #3
Wyrak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 268

Cytat:
Napisane przez rzepaa Poka¿ wiadomo¶æ
Witam Wszystkich

Jestem z ch³opakiem 4 m-ce. Podczas tego czasu trochê siê ju¿ poznali¶my, trochê "dotarli¶my". Ka¿de z nas jest po wieloletnim zwi±zku i ka¿de ma jaki¶ tam baga¿ do¶wiadczeñ.
Na czym polega problem?
Otó¿ mój ch³opak w przesz³o¶ci, zanim mnie pozna³, zaci±gn±³ w banku 2 kredyty. Po jakim¶ czasie straci³ pracê i przesta³ sp³acaæ raty. Wiadomo - d³ugi naros³y, plus odsetki. Komornik nic nie ¶ci±gn±³, bo ch³opak pracuje obecnie "na czarno" i po prostu nie mia³ z czego odebraæ nale¿no¶ci.
Ch³opak pracuje na nowo od niedawna - od marca. Powiedzia³am mu ¿e nie mam zamiaru p³aciæ za jego przesz³o¶æ, ¿eby doszed³ do jakiego¶ porozumienia z bankiem i stopniowo odda³ im pieni±dze. (³±czna kwota ok. 9 000 z³).
Pewnie niektórzy z Was zaraz powiedz± ¿e ch³opak nie ma we mnie oparcia, ¿e nie pomagam mu itp., ale ja po prostu wiem, ¿e te pieni±dze które po¿yczy³ nie by³y mu wówczas konieczne niezbêdne.
Wiem ¿e nie staæ go teraz praktycznie na nic, ¿e nigdzie nie wyjedziemy, nie oczekuje ¿adnych prezentów itp. Chcê po prostu ¿eby stopniowo upora³ siê z tymi d³ugami.
Ale do rzeczy.
Ch³opak powiedzia³ mi ¿e wzi±³ w pracy zaliczkê i wp³aci³ komornikowi 1000 z³. Prócz tego bank poszed³ z nim na ugodê pod warunkiem, ze w przeci±gu 2 tyg. wp³aci im 400 z³.
Powiedzia³ ¿e nie ma ju¿, zapyta³ czy mogê mu po¿yczyæ. Po¿yczy³am, chcia³am ¿eby ten jego d³ug jako¶ siê zmniejszy³...... (wiem ¿e sytuacja finans. w jego domu jest z³a i rodzice na pewno by mu nie pomogli).
Co siê okaza³o?
Dzi¶ dowiedzia³am siê ¿e wcale nie wp³aci³ tych 400 z³ do banku. Nie pytajcie sk±d wiem, po prostu wiem. Nie od niego. On przyzna³ siê do tego dopiero teraz. Kilkakrotnie wcze¶niej pyta³am czy na pewno wp³aci³. Za ka¿dym razem s³ysza³am "Tak kochanie wp³aci³em".
Ok³ama³ ju¿ drugi raz. )Za pierwszym razem ok³ama³ mnie ¿e poszed³ do lekarza a potem okaza³o siê, ¿e wcale u niego nie by³.) Powiedzia³am mu ¿e nigdy wiêcej nie chcê byæ oszukana - w ¿adnej sprawie.
Parê minut temu napisa³am mu esa, ¿e czuje siê oszukana, ¿e nie ufam mu ju¿, ¿e chcia³am mu pomóc a on to wykorzysta³, ¿e dla mnie to jest koniec zwi±zku bo zwi±zek bez szczero¶ci nie ma sensu. Wiem ¿e za parena¶cie minut on wyjdzie z pracy i zaczn± siê telefony z jego przeprosinami. Nie chcê go s³uchaæ. Zawiód³ mnie.
Dodam mo¿e jeszcze kilka rzeczy.... na pewno nie przepi³ tej kasy, bo on prawie nie pije. Ogólnie jest bardzo czu³y, troskliwy, zawsze mogê na niego liczyæ, interesuje siê mn± i moimi problemami, zawsze ma dla mnie czas itp......

Ale zawiód³ mnie cholernie. Wiem ¿e ma problemy finansowe, wiem ¿e zejdzie mu siê trochê zanim z nich "wyjdzie", ale skoro nie wp³aci³ tej kasy to przecie¿ bêdzie jeszcze gorzej. Rêce ju¿ mi opad³y.
Mam 24 lata. On - 26.
Z góry dziêkujê za Wasze spojrzenie na ca³± sytuacjê. Dla mnie to ju¿ podstawa to zakoñczenia tej znajomo¶ci....
Uciekaj gdzie pieprz rosnie od takiego typa dziewczyno.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-28, 22:27   #4
myny
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 305

on cie poprostu okradl... skoro wziol od ciebie 400 zl niby na spalate dlugu i wcale tego nie zrobil tylko przepuscil to lekko reka to nie licz ze ci to odda.... zostaw go... bo moze byc jeszcze gorzej.
Stary 2011-07-28, 22:38   #5
jagoda1881
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 154

Cytat:
Napisane przez myny Poka¿ wiadomo¶æ
on cie poprostu okradl... skoro wziol od ciebie 400 zl niby na spalate dlugu i wcale tego nie zrobil tylko przepuscil to lekko reka to nie licz ze ci to odda.... zostaw go... bo moze byc jeszcze gorzej.
podpisuje siê pod Twoj± wypowiedzi± w ca³o¶ci

Zawiód³ twoje zaufanie i "wyci±ga" od Ciebie pieni±dze - chyba nie ma sensu siê w to dalej pakowaæ, tym bardziej, ¿e jeste¶cie ze sob± stosunkowo krótko.
jagoda1881 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-28, 23:00   #6
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Witam Wszystkich

Na czym polega problem?
Ale do rzeczy.
Co siê okaza³o?

Mam 24 lata. On - 26.
Facet jest nieodpowiedzialny, nieuczciwy, po¿ycza kasê, chocia¿ wie, ¿e nie bêdzie mia³ z czego jej sp³aciæ, ok³amuje bliskie osoby = ZWIEWAJ gdzie pieprz ro¶nie. Zapewne nie od Ciebie pierwszej po¿yczy³. Uczciwy cz³owiek sp³aca³by d³ug, chocia¿by mia³ kartofle je¶æ i kefirem popijaæ. A ju¿ po¿yczanie od w³asnej dziewczyny, w przypadku tak krótkiego zwi±zku - có¿, widaæ nikt inny nie chce mu ju¿ po¿yczyæ kasy (jeszcze co innego jakby mia³ po¿yczyæ na moment, w sytuacji podbramkowej, a co innego dla w³asnej wygodny, z egoizmu i dlatego, ¿e samemu siê wpêdzi³o w problemy finansowe). Nie b±d¼ naiwna i nadmiernie wyrozumia³a, dla takich ludzi nie warto byæ. Na Twoim miejscu stara³abym siê odzyskaæ kasê jak najszybciej - niech po¿yczy od kogo¶ z rodziny, czy od kumpla, a Ciebie sp³aci. Chocia¿ niestety podejrzewam, ¿e jak postawisz takie ultimatum, to szybko siê zacznie wykrêcanie i przeci±ganie sprawy.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-07-28 o 23:06
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-28, 23:27   #7
Mikadoo
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 774

Dobry zwyczaj - nie po¿yczaj... a Ty uciekaj od niego, ten ch³opak to manipulant

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 23:50   #8
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

Uciekaj. Ten cz³owiek prawdopodobnie ok³ama³ Ciê ju¿ wiele razy i ma wiele problemów, o których Ci nie mówi. Mo¿e siê okazaæ, ¿e te 9 tysiêcy to czubek góry lodowej. I mówiê to z w³asnego do¶wiadczenia.
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 01:00   #9
laisla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 825

Krêtacz to delikatne okre¶lenie tego typa. Cieszê siê, ¿e widzisz sytuacjê w miarê trze¼wo, pozostaje kolejny krok, zostawienie jego wraz z jego d³ugiem, nic dobrego Ciebie u jego boku nie czeka. Ja mia³am jakie¶ bielmo na oczach (nazywa³am to mi³o¶ci±) i sp³aca³am d³ugi podobnego typa (ex) przez kilka lat

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-07-29 o 01:03
laisla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 06:29   #10
vainilla
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 291

a mo¿e ma problemy z hazardem? nie wiadomo...

brak zaufania=brak podstawy zwi±zku. moim zdaniem od takich ludzi trzeba siê trzymac z daleka. przecie¿ cale ¿ycie nie mo¿esz sie zastanawiaæ kiedy znów Ciê oszuka i czy w³a¶nie tego nie robi

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 06:46   #11
rzepaa
Przyczajenie

Dziêkujê Wam za odpowiedzi.
Gdy po¿yczy³am mu t± kasê zastrzeg³am, ¿e to pierwszy i ostatni raz. Na pewno wiêcej mu nie po¿yczê, zreszt± nie raz ju¿ us³ysza³ ode mnie ¿e skoro wzi±³ kredyt musia³ liczyæ siê z tym, ¿e trzeba go bêdzie sp³acaæ... I ¿e ma 26 lat wiêc swoje sprawy powinien ju¿ za³atwiaæ sam.
Na pewno nie ma problemu z hazardem, podejrzewam ¿e wyda³ t± kasê na fajki, jedzenie itp.... zreszt± to ju¿ nie wa¿ne

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 08:49   #12
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 071

Nie nadaje siê do zwi±zku, bo kompletnie jest nieodpowiedzialny, Pomijam, ¿e ¿enad± jest proszenie o po¿yczkê prawie nowo poznan± dziewczynê, to tylko 4-miesiêczny zwi±zek. Facet ma 9 ty¶. d³ugów, po¿yczy³ oo ciebie i oszuka³ ciê prawie na samym pocz±tku zwi±zku. Bez sensu to wygl±da. Kto¶ taki nie nadaje siê do zwi±zku, i tak dojdziesz do tego wniosku, tylko ciekawa jestem, o jak± kasê ubo¿sza. Nie zg³upiej tylko i nie ¿yruj mu ¿adnych po¿yczek.
Nib y masz awersjê do kombinatorów, a z kim¶ takim jeste¶. I tak, okrad³ ciê, je¶li po¿yczon± przez ciebie kasê rozpu¶ci³.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Ok³ama³ ju¿ drugi raz.
- to ILE razy mo¿na ciê perfidnie, tak w twarz oszukaæ, aby¶ zrozumia³a, ze zosta³a¶ potraktowana jak jeleñ? Spójrz na swój post, jakby¶ czyta³a o obcym facecie i obcej kobiecie i mo¿e wtedy zobaczysz, jak w twoim opisie fatalnie on wypada.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2011-07-29 o 08:57
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 08:51   #13
rzepaa
Przyczajenie

Na pewno nie pod¿yrujê mu ¿adnej po¿yczki, na pewno te¿ nic mu ju¿ nie po¿yczê. Dla mnie najwa¿niejsz± kwesti± jest to, ¿e mnie oszuka³. To jest najbardziej przykre.
Poza tym on doskonale zna moje zdanie na temat swojej sytuacji finansowej i po¿yczaj±c te pieni±dze jasno powiedzia³am, ¿e to jest OSTATNI raz i dalej jego d³ugi z przesz³o¶ci mnie nie obchodz±.
Przykro mi bo oprócz tej sytuacji na nic nie mog³am narzekaæ..
Stary 2011-07-29, 09:46   #14
Vivienne
... choæ nie Westwood

Wiadomo¶ci: 27 979

Mnie ju¿ ten kredyt i jego nie sp³acenie dal duuuuuuuuuuuuu¿o do my¶lenia Sama mówisz, ¿e komornik nie mial z czego ¶ci±gn±æ, bo ch³opak pracuje na czarno. Ale prawda jest taka, ¿e pracuj±c na czarno te¿ móg³ odlo¿yæ, a to stówkê, a to cztery i mia³by za co sp³acaæ ten nieszczêsny kredyt. Bo sory, maj±c kredyt na karku ma siê inne priorytety ni¿ fajki. A jak kto¶ ma poprzekrêcane priorytety- to ja bym ucieka³a

Stanis³aw Lem

Vivienne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 09:55   #15
rzepaa
Przyczajenie

Z tego co mówi³ jeden kredyt zacz±³ ponownie sp³acaæ jak tylko zacz±³ t± pracê i z tymi ratami jest ju¿ ok. Na drugi ja mu po¿yczy³am. Tylko ¿e teraz i tak nie wierzê ju¿ w nic...
Stary 2011-07-29, 09:58   #16
rzepaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie ju¿ ten kredyt i jego nie sp³acenie dal duuuuuuuuuuuuu¿o do my¶lenia Sama mówisz, ¿e komornik nie mial z czego ¶ci±gn±æ, bo ch³opak pracuje na czarno. Ale prawda jest taka, ¿e pracuj±c na czarno te¿ móg³ odlo¿yæ, a to stówkê, a to cztery i mia³by za co sp³acaæ ten nieszczêsny kredyt. Bo sory, maj±c kredyt na karku ma siê inne priorytety ni¿ fajki. A jak kto¶ ma poprzekrêcane priorytety- to ja bym ucieka³a
Z tego co mówi³ gdy tylko zacz±³ obecn± pracê wznowi³ równie¿ sp³acanie rat i z jednym kredytem jest ju¿ ok. Na drugi ja mu po¿yczy³am. Tylko ¿e ju¿ i tak mu nie wierzê Powiedzia³am mu ¿e na mnie ju¿ nie ma co liczyæ bo chcê kupiæ samochód i nie mam pieniêdzy na jego przesz³o¶æ.
Stary 2011-07-29, 10:06   #17
szprotka_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 550

zw³aszcza, ¿e d³ug w wysoko¶ci 9000 z³ nie jest strasznie du¿ym. spokojnie, bez wyrzeczeñ da³oby siê go sp³aciæ w jakie¶ 2-3 lata. a jak sobie ch³opaczyna nie mo¿e poradziæ z takim ma³ym kredytem, to co bêdzie jak we¼mie wiêkszy, np. kredyt mieszkaniowy?
szprotka_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 10:09   #18
rzepaa
Przyczajenie

Wiem dziewczyny... ja to wszystko wiem. On ten d³ug sp³aca³, potem straci³ pracê i siê zaczê³o. Teraz (podobno) znów go sp³aca. Tylko ¿e wiêcej ju¿ nie bêdzie go sp³aca³ moim kosztem.
Stary 2011-07-29, 10:10   #19
rzepaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Poka¿ wiadomo¶æ
zw³aszcza, ¿e d³ug w wysoko¶ci 9000 z³ nie jest strasznie du¿ym. spokojnie, bez wyrzeczeñ da³oby siê go sp³aciæ w jakie¶ 2-3 lata. a jak sobie ch³opaczyna nie mo¿e poradziæ z takim ma³ym kredytem, to co bêdzie jak we¼mie wiêkszy, np. kredyt mieszkaniowy?

Wiem Dziewczyny, ja to wszystko wiem. On te raty sp³aca³, potem straci³ pracê i siê zaczê³o. Teraz (podobno) znów go sp³aca, ale nie bêdzie ju¿ tego robi³ moim kosztem.
Stary 2011-07-29, 10:13   #20
Mirabelka1234
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Ja na przyk³ad nie da³abym rady w tym zwi±zku. Zerwa³abym. Ale to tylko ja, a wa¿ne jest to co podpowiada Ci serce. Mo¿e to do¶æ oklepane stwierdzenie ale taka jest prawda. Je¶li dusisz siê w tym zwi±zku to zakoñcz t± czê¶æ swojej historii. ¿ycze szczê¶cia
Mirabelka1234 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 10:28   #21
madana
Zakorzenienie

9 ty¶. kredytu, który nie zosta³ wziêty na co¶ du¿ego, wa¿nego, a przepieprzony na konsumpcjê, to JEST du¿y kredyt, szczególnie gdy facet nie pracuje legalnie, a na czarno. Pewnie na dodatek wziêty zosta³ nie w banku, a jakiej¶ lichwiarskiej firemce.
Braæ z kim¶ takim kredyt mieszkaniowy, to jak za³o¿yæ sobie sznur na dzieñ dobry na szyjê.
Stary 2011-07-29, 10:40   #22
Duduu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 315

Cytat:
Witam Wszystkich

Na czym polega problem?
Ale do rzeczy.
Co siê okaza³o?

Mam 24 lata. On - 26.

Uwa¿am, ¿e Twój ch³opak nie jest dobrym kandydatem na ¿yciowego partnera, owszem trzeba sobie pomagaæ, ale w wiêkszo¶ci przypadków to facet ma byæ podpor± i ostoj±, a tutaj tego nie ma.
Jak wyobra¿asz sobie, ¿e on troszczy siê o Wasz± rodzinê? i np wydaje pieni±dze na dom, dzieci gdzie¶ na boku i nie mówi?!
Raz, ¿e to brak szacunku, dwa, ¿e kompletnie nie odpowiedzialne.
To na co wzi±³ nie wa¿ne, wa¿ne, ¿e je¶li oszukuje Ciê w takich sprawach, to pomy¶l co bêdzie jak odpu¶cisz. bêdzie to dla niego cichy znak na przyzwolenie.
Nie by³abym z tak± osob±, ale to od Ciebie zalezy czy chcesz byæ tak traktowana, bo to Ty podejmujesz decyzje.
Duduu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 10:50   #23
Vivienne
... choæ nie Westwood

Wiadomo¶ci: 27 979

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Poka¿ wiadomo¶æ
a jak sobie ch³opaczyna nie mo¿e poradziæ z takim ma³ym kredytem, to co bêdzie jak we¼mie wiêkszy, np. kredyt mieszkaniowy?
Pewnie nawet go nie dostanie... bo kto chcia³by daæ kredyt na jakie¶ 200 kawa³ków osobie, która nie radzi sobie z kilkoma?

Stanis³aw Lem

Vivienne jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 10:57   #24
rzepaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madana Poka¿ wiadomo¶æ
9 ty¶. kredytu, który nie zosta³ wziêty na co¶ du¿ego, wa¿nego, a przepieprzony na konsumpcjê, to JEST du¿y kredyt, szczególnie gdy facet nie pracuje legalnie, a na czarno. Pewnie na dodatek wziêty zosta³ nie w banku, a jakiej¶ lichwiarskiej firemce.
Braæ z kim¶ takim kredyt mieszkaniowy, to jak za³o¿yæ sobie sznur na dzieñ dobry na szyjê.

Z tego co mi powiedzia³ pierwszy kredyt by³ wziêty na skuter. Co do drugiego - jego ex mia³a bardzo z³± sytuacjê w domu i wyprowadzili siê razem do innej miejscowo¶ci. Te pieni±dze by³y na czynsz, na wynajem mieszkania itp.
Powiedzia³am mu od pocz±tku co my¶lê o tych kredytach i ze nie bêdê p³aciæ za jego mieszkanie z by³± (która po rozstaniu podobno przesta³a interesowaæ siê sp³acaniem rat).
Wszystko to co piszê - wiem od niego. Czy to jest prawda - niestety nie wiem ju¿.
Stary 2011-07-29, 11:02   #25
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co mi powiedzia³ pierwszy kredyt by³ wziêty na skuter. Co do drugiego - jego ex mia³a bardzo z³± sytuacjê w domu i wyprowadzili siê razem do innej miejscowo¶ci. Te pieni±dze by³y na czynsz, na wynajem mieszkania itp.
Powiedzia³am mu od pocz±tku co my¶lê o tych kredytach i ze nie bêdê p³aciæ za jego mieszkanie z by³± (która po rozstaniu podobno przesta³a interesowaæ siê sp³acaniem rat).
Wszystko to co piszê - wiem od niego. Czy to jest prawda - niestety nie wiem ju¿.
- nie tylko kombinator, nie tylko nieodpowiedzialny, ale i idiota na dodatek, bo -wybacz- tylko idiota wyprowadza siê z domu z kobiet± NA KREDYT, a nie wtedy gdy staæ na wynajem. Tego nie finansuje siê z kredytów!!!! Kurczê, kobieto, to 26-letni facet, ok- je¶li chcesz mieæ kochanka, to z nim b±d¼, ale je¶li my¶lisz o nim powa¿nie, to wybacz- lepiej na otrze¼wienie zrób baranka. W tym wieku on siê ju¿ nie zmieni z podej¶ciem do kasy, na dodatek je¶li k³ama³ ci w twarz, na zimno, ma oszustwo "we krwi". £atwo mu pójdzie dalsze oszukiwanie ciebie.
I robisz b³±d wielu kobiet: nie dokonujesz eliminacji facetów na pocz±tku, kto¶ taki NIE NADAJE siê do powa¿nego zwi±zku, dlatego- je¶li to tylko mi³y romans na boku- to ok,ale je¶li co¶ wiêcej- to chyba instynkt samozachowawczy utraci³a¶.
Stary 2011-07-29, 11:15   #26
rzepaa
Przyczajenie

Cytat:
Cytat:
- nie tylko kombinator, nie tylko nieodpowiedzialny, ale i idiota na dodatek, bo -wybacz- tylko idiota wyprowadza siê z domu z kobiet± NA KREDYT, a nie wtedy gdy staæ na wynajem. Tego nie finansuje siê z kredytów!!!! Kurczê, kobieto, to 26-letni facet, ok- je¶li chcesz mieæ kochanka, to z nim b±d¼, ale je¶li my¶lisz o nim powa¿nie, to wybacz- lepiej na otrze¼wienie zrób baranka. W tym wieku on siê ju¿ nie zmieni z podej¶ciem do kasy, na dodatek je¶li k³ama³ ci w twarz, na zimno, ma oszustwo "we krwi". £atwo mu pójdzie dalsze oszukiwanie ciebie.
I robisz b³±d wielu kobiet: nie dokonujesz eliminacji facetów na pocz±tku, kto¶ taki NIE NADAJE siê do powa¿nego zwi±zku, dlatego- je¶li to tylko mi³y romans na boku- to ok,ale je¶li co¶ wiêcej- to chyba instynkt samozachowawczy utraci³a¶.
To jest pocz±tek. Teraz to siê wydaje.
Powiedzia³ mi wcze¶niej o tym wynajêciu mieszkania z ex. Powiedzia³am od razu co o tym my¶lê, jak g³upie to by³o itp. Nie raz mu ju¿ to wypomnia³am.
Nie zatraci³am instynktu samozachowawczego. Wiem ¿e to jest moment w którym nale¿y powiedzieæ "Do¶æ".
Potrzebowa³am po prostu obiektywnych komentarzy, za które dziêkujê.
Stary 2011-07-29, 11:19   #27
madana
Zakorzenienie

Dlatego piszê, byæ mo¿e facet nadaje siê na kochanka, ale nie nadaje siê z takim podej¶ciem chocia¿by do pieniêdzy i szczero¶ci na ¿yciowego partnera.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 11:24   #28
michalcia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 157

Je¶li teraz po 4 miesi±cach bycia razem masz takie w±tpliwo¶ci i takie problemy z nim, to pó¼niej lepiej nie bêdzie.
Nie ma co ukrywaæ, ¿e kwestia finansowa jest istotna w doros³ym ¿yciu. Sama przyzna³a¶, ¿e te kredyty nie by³y wziête, bo mia³ nó¿ na gardle. A to ma³e kwoty nie s±.
Ja bym siê powa¿nie obawia³a, ¿e kole¶ bêdzie robi³ takie akcje w pó¼niejszym czasie, jak bêdziecie razem, na swoim, nie wiem. Taka niepewno¶æ, niestabilno¶æ finansowa, brak bezpieczeñstwa z jego strony. Po co masz siê mieszaæ w jakie¶ jego stare d³ugi, pozosta³o¶ci po ex dziewczynie.
Pewnie mimo wszystko bêdzie Ci ciê¿ko, bo w pewien sposób siê przywi±za³a¶, piszesz ¿e jest dobry, czu³y itp. Ale my¶lê, ¿e na tym etapie 4 miesiêcy warto powa¿nie wzi±æ kwestiê rozstania. Zreszt±, pisa³a¶ sama, ¿e ta sytuacja jest dla Ciebie bod¼cem do zakoñczenia. Podejrzewam, ze oczekujesz jakiego¶ normalnego zwi±zku, a z tym go¶ciem to bêdzie co najmniej nieosi±galne.

Pozdrawiam!

michalcia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 11:32   #29
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 299

Mysle, ze nie mozesz mu wierzyc z zadnej kwestii. Moja rada, daj sobie spokoj z taka osoba.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-29, 13:59   #30
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 383

Za krótko go znasz ¿ebty po¿yczaæ tak± kasê.
Mi np wiem,ze mój ch³opak pozyczy³by takie pieni±dze z jednej strony.. jednak mnie pozna³ na tyle przez taki czas(wtedy) ¿e pewnie próbowa³by mi pomóc.Z drugiej pewnie mia³by szerokie w±tpliwo¶ci- i dobrze.
Bo jednak takiej kasy sama nikomu bym nie da³a.
Po 1. teraz ludzie nie potrafi± sie dogadac z byle jakiego powodu,a co mówiæ o dawanie kasy prawie nieznajomej osobie?
a po 2 musisz niestety wiedzieæ,¿e kto¶ jest mi³y itd..ale to nie znaczy,ze wyp³acalny albo przynajmniej pamiêtliwy w kwestii kasy..
a jak wiadomo ,to jest trochê grosza..
Jest jak kto¶ napisa³ na pewno nieodpowiedzialny.Nie wa¿ne na co wyda³ pieni±dze.. nie wiadfomo skad co i jak bierze pieni±dze.
Facet odpowiedzialny sp³aca swoje d³ugi i nie miesza w to swoich dziewczyn.. uciekaj od niego.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

i za¿±daj ¿eby odda³ oczywi¶cie..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.