![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.
|
Givenchy Lauder Dior Lancome Sleek kolorówka
NIEAKTUALNE
O mnie To mój pierwszy wymiankowy wątek na Targowisku, do tej pory byłam obecna tylko na wątku na podforum mineralnym. Parę miesięcy temu zaczęłam się przerzucać na kosmetyki mineralne i naturalne, teraz jestem już pewna, że przy nich pozostanę, dlatego z chęcią wydam w chętne ręce kosmetyki, które mi już najzwyczajniej w świecie nie są potrzebne. Do tego postu dołączam zdjęcia 'zbiorowe' i ogólną listę rzeczy do wymiany, w kolejnych dodam dokładniejsze zdjęcia i bardziej szczegółowe opisy. Do większości kosmetyków mam oryginalne opakowania. Zasady - takie jak u wszystkich ![]()
Lista kosmetyków na wymianę: Dokładka Wymienione Rezerwacja
1. Cienie, róże, rozświetlacze mineralne, szczególnie kusi mnie wszystko z Meow Cosmetics 2. Podkład Lucy Minerals w odcieniu Creamy Olive, formuła najchętniej Light 3. Kosmetyki Lush, Joppa, Lucy Minerals i Silk Naturals, dr Hauschka i Phenome 4. Naturalna pielęgnacja 5. Skośny pędzel do różu, najchętniej Hakuro 6. Frakcja sojowa z Naturalisa 7. Kolorowe eyelinery, najchętniej żelowe, z dowolnej półki 8. L’eau par Kenzo Wild (Summer 2011 limited edition) oddam naprawdę wiele! 9. Acqua di Gioia, Giorgio Armani 10. Balsamy, mydełka i inne gadżety o zapachu L'ea par Kenzo (tradycyjne białe, nie limitowanka) lub żel pod prysznic Escada Moon Sparkle 11. Rozświetlacze w kremie/płynie, szczególnie poluję na Smashboxa 12. Biustonosze w rozmiarze 65D/60DD Cleo, Panache, Lepel, Gossard, Masquerade 13. Hydrolaty, płyny micelarne 14. Nietłuste 'wcierki' do włosów 15. Serum Abrosia Lucy Minerals 16. Sweetscents Green Tea Overnight dla cery tłustej Zapraszam także do mojej wymianki mineralnej. Edytowane przez cynaamonka Czas edycji: 2013-07-15 o 14:16 Powód: wymianka - aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Givenchy Lauder Dior Lancome Sleek kolorówka
Zdjęcia 1-5
Podkład Estee Lauder Equalizer Smart Makeup, kolor Fresco 01, 30ml, zużycie szacuję na max 50% Lekki podkład, daje naturalne wykończenie, matujący, o właściwościach dopasowywania się do naturalnego koloru cery. L'oreal Glam Bronze bronzer w kompakcie z lusterkiem, odcień 07 Sun Fire, zużycie max 20% Bronzer w kasetce, kasetka nie jest zniszczona, popękana ale jakieś tam małe ryski z wierzchu ma. W środku lusterko w stanie idealnym, w zestawie oryginalny pędzelek - ten pędzelek nadaje się do podkreślania kości policzkowych, żeby użyć tego bronzera na całą twarz warto posłużyć się dużym pędzlem. W kasetce zdaje się mieć drobinki, ale na twarzy ich nie widać. Nie daje rudych odcieni. Avon Arabian Glow kuleczki brązujące, 22g, zużycie na poziomie 10% Znany produkt, niewielkie zużycie. W komplecie z gąbeczką zabezpieczającą przed wysypaniem, rzadko używany. Zdjęcie 6 Nabłyszczający spray do włosów Toni&Guy Finishing Shine Spray, 100ml, zużycie widoczne na zdjęciu - poniżej 10% Zdjęcia 7-8 Dr Brandt Lineless anti-glycation serum, 45ml Serum w opakowaniu z pompką, z boku opakowania jest prześwit pozwalający określić poziom zużycia - na tej podstawie zużycie szacuję na około 80%, więc niby sporo, ale ponieważ to serum, zapewniam, że produkt jest nadzwyczaj wydajny, ilość wyciśnięta za jednym razem wielkości 1/2 ziarenka grochu wystarcza na całą twarz. Pozostała ilość wystarczy na półtora miesiąca codziennego stosowania - mówię to na podstawie tego jak długo ja stosowałam ten preparat i jakie to dało zużycie. Zdjęcie 9 L'Occitane Lavnde de Haute Provence krem do rąk 75ml Krem do rąk o bardzo dobrym składzie i cudownym naturalnym aromacie lawendy, nie takim perfumowanym, a takim jak prawdziwe lawendowe pola. Zużycie szacuję na maksymalnie 25%. Oddaję bo mam za dużo kremów do rąk. Edytowane przez cynaamonka Czas edycji: 2011-10-30 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za :
Paletka Sleek Bad Girl, zużycie poniżej 5% Paletka Sleek Storm, zużycie poniżej 5% oddam za nie sporo !!!!! iii Balsam Sephora, 150ml, zużycie max 20%, zapach coco lait Balsam Sephora, 150ml, zużycie max 20%, zapach vanille creme brulee
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
hej, znajdziesz cos u mnie za kilka próbek podkładów mineralnych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie zA :
Paletka Sleek Storm, zużycie poniżej 5%
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcie 1
Balsam Sephora, 150ml, zużycie max 20%, zapach coco lait Balsam Sephora, 150ml, zużycie max 20%, zapach vanille creme brulee Balsam Sephora, 150ml, zużycie max 20%, zapach citron meringueMyślę, że faktyczne zużycie balsamów jest nieco mniejsze, ale podaję 20% dla bezpieczeństwa. AA maseczka do twarzy anty-stress z glinką jedna saszetka Krem do rąk Pat&Rub o zapachu trawy cytrynowej, tubka 50ml, użyty 3 razy Bielenda, krem do twarzy z serii Granat, 50ml, raz użyty, mam na niego uczulenie Delia Dermo System, srebrzysty jedwab do ciała, 200ml, raz użyty, polecany na KWC, daje srebrną poświatę, ja jednak wolę złotą. Zdjęcie 2 Estee Lauder Idealist Micro-D Deep Thermal Refinisher preparat rozgrzewający do domowej mikrodermabrazji, 75ml, zużycie około 50% Preparat w oryginalnym kartonikowym opakowaniu. Niezwykle wydajny - na całą buzię wystarczy 1cm wyciśniętej pasty a nawet mniej. Zdjęcia 3-8 Yves Saint Laurent paletka cieni Ombres Duolumieres, 2,8g, zużycie 20%Jeden cień w kolorze oberżyny, drugiświeżutki, morelowy, bez pomarańczowych podcieni doskonały do rozświetlania. Kasetka w stanie idealnym, kartonik nieco podniszczony. W zestawie oryginalne packi do cieni. Christia Dior, Ombre Plume, cień do powiek w kremie, kolor 766 Hazy Brown, 9,5ml, zużycie 20%lub mniejCień w kremie, konsystencja półpłynna, nakładany jak błyszczyk. Bardzo kryjący, bardzo mocno napigmentowany, cudownie kremowy. Kolor trudny do określenia ale pasujący wszystkim typom urody poza zimą (czyli mną) - coś pomiędzy szarością a brązem, z nikłymi fioletowymi nutkami na trzecim planie. Nie jest ciemny, nadaje się na co dzień. Opakowanie cienia i tekturowe pudełko w stanie idealnym. Lancome, pojedynczy cień nr 703, 1,7g, zużycie około 10% Śliczny kolor, ale kompletnie nie do uchwycenia na zdjęciu. Jasny lazurowy błękit ze słabymi zielonymi podtonami, półtransparentny, pięknie wydobywa barwę tęczówki, satynowe wykończenie. Zdjęcia 9 -10 Givenchy Sari Glow, róż z limitowanej edycji, kolor 44 Maharani Orange, 4,6g, zużycie żadne, tylko testowany Zapraszam do zapoznania się z moją recenzją tego różu na KWC tutaj Edytowane przez cynaamonka Czas edycji: 2011-10-30 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia 1-2
Sztuczne rzęsy Art Deco, raz użyte, w zestawie klej Kupione w sierpniu w Douglasie, z tyłu jest jeszcze cena. Założyłam raz na wesele, ale nie będę ich używać więcej, nie mam gdzie. Zdjęcia 3-6 Paletki Sleek: Paletka Sleek Monaco, zużycie na poziomie 5%, przy czym jeden cień się skruszył - mam go w słoiczku, zebrałam w całości Paletka Sleek Bad Girl, zużycie poniżej 5% Paletka Sleek Storm, zużycie poniżej 5% Kasetki wszystkich Sleeków w stanie idealnym, do Storm i Bad Girl mam oryginalne kartonikowe opakowania. Zdjęcia 7-10 Pojedynczy cień Sephora, No 41 Preppy Look, 2gr, zużycie znikome - matowy, cośpomiędzy ciemnym navy blue a grafitem, doskonały do smokey eyes Pojedynczy cień Sephora, No 27 Tender Pink, 2gr, zużycie 5% - bardzo blady róż, mocno perłowy Pojedynczy cień Sephora, No 53, Shimmering Sunset,2gr, zużycie znikome - jasnomiedziany, lekko opalizujący, wyjątkowy Pojedynczy cień Bourjois, No 77, Violet Palpitant, zużycie 5% - fiolecik Pojedynczy cień Yves Rocher, No 41 Mauve Petale, raz użyty - kupiony miesiąc temu pod wpływem impulsu. Cudny lawendowy fiolet, daje takie jakby zamszowe wykończenie Pojedynczy cień L'oreal, chyba No 61, Velours Pourpre, 2g, zużcie 10% - ciemna oberżyna Pojedynczy cień L'oreal, No 12 Lilas Metal, 2g, zużycie 20% - perłowy jasny róż Edytowane przez cynaamonka Czas edycji: 2011-10-30 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia 1-2
Cienie Inglot - oddam najchętniej wszystkie na raz w ramach wymianki czegoś większego. Zdjęcia dobrze oddają faktyczny kolor cieni. Zdjęcia 3-4 Podkład Lucy Minerals, 10g, kolor Bisque, formuła Light, użyty 2 razy Podkład Lucy Minerals, 10g, kolor Light, formuła OCC, nowy, tylko po teście paskowym Podkład Lucy Minerals, 10g, kolor Bisque + Snow White (mieszany na zlecenie w Lucy Minerals, proporcje 50:50), formuła Original, tylko testowany (opakowanie z napisem tester, ale w takie LM pakują mieszane podkłady) Edytowane przez cynaamonka Czas edycji: 2011-10-30 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Podkład Estee Lauder Equalizer Smart Makeup, kolor Fresco 01, 30ml, zużycie szacuję na max 50%
Pilnie poszukuję jasnego podkładu.Zajrzyj proszę do mojego wątku,może coś Cię skusi ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wieczne Kutango
|
Kochana ale masz cudeńka ;o Znalazłabyś cokolwiek u mnie w obu wątkach?
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Hej, hej, coś u mnie we wszystkich wątkach za poniższe rzeczy? Mogę poszukać poza wątkiem, mam tam sporo rzeczy : )
Paletka Sleek Bad Girl, zużycie poniżej 5% Paletka Sleek Storm, zużycie poniżej 5% Podkład Lucy Minerals, 10g, kolor Bisque, formuła Light, użyty 2 razy Sztuczne rzęsy Art Deco, raz użyte, w zestawie klej L'oreal Glam Bronze bronzer w kompakcie z lusterkiem, odcień 07 Sun Fire, zużycie max 20%
Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2011-10-29 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
cos u mnie za
Paletka Sleek Bad Girl, zużycie poniżej 5% Paletka Sleek Storm, zużycie poniżej 5% Paletka Sleek Monaco, zużycie na poziomie 5%, przy czym jeden cień się Podkład Lucy Minerals, 10g, kolor Light, formuła OCC, nowy, tylko po teście paskowym Przyjmę chociaż jedną rzecz ![]() odpisz proszę u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
hej interesuje mnie ta paletka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1319914626 znajdziesz coś?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=560172 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
coś u mnie ?
![]()
Agatkaa ; ** < 3 Wish ! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=29200695 WYMIANKA ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post30870031 Odpisz u mnie proszę ![]() SZUKAM KSIĄŻEK DO BIOLOGII I CHEMII ORAZ CZASOPISM ! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Kilka kosmetyków wpadło mi w oko - czy znajdziesz coś w moich wątkach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
coś u mnie za powyższe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;30219284]Hej, hej, coś u mnie we wszystkich wątkach za poniższe rzeczy? Mogę poszukać poza wątkiem, mam tam sporo rzeczy : )
Paletka Sleek Bad Girl, zużycie poniżej 5% Paletka Sleek Storm, zużycie poniżej 5% Podkład Lucy Minerals, 10g, kolor Bisque, formuła Light, użyty 2 razy Sztuczne rzęsy Art Deco, raz użyte, w zestawie klej L'oreal Glam Bronze bronzer w kompakcie z lusterkiem, odcień 07 Sun Fire, zużycie max 20%
Niestety nic dla siebie nie znalazłam, a chętnie bym się z Tobą wymieniła, bo interesuje Cię kilka rzeczy u mnie i wolę takie wymianki niż pojedyncze. Nie masz może poza wątkiem jakichś minerałów? ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Podoba mi się u Ciebie karmelowa sukienka H&M rozmiar 36. Tylko nie wiem, czy znajdziesz u mnie dość dużo rzeczy, żeby zrównoważyć jej wartość? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Przekupka: 523 pkt / 99% pozyt.
|
Paletka Sleek Bad Girl, zużycie poniżej 5%
Paletka Sleek Storm, zużycie poniżej 5% Paletka Sleek Monaco, zużycie na poziomie 5%, przy czym jeden cień się skruszył - mam go w słoiczku, zebrałam w całości cos u mnie?
![]() |
#26 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hard Candy Moon Glow-puder-rozświetlacz w kamieniu.W zestawie jest lusterko oraz różowa gąbeczka w kształcie serca.Raz merdany.http://i.walmartimages.com/i/p/00/67...88_300X300.jpg oraz Physicians Formula Retro Glow Mosaic Bronzer-bronzer mozaika,delikatnie się mieni.W zestawie pędzelek.Zużycie oceniam na jakieś 15% Pierwotnie wyglądało tak http://pics.drugstore.com/prodimg/198592/300.JPG Jak byś oceniła jasność/ciemność tego bronzera i jego tonację? Szukałam swatchy w googlu ale na nic nie trafiłam niestety. ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Przekupka: 48 pkt / 98% pozyt.
|
Hej! znajdziesz cos za serum dr brandt?
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
A co dokładnie by Cię interesowało?
Ja u Ciebie wypatrzyłam sobie kilka rzeczy ![]() she wood golden light wood 1,5 edp Narciso Rodriguez For Her 40ml, balsam do ciała, nowy Clarins Advanced Extra-Firming Eye Contour Cream - krem pod oczy, zostało ok1/3 z 20ml. kod 809300/ ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Niestety nic dla siebie nie znalazłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
cos za
Paletka Sleek Bad Girl, zużycie poniżej 5% Paletka Sleek Storm, zużycie poniżej 5% Krem do rąk Pat&Rub o zapachu trawy cytrynowej, tubka 50ml, użyty 3 razy (nie ma na zdjęciach) Sztuczne rzęsy Art Deco, raz użyte, w zestawie klej Nabłyszczający spray do włosów Toni&Guy Finishing Shine Spray, 100ml, zużycie widoczne na zdjęciu - poniżej 10% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.