włosy lekko falowane - Gosh spray - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 16:05   #1
saandraa_
Przyczajenie

włosy lekko falowane - Gosh spray

Witam! chciałabym się dowiedzieć czy może już któraś z Was używała tego spray'u Gosh'a?
Gosh, Professional Hair Care, Salt of Mine, Wet `n Dry Saltwater X-tra Strong (Mieszanka soli i wody morskiej w spray`u)

opinii za dużo o nim nie znalazłam, a jeśli są to bardzo pozytywne ale może któraś z Was również stosowała i podzieli się czy warto kupić i czy są naprawdę zadowalające efekty?
saandraa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 14:25   #2
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: włosy lekko falowane - Gosh spray

A może podałabyś skład specyfiku?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 14:59   #3
patti017
Raczkowanie

o ja rowniez dolaczam sie do pytania
patti017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 18:06   #4
tiniaczek
Zakorzenienie

Z tego co pamiętam, a interesowałam się nim, jest tam alk. denat. na początku składu. Do tego jeszcze sól... Nie pamiętam co tam jeszcze było. No u mnie by była sucha miotła po tym...
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-09, 09:30   #5
mysia m
Zakorzenienie

dokładnie tak, takie specyfiki zawieraja sól i alkohol w skąłdzie, okropnie wysuszaja
Stary 2011-12-09, 11:42   #6
saandraa_
Przyczajenie

jeśli chodzi o skład to znalazłam tylko tyle informacji :

Mieszanka soli, wody morskiej i mikroelementów w sprayu. Produkt stworzony w celu wykreowania unikalnego wyglądu Twojej fryzury. Zapewnia włosom efekt „dnia spędzonego na plaży” - słone i falowane włosy, rozwiane morską bryzą. Zawiera mieszankę soli, wody morskiej, protein pszenicy i minerałów oraz unikalny składnik nawilżający.
Stary 2011-12-09, 12:05   #7
mysia m
Zakorzenienie

to nie skład, to opis producenta

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

pszenicy moze byc w sladowych ilosciach a unikalny srodek nawilzajacy to pewnie mocny silikon. a sól i słona woda morska to juz masło maslane..
Stary 2011-12-09, 13:10   #8
Eloe77

Cytat:
Napisane przez saandraa_ Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o skład to znalazłam tylko tyle informacji :

Mieszanka soli, wody morskiej i mikroelementów w sprayu. Produkt stworzony w celu wykreowania unikalnego wyglądu Twojej fryzury. Zapewnia włosom efekt „dnia spędzonego na plaży” - słone i falowane włosy, rozwiane morską bryzą. Zawiera mieszankę soli, wody morskiej, protein pszenicy i minerałów oraz unikalny składnik nawilżający.
Mysia ma rację - to opis producenta, a ten nas tutaj najmniej obchodzi.
Jeśli nie jest napisane "Skład", to może być "INCI".

Unikalny składnik nawilżający... Ciekawe, co to?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-12-09, 15:06   #9
patti017
Raczkowanie

u mnie w drogerii jest ten spray i mam ochote go kupic... chcialabym tylko wiedziec jakie daje efekty bo to co pisze na opakowaniu to sobie moze pisac...
Stary 2011-12-09, 18:12   #10
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patti017 Pokaż wiadomość
u mnie w drogerii jest ten spray i mam ochote go kupic... chcialabym tylko wiedziec jakie daje efekty bo to co pisze na opakowaniu to sobie moze pisac...
to moze zrob zdjecie etykiety i wrzuc skład tutaj?.. jakbys miała mozliwosc
Stary 2011-12-10, 18:33   #11
patti017
Raczkowanie

w
Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
to moze zrob zdjecie etykiety i wrzuc skład tutaj?.. jakbys miała mozliwosc
w poniedzialek postaram się tam wpaść i zrobić to zdjęcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-10, 19:35   #12
saandraa_
Przyczajenie

ja znalazłam niestety tylko jedną opinię o tym sprayu, (m.in że włosy są po nim nawilżone i jest niesamowity efekt lekkich fal), bardzo pozytywną ale mimo wszystko chciałabym przeczytać więcej ;D właściwie to wcześniej nie myślałam o tego typu specyfikach, ale ostatnio w czasopiśmie przeczytałam artykuł z anją rubik o sprayu właśnie z solą morską i bardzo go zachwycała. Niestety nie był to specyfik z Gosh, tylko z innej firmy , ale kto wie może ten daje podobne efekty i jest tańszy
Stary 2011-12-10, 20:21   #13
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saandraa_ Pokaż wiadomość
ja znalazłam niestety tylko jedną opinię o tym sprayu, (m.in że włosy są po nim nawilżone i jest niesamowity efekt lekkich fal), bardzo pozytywną ale mimo wszystko chciałabym przeczytać więcej ;D właściwie to wcześniej nie myślałam o tego typu specyfikach, ale ostatnio w czasopiśmie przeczytałam artykuł z anją rubik o sprayu właśnie z solą morską i bardzo go zachwycała. Niestety nie był to specyfik z Gosh, tylko z innej firmy , ale kto wie może ten daje podobne efekty i jest tańszy
Pewnie chodziło o Surf Spray Bumble&Bumble. To najbardziej znany z tego typu specyfików.
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-11, 09:08   #14
saandraa_
Przyczajenie

dokładnie o ten spray chodziło. Za pewne u nas ten spray niedostępny, no chyba, żeby zamówić na zagranicznej stronie www
Stary 2011-12-12, 15:53   #15
patti017
Raczkowanie

oto skład:

aqua, alkohol denat., VP/VA copolymer, maris aqua, sodium chloride, c12-15 pareth-12, magnesium sulfate, PEG-40 hydrogenated castor oil, hydrolyzed wheat protein, sodium lactate, sodium PCA, hydrolyzed soy protein, asparagus officinalis root extract, phenoxyethanol, parfum, ethylhexylglycerin, benzyn alcohol, tetrasodium iminodisuccinate, benzyl benzoate, propylene glycol, linalool, butylphenyl methylpropional, oleth-20, urea, sodium benzoate, limonene, sodium phosphate

szczerze mowiac nie spodziewalam sie tak dlugiego skladu zreszta nie znam sie na tym ale myslalam ze sol z woda morska jest mniej "skomplikowana"

byly dwie wersje: jedna pomaranczowa- slabsza i niebieska-mocniejsza i ta wlasnie wzielam ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-strong.html )
Stary 2011-12-13, 10:36   #16
mysia m
Zakorzenienie

dziekujemy

tak ogolnie to sklad okropny! w poczatkach składu alkohol denat, ktory straszliwie wysusza oraz chlorek sodu czyli sol- wysuszaja i jeszcze sol morska.. z dobrych proteiny i ekstrakt ze szparagów.. (hmm?) to chyba ten unikalny składnik nawilzajacy i jeszcze ewentualnie powłokotwórrczy peg 40. Poza tym żadmuch humektantow i emolientow ani czegokolwiek co mogłoby zrównowazyc wysuszajce działanie pierwszych składnikow.

Efekt fryzury po dniu spedzonym na plazy- faktycznie gwarantowany tak jak podaje producent- ssuche, miotlowate włosy jak po ekspozycji słonecznej w Hiszpani w środku sezonu. :P

Dokładnej analizy spodziewamy sie po Eloe

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2011-12-13 o 10:37
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 20:28   #17
Eloe77

Cytat:
oto skład:

aqua, alkohol denat., VP/VA copolymer, maris aqua, sodium chloride, c12-15 pareth-12, magnesium sulfate, PEG-40 hydrogenated castor oil, hydrolyzed wheat protein, sodium lactate, sodium PCA, hydrolyzed soy protein, asparagus officinalis root extract, phenoxyethanol, parfum, ethylhexylglycerin, benzyn alcohol, tetrasodium iminodisuccinate, benzyl benzoate, propylene glycol, linalool, butylphenyl methylpropional, oleth-20, urea, sodium benzoate, limonene, sodium phosphate

szczerze mowiac nie spodziewalam sie tak dlugiego skladu zreszta nie znam sie na tym ale myslalam ze sol z woda morska jest mniej "skomplikowana"
Taa... w teorii nalana woda morska do butelki ze spryskiwaczem byłaby mniej skomplikowana
Spodziewam się - podobnie do Mysi - raczej efektu po dniu spędzonym na plaży w kraju śródziemnomorskim, a to dla włosów zabójcze... Zaraz - link do zdjęcia po takich kilku dniach
Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Dokładnej analizy spodziewamy sie po Eloe
W zasadzie napisałaś to, co najważniejsze, więc nie będę zbyt wiele dodawać.
Może o proteinach, bo będą tutaj w funkcji antystatyków - raczej wygładzą łuskę włosa i sprawią, ze włosy nie będą się elektryzować. Wzmocnienia czy regeneracji nie będzie.
Jest też wzmacniająco-kondycjonujący składnik, który jest naturalny dla organizmu, ale niektórym włosom może nie pasować.
"Równoważyć" wpływ denata może copolymer występujący tuż po nim, ale nie ma on najprawdopodobniej takiej siły zatrzymywania wody jak poczciwy naturalny emolient lub silikon. Uwodniona wersja oleju rycynowego będzie raczej emulgować niż dbać o ochronę włosów.
Unikalny skłądnik nawilżający to chyba mleczan sodu - jego jedynego podejrzewałabym o zdolności wiązania wody we włosie.
Ekstrakt ze szparagów raczej o działaniu wzmacniającym (wit B9) i antyoksydacyjnym (przeciwutleniacze) oraz... jako łądny egzotyczny dodatek

Co kto lubi, ale ja do dawnych włosów nie chciałąbym wracać, a tego spodziewałabym się po tym spreju...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-12-14, 11:44   #18
saandraa_
Przyczajenie

Cytat:
oto skład:

byly dwie wersje: jedna pomaranczowa- slabsza i niebieska-mocniejsza i ta wlasnie wzielam ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-strong.html )

w takim razie jeśli można to poprosimy o zdjęcia fryzurki i jakąś "świeżą" opinię )
Stary 2011-12-15, 13:49   #19
patti017
Raczkowanie

a wiec dodaje zdjecie najpierw uzylam zelu lnianego aby uniknac puszenia sie wlosow bo mam z tym problem a nastepnie tego sprayu...
sama nie wiem co o nim napisac.. uzylam go dwa razy jak na razie i moge tylko stwierdzic ze faktycznie ma dosc mocne utrwalenie... wlosy sa mniej sztywne niz np. po lakierze, latwiej jest je rozczesac. Jesli chodzi o nadanie efektu "dnia spedzonego na plazy" to jak najbardziej taki efekt daje, a tak jest napisane wiec o klamstwo ich nie posadze

aha zapomnialabym: najpierw ugniatalam wlosy zelem lnianym, odczekalam chwile i znow ugniatalam po wczesniejszym spryskaniu tym spray'em; nastepnie zwiazalam w dwa niedbałe koki na cala noc

Edytowane przez patti017
Czas edycji: 2012-01-04 o 15:56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-18, 10:41   #20
thisgirl
Raczkowanie

Hm, efekt jest widoczny
Jednak jeśli chodzi o mnie, nie kupuję żadnych kosmetyków do włosów z zawartością alkoholu denat. Kiedyś miałam szampon do włosów suchych z alkoholem denat. gdzieś przy końcu składu (umknął mojej uwadze, kiedy czytałam skład, gdybym go widziała, nigdy bym tego szamponu nie kupiła!) Niestety po jakimś czasie moje włosy były sianem, które miałam wrażenie, że połamie się na moich oczach. Okropne doświadczenie
Życzę Tobie, aby Ci ten spray nie zasiał takiego spustoszenia
thisgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-19, 21:17   #21
patti017
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thisgirl Pokaż wiadomość
Hm, efekt jest widoczny
Jednak jeśli chodzi o mnie, nie kupuję żadnych kosmetyków do włosów z zawartością alkoholu denat. Kiedyś miałam szampon do włosów suchych z alkoholem denat. gdzieś przy końcu składu (umknął mojej uwadze, kiedy czytałam skład, gdybym go widziała, nigdy bym tego szamponu nie kupiła!) Niestety po jakimś czasie moje włosy były sianem, które miałam wrażenie, że połamie się na moich oczach. Okropne doświadczenie
Życzę Tobie, aby Ci ten spray nie zasiał takiego spustoszenia
tak, wiem i nie mam zamiaru go czesto stosowac od kiedy zaczelam czytac na forach o skladnikach w kosmetykach to wieksza uwage zwracam na to co kupuje i tylko niektore produkty do stylizacji mam "ciezkie" , reszta ok
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości