|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
włosy lekko falowane - Gosh spray
Witam!
![]() Gosh, Professional Hair Care, Salt of Mine, Wet `n Dry Saltwater X-tra Strong (Mieszanka soli i wody morskiej w spray`u) opinii za dużo o nim nie znalazłam, a jeśli są to bardzo pozytywne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: włosy lekko falowane - Gosh spray
A może podałabyś skład specyfiku?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
o ja rowniez dolaczam sie do pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam, a interesowałam się nim, jest tam alk. denat. na początku składu. Do tego jeszcze sól... Nie pamiętam co tam jeszcze było. No u mnie by była sucha miotła po tym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dokładnie tak, takie specyfiki zawieraja sól i alkohol w skąłdzie, okropnie wysuszaja
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
jeśli chodzi o skład to znalazłam tylko tyle informacji :
Mieszanka soli, wody morskiej i mikroelementów w sprayu. Produkt stworzony w celu wykreowania unikalnego wyglądu Twojej fryzury. Zapewnia włosom efekt „dnia spędzonego na plaży” - słone i falowane włosy, rozwiane morską bryzą. Zawiera mieszankę soli, wody morskiej, protein pszenicy i minerałów oraz unikalny składnik nawilżający. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to nie skład, to opis producenta
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- pszenicy moze byc w sladowych ilosciach a unikalny srodek nawilzajacy to pewnie mocny silikon. a sól i słona woda morska to juz masło maslane..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
|
Cytat:
Jeśli nie jest napisane "Skład", to może być "INCI". Unikalny składnik nawilżający... Ciekawe, co to?
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
u mnie w drogerii jest ten spray i mam ochote go kupic...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
ja znalazłam niestety tylko jedną opinię o tym sprayu, (m.in że włosy są po nim nawilżone i jest niesamowity efekt lekkich fal), bardzo pozytywną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
dokładnie o ten spray chodziło. Za pewne u nas ten spray niedostępny, no chyba, żeby zamówić na zagranicznej stronie www
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
oto skład:
aqua, alkohol denat., VP/VA copolymer, maris aqua, sodium chloride, c12-15 pareth-12, magnesium sulfate, PEG-40 hydrogenated castor oil, hydrolyzed wheat protein, sodium lactate, sodium PCA, hydrolyzed soy protein, asparagus officinalis root extract, phenoxyethanol, parfum, ethylhexylglycerin, benzyn alcohol, tetrasodium iminodisuccinate, benzyl benzoate, propylene glycol, linalool, butylphenyl methylpropional, oleth-20, urea, sodium benzoate, limonene, sodium phosphate szczerze mowiac nie spodziewalam sie tak dlugiego skladu ![]() ![]() byly dwie wersje: jedna pomaranczowa- slabsza i niebieska-mocniejsza i ta wlasnie wzielam ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-strong.html ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy
![]() tak ogolnie to sklad okropny! w poczatkach składu alkohol denat, ktory straszliwie wysusza oraz chlorek sodu czyli sol- wysuszaja i jeszcze sol morska.. z dobrych proteiny i ekstrakt ze szparagów.. (hmm?) to chyba ten unikalny składnik nawilzajacy ![]() Efekt fryzury po dniu spedzonym na plazy- faktycznie gwarantowany tak jak podaje producent- ssuche, miotlowate włosy jak po ekspozycji słonecznej w Hiszpani w środku sezonu. :P Dokładnej analizy spodziewamy sie po Eloe ![]()
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-12-13 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
Cytat:
![]() Spodziewam się - podobnie do Mysi - raczej efektu po dniu spędzonym na plaży w kraju śródziemnomorskim, a to dla włosów zabójcze... Zaraz - link do zdjęcia po takich kilku dniach ![]() W zasadzie napisałaś to, co najważniejsze, więc nie będę zbyt wiele dodawać. Może o proteinach, bo będą tutaj w funkcji antystatyków - raczej wygładzą łuskę włosa i sprawią, ze włosy nie będą się elektryzować. Wzmocnienia czy regeneracji nie będzie. Jest też wzmacniająco-kondycjonujący składnik, który jest naturalny dla organizmu, ale niektórym włosom może nie pasować. "Równoważyć" wpływ denata może copolymer występujący tuż po nim, ale nie ma on najprawdopodobniej takiej siły zatrzymywania wody jak poczciwy naturalny emolient lub silikon. Uwodniona wersja oleju rycynowego będzie raczej emulgować niż dbać o ochronę włosów. Unikalny skłądnik nawilżający to chyba mleczan sodu - jego jedynego podejrzewałabym o zdolności wiązania wody we włosie. Ekstrakt ze szparagów raczej o działaniu wzmacniającym (wit B9) i antyoksydacyjnym (przeciwutleniacze) oraz... jako łądny egzotyczny dodatek ![]() Co kto lubi, ale ja do dawnych włosów nie chciałąbym wracać, a tego spodziewałabym się po tym spreju...
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
w takim razie jeśli można to poprosimy o zdjęcia fryzurki i jakąś "świeżą" opinię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
a wiec dodaje zdjecie
![]() sama nie wiem co o nim napisac.. uzylam go dwa razy jak na razie i moge tylko stwierdzic ze faktycznie ma dosc mocne utrwalenie... wlosy sa mniej sztywne niz np. po lakierze, latwiej jest je rozczesac. Jesli chodzi o nadanie efektu "dnia spedzonego na plazy" to jak najbardziej taki efekt daje, a tak jest napisane wiec o klamstwo ich nie posadze ![]() aha zapomnialabym: najpierw ugniatalam wlosy zelem lnianym, odczekalam chwile i znow ugniatalam po wczesniejszym spryskaniu tym spray'em; nastepnie zwiazalam w dwa niedbałe koki na cala noc Edytowane przez patti017 Czas edycji: 2012-01-04 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hm, efekt jest widoczny
![]() Jednak jeśli chodzi o mnie, nie kupuję żadnych kosmetyków do włosów z zawartością alkoholu denat. Kiedyś miałam szampon do włosów suchych z alkoholem denat. gdzieś przy końcu składu (umknął mojej uwadze, kiedy czytałam skład, gdybym go widziała, nigdy bym tego szamponu nie kupiła!) Niestety po jakimś czasie moje włosy były sianem, które miałam wrażenie, że połamie się na moich oczach. Okropne doświadczenie ![]() Życzę Tobie, aby Ci ten spray nie zasiał takiego spustoszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.