![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
2012 rokiem pończoch nylonowych?
słyszałyście w ogóle o tym?
![]() link do strony na fejsbuku: http://www.facebook.com/pages/2012-R...99060633471731 i do bloga: http://pinupcandy.blogspot.com/2012/...ylonowych.html co mnie najbardziej rzuciło się w oczy - co sądzicie o takim gloryfikowaniu nylonów? jedyne słuszne, prawdziwa kobieta nie może się bez nich obejść, symbol kobiecości, itd itp.. przekonuje was taka akcja? takie hasła? a może już jesteście fankami i nosicie nylony wraz z pasem na co dzień? ![]() moim zdaniem - akcja sama w sobie - całkiem zabawna, nawet nabrałam chęci na zakupienie dobrego, fajnego pasa do pończoch [ach gdybym jeszcze pieniędzy cudem nabrała] ale potem zaczęłam czytać forum jednego ze sklepów udzielających się w akcji - link znajdziecie na stronach wyżej - i szczerze mówiąc się załamałam.. ![]() [jakby ktoś miał wątpliwości - nie jestem nijak z akcją związana] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 rokiem pończoch nylonowych?
Nie, 2012 jest rokiem Euro i konca swiata. Niech sobie 2013 zaklepia, a nie sie wciskaja bez kolejki.
Cala akcja i twierdzenia o niezbednosci tego czy tamtego - ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Samo założenie akcji wydało mi sie fajne. W pierwszej chwili te pończochy odebrałam jako taki symbol tej akcji promowania kobiecości. Z założenia akcja wydaje sie fajna i słuszna ale to co piszą tu:http://Www.nylony.fora.pl/co-zrobic-...nczoch,71.html to jest jakas masakra i z tym sie absolutnie nie godzę. Po przeczytaniu tego odechciało mi sie pończoch a cała akcja wydala mi sie jakas manipulacja mężczyzny w celu spelnienia swoich fantazji a nie promowaniem kobiecości.
![]() |
![]() |
#4 |
DOMator
|
Widziałam wpis o tej akcji u vintage girl. W sumie odebrałam to na luzie, jako akcję propagowania kobiecości, a nylonowe pończochy to raczej taki pretekst, ale to forum to jakaś masakra. Nawet nie czytam, bo po kilku zdaniach widzę, że kobietę zredukowano tam do roli spełniaczki męskich fantazji pończoszanych (i innych pewnie też
![]() Dla mnie rok nylonów, to raczej przypomnienie, żeby dokupić na wiosnę pończochy i nosić je zamiast nielubianych przeze mnie rajstop. Podchodzę do tego raczej z przymrużeniem oka i nie uważam, żeby pas do pończoch i para nylonów retro były jedynym wyznacznikiem kobiecości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama akcja jest fajna, i właśnie na luzie trzeba ją przyjmować. Nylonów nie kupię bo o wiele bardziej wolę pończochy ze wspöłczesnych nateriałów, oraz te po prostu samonošne. Nie rolują sie na kostkach a dobrze dobrane do potrzeb modelują nogi, maskują cellulitis, zapobiegają żylakom i problemom krżeniowym w nogach. Ale akcja ma IMO jeden wyjątkowo fajny aspekt - przypomina, że istnieje coś takiego jak bielizna korygująca. Zwłaszcza starsze kobiety, powinny sobie o takowej przypomnieć i nabyć, zamiast popadać w kompleksy. Ja bym to skwitowała tak - po co się katować dietami, jak można założyć gorset/ wysoki modelujący pas;-)
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tak, rok ponczoch, a przy naszym klimacie takie ponczochy mozna nosic tylko gora 4/5 miesiacy w roku
![]()
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2012-01-06 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pytanie, po co, jak można założyć rajstopy ![]() Ale potwierdza sie moja teoria , że to fajna okazja do zapoznania się z tego typu bielizną. Bo wtedy przestaje się wierzyć, że aktorki itp. Paradujące po czerwonych dywanach, są takie wymodelowane i płaskobrzuche same z siebie, diet i ćwiczeń. Wysokie panty uzbrojone w fiszbiny i nawet rozmiar 40- 42 ma brzuch jak deska , talię osy i uda z marmuru ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale one chyba nie są zbyt wygodne, ani seksowne, więc na codzień rajstopy i tak wygrywają większą część roku ![]() Ja tam tego typu akcji nie rozumiem, co innego klub fanek pończoch, a co innego takie podniecanie się tematem do tego stopnia by głosić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Blech, ta strategia namawiania pani do pończoch jest tak obrzydliwa, że odechciało mi się tego typu urozmaiceń na dłuższy czas...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli w takim razie wszystkie te imprezy są z gatunku "fetish" to ja dziękuję, dobranoc. Mam awersję do pończoch i na pewno ich nie założę. Wkleję wam tutaj cytat z tego forum - 9 metod jak przekonać kobietę do noszenia pończoch. Powiem szczerze, że aż mi się jakoś dziwnie zrobiło, jakby kobiety w związku były tylko po to, żeby spełniać fantazje faceta. I nic poza tym. Zwłaszcza ostatnie zdanie o zmianie baby... heh. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza pkt 8 o elegancji dla przykładu jest dobry i wieeeelu panów powinno go sobie wielkimi literami wypisać w widocznym miejscu.
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc cala ta akcja nieźle mnie rozśmieszyła, rozumiem rok Chopina, ale rok pończoch nylonowych?
![]() Nie mam nic do pończoch, chociaż szczerze mówiąc sama nigdy nie nosiłam i kompletnie nie wiem "z czym to się je", ale ostatnio pomyślałam sobie o sprawieniu sobie jakiegoś kompleciku z pończochami (bo przecież bez tego to mnie chłop niebawem wymieni na lepszy model, który od takich cudów nie stroni;-)). Zastanawia mnie tylko jedno, z tego co zrozumiałam to te pończochy można (ba, nawet trzeba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Cava, możesz inaczej to odbierać, jasne, ale dla mnie ten tekst jest napisany z punktu widzenia jak zmusić kobietę, żeby nosiła pończochy (mimo, że nie chce). Może na mój odbiór całości wpływa to, że mam cały czas w głowie obraz tego "fetish", jakoś mnie to zniechęca, żeby nie powiedzieć dosadniej.
No nie wiem. Jestem negatywnie nastawiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest sporo zawódów w których obowiązuje sztywny dress code, jest wiele okazji gdzie goła noga to brak ogłady. I wtedy przydają sie pończochy. No i jeszcze kwestia, że są bardzo seksowne i już samo to broni ich obecności w modzie. ![]() Wprawdzie z jakiegoś niewyjaśnionego powodu celebrytki nagminnie chadzają bez rajstop bez względu na pogodę, ale ja wyjaśnienia na to nie znajduję. Pończochy czy rajstopy są dla nóg jak puder dla twarzy. Jeśli szukać analogii, to pończochy są odpowiednikim męskich spinek do mankietów. Pewnie że można po prostu mieć koszulę na guziki, ale to nie ten szyk, nie ta elegancja i sznyt i nie wzbudzą guziki tego dreszczu jaki wzbudzają spinki. ![]()
![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Czego to ludzie nie wymyślą
![]() może również coś wymyślimy i sobie zaklepiemy 2013 rok ? ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Pończoch nie da się zastąpić rajstopami, a dosadnie rzecz ujmując babę inną babą tak" - nie chciałabym mieć nic wspólnego z facetami którzy mają takie podejście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo przykład nr." 5. Działanie na wzbudzenie zagrożenia" dla mnie to żałosne, dziecinne i prostackie i sorry ale jeżeli mój partner miał by się tak zachowywać to wolałabym " zastąpić go innym" ( jak pisze wyżej o kobietach) bo dziecinada nie dla mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio, to chyba nie jest żadną tajemnicą że jak para nie spełnia swoich potrzeb nawzajem to lepiej się rozstać niż męczyć. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Dobry odwet za pończoszany faszyzm szowinistycznych świńskich fetyszystów ![]() A jak chłopom się nie będzie podobać i będą narzekać to ich wymienimy na innych. O.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2012-01-06 o 20:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sorry ale jak by mi ktoś powiedział, że się rozstał bo nie spełniają swoich potrzeb - nie lubię nosić pończoch to bym padła śmiechem ![]() Cytat:
![]()
31.08.2006 ![]() Góra 23.04.2012 Dół 16.07.2012 24.03.2014 koniec ![]() odwyk Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2012-01-06 o 20:16 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na serio, uważam że nawet jak się nie lubi pończochy na codzieńto na prośbę partnera można "się poświęcić" i raz na jakiś czas założyć tylko po żeby mu przyjemność zrobić.
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tych wielu okazji to oczywiście jak się pracuje w biurze czy innym miejscu gdzie obowiązuje dress code to nogi nie powinny być odkryte, ew. przychodzi mi do głowy teatr/opera, ale to już raczej wieczorową porą. W jakichś jeszcze sytuacjach nie wypada mieć gołych nóg? Swoją drogą zastanawiam się czy te pończochy są wygodne i nie ma możliwości, żeby się odczepiły od pasa? Kiedyś miałam samonośne, ale mi spadały, może dlatego mam do nich małe uprzedzenie i wydają mi się czymś mega niewygodnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aczkolwiek niestety - na razie tylko gdybam bo i tak nie mam funduszy na zakup pasa i pończoch |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pończochy lubię, ale nylony są tragiczne IMO. Dużo lepsz, bardziej uzyteczne, i IMO ładniejsze są współczesne pończochy. Dlaczego Ci spadły samonośne nie wiem, możę kupiłąś kiepskie. Raz mi się zdarzyły opadające ale faktycznie kupiłam jakieś taniochy na bazrze, potem też miałąm dłuuugo uraz do pończoch w ogóle i piekłam tyłek w rajstopach. Od wielu lat jednak znów noszę i nigdy się to nie powtórzyło. najczęsciej nosze gatty, czy jakies innej takiej popularnej marki, chyba marylin. pasów nie lubię, choć się zdarzało, ale też nie wybierałam nylonów tylko współczesne pończochy bez gum samonośnych. Nylony mi się wszytkie marszczyły okropnie w kostce i większośc z kupionych była na mnie po prostu za długa. To est jednak rzecz dla pasjonatów, na codzień IMO lepiej korzystać z obecnie produkowanych. Jednak swiat się nie cofa, tylko idzie do przodu i komfort jest coraz wiekszy.
![]() |
![]() |
#25 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
31.08.2006 ![]() Góra 23.04.2012 Dół 16.07.2012 24.03.2014 koniec ![]() odwyk Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2012-01-06 o 21:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cava: Dzięki za odp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie, cała ta akcja to taki ładnie zapakowany "chłyt małketingowy". zwłaszczę, że w linkach popierających akcje jest sklep, który sprzedaje nylony i pasy do pończoch.
tak samo z tym cytowanym tekstem. tonący brzytwy się chwyta ![]() (tak patrząc na zdjęcia, to te nylony, to koszmarnie brzydkie są...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
można się przyzwyczaić. Pewnie, że na początku COŚ czujesz, tak samo jak założysz skarpetki (czujesz w okolicy kostek na przykład) czy pończochy samonośne (coś mi się przykleiło do uda!), ale nie jest to imo zbyt uciążliwe. Jedyny minus jaki ja znam, to gdy są źle dobrane pończochy do pasa (za duże) to mam wrażenie, że za dużo jest tego materiału (takie uczucie, jakby rajstopy ze mnie zjeżdżały, wiecie o co chodzi?). Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby prawidłowo zapięte pończochy odpięły się samoczynnie od pasa. Za to samonośnym zdarzyło się odkleić i zjechać w dół. I to w publicznym miejscu ![]() A w ogóle... ten jego wzrok, gdy przypadkiem na mieście dotykiem odkrywa, że mam na sobie pończochy... ten wzrok wart jest wiele więcej niż odrobina zabawy przy ich zakładaniu ![]() podobnie jak to, co się dzieje, gdy tylko wrócimy do domu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.