|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Prada Candy
Czy ktoras z was posiada ten zapach? co o nim sadzicie? czy jest trwaly? Zastanawiam sie nad zakupem na wiosne?
![]()
Moje zapachy ![]() "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." ![]() Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 Edytowane przez karinkaa Czas edycji: 2012-02-25 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prada Candy
Na każdym ta trwałość jest inna.Idź do Sephory, psiknij się i zdecyduj.Jest słodki.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
bylam w debenhamsie i przetestowalam,wydaje mi sie,ze sa trwale . Zapach piekny,przypomina mi troche flower by kenzo
![]()
Moje zapachy ![]() "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." ![]() Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do podobieństwa, nie skojarzyłabym tych 2 zapachów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja to perfum używam głównie na ciuchy i na włosy, z moją skórą niewiele perfum ładnie współgra. Co do przypominania - bardziej mi przypomina Kenzo - Amour niż Flower. Flower to taki puder w pudrze, a Amour i Candy to takie typowe słodziaki ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na mnie szybko znikała, dlatego się jej pozbyłam, tak jak pisałam to sprawa bardzo indywidualna
![]()
![]() |
#10 |
Panaroja
|
Na mnie pachnie jak krówki , irysy i toffi - zupełny kajmakowy słodziakowaty cukierek .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja niestety, nie jestem zauroczona... Pierwszy psik - i piękne... karmel, słodycz... wszystko to, co ostatnio mnie "rajcuje"... ale po chwili jakoś się na mnie kwasi, wychodzą kwiatki-sratki...i nie jest już to, za co byłabym skłonna zapłacić taką cenę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
widze,ze ile osob tyle opinii...
![]() testowalam i na nadgarstku i na bloterze ![]() ![]() ![]() zapachy prady sa raczej trwale i ten zapach nie jest wyjatkiem. Flower by Kenzo jest rzeczywiscie pudrowe,ale jakies nuty maja wspolne,bo po powachaniu Prady.. flower by kenzo to pierwszy zapach ,ktory przyszedl mi do glowy ![]() Jestem ciekawa,jakby byo gdybym sie globalnie wypsikala ,jak dlugo czulabym ten zapach i czy to jest to ... ![]() Jestem raczej zwolenniczka zapachow typu - Addict, Euphoria, Alien, Gucci Rush, Hypnose, Allure Sensuelle. aaa i zapomnialabym dodac,ze mojemu mezczynie sie podoba - z tego co wyczul na bloterze i nadgarstku
Moje zapachy ![]() "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." ![]() Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 Edytowane przez karinkaa Czas edycji: 2012-02-25 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie przetestuj globalnie, bo to, co ładnie pachnie na nadgarstku / na blotterze niekoniecznie może być noszalne, kiedy zapach dociera cały czas do nosa ![]() Z zapachów, które podałaś - wydaje mi się, że będzie Ci leżał, czyste słodkości ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bylam tydzien temu i na tyle zapachow,ktore testowalam wlasnie prada i lily jedynie przypadly mi do gustu ![]() ![]() nie chce popelnic kolejnego bledu,tak jak z euphoria forbidden (zawiodlam sie)- slaba trwalosc, zadnej glębi jedym slowem nie moge sie doczekac kiedy skoncze flakon,a zostalo mi okolo 47 ml z 50 ml :/ bede musiala re-edytowac opinie obawiam sie ![]() zapachy strasznie szybko mi sie nudza,jedynie te wymienione przeze mnie we wczesniejszym poscie to zapachy,ktorych sie trzymam.. Potrzebuje czegos na wiosne,co zawroci w mojej glowie tak ,jak Alien w zeszle lato ![]() na co jeszcze zwrocic uwage? na jaki zapach? na pewno musi byc slodki i trwaly i oczywiscie z pazurem ![]()
Moje zapachy ![]() "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." ![]() Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
przetestowalam globalnie Prade i...
naprawde bardzo trwaly zapach tyrzymal sie conajmniej 8 godzin,a i po kapieli go nadal czulam ![]() draznia mnie jedynie poczatkowe nuty,ale jak juz sie rozwinie to mmmm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja posiadam Pradę Candy i jestem w tym zapachu po prostu zakochana
![]() ![]() Koleżanka nade mną napisała o CK Forbidden. Całkowicie się z Nią zgodzę, niedawno w Sephorze była promocja, że przy zakupie dowolnego perfumu jest do kupienia perfumetka z wybranym zapachem za 10 zł ( pojemność mała, może z 6 ml? ale i tak się opłacało), no i wybrałam sobie właśnie Forbidden... tak jak mi się zapachy nie nudzą, tak ten już jest nie do wytrzymania... nie jest to brzydki zapach ale nie rozwija się i od początku do końca jest taki sam. Masakra. A muszę tutaj tez zaznaczyć, że zwykła Euphoria jest cudowna i nigdy mi się nie znudzi ![]() Teraz zastanawiam się nad kupnem Chloe Chloe, używa ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Moja mama zakupiła sobie całą osiemdziesiątkę. Pachnie jak waniliowy cukierek krówka. Nie jest przesadnie słodka, tak w sam raz. I przynajmniej na mojej mamie Candy trwa godzinami
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tak i to sporo z nas
![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-2008-edp.html
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę tworzyć kolejnego wątku więc podpinam się do tego
![]() Pradę Candy edp mam, wielbię i konczę pierwszą 30-tkę, na pewno będzie powtórka, ale mam okazję nabyć 80 ml Prade Candy L'eau w dość ciekawej cenie. Jak Wam się spisuje ? Jak trwałość? Kiedys ją testowalam, wiem ze zapach bardzo się nie różnił, raczej delikatniejszy niż edp, więc na wiosnę i lato -jak znalazł, ale nie pamiętam jak trwałość.... Poratuje mnie ktos opinią? W KWC niestety mało opinii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bardzo żałuję, że na mnie tak pachną, bo kierując się nutami liczyłam na zapach cukierków - krówek ![]() Edytowane przez Zuela Czas edycji: 2014-07-05 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Witam ponawiam temat
![]() Kolejny raz wybralam ten zapach ,jako zapach na lato. Jest lekki,slodziak z PAZUREM ![]() wybralam zapach przy pomocy męża,ktoremu rowniez sie bardzo podoba. A jak reaguja na zapach wasi faceci? Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
A ja Candy nie czuję w ogóle. Ani na nadgarstku, ani na blotterze. Po prostu jakby to była woda w spreyu, a nie podejrzewam o to testera w Sephorze.
![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
wszystko zalezy od naszego Ph, nie kazdemu kazdy zapach pasuje. Na mnie czuc, nie jest to mega trwalosc z mega ogonem..,ale subtelny zapach, wyczuwalny, trzymajacy sie blisko skory. Tak jak napisalam jest to slodycz z pazurem
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.