![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Środowisko artystyczne
Praca w środowisku artystycznym - aktor, scenarzysta, teatrolog, pisarz, dziennikarz - te i wiele innych...Co myślicie o takim sposobie na życie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Środowisko artystyczne
Bardzo inspirujące zajęcia
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Właśnie taka praca mnie interesuje, zawsze coś się dzieje i można wiele się nauczyć od najlepszych...A co najważniejsze chyba trzeba się wykazać pokorą i niezłym samozaparciem...
A Ty czym się zajmujesz, jeśli można wiedzieć? Zaintrygowałaś mnie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Na razie niczym konkretnym, ale zawsze podobały mi się artystyczne zawody i w takich się widzę w przyszłości
![]() ![]() ![]() A Tobie coś konkretnego się podoba? Czy jednak tak lubisz wszystkiego po trochu ? ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że mamy bardzo pokrewne zainteresowania. Muzykę uwielbiam, ale nie wiąże z tym przyszłości, bo raczej szczególnych zdolności nie wykazuję
![]() Mam kompletny mętlik w głowie, tyle rzeczy mnie interesuje, a nie ukrywajmy kierunki artystyczne/humanistyczne są niszowe i trzeba być na prawdę dobrym, żeby się wybić "z tłumu"... ![]() A masz może jakiś link, do swojej twórczości, zapisów? Chętnie poczytam ![]() Edytowane przez mimi693 Czas edycji: 2012-04-25 o 11:34 Powód: błąd językowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja myślę, że to swietny sposób na życie, ciekawy, brak monotonii - tylko trzeba dużo samozaparcia i pracy, ale potem..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Kobietko, ale Ty masz talent - szczerze zazdroszczę i gratuluję. Co za pasja, sama chciałabym mieć takie zdolności...
Mogłabym wiedzieć jak to się zaczęło? Chodziłaś na jakieś kursy, zajęcia, czy to takie własne, prywatne hobby? Mogłabyś jeszcze zdradzić jakich materiałów używasz do wykonania tych cudownych kartek pamiątkowych? Jak widzę jest wielu ludzi z wielkim, niewykorzystanym potencjałem... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bardzo ciekawe zawody... Są tylko pewne minusy. Chyba artystą jest się cały czas, w związku z tym nie ma czasu na rodzinę i inne ważne rzeczy w życiu człowieka. Ja bym tak nie potrafiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zarówno ja jak i mój TŻ mamy zapędy artystyczne (on bardziej, w ten sposób zarabia na życie) i jakoś nam idzie
![]() Powiedziałabym nawet, że artyści mają więcej czasu na związki, rodzinę itp niż np ludzie tyrający ciężko w korporacjach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A moje "dzieła" można na razie podziwiać jedynie w kasabianowym wątku, ale tam piszę dla zabawy, więc i teksty mają charakter czysto humorystyczny ![]() .....jaka satysfakcja ![]() Bardzo ładnie Ci te kartki wychodzą, widać że dużo pracy w nie wkładasz ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- [QUOTE=Venge;33765952]Albo wystarczy być oryginalnym ![]() ![]() Nigdy nie umiałam się skupiać na jednej rzeczy, pewnie stąd ta rozległość zainteresowań... ![]() Pozostaje ciężka praca, trochę szczęścia i może się udać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zawsze może się udać, życzę Ci, żeby tak się stało w Twoim przypadku.
Sobie też tego życzę, mam za sobą jakieś sukcesy na polu artystycznym, ale jest ich bardzo niewiele i obawiam się, że nie będę mogła w ten sposób zarabiać na życie.
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie znaleźć "bratnią duszę", jak z kolei piszę wiersze - jeżeli można to tak nazwać. Jedynie niewielką część z chomikowanych w szufladzie zbiorów postanowiłam opublikować... Powodzenia, postaram się śledzić na bieżąco ![]() http://www.poema.art.pl/_opt/query.p...7103&cond=user |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To chyba jest najbardziej pesymistyczna wizja zawodów artystycznych - zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Dotychczas takie myśli nie przechodziły mi przez głowę i mam nadzieję, że jeszcze długo nie nadejdą. Fakt - najgorsze co może być to zawiedziona ambicja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Powiem tyle,środowisko to to poprostu dom wariatów.To są bardzo ciężcy ludzie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie, że bardzo ciężko jest się przebić...Właśnie tego się obawiałam, bo jakoś nie umiałabym komuś podłożyć "przysłowiowej świni" żeby się wypromować. To jest po prostu nie moralne. Wierzę, że są jeszcze prawdziwi artyści - pełnowartościowi - którzy nie uciekają się do takich praktyk... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Spektakle potrafią być bardzo nużące... ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Niestety, żeby się przebić trzeba iść do celu po trupach, w przeciwnym razie jak mawiał mój profesor "Du*ę Ci żywcem zjedzą..." |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja już może lepiej wrócę do mojej krainy iluzji, w której żyją jeszcze uczciwi ludzie ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=andzelika666;337850 28]Przez dwa lata pracowałam w teatrze, potem mi się znudziło i wybrałam inne, ciekawsze zajęcie.
Spektakle potrafią być bardzo nużące... Zaciekawiłaś mnie bardzo - mogłabyś zdradzić więcej szczegółów? Jak to wygląda tak na prawdę, "od kuchni"? Gdzie pracowałaś, jeżeli to nie tajemnica...I czy miałaś "realny" kontakt ze sceną, aktorami, czy raczej byłaś "od robienia kawy"? Nie mam nic złego na myśli, po prostu często się słyszy, że stażyści i wolontariusze są wykorzystywani do najbardziej prozaicznych czynności, od których doświadczenia zawodowego raczej nie przybywa. Chyba, że pełniłaś inne stanowisko, to z góry przepraszam... ![]() Jeśli naprawdę w to wierzysz to znaczy, że żyjesz w iluzji![COLOR=Silver] Wierzę, że są jeszcze na świecie ludzie, którym nie zależy tylko na sławie i laurach. Oni po prostu w aktorstwie(pracy ze sceną) widzą swoją misję, a nie tylko sposób na życie. Tak, jestem idealistką, tacy ludzie najczęściej dostają od życia po d***e, ale przynajmniej mogą sobie spojrzeć w lustro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
najbardziej chorzy ludzie na świecie, w życiu nie władowałbym się w takie środowisko. znam ze dwóch i mi wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
A mnie się wydaje, że aby być w tych czasach artystą nie wystarczy mieć talent, ani być oryginalnym...oczywiście zależy w jakiej dziedzinie;p sama zajmuję się sztuką i miałam nieprzyjemną okazję przekonać się, że dzisiaj sztuka schodzi na psy, to co się sprzedaje jest w moim odczucie niewiele warte, natomiast cała masa utalentowanych artystów klepie biedę..
Tradycyjna sztuka poszła w niepamięć i nikomu nie jest dziś potrzebna, malarstwo wypiera grafika i fotografia. To jest przykre. Mało kto dzisiaj docenia tradycyjne malarstwo, ale miło czasem zobaczyć, że sa wciąż tacy, którzy się tym zajmują, niekoniecznie profesjonalnie ![]()
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja bym chciała pracować jako scenarzysta - ale nie chciałabym pracować w Polsce...
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Ja całe życie marzyłam, aby zostać malarką xD
Niestety, społeczeństwo i spece od sztuki mnie zmieszali z mięsem, więc porzuciłam owe marzenie, a malowanie pozostawiłam jako hobby. Stwierdziłam, że nie rozumiem współczesnej sztuki, a na artystkę jestem zbyt staroświecka.
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Hej, artystyczne dusze
![]() Moją największą miłością są chyba piosenki, np. Agnieszki Osieckiej. Uskrzydlają mnie. Sama też piszę piosenki, ale chciałabym to robić coraz lepiej. Jeszcze nie piszę tak jakbym chciała. Chciałabym pisać fajne teksty, z klimatem... takie jak np. Rękawiczki Joanny Zagdańskiej. Gdybym jeszcze umiała komponować... Z drugiej strony nie ukrywam, że dużą inspiracją do wszystkiego są dla mnie pieniądze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze żebyś czuła się szczęśliwa i spełniona w tym co robisz... A jeżeli chcesz udoskonalić swój warsztat, to pisz jak najwięcej, publikuj na amatorskich portalach - "zapaleńcy" umieją konstruktywną krytyką zachęcić do działania. Dobrym rozwiązaniem są też warsztaty z kreatywnego pisania (ponoć owe istnieją) Osobiście też uwielbiam Osiecką, jest taką moją idolką (nie jestem pewna czy Nasza Okularnica nie obraziłaby się za takie stwierdzenie). Najważniejsze to mieć pasję i do niej dążyć, a wiadomo że pieniądze z czasem się pojawią. Może na początku nie jakieś oszałamiające wynagrodzenie, zaś potem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.