|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy bedzie pasował?
Zakochalam sie w makijażu Cameron, zdaję sobie sprawę iż jest on nieco "podrasowany" komputerowo. Pierwsze moje pytanie, jak uzyskac podobny makijaz oczu i czy do mojego typu urody bedzie on pasowal, a jesli nie prosze o porade odnosnie fryzury i makijazu.
Z gory dziekuje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Czy bedzie pasował?
Witaj Lee.
makijaż jest faktycznie podrasowany komputerowo - i to dość mocno, ale obie wiemy o jaki rodzaj makijażu chodzi więc nie ma to większego znaczenia. Przy Twoim typie urody będzie on bardzo dobrze wyglądał. Masz ładne oczy, a w tym wypadku makijaz to głównie ładnie wycieniowane i mocno pomalowane oczy. Z tego co widzę masz nieco za cienkie brwi więc tutajpozostaje kwestia cierpliwości w czekaniu aż odrosna. Do makijazu, który ma Cameron powinnaś nieco przyciemnić brwi - najlepiej zrób to cieniem - w miarę wąskim pędzelkiem. Pamiętaj o umiarze w nakładaniu cienia i doborze koloru. W tym makijazu - według mnie - oczy są obrysowane czarną kredką i rozcieniowane czarnym cieniem. Na górną powiekę nałożony jest cień w kolorze granatu (tak że wychodzi pooza krawędz ruchomej powieki), pod łukiem brwiowym jasny-matowy cień, oczy baaaaaardzo mocno wytuszowane.Z tego co widze jest tez odrobina jasnego, świetlistego cienia na dolnej powiece (przy wewnętrznych kącikach oczu). Brwy przyciemnione. Usta pomalowane są jasną - lekko różową i matową pomadką (konturówka w kolorze naturalnym ust). Na kości policzkowe nałozone róż w kolorze brązowo - pomarańczowym 9bardzo naturalny kolorek). Jeżeli chodzi o kolor Twoich włosów - przynajmniej na tym zdjęciu - wydaje mi się on nieco za rudy. Ja bym Cię widziała bardziej w chłodnym blondzie. Zasłoniłabym takze czoło długą grzywką (zaczesaną na ukos przez czoło). pozdrawiam Sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Re: Czy bedzie pasował? Do LeeLoo i Sam :)
Witaj podobna imienniczko
![]() Mnie także sie wydaje,że w blondzie Ci będzie prześlicznie, grzywka też jak najbardziej. Jesteś bardzo ładną kobietą, z świetną cerą ![]() Powodzenia w tworzeniu ![]() cmokas ![]() A teraz do Sam ![]() Zależy mi na "zapuszczeniu" brwi. Tzn. doszłam do wniosku że mam za cienkie o jakies kilka rzędów. Jak je mam "zapuscic" ? Przeciez to będzie nie ładnie wyglądało takie małe odrostki.. hmm z góry dzięki za radę Lee (nie LeeLoo ![]() Pozdrawiam
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
offtopicznie
LeeLoo, masz oczy jak Mena Suvari
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Klasa! Pięknie by ci było w takim make-upie, a już fryzurka i kolor są dla ciebie stworzone...
Pozdrowienia i buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Lee
Musisz zapuszczać brwi rządkami, wtedy nie będzie się tak rzucało w oczy. Odrastający rządek włosków maluj cieniem lub kredką w kolorze swoich brwi ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pieknie, pieknie dziekuje za wszystkie rady!!! Pani Samanto, wlasnie mialam taka fryzurke i kolor zalaczam zdjecie/, ale babska natura podszepnela mi zmienic... Musze poczekac az wloski odrosna... Co do moich nieszczesnych brwi, one niestety sa strasznie zadkie, i wygladaja na strasznie wyskubane, na co dzien pogrubiam je kredka Bourjois.
Jeszcze raz dziekuje serdecznie za porady!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Jak ślicznie! tylko ja bym chyba nawet troche bardziej na czoło dała grzywkę...
No i przepraszam ale w którym miejscu ty masz dużą skonność do rozszerzonych naczynek?(profil cery ![]() ![]() Ja bym chciała mieć taką skłonność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Oj sklonnosc do naczynek mam, zwlaszcza jak namarzne lub jest mi goraco to widac... A za uszami...hm nie sprawdzalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Maniaa, a tak z ciekawosci spytam, cierpisz na bezsennosc??? he?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ten kolor włosów, który masz na drugim zdjęciu zdecydowanie bardziej do Ciebie pasuje. Grzywke zaczesałabym bardziej na czoło, a usta pomalowała nieco ciemniejsza pomadka - bo przy takim kolorku trochę giną.
Pozdrawiam serdecznie Sam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
do Ani :)
Aniu, dziękuje za rade! Bardzo pomocna
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Re: Czy bedzie pasował? co to za kolorek? :)
LeeLoo a jaki to kolorek wlosow masz na drugim zdjeciu? znaczy sie jaka farba i jaki odcien dokladnie, bo o czyms podobnym wlasnie mysle zeby sobie zrobic
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Re: Czy bedzie pasował? co to za kolorek? :)
Alinka to Garnier Paris Belle Color nr 111 /bardzo jasny popielaty blond superrozjasniajacy/.
Dziekuje i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.