![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wygląd bez makijażu a związek
Mam pewien problem. Jakkolwiek to może brzmieć płytko/śmiesznie, dla mnie niestety stanowi to poważny problem.
Otóż mam problem z zaakceptowaniem własnego wyglądu bez make-up'u. W makijażu (nie jakimś super ostrym, ale też nie b. delikatnym-podkreślone kredką i tuszem oczy, bronzer, lekko usta) wyglądam bardzo ok, w miarę podobam się sobie. Jednak bez makijażu-porażka, najchętniej nie patrzyłabym w lustro, jestem blada, oczy totalnie bez wyrazu, twarz wygląda nieco 'męsko' ![]() Problem sprowadza się do tego, że poznałam teraz chłopaka z którym jestem dość blisko, ale na myśl że ma mnie zobaczyć niepomalowaną jest mi słabo, mam ochotę zakończyć tę znajomość. Podobam mu się bardzo, dodatkowo on przykłada dużą wagę do wyglądu i boję się że jak mnie zobaczy bez niczego to będzie mega rozczarowany.. Generalnie mam 24 lata i nigdy nie byłam w jakimś poważnym związku, mimo że na brak powodzenia raczej nie narzekałam nigdy. Zawsze jednak tkwilo we mnie przekonanie, że jak facet zobaczy mnie prawdziwą to ucieknie i wycofywałam się z jakichś głębszych znajomości na samym początku... Może miał ktoś podobny problem i jakoś sobie z tym poradził..? Tylko proszę oszczędźcie krytyki, wiem że to jest słabe, ale dla mnie to ogromny problem i nie mogę sobie z tym poradzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wygląd bez makijażu a związek
Cytat:
Spróbuj się przełamać chociaż raz i sprawdzić, jak on zareaguje. Jeśli ucieknie (w co naprawdę wątpię) to się ciesz, bo to on okaże się burakiem i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze to przecież nie od razu będziesz się pokazywać facetowi bez makijażu
![]() Po drugie, ja np. mam blizny po trądziku - takie czerwone placki i mimo stosowania różnych kremów, maści, lekarstw - nic mi nie pomaga. Strasznie się z tego powodu wstydziłam, ale 3 facetów widziało mnie bez makijażu albo totalnie rozmazaną i żaden nie uciekł ![]() Nie stwarzaj sobie sama problemów, pamiętaj, że jeśli facet Cię kocha, to akceptuje Cię taką jaką jesteś. Jeśli masz np. bezproblemową cerę, to może on nawet nie zauważy braku makijażu ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Daj sobie szansę! Warto spróbować, bo nigdy się nie dowiesz, czy On by uciekl czy też nie.
Nikt nie jest idealny i z tym trzeba się pogodzić. Uwierz, jeżeli acet Cie kocha naprawde to będzie z Tobą, niewazne jak byc wygladala ![]() Powodzenia
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
tez nie przepadam za soba bez makijazu
![]() ![]() ![]() ![]() uwierz, dla niego widok Ciebie bez makijazu nie bedzie diametralna zmiana, zwlaszcza jak sama napisalas, ze nie jest to kilkucentymetrowa warstwa cieni, podkladu itd. tylko delikatne podkreslenie oczu i ust.
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Powiem krótko: jeżeli 24-letni facet ucieknie na taki widok, to niech ucieka jak najdalej i nigdy nie wraca.
Widziałaś zdjęcia supermodelek bez makijażu? Niektóre wyglądają jak, za przeproszeniem, topielce, a mają przystojnych mężów i nikt ich z łóżka nie wygania ![]() Więcej pewności siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Oj ja tez sie balama pokazac mojemu bez makijazu, kombinowalam jak moglam, makijaz na noc zostawialam nawet.. az w koncu powiedzialam dosc... wyszlam z lazienki bez makijazu i mowie do niego - i jak wygladam? a on- ale o co chodzi? ja- no nie mam makijazu, on- nie zauwazylem.. Tysle strachu i co? nawet nie widzial roznicy :P
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
nic nie napisalas jaka masz fryzure - moze zmiana i dobry dobor fryzury spowoduje, ze twarz tez bedzie ladniej/lagodniej wygladac bez makijazu? Mi pewnosci siebie dodaje blond grzywka.
Poza tym tez dobry kolor ubrania - jak jestes blada to np fiolet czy czern to podkresli, wiec nie polecalabym. Mozesz tez probowac sie opalic, ofarbowac rzesy u kosmetyczki, niektorzy nawet robia makijaz pernametny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja autorkę po części rozumiem. Mam bardzo jasną karnację, typową słowiańską urodę, blond włosy, jasną oprawę oczu, bladą cerę z drobnymi zaczerwieniami. Mój makijaż składa się zwykle z podkładu, tuszu do rzęs i pudru, ale to naprawdę diametralnie zmienia moja twarz. Mam widoczne rzęsy, wyrównany koloryt cery i czuję się ze sobą dobrze. Bez makijażu to wszystko wygląda inaczej. Z daleka sprawiam wrażenie osoby bezbrwiowej i bezrzęsnej
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
masahiko- wlasnie ten obrazek przyszedl mi do glowy po przeczytaniu tego watku
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dla własnego komfortu zrobiłam sobie makijaż permanentny brwi i kreski na górnej powiece ![]() ![]() I tak jak dziewczyny mówią, jeżeli chłopak ma uciec od Ciebie z tego powodu jak wyglądasz bez makijażu, to lepiej dla Ciebie, że uciekł ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a ja polecam henne na rzesy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
I co, będziesz całe życie uciekać przed poważnym związkiem? Moim zdaniem nie warto rezygnować z miłości, lepiej zrezygnować z makijażu.
![]() ![]() Powodzenia ![]() Cytat:
![]() No właśnie. Może jakimś rozwiązaniem będzie położenie henny na rzęsy i brwi u kosmetyczki, aby nadać trochę wyrazistości oczom? Niektóre kobiety decydują się na makijaż permanentny( na przykład kreski na powiece), ale ja nigdy się nie zdecydowałam na taki eksperyment. Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2012-09-07 o 10:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Buc
|
serio, co to za facet, który miałby uciec na widok laski bez makijażu?
to co jak będzie kiedyś chora, zmęczona, zdołowana to też ucieknie bo nie jest seksi niunią?
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Wiem że bardzo dużo zależy od typu urody, ale wiele zależy też od faceta. Piszesz, że z facetem jesteś "dość blisko". Są takie dziewczyny, że boją się każdej sytuacji gdzie nie wyglądają tak jak chcą: pokazania się bez makijażu, w domowych ciuchach, gdy są chore, spocone, brudne, itd., itp. Jak to określiłaś, tkwi w Tobie "przekonanie, że jak facet zobaczy mnie prawdziwą to ucieknie". To też zależy od człowieka. Inne dziewczyny, mogą przy swoich facetach być bez makijażu, w rozciągniętym t-shircie niepierwszej świeżości, chorować, przepraszam za wyrażenie - rzygać, korzystać z łazienki i bez krępacji załatwiać wszystkie potrzeby.
Ja nie jestem dobrym przykładem. Mam oliwkową skórę, ciemną oprawę oczu i naturalnie prawie czarne włosy (przerobione na dredy). W ogóle nie makijażę się - nie potrzebuję, nie lubię, nie pasuje to do mnie. Upiększam się w inny sposób. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ha ha ha ha ha
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;36377922]Powiem krótko: jeżeli 24-letni facet ucieknie na taki widok, to niech ucieka jak najdalej i nigdy nie wraca.
Widziałaś zdjęcia supermodelek bez makijażu? Niektóre wyglądają jak, za przeproszeniem, topielce, a mają przystojnych mężów i nikt ich z łóżka nie wygania ![]() Więcej pewności siebie ![]() Haha dobry komiks ![]() ![]() ![]() Nigdy mi nie przyszło do głowy, aby się wstydzić chodzić bez makijażu, przed kimkolwiek ![]() ![]() No cóż, po krótkim przemyśleniu stwierdzam, że moje podejście jest zdrowsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli facet będzie Cię traktować powierzchnie, jako laleczkę do towarzystwa to owszem może zrobić come back i więcej się z Tobą nie umówić. To świetny sprawdzian dla faceta, czy jest wart twojej uwagi.
Tylko na filmach kobiety z rana wyglądają pięknie, mają ułożone włosy, i oddech jak po umyciu zębów ![]()
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Bogu dzięki, że miałam jednego co mnie niemal zawsze widział z twarzą siną od gul a i tak nie uciekł. Bogu dzięki, za kolejnego, którego już na drugiej randce straszyłam bez makijażu i nie uciekł (no ale trądziku już nie miałam
![]() Teraz to dla niego wielkie święto gdy łaskawie się pomaluję/zrobię na bóstwo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
W takiej sytuacji możesz sprawdzić czy facet myśli o Tobie serio czy nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pod koniec swojego życia Rita Hayworth powiedziała: „Mężczyźni mojego życia szli do łóżka z Gildą… a budzili się obok mnie.” http://www.youtube.com/watch?v=LZn86sSWtEQ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Moi faceci jak i moi znajomi widzieli mnie bez makijażu, chorą, nieświeżą i jakoś nie było to dla mnie większym problemem. Może nie jest to sytuacja komfortowa ale chyba pora sobie uświadomić, że nie każdy jest idealny. I że każdy czasem na gorszy dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
mój facet nie dość, że widuje mnie bez makijażu, to nawet bez ubrania i jakoś nie uciekł, oczu mu też nie wypaliło
![]() poza tym, kiedy mówię: "idę zmyć makijaż" wygląda dokładnie tak: ![]() i pyta: "jaki makijaż?" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym mój makijaż to tylko krem bb, podkreślone lekko brwi, trochę tuszu do rzęs - czasami szminka, róż/bronzer. Już dawno zrezygnowałam z cieni na rzecz naturalnego looku jak z Azji. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Natomiast z moim obecnym Tżtem miałam taką sytuację,że pod koniec randki miałam praktycznie zmazany puder z buzi, zmazany tusz (od ciągłego wtulania się), potargane włosy i miałam zaspane oczy,bo było późno. I też powiedział :" Ale Ty ładnie wyglądasz taka zaspana". ![]() Więc Autorko, to być może wszystko leży w Twojej psychice. Boisz się przełamać. Wpadłam na pomysł,żebyś może na początku,jeśli się krępujesz, pokazywała mu się najpierw bez pudru,ale z podkreślonymi oczami. Później bez pomadki,ale z podkładem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem blondynką z jasną oprawą oczu, nadaję sobie wyrazu przez malowanie brwi cieniem lub henną ![]() ![]() Autorko może pomyśl o tym - mała zmiana a wielki efekt ![]() A jeśli facet ucieknie (w co wątpię) to tym lepiej dla Ciebie - nie zmarnujesz swojego czasu na jakiegoś dupka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Najgorsze, że są panowie którzy kochają swoje kobiety ale szczerze przyznają, że wolą je w pełnym makijażu (podobno mąż Gwen Stefani oraz mąż jednej z polskich jutuberek). No i wtedy kobieta ma przesrane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Buc
|
Cytat:
w zada bym takiego pana kopnęła, serio.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.