kremowanie włosów,co i jak? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 11:46   #1
dorotka1066
Wtajemniczenie

kremowanie włosów,co i jak?

Hej dziewczyny! Ostatnio słyszałam o kremowaniu włosów i chcialabym się dowiedzieć jakichś szczegółów. Jak stosować, jakich kremów używać, jakie są efekty? Wiem że jest tu wiele "włosomaniaczek" i mam nadzieję że mi pomożecie. Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z "włosomaniactwem" odstawiłam szampony z silikonami i używam oleju kokosowego, ale chciałabym też wypróbować coś nowego.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 12:39   #2
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: kremowanie włosów,co i jak?

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Ostatnio słyszałam o kremowaniu włosów i chcialabym się dowiedzieć jakichś szczegółów. Jak stosować, jakich kremów używać, jakie są efekty? Wiem że jest tu wiele "włosomaniaczek" i mam nadzieję że mi pomożecie. Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z "włosomaniactwem" odstawiłam szampony z silikonami i używam oleju kokosowego, ale chciałabym też wypróbować coś nowego.
Skoro zaczynasz, to proponuję zagłębić się w już istniejące wątki a nie zakładać kolejnego, nowego.
Zapraszam tu -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post37265430 na pewno pomożemy

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:54   #3
dezire
Zakorzenienie

O co chodzi z tym kremowaniem - chodzi o zwykly krem do twarzy ?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:24   #4
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
O co chodzi z tym kremowaniem - chodzi o zwykly krem do twarzy ?
Chodzi głównie o to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-z-oliwek.html

Oraz o to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...eme-olive.html
http://www.rossnet.pl/GalleryImages/...18_9116819.jpg

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 18:23   #5
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Versatille już zapodała Ci linki

Ogólnie chodzi o to, że zamiast oleju stosuje się krem, o odpowiednim składzie
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 19:19   #6
Monisia86
Zadomowienie

o jej, pierwsze słyszę o kremowaniu jak się stosuje te kremy? Godzinę przed myciem na włosy? Nie lepiej użyć odżywki?
Monisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 19:52   #7
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monisia86 Pokaż wiadomość
o jej, pierwsze słyszę o kremowaniu jak się stosuje te kremy? Godzinę przed myciem na włosy? Nie lepiej użyć odżywki?
Popatrz post wyżej - stosujesz jak olej. A czy olejujesz godzinę, czy 24h, to zależy od Twoich predyspozycji.

Krem jest bardziej treściwy od odżywki.
Stary 2012-10-26, 21:28   #8
danana
Zadomowienie

ja spróbowałam isana z shea i efektów nie widziałam
danana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 12:58   #9
dorotka1066
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny, na pewno przejrzę te wątki
dorotka1066 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:19   #10
Faxu
Rozeznanie

Ja próbowałam kremować włosy już wiele razy, różnymi kremami, masłami, balsamami. Na włosach to nie dało właściwie żadnego efektu, ale skóra głowy bardzo polubiła taką pielęgnację. Obecnie na noc przed myciem wcieram w skórę pielęgnacyjny krem Bambino =)
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:32   #11
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Faxu Pokaż wiadomość
Ja próbowałam kremować włosy już wiele razy, różnymi kremami, masłami, balsamami. Na włosach to nie dało właściwie żadnego efektu, ale skóra głowy bardzo polubiła taką pielęgnację. Obecnie na noc przed myciem wcieram w skórę pielęgnacyjny krem Bambino =)
Bo nie wszystkie kremy, masła czy balsamy mają zbawienny skład dla włosów

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 00:35   #12
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Faxu Pokaż wiadomość
A zwracałaś uwagę na składniki tych kremów? Jeśli masz włosy wysokoporowate i będziesz używała kremów z masłem shea i olejem kokosowym, to możesz przekreślić tę formę pielęgnacji ze względu na brak efektów... Włosy wysokoporowate najbardziej lubią oleje zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe. Niskoporowate wolą nasycone.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:11   #13
Faxu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
A zwracałaś uwagę na składniki tych kremów? Jeśli masz włosy wysokoporowate i będziesz używała kremów z masłem shea i olejem kokosowym, to możesz przekreślić tę formę pielęgnacji ze względu na brak efektów... Włosy wysokoporowate najbardziej lubią oleje zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe. Niskoporowate wolą nasycone.
Przetestowałam kilka kremów polecanych tu na forum do włosów oraz kilka, o których tu nie słyszałam. Z shea też próbowałam, ale też efektów nie było (ale maski z shea są ok).
Niestety porowatości moich włosów nie udało mi się ustalić bo ich reakcje na jedną rzecz są za każdym razem inne Stawiam na średnią^^

Jedyny efekt jaki uzyskałam to po niektórych kremach nie mogłam domyć włosów (np. po Nivea, którą parę osób polecało).

Ale wierzę, że niektórym kremy służą na włosy =) Moje wolą zwykłe maski.
Faxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 18:34   #14
201607040946
Konto usunięte

Te produkty w podanych linkach to zwykłe kremy, autorce pewnie chodziło o specjalne kremy do włosów takie bez spłukiwania.
Używam i bardzo chwalę. Mam włosy raczej cienkie, puszące się na końcach, krem bardzo pomaga, no i nie trzeba go spłukiwać, ładnie dociąża włosy (zwłaszcza cieniowane).
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 20:51   #15
_Angelina_
Wtajemniczenie

pierwszy raz słyszę o kremowaniu włosów a wizaż śledzę już bardzo długo. Oj to wiele mi umknęło. Jesli nie było do tej pory takiego wątku to może dobrze że w końcu powstał .
_Angelina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 11:29   #16
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Te produkty w podanych linkach to zwykłe kremy, autorce pewnie chodziło o specjalne kremy do włosów takie bez spłukiwania.
Używam i bardzo chwalę. Mam włosy raczej cienkie, puszące się na końcach, krem bardzo pomaga, no i nie trzeba go spłukiwać, ładnie dociąża włosy (zwłaszcza cieniowane).
Jednak wydaje mi się, że autorce chodziło o właśnie te kremy(do ciała, do rąk itp.) z linków - zamienniki olejów do olejowania. Poza tym bez większych problemów można je użyć jako b/s na końcówki
Stary 2012-11-11, 16:43   #17
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jednak wydaje mi się, że autorce chodziło o właśnie te kremy(do ciała, do rąk itp.) z linków - zamienniki olejów do olejowania. Poza tym bez większych problemów można je użyć jako b/s na końcówki
Też tak sądzę

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 11:43   #18
Lana Del Rey
Rozeznanie

Kremowałam wczoraj włosy masłem kokosowym, zostawiłam na całą noc, efekt nawet fajny - nawilżone, miękkie włosy.
Lana Del Rey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-30, 23:08   #19
czekolasia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
nienasycone, czyli jakie na przykład? hmmm chyba spróbuję tego kremowania...
czekolasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 15:54   #20
PannaAnnaaaa
Przyczajenie

Krem na włosy

Czy kosmetyk o takim składzie :

Petrolatum, aqua,
paraffinum liquidum,
cetearyl alcohol,
ceteth-25,
methylparaben,
citric acid,
sodium citrate.

mogła bym stosować do nawilżania na włosy?
PannaAnnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 17:10   #21
Lady_Mosquito
Rozeznanie

Dot.: Krem na włosy

Jak dla mnie skład jest kiepski. Wazelina i parafina mogą niepotrzebnie obciążać włosy (przynajmniej z moimi robiły tragedię). Parabenów unikam bo są potencjalnymi kancerogenami i zaburzają gospodarkę horminalną. Jedynym składnikiem który faktycznie może nawilżyć włosy jest alkohol cetearylowy.

Petrolatum- mieszanina węglowodorów syntetycznych otrzymywana z ropy naftowej, sama w sobie nie ma żadnych wartości odżywczych, ale tworzy warstwę okluzyjną, może utrudniać oddychanie skóry
aqua-woda
paraffinum liquidum- mieszanina prostych, długołańcuchowych węglowodorów, otrzymywanych w procesie destylacji ropy naftowej, sama w sobie nie ma żadnych wartości odżywczych, ale tworzy warstwę okluzyjną, może utrudniać oddychanie skóry
cetearyl alcohol- emolient, niedrażniący środek natłuszczający i wygładzający
ceteth-25-emulgator, substancja myjąca
methylparaben- konserwant
citric acid- regulator pH
sodium citrate- regulator pH

Mój paznokciowy instagram
lubimy czytać
Lady_Mosquito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 18:33   #22
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Krem na włosy

Cytat:
Napisane przez PannaAnnaaaa Pokaż wiadomość
Czy kosmetyk o takim składzie :

Petrolatum, aqua,
paraffinum liquidum,
cetearyl alcohol,
ceteth-25,
methylparaben,
citric acid,
sodium citrate.

mogła bym stosować do nawilżania na włosy?
Jest już wątek na ten temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653061

Cytat:
Napisane przez Lady_Mosquito Pokaż wiadomość
Jak dla mnie skład jest kiepski. Wazelina i parafina mogą niepotrzebnie obciążać włosy (przynajmniej z moimi robiły tragedię). Parabenów unikam bo są potencjalnymi kancerogenami i zaburzają gospodarkę horminalną. Jedynym składnikiem który faktycznie może nawilżyć włosy jest alkohol cetearylowy.

Petrolatum- mieszanina węglowodorów syntetycznych otrzymywana z ropy naftowej, sama w sobie nie ma żadnych wartości odżywczych, ale tworzy warstwę okluzyjną, może utrudniać oddychanie skóry
aqua-woda
paraffinum liquidum- mieszanina prostych, długołańcuchowych węglowodorów, otrzymywanych w procesie destylacji ropy naftowej, sama w sobie nie ma żadnych wartości odżywczych, ale tworzy warstwę okluzyjną, może utrudniać oddychanie skóry
cetearyl alcohol- emolient, niedrażniący środek natłuszczający i wygładzający
ceteth-25-emulgator, substancja myjąca
methylparaben- konserwant
citric acid- regulator pH
sodium citrate- regulator pH
Mowa o stosowaniu na włosy nie na skórę. Jaki jest sens unikania parabenów na włosy, to ja do tej pory pojąc nie mogę, no chyba że dla zasady. Parafina jest świetnym składnikiem okluzyjnym, co ułatwia zmiękczanie, wchłanianie innych składników i zatrzymuje wilgoć. Na włosach może spuszyć a może też wygładzić, zależy od włosów. Cetearyl Alcohol nie nawilża jak humektant, bo nim nie jest, tylko zatrzymuje wilgoć.

Więc odnośnie pytania PannaAnnaaaa: do nawilżania się ten kosmetyk nie nadaje, co najwyżej do dociążenia i wygładzenia, pod warunkiem, że nie spuszy.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 16:03   #23
Zielonooka 28
Przyczajenie

Witam

czy ktoś jeszcze korzysta z tego wątku?? chciałam się doradzić czy ktoś znalazł idealny krem dla włosów wysokoporowatych, rozjaśnionych...
Zielonooka 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości