|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
kremowanie włosów,co i jak?
Hej dziewczyny! Ostatnio słyszałam o kremowaniu włosów i chcialabym się dowiedzieć jakichś szczegółów. Jak stosować, jakich kremów używać, jakie są efekty? Wiem że jest tu wiele "włosomaniaczek" i mam nadzieję że mi pomożecie. Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z "włosomaniactwem" odstawiłam szampony z silikonami i używam oleju kokosowego, ale chciałabym też wypróbować coś nowego.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kremowanie włosów,co i jak?
Cytat:
Zapraszam tu -> https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post37265430 na pewno pomożemy
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
O co chodzi z tym kremowaniem - chodzi o zwykly krem do twarzy ?
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi głównie o to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-z-oliwek.html Oraz o to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...eme-olive.html http://www.rossnet.pl/GalleryImages/...18_9116819.jpg
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie chodzi o to, że zamiast oleju stosuje się krem, o odpowiednim składzie
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
o jej, pierwsze słyszę o kremowaniu
jak się stosuje te kremy? Godzinę przed myciem na włosy? Nie lepiej użyć odżywki?
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krem jest bardziej treściwy od odżywki.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
ja spróbowałam isana z shea i efektów nie widziałam
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny, na pewno przejrzę te wątki
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Ja próbowałam kremować włosy już wiele razy, różnymi kremami, masłami, balsamami. Na włosach to nie dało właściwie żadnego efektu, ale skóra głowy bardzo polubiła taką pielęgnację. Obecnie na noc przed myciem wcieram w skórę pielęgnacyjny krem Bambino =)
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie wszystkie kremy, masła czy balsamy mają zbawienny skład dla włosów
|
|
#12 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli masz włosy wysokoporowate i będziesz używała kremów z masłem shea i olejem kokosowym, to możesz przekreślić tę formę pielęgnacji ze względu na brak efektów... Włosy wysokoporowate najbardziej lubią oleje zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe. Niskoporowate wolą nasycone.
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety porowatości moich włosów nie udało mi się ustalić bo ich reakcje na jedną rzecz są za każdym razem inne Stawiam na średnią^^Jedyny efekt jaki uzyskałam to po niektórych kremach nie mogłam domyć włosów (np. po Nivea, którą parę osób polecało). Ale wierzę, że niektórym kremy służą na włosy =) Moje wolą zwykłe maski. |
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Te produkty w podanych linkach to zwykłe kremy, autorce pewnie chodziło o specjalne kremy do włosów
takie bez spłukiwania.Używam i bardzo chwalę. Mam włosy raczej cienkie, puszące się na końcach, krem bardzo pomaga, no i nie trzeba go spłukiwać, ładnie dociąża włosy (zwłaszcza cieniowane). |
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
pierwszy raz słyszę o kremowaniu włosów a wizaż śledzę już bardzo długo. Oj to wiele mi umknęło. Jesli nie było do tej pory takiego wątku to może dobrze że w końcu powstał .
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#17 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Kremowałam wczoraj włosy masłem kokosowym, zostawiłam na całą noc, efekt nawet fajny - nawilżone, miękkie włosy.
|
|
|
|
#19 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Krem na włosy
Czy kosmetyk o takim składzie :
Petrolatum, aqua, paraffinum liquidum, cetearyl alcohol, ceteth-25, methylparaben, citric acid, sodium citrate. mogła bym stosować do nawilżania na włosy? |
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Krem na włosy
Jak dla mnie skład jest kiepski. Wazelina i parafina mogą niepotrzebnie obciążać włosy (przynajmniej z moimi robiły tragedię). Parabenów unikam bo są potencjalnymi kancerogenami i zaburzają gospodarkę horminalną. Jedynym składnikiem który faktycznie może nawilżyć włosy jest alkohol cetearylowy.
Petrolatum- mieszanina węglowodorów syntetycznych otrzymywana z ropy naftowej, sama w sobie nie ma żadnych wartości odżywczych, ale tworzy warstwę okluzyjną, może utrudniać oddychanie skóry aqua-woda paraffinum liquidum- mieszanina prostych, długołańcuchowych węglowodorów, otrzymywanych w procesie destylacji ropy naftowej, sama w sobie nie ma żadnych wartości odżywczych, ale tworzy warstwę okluzyjną, może utrudniać oddychanie skóry cetearyl alcohol- emolient, niedrażniący środek natłuszczający i wygładzający ceteth-25-emulgator, substancja myjąca methylparaben- konserwant citric acid- regulator pH sodium citrate- regulator pH |
|
|
|
#22 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Krem na włosy
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=653061 Cytat:
Więc odnośnie pytania PannaAnnaaaa: do nawilżania się ten kosmetyk nie nadaje, co najwyżej do dociążenia i wygładzenia, pod warunkiem, że nie spuszy. |
||
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Witam
czy ktoś jeszcze korzysta z tego wątku?? chciałam się doradzić czy ktoś znalazł idealny krem dla włosów wysokoporowatych, rozjaśnionych... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Stawiam na średnią^^