Niższy facet, co o tym myślicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 12:41   #1
onatalka1993o
Przyczajenie

GG do onatalka1993o
Exclamation

Niższy facet, co o tym myślicie?

Witam
co myślicie na temat niższego od Was chłopaka?
Sama mam taaakiego kochanego Miśka ale Jemu czasem głupio, że nie mogę ubrać obcasów bo muszę patrzeć na Niego, tyle, że mi to nie przeszkadza i choć próbowałam już wszystkiego, żeby Go przekonać to nic z tego, uparciuch i tyle
Nie jest to duża różnica bo może jakies 3-4 cm, poza tym jest mi to na ręke gdyż mam problemy z kręgosłupem i nie jest to wskazane...
Aleee jak Jegoo przekonać? ;>
onatalka1993o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 12:46   #2
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Niższy facet, co o tym myślicie?

Cytat:
Napisane przez onatalka1993o Pokaż wiadomość
Witam
Sama mam taaakiego kochanego Miśka ale Jemu czasem głupio, że nie mogę ubrać obcasów bo muszę patrzeć na Niego, tyle, że mi to nie przeszkadza i choć próbowałam już wszystkiego, żeby Go przekonać to nic z tego, uparciuch i tyle
Nie jest to duża różnica bo może jakies 3-4 cm, poza tym jest mi to na ręke gdyż mam problemy z kręgosłupem i nie jest to wskazane...
Nie przekonuj, dla faceta wzrost zazwyczaj jest kwestią drażliwą,więc nic na siłę Mój jest ze mną równy, po założeniu przeze mnie szpilek jest jakieś kilkanaście cm niższy, ale uwielbia takie buty i sam mnie wręcz namawia do noszenia tylko takiego obuwia, więc mam ten komfort, że nie razi go to kiedy jestem wyższa. Natomiast gdyby był to dla niego problem to raczej bym odpuściła, jest wiele pięknych płaskich butów - i jaka to wygoda
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 12:48   #3
HolaChica
Raczkowanie

Wcale go nie przekonuj. Po co ma się czuć niekomfortowo? 4cm + jakieś 8 cm obcasu da naprawdę sporą różnicę i oboje będziecie czuli się z tym nie najlepiej.
Wiem co mówię, bo sama byłam w związku z chłopakiem niższym od siebie i było to dla mnie ogromnie trudne do zaakceptowania. Ale podkreślam - byłam.

Pozdrawiam
Zatrzymaj, bo nie wrócę więcej..
HolaChica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 12:50   #4
onatalka1993o
Przyczajenie

GG do onatalka1993o

noo jeżeli chodzi o wygodę to bez porównania i tak jak wspomniałam na bóle mojego kręgosłupa o wiele lepiej jest chodzić na płaskim obcasie ;-)

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

z zaakceptowaniem akurat nie ma problemu boo on jest najukochańszym facetem pod słońcem i bez względu na wzrost go nie zamienię ;-)
Stary 2012-10-31, 12:53   #5
mary_poppins
sissy that walk

Przy bólach kręgosłupa nie ma o czym mówić, nie powinnaś w ogóle nosić obcasów - W OGÓLE. Tym bardziej jest to na rękę Twojemu chłopakowi - to dobrze, chociaż pilnuj się żeby nie popaść w przesadę, bo partnerki wyższe od swoich facetów często zaczynają się podświadomie garbić, żeby zmniejszyć różnicę między nimi a facetem Unikaj tego, nie rozkminiaj tematu, nie rób uwag - chłopak się przyzwyczai i przeboleje
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 12:54   #6
Capresse
Raczkowanie

Moja przyjaciółka ma faceta o 6 cm niższego. Są świetną parą, ona czasami ubiera obcasy, a on z czasem trwania ich związku zdystansował się do swojego wzrostu i potrafi z niego żartować. I nie ma problemu z tym, że ona ubiera szpilki. A mój niski kolega zawsze mawiał: "Przecież jak się leży to nie widać.."
Capresse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 12:57   #7
onatalka1993o
Przyczajenie

GG do onatalka1993o

noo na początku się garbiłam ale kilka uwag od rodziców i pomogło i nie robię mu uwag bo wiem jakie to jest dla Niego ważne tzn jest to temat tabu ;-)

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Capresse Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka ma faceta o 6 cm niższego. Są świetną parą, ona czasami ubiera obcasy, a on z czasem trwania ich związku zdystansował się do swojego wzrostu i potrafi z niego żartować. I nie ma problemu z tym, że ona ubiera szpilki. A mój niski kolega zawsze mawiał: "Przecież jak się leży to nie widać.."
hehehe chłopak ma poczucie humoru

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 12:57   #8
chwast
Zakorzenienie

Ja nic o tym nie myślę, raczej nie obchodzi mnie czy Kaśka ma Tomka, który jest niższy o 4 cm czy 10 cm. To nic nienormalnego. Fakt, może rzadziej się to zdarza, ale to dlatego, że sporo jest facetów wysokich i niskich kobiet. Ale dla mnie to nie wygląda dziwnie/nie jest to anomalia. No chyba, że facet miałby 1,30 a kobietka 1,90 no to co innego :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 13:02   #9
Capresse
Raczkowanie

Cytat:
noo na początku się garbiłam ale kilka uwag od rodziców i pomogło i nie robię mu uwag bo wiem jakie to jest dla Niego ważne tzn jest to temat tabu ;-)
No to musicie sprawę rozegrać tak, żeby nie był to temat tabu
Capresse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 13:03   #10
normalnyFacet
Zakorzenienie

No ten z playboya Hefner otacza się laskami od niego wyższymi i co jakiś problem to jest?

poza tym jak już bierzemy pod uwagę różnicę to liczy się ta bez obuwia
Poza tym w szpilkach nie każda non stop lata

u mnie kobieta jak założy szpile to jest ze mną równa, już wtedy ludzie się dziwnie gapią, a przecież jak założy coś płaskiego to czoło mogę jej całować hehe
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 13:08   #11
onatalka1993o
Przyczajenie

GG do onatalka1993o

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
No ten z playboya Hefner otacza się laskami od niego wyższymi i co jakiś problem to jest?

poza tym jak już bierzemy pod uwagę różnicę to liczy się ta bez obuwia
Poza tym w szpilkach nie każda non stop lata

u mnie kobieta jak założy szpile to jest ze mną równa, już wtedy ludzie się dziwnie gapią, a przecież jak założy coś płaskiego to czoło mogę jej całować hehe
ale czy Tobie jako mężczyźnie przeszkadzała by wyższa kobieta? ;>
ehh która nie lubi buziaków w ' cółko '

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 13:09   #12
normalnyFacet
Zakorzenienie

Cytat:
ale czy Tobie jako mężczyźnie przeszkadzała by wyższa kobieta? ;>
ehh która nie lubi buziaków w ' cółko '
Miałem dziewczynę o 5 cm wyższą i nie robiłem z tego problemu
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 13:11   #13
onatalka1993o
Przyczajenie

GG do onatalka1993o

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość
Miałem dziewczynę o 5 cm wyższą i nie robiłem z tego problemu
i to jest satysfakcjonująca odpowiedź ;-)
Stary 2012-10-31, 13:22   #14
confused women
Zakorzenienie

Całkiem niedawno spotykałam się z niskim facetem, praktycznie mojego wzrostu, gdzie sama jestem raczej niewysoka-nawet jak na kobietę. Niby nie był to problem ani tym bardziej powód naszego rozstania, ale jednak na początku gdy założyłam obcasy oboje czuliśmy się dziwnie..
Wg mnie trzeba do tego podchodzić na luzie, a nawet starać się obracać to w żart Na pewno nie jest to przeszkoda w tworzeniu udanego związku, chyba, że facet sam robi z tego problem..
Stary 2012-10-31, 13:29   #15
leniwca
Zakorzenienie

Mój TŻ jest w moim wzroście. Więc nawet jak ubiorę buty na niskim obcasie to sięga mi do ucha. Wtedy to ja całuje go czule w czółko i mówię 'moje maleństwo'
Ma kompleksy na tym punkcie, ale wie, że mi to nie przeszkadza, całkowicie go akceptuje, więc moje dogryzki i żarciki traktuje z dystansem.

Ja nie czuję się przy nim źle czy nieswojo, jak mam obcasy. Zresztą i tak rzadko je noszę.
*o włosy dbam i zapuszczam!
leniwca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 13:43   #16
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Sama miałam niższego chłopaka o parę cm. Nie przeszkadzało mi to. Obcasów nie noszę, ale z tym też nie byłoby problemu.

Po prostu musisz go zapewnić, że nie powinien wtedy czuć się głupio, Ty i tak czujesz się przy nim bezpiecznie i jest dla Ciebie męski. Po prostu żeby nie przejmował się czym czym nie warto się przejmować
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 14:07   #17
onatalka1993o
Przyczajenie

GG do onatalka1993o

dziękuję Wam bo i mnie troche podbudowałyście a będę się starała, żeby i on czuł się wkońcu normalnie ;-)
Stary 2012-10-31, 14:22   #18
laisla
Zakorzenienie

Niscy faceci są często bardzo fajni bo nie mają poprzewracane w głowach przez swoją "przystojność" i pewność siebie (tak, tak, wzrost to ich słaby punkt), takie mam obserwacje Ja akurat osobiście zawsze wolałam wielkoludów (bo idąc z równym lub z niższym za rękę czułabym się jakbym szła z dzieckiem )ale widzę sporo par, coraz więcej nawet gdy ludzie się takimi głupotami nie zajmują i po prostu cieszą sobą.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-10-31 o 14:25
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 14:42   #19
Clemence
Zakorzenienie

Nic na siłę.
Pogadajacie o tym,nie chce to odpuść chwilowo i tyle.
Ja miałam niższego chłopaka,naprawdę niskiego który miał poniżej 160 i mu nie przeszkadzały obcasy :P chociaż każdy facet który jest niski będzie miał to na uwadze.. gdzieś tam to w Nim jest.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Niscy faceci są często bardzo fajni bo nie mają poprzewracane w głowach przez swoją "przystojność" i pewność siebie (tak, tak, wzrost to ich słaby punkt), takie mam obserwacje Ja akurat osobiście zawsze wolałam wielkoludów (bo idąc z równym lub z niższym za rękę czułabym się jakbym szła z dzieckiem )ale widzę sporo par, coraz więcej nawet gdy ludzie się takimi głupotami nie zajmują i po prostu cieszą sobą.
Masz rację

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 15:27   #20
poldzik
Zadomowienie

..hehe... moj tz jest ode mnie 4 cm nizszy - specjalnie ostatnio sie mierzylismy bo ja przekonana ze mam 160 cm wzrostu a on ze "na pewno masz 165 bo jestes troche wyzsza ode mnie". no coz, ja 162, on 158! nie znam bardziej meskiego faceta niz on.. sila charakteru, pewnosc siebie.. a jak zaloze wysokie obcasy to "jest dumny ze ma przy sobie taka laske"! nie zakladam szpilek tylko jak idziemy tanczyc - bo niewygodnie byc duzo wyzsza od partnera - plus jest taki ze nie bola mnie stopy
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 15:30   #21
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
sila charakteru, pewnosc siebie.. a jak zaloze wysokie obcasy to "jest dumny ze ma przy sobie taka laske"!

jakbym o swoim TŻ czytała też jest ode mnie niższy, nieznacznie ale jednak. ale jego charakter, ta niewiarygodna pewność siebie mi imponują i nie jest to żadne ale jestem super, po prostu zna swoją wartość. ze szpilkami też ma takie podejście- jesli mam ochotę nie przeszkadza mu to zupełnie. ba, podoba mu się to, jest dumny! i to jest fajne...

i widzę coraz więcej par, gdzie wyższa jest kobieta. uśmiecham się wtedy pod nosem, bo takich par jest naprawde dużo... nie liczy się wzrost jak ludzie się kochają

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2012-10-31 o 15:31
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 15:44   #22
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
..hehe... moj tz jest ode mnie 4 cm nizszy - specjalnie ostatnio sie mierzylismy bo ja przekonana ze mam 160 cm wzrostu a on ze "na pewno masz 165 bo jestes troche wyzsza ode mnie". no coz, ja 162, on 158! nie znam bardziej meskiego faceta niz on.. sila charakteru, pewnosc siebie.. a jak zaloze wysokie obcasy to "jest dumny ze ma przy sobie taka laske"! nie zakladam szpilek tylko jak idziemy tanczyc - bo niewygodnie byc duzo wyzsza od partnera - plus jest taki ze nie bola mnie stopy
Witam w klubie

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 23:55   #23
Adrianna94
Raczkowanie

Kiedy założę szpilki jestem wyższa od mojego TŻ, nie jest to dla nas żaden problem. Na co dzień jesteśmy równego wzrostu, R często powtarza, że chciałby być wyższy. Mimo to mówi, że podobam mu się w szpilkach i że lubi wysokie, długonogie dziewczyny Dla mnie wzrost nie stanowi żadnego problemu, na każdej wysokości (w szpilkach czy boso) jest nam razem cudownie

Edytowane przez Adrianna94
Czas edycji: 2012-11-02 o 00:23
Adrianna94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 02:41   #24
dawidowskasia
Zakorzenienie

ja mam 1,60 z kawałkiem moj facet 1,93 i powiem szczerze,ze mógłby być ździebko niższy
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 06:59   #25
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

skoro nie chcesz nosić szpilek, a różnica jest minimalna to dajcie sobie spokój i nie bierzcie tego do głowy tego się praktycznie nie zauważa
Stary 2012-11-02, 08:23   #26
TrueLook
Raczkowanie

Widzę, że autorka ma podobny "problem" do mojego . Mój tż jest wyższy ode mnie o jakieś 3, może 4 centymetry i niestety jego wzrost bardzo mu przeszkadza, szczególnie wtedy, kiedy zakładam szpilki. Mi nie sprawia to żadnego problemu, nie uważam, żeby było to dziwne, bo naprawdę często widujemy pary równe wzrostowo lub takie, gdzie kobieta jest minimalnie wyższa Pozostaje mu chyba tylko w końcu to zaakceptować.
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-02, 12:57   #27
201607040946
Konto usunięte

ja mam 170 cm, partner 190, uwielbiam czuć się niską małą kobietką, a jak zakładam koturny (szpil nie nosze) i staje sie wyższa o jakies 10 cm, to czuję się "za wysoka", choc partner i tak jest wyższy.
no lubię wysokich facetów
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości