|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pomoc w doborze balsamu do ciałaaa:)
Witam. Może mi ktoś doradzić jakiś balsam do ciała który lekko poprawi przyciemni koloryt cery. Nie chodzi o żadne samoopalacze i brązujące. Waham się nad masłem kakaowym ziaja z wyciągiem z orzecha, masłem kakaowym palmers, masłem kakaowym z perfecty lub masłem farmony czekoladowym lub karmel i cynamon. proszę o radę
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pomoc w doborze balsamu do ciałaaa:)
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
aha rozumiem, czyli nawet nie pomoże masło kakaowe z ziaji... hmmm. Najbardziej w brązujących nie pasuje mi zapach, plamy i schodzenie tej całej opalenizny. A cery nie mam zbyt jasnej. Chciałabym po prostu takiego rozświetlenia i bardzo delikatnego przyciemnienia. Ale raczej z solarium, samoopalaczami i brazującymi po złych doświadczeniach nie będę kombinować.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
masła kakaowe są świetne
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A jaki rozswietlajacy jest fajny i w rozsądnej cenie? Palmers body gloss ponoć fajnie działa ale 25 zł za 120 ml to trochę dużo
a ja chce coś do codziennej pielęgnacji po kąpieli
Edytowane przez Czarna_mada Czas edycji: 2012-12-02 o 18:10 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
masło kakaowe z ziaji przy regularnym stosowaniu, nie wiem czy przyciemnia ,ale na pewno poprawia koloryt, wydaje mi się ze nadaje skórze cieplejszy, zdrowszy odcień. I efekt jest naturalny i jednolity.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Mam właśnie chyba zamiar kupić emulsje do ciała i twarzy z ziaji masło kakaowe. Chyba że jeszcze jakiś pomysł:d
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Masło kakaowe na pewno poprawia koloryt skóry, jest on wtedy cieplejszy z podkreśloną nawet niewielką opalenizną. Ten efekt utrzymuje się niestety krótko, jeśli przerwie się aplikację preparatem.
Koloryt skóry poprawiają wszystkie preparaty z masłem kakaowym, nawet gdy producent tego nie obiecuje. wystarczy czytać składy. |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
ja nie widziałam u siebie zmian co do kolorytu skóry, ale ja bardzo krytyczna jestem i mało obiektywna wobec samej siebie
zadowolona byłam z opalizującego masła bursztynowego z ziaji, polecam;-)
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A może jakiś balsam z dodatkiem olejkiem karotenowym? Poprawi koloryt? Biorę od prawie miesiąca tabletki solastyna i narazie nie widzę efektu
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rotten-ol.html Ewentualnie z podobnie działających kosmetyków - Pat&Rub, seria Fun Sun, naturalny samoopalacz i olejek rozświetlający: http://www.patandrub.pl/sklep/p-27-b...samoopalajacy/ http://www.patandrub.pl/sklep/p-25-o...zswietlajacy-/ |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

a ja chce coś do codziennej pielęgnacji po kąpieli

zadowolona byłam z opalizującego masła bursztynowego z ziaji, polecam;-)