|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Karpacz czy Zakopane ?
W Zakopanem byłam raz a w Karpaczu wogóle.
Gdzie ładniej,którą miejscowość lepiej polecacie ? Proszę o odpowiedźi osoby które były w dwóch miejscach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Karpacz czy Zakopane ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zakopane. Jak dla mnie to w Karpaczu psy szczekaja wiadomo czym... No ale to zalezy co kto lubi. Ja w Zakopcu jestem co roku i jeszcze mi sie nie znudzilo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja również byłam i w Karpaczu/okolicach Karpacza (raz - na ok. tydzień), i w Zakopanem/okolicach Zakopanego (wiele razy). Gdyby nie odległość, to w Karkonoszach bywałabym o wiele częściej niż w Tatrach! Karpacz jest małą, spokojną miejscowością, a ja właśnie spokoju szukam podczas wypadów w góry
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Sorki ale tylko Zakopane nawet nie wiem gdzie jest Karpacz i nie interesuje mnie to w zakopanym masz dużo gór ale też Krupówki gdzie można iść zjeść obiad w restauracji i dużo nocnych klubów gdzie można bawić się do białego rana jak dla mnie wybur oczywisty
![]()
“Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest ♥” dobrze wiedziałeś że jestem nieufna i z dystansem podchodzę do ludzi. mimo to sprawiłeś, że bezwiednie oddałam Ci mój cały świat. miałam racje, że ufać nie warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez pelna_sprzecznosci Czas edycji: 2013-03-05 o 14:19 Powód: Poprawki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
BAN stały
|
Cytat:
no uważam,że twoja wypowiedź jest zbędna ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
dziękuję ślicznie za relację ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- ja tak jak pisałam w Zakopanem byłam a mój przyszły mąż jeszcze nie. Więc zastanawiam się czy zabrać go w miejsce gdzie nie byliśmy razem czy w miejsce gdzie ja byłam a on nie czyli Zakopane,szczerze podobały mi się bardzo bardzo |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ja byłam wielokrotnie w obu miejscacj - TYLKO KARPACZ- Zakopane jest przereklamowane, zatłoczone i mega drogie, infrastruktura narciarska jest za przeproszeniem do d...., trasy zatłoczone i xle przygotowany. karpacz jest bardziej urokliwszy, znacznie mniej zatlumiony, tańszy, i ma wiele niedrigich klimatycznych knajpek - gdzie mozna tanio zjeśc - no i jeszcze jest blisko do Czech - gdzie juz wogóle i trasy narciarskie i jedzenie i wystrój są o niebo lepsze
no i na drodze do karpacza nie ma korków jak na Zakopiance. Co do nocnych klubów sie nie wypowiem, jak jestem w górach, to jakoś mnie tam nie ciądnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
“Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest ♥” dobrze wiedziałeś że jestem nieufna i z dystansem podchodzę do ludzi. mimo to sprawiłeś, że bezwiednie oddałam Ci mój cały świat. miałam racje, że ufać nie warto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie to zalezy co lubicie. Jesli faktycznie chcecie spedzic ten czas z dala od tlumow, w wiekszym spokoju to faktycznie Karpacz bedzie lepszy. W Zakopcu tez mozna znalezc miejsca, gdzie nie ma milionow ludzi. No i macie te slawetne Krupowki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
no to mam dylemat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
nie każdemu odpowiada taka forma spędzania wakacji
bardzo podoba nam się wędrówka z wielkimi plecakami - 5 dniowe - noclegi w schroniskach Byliśmy tak już w Bieszczadach, Karkonoszach, teraz zastał czas na Tatry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
W zależności, czego oczekujecie, na co się nastawiacie - czy wypoczynek, czy raczej przeciskanie się przez tłumy i walkę o miejsce w knajpie. Gdyby Zakopane nie leżało pod Tatrami, w sezonie unikałabym jak ognia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Ale wypowiada się sensownie. Nie wiesz nawet, gdzie jest Karpacz, to skąd masz wiedzieć, gdzie jest lepiej? Twój "wybur" - jak napisałaś, nie jest wyborem, bo nie możesz porównać. A z zasadami pisowni, to chodziło o to, co pogrubiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja stawiam na Karpacz, spokojniejsza miejscowość, pełna atrakcji, bardziej kameralna, i mam tam nawet sprawdzony i tani nocleg Gościniec Turaj
Zakopane ewidentnie nastawione na zysk.. ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
ja bym wybrała zakopane bo jest mnostwo ciekawych atrakcji, mozesz sobie przejec co oba te miejsca maja do zaoferowania, bo to tylko moja opinia. zakopane: xxx
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-12-05 o 12:15 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.