Czy jestem lesbijką ??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-05, 02:53   #1
grzeszna15
Przyczajenie

Unhappy

Czy jestem lesbijką ???

Zacznę od tego że mam chłopaka od roku i jestem zakochana . Uszczęśliwia mnie na każdym kroku . Ale kiedy 1 września przyszłam na rozpoczęcie roku szkolnego moją uwagę przykuła jedna dziewczyna , nie była specjalnie ładnie ubrana , po prosty miałam ochotę mocno ja przytulić i całować ( sama nie wiem dlaczego ) wydało mi się to śmieszne . Obecnie jest kwiecień a ja nadal o niej myślę ,o tym jak by było wspaniale jakby mnie pocałowała . Wariuje jak mnie dotyka albo się przytula jej śmiech jest cudny jest śliczna i spontaniczna ma wspaniałą osobowość . Czuje motylki , ale to nie jest miłość . Jej perfumy sprawiają że mam ochotę ja molestować do upadłego . Kocham życie takie jakie mam teraz i nie chce go zmieniać tylko dla tego że podoba mi się jakaś laska . Ale nie chce udawać . Co mam zrobić żeby pozbyć się tego uczucia ???
grzeszna15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 09:43   #2
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Czy jestem lesbijką ???

Cytat:
Napisane przez grzeszna15 Pokaż wiadomość
Zacznę od tego że mam chłopaka od roku i jestem zakochana . Uszczęśliwia mnie na każdym kroku . Ale kiedy 1 września przyszłam na rozpoczęcie roku szkolnego moją uwagę przykuła jedna dziewczyna , nie była specjalnie ładnie ubrana , po prosty miałam ochotę mocno ja przytulić i całować ( sama nie wiem dlaczego ) wydało mi się to śmieszne . Obecnie jest kwiecień a ja nadal o niej myślę ,o tym jak by było wspaniale jakby mnie pocałowała . Wariuje jak mnie dotyka albo się przytula jej śmiech jest cudny jest śliczna i spontaniczna ma wspaniałą osobowość . Czuje motylki , ale to nie jest miłość . Jej perfumy sprawiają że mam ochotę ja molestować do upadłego . Kocham życie takie jakie mam teraz i nie chce go zmieniać tylko dla tego że podoba mi się jakaś laska . Ale nie chce udawać . Co mam zrobić żeby pozbyć się tego uczucia ???
Pewnie jesteś bi, a myślenie o tamtej dziewczynie jest dla Ciebie ,,zakazane" bo określasz się jako osoba heteroseksualna. W tym momencie częściej wracasz do tych wspomnień i to w sobie podjudzasz. Na uczucia się nie ma wpływu. To co możesz zrobić to nie dopuszczać do sytuacji, gdy takie myśli Cię nachodzą. Ze swojej strony wiem, że jeśli faktycznie jesteś bi to i tak nic Ci to nie da, pomoże wtedy, jeśli to po prostu taka fascynacja. Skoro chodzisz do szkoły to pewnie masz te naście lat, w tym wieku to raczej norma. Zdziwiłabyś się, ile kobiet na jakimś etapie było zakochanych czy zauroczonych w innej kobiecie.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 10:43   #3
mary_poppins
sissy that walk

Czy liczba w Twoim nicku oznacza wiek? Jeśli tak, to nie martwiłabym się niczym, zresztą skoro chodzisz do szkoły to i tak można stwierdzić to, co mnie się wydaje. Mianowicie... dojrzewasz, w Twoim wieku takie wątpliwości są czymś zupełnie normalnym. Niedawno odkryłaś swoją seksualność, w jakiś sposób ją poznajesz, pewnie od niedawna miesiączkujesz i to niesie za sobą również emocjonalne dojrzewanie seksualne. W wieku nastoletnim mnóstwo osób ma zawirowania hormonalne, które mogą prowadzić do zauroczenia w znajomych tej samej płci i innych "niecodziennych", nowych skłonności. Nie oznacza to, że tak zostanie, choć to możliwe. Lesbijką nie jesteś na pewno skoro masz chłopaka i jesteś w nim zakochana Być może jesteś biseksualna, ale również nikt nie powiedział, że za kilka miesięcy nie minie Ci zauroczenie koleżanką i że już nigdy nie wróci Ci pociąg do dziewczyn. Musisz poczekać, na razie jesteś w trudnym momencie swojego życia i nie da się jednoznacznie stwierdzić co Ci pozostanie, a co będziesz wspominała jako nastoletnie doświadczenie. Tak czy siak, nic strasznego się nie dzieje
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 10:48   #4
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Czy liczba w Twoim nicku oznacza wiek? Jeśli tak, to nie martwiłabym się niczym, zresztą skoro chodzisz do szkoły to i tak można stwierdzić to, co mnie się wydaje. Mianowicie... dojrzewasz, w Twoim wieku takie wątpliwości są czymś zupełnie normalnym. Niedawno odkryłaś swoją seksualność, w jakiś sposób ją poznajesz, pewnie od niedawna miesiączkujesz i to niesie za sobą również emocjonalne dojrzewanie seksualne. W wieku nastoletnim mnóstwo osób ma zawirowania hormonalne, które mogą prowadzić do zauroczenia w znajomych tej samej płci i innych "niecodziennych", nowych skłonności. Nie oznacza to, że tak zostanie, choć to możliwe. Lesbijką nie jesteś na pewno skoro masz chłopaka i jesteś w nim zakochana Być może jesteś biseksualna, ale również nikt nie powiedział, że za kilka miesięcy nie minie Ci zauroczenie koleżanką i że już nigdy nie wróci Ci pociąg do dziewczyn. Musisz poczekać, na razie jesteś w trudnym momencie swojego życia i nie da się jednoznacznie stwierdzić co Ci pozostanie, a co będziesz wspominała jako nastoletnie doświadczenie. Tak czy siak, nic strasznego się nie dzieje
Otóż to
Jesteś jeszcze bardzo młodziutka, hormony szaleją - tego typu sprawy, jak pociąg do tej samej płci mogą się zdarzać i nie oznacza to, jak napisała mary_poppins, że Ci tak zostanie.
Zakładając, że liczba w nicku to Twój wiek
Nie martw się na zapas

verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 10:58   #5
Tysia144
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grzeszna15 Pokaż wiadomość
uczucie samo znikcie, ja w wieku 14-15lat też tak miałam, podobały mi się dziewczyny i nawet z jedną byłam, Myślałam, że z żadnym mężczyzną już nie będę, a tu proszę, jestem zaręczona.
spokojnie, jeżeli masz 15lat, to minie, poza tym skoro podoba Ci się takie życie jakie masz teraz, to go nie zmieniaj, co innego gdybyś chciała być z tą dziewczyną, i się tym nie zadręczała. Dużo dziewczyn tak ma. To jest Twoja indywidualna sprawa.
A zakochana to raczej w niej nie jesteś, co innego prędzej zauroczona
Stary 2013-04-05, 11:47   #6
ElizaGawronska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tysia144 Pokaż wiadomość
uczucie samo znikcie, ja w wieku 14-15lat też tak miałam, podobały mi się dziewczyny i nawet z jedną byłam, Myślałam, że z żadnym mężczyzną już nie będę, a tu proszę, jestem zaręczona.
spokojnie, jeżeli masz 15lat, to minie, poza tym skoro podoba Ci się takie życie jakie masz teraz, to go nie zmieniaj, co innego gdybyś chciała być z tą dziewczyną, i się tym nie zadręczała. Dużo dziewczyn tak ma. To jest Twoja indywidualna sprawa.
A zakochana to raczej w niej nie jesteś, co innego prędzej zauroczona
Dokładnie to samo chciałam napisać Zobaczysz za rok jak wszystko się zmieni
ElizaGawronska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 13:10   #7
kolorowatecza
Zakorzenienie

A ja myśle, że jesteś biseksualna
Ale to nie jest nic złego, tylko lepiej zdać sobie z tego sprawę - jest wtedy znacznie łatwiej
A na orientacje nie ma się wpływu

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 13:18   #8
grzeszna15
Przyczajenie

ale ja nie mam 15 lat tylko 19
grzeszna15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 13:46   #9
kolorowatecza
Zakorzenienie

To tym bardziej
Poza tym, skoro masz fantazje seksualne o tej koleżance to oznacza, że nie jesteś 100% heteryczką

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-05, 14:26   #10
p_atrycja 26
Raczkowanie

Tak to jest w młodości hormony dają nam popalić. To raczej nie miłość a zauroczenie. Tak jak niżej koleżanki pisały możesz być Bi. Skoro dobrze Tobie z chłopakiem ale pociągają cię również dziewczyny. Nie ma co się śpieszyć z podejmnowaniem decyzji jakiej jsteśmy orientacji. Wiele kobiet ma tak że podobają się im inne dziewczyny czy kobiety. To nic strasznego. Całę życie przed Tobą, może nawet kiedyś doznasz bliskości z kobietą i będziesz miała porównanie z kim ci lepiej.
p_atrycja 26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości