|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Odżywiamy się zdrowo, ćwiczymy nałogowo, piękne ciała chcemy,w bikini szalejemy! cz.V
Witamy w piątej części naszego wspaniałego, jedynego w swoim rodzaju, plotkowo-redukcyjnego (z naciskiem na plotkowo
![]() ![]() Część pierwsza TUTAJ Część druga TUTAJ Część trzecia TUTAJ Część czwarta TUTAJ Zapraszamy każdego, kto: 1.Przeczyta ten post zanim do nas dołączy. 2.Chce schudnąć zdrowo – stosujemy tutaj MŻWR, żadnych kapuścianych, kopenhaskich i innych takich. Regularne posiłki, co ok. 3 godziny, ostatni 2-3 godziny przed snem, a nie o jakiejś śmiesznej 18 (chyba, że chodzisz spać przed 21). Jeśli chcesz liczyć kalorie, okej, ale niech to będzie liczba kalorii dostosowanych do Twojego organizmu, stylu życia, a nie wzięte z kosmosu 1000 kcal ! Z czymś takim to nie u nas ![]() 3.Zamierza regularnie ćwiczyć – UWAGA ! Nawet jeśli nie masz takich planów, to przygotuj się na to, że z nami prędzej czy później i tak zaczniesz ćwiczyć. I to nie dlatego, że Cię zmusimy, ale po prostu będzie Ci głupio czytać te wszystkie posty, w których wypisujemy swoje codzienne aktywności, gdy będziesz miała świadomość, że sama nie zrobiłaś nic. 4.Nie ma słomianego zapału – jeśli już się u nas pojawisz, chcesz razem z nami dążyć do wymarzonej sylwetki, to zostań, a nie ulatniaj się po kilku postach. 5.W swoim pierwszym poście napisz ile masz lat, ile ważysz, jaki masz cel, co i jak często ćwiczysz, w jaki sposób się odżywiasz. Napisz też coś o sobie, przecież nie samą dietą człowiek żyje 6.Nie pytaj nas,, jaka dieta jest najlepsza co jeść, jak jeść, bo żadna z nas nie jest dietetykiem. Jeśli dopiero zaczynasz i nie wiesz za dużo o zdrowym, racjonalnym odżywianiu, przeczytaj wątki podwieszone na forum Dietetyka (obliczysz tam swoje zapotrzebowanie kaloryczne, poznasz źródła BTW i witamin, 10PŻ), to naprawdę może Ci pomóc. 7.Ćwiczenia: wybierz takie, które lubisz. Z gotowych programów u nas pojawia się MelB, Tiffany, Insanity, Jillian, E. Chodakowska. Mamy też fanki biegania, rowerków stacjonarnych, orbitreka, skakanki i hula-hop. Niektóre z nas zamiast ćwiczyć z filmikami wolą podłogówki typu brzuszki, pompki, wymachy wszelakie. Ważne, żeby sprawiało Ci tą radość, a nie stało się przykrym obowiązkiem. Jesteśmy strasznymi plotkarami, więc przygotuj się na to, że po kilkugodzinnej nieobecności na wątku możesz mieć do nadrobienia przynajmniej kilka stron. Dlatego dobrze być na bieżąco. Nawet na bardzo bieżąco. Na początku każdego miesiąca następuje oficjalne mierzenie i ważenie. Mamy też swój Klub, w którym wymieniamy się zdjęciami. Zaproszenia do niego wysyłamy tylko na początku miesiąca, jeśli dojedziemy do wniosku, że przyszła na kogoś pora. Nie proś o zaproszenie. Jeśli go nie dostałaś, widocznie jeszcze nie zasłużyłaś. Największe spamerki czwartej części : majka5908 - 496 traxx69 - 493 magda_lena40 - 376 marrellic - 364 katiennn - 322 dzovana - 264 MrsShout - 243 kisiej25 - 227 mindless - 218 zappelinova - 188 Jeśli przeczytałaś wszystko powyżej, a mimo to w dalszym ciągu chcesz do nas dołączyć ![]() ![]() Zaczynamy !
31/40 ![]() Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2013-04-25 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywiamy się zdrowo, ćwiczymy nałogowo, pięknego ciała chcemy, w bikini szaleć
Jestem
![]() No to mogę jechać spać ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odżywiamy się zdrowo, ćwiczymy nałogowo, pięknego ciała chcemy, w bikini szaleć
Melduję się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;40481053]Melduję się
![]() ![]() Ponad pół godziny siedziałam i czekałam na nową część jak zobaczyłam Sikorke na forum ![]() ![]() Laseczki życze Wam i sobie abyśmy w tej części były jeszcze lepsze niż w poprzednich o ile to możliwe ![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie, nowa część, wakacje za jakiś czas, spinamy poślady i do roboty, nie ma już że nie chce mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Miałam mały problem z długością tematu więc odrobinkę go musiałam zmodyfikować
![]() A teraz powiem Wam, że mnie zaskoczyłyście! Czuje się jakbym urodziny miała ![]() ![]() Mam nadzieje, że wpadnie sporo nowych osób ![]() Wraz z nowym wątkiem zrobiłam sobie postanowienia: -schudnąć jeszcze 4-6kg ładnie i zdrowo dietkując -zapisać się na siłownie lub ćwiczyć dalej w domu -wrócić do biegania -nie obijać się, nie zamulać i trwać w postanowieniu ![]() -przejść na ładne U, choć do tego długa droga ![]() W ogóle taki mam dobry humor (nie ukrywam, że też dzięki Wam), dodatkowo zobaczyłam na wadzę 54,1kg czyli mam równy 1kg nadwyżki po wczasach. Jestem mega szczęśliwa bo jadłam tam okropne ilości jedzenia (choć też korzystałam z siłowni coby nieco spalić - tak wiem wariatka ze mnie ale co tam ![]()
#7 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odżywiamy się zdrowo, ćwiczymy nałogowo, pięknego ciała chcemy, w bikini szale
Sikorka0204 trzeba było od razu zmienić tytuł jak się nie mieścił bo teraz się będzie dziwnie wyświetlał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odżywiamy się zdrowo, ćwiczymy nałogowo, pięknego ciała chcemy, w bikini szale
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;40481125]Sikorka0204 trzeba było od razu zmienić tytuł jak się nie mieścił bo teraz się będzie dziwnie wyświetlał
![]() ![]() Zmieniłam tytuł ale tylko w 1 poście się zmienił ![]() Da się to jakoś zmienić? Trax problem w tym, że mnie nie poinformowało, że się nie mieści i dlatego nie zauważyłam. Można do kogoś napisać by to zmienił?
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Wysłałam prośbę do moderatora o zamknięcie poprzedniego wątku i zmianę tytułu w tym
![]() A wy jak tam dzisiaj? Pogoda i humorki dopisują ![]() Ja wróciłam z biegu ale zaliczyłam tylko 5km bo wcześniej wypiłam kawę i po 1km mi się siku zachciało ![]()
31/40 ![]() Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2013-04-25 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
U mnie słonecznie i narazie przyjemnie. Humor też dopisuje póki co.
Mam ochotę na jakieś poranne ćwiczenia więc idę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Sikorka za bieg
![]() A ja cały czas w pracy siedzę i pije kawke z Z. ![]() Przed chwilą wykąpałam się w piwie ![]() Dostawa przyjechała, zaczęłam wykładać na półki, podniosłam puszke i zeczęło na mnie sikać piwo ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. Jestem detetykiem Założyłam niedawno swojego żywieniowego bloga. Nie mogę podać tutaj chyba adresu, bo może zostać to uznane jako mikroreklama. Zapraszam po informacje na priv. Jest to blog edukacyjny, gdzie można dowiedzieć się trochę więcej, niż na zwykłych stronach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja już po kawce, jednak nie będę ćwiczyć teraz. Za chwilkę biorę rower i jadę się przejechać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
amor vincit omnia
|
tytuł zmieniony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Odżywiamy się zdrowo, ćwiczymy nałogowo, piękne ciała chcemy,w bikini szalejemy! cz.V
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | ||
Tajka
|
Dot.: Odżywiamy się zdrowo, ćwiczymy nałogowo, piękne ciała chcemy,w bikini szalejemy
Hej cześć i czołem.
Melduję się w nowej części ![]() Wczoraj po tym hula brzucho boli i mam jednego siniaka obok kręgosłupa oO Niefajnie. Ale uczucie fajne :P Coś wymyślę na zmniejszenie tych siniaków ![]() Co do pogody. Ptaki śpiewają, niby przyjemnie, ale pochmurno i dość chłodno. Jakby wilgotno się zrobiło. Wczoraj zaraz po HH chwyciłam się za Tiffany - Waist Workout. Mówię Wam, jaka różnica. Kręciłam 10 min hula i potem 10 min Tif i dużo mniejszy wysiłek musiałam włożyć w ćwiczenia Tiffany, mniej ciągnęło, przyjemnie się robiło.
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odżywiamy się zdrowo, ćwiczymy nałogowo, piękne ciała chcemy,w bikini szalejemy
Ja muszę się jeszcze bardziej przyłozyć co do brzucha, bo skóra mi nie fajnie wisi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękujemy!
![]() Cytat:
![]() ![]() Trax nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę roweru...ja tu miałam kupować ale zmieniłam zdanie bo nie będę go mogła przetransportować do PL więc niema sensu ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej Ludziska!
![]() Jak tak poczytałam Wasze osiągi... WSZYSTKIE WSPANIAŁE! Zazdroszczę, chciałabym dołączyć.. tylko z tym moim słomianym zapałem trochę źle.. ![]() ![]() 165 cm, waga- nie wiem. Nie ważę się, biorę siebie na wygląd, póki będę się dobrze czuć. To moje 3 podejście w tym roku!!! ;( ![]() Mam 22 lata, aktualnie kończę szkołę, pełno stresów... nie mam motywacji nawet do pisania pracy licencjackiej ;(.. nic mi się nie chce. 2 miesiące temu rzuciliśmy z mężem palenie... ekhm. nic więcej mówić nie muszę chyba? ![]() CHCĘ ZACZĄĆ Z WAMI! CZUJĘ, ŻE SIĘ UDA
#22 |
Kawoholiczka
|
Dzień dobry. Melduję się w nowym wątku
![]() Jestem już po egzaminach gimnazjalnych, więc mogę wreszcie z Wami naprawdę być. Przez ostatnie kilka dni nieźle zakuwałam, męczyłam szare komórki, a na testach dawałam z siebie wszystko. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Musi być ![]() Wiem, że pewnie jesteście na mnie złe, że w poprzedniej części tak zniknęłam. Tyle obiecywałam i jak zwykle się nie udało. Macie prawo mieć żal, ja to rozumiem. Chciałabym się tylko móc tutaj nadal udzielać. Na razie nic nie obiecuję, bo wiem, że to zazwyczaj kończy się klęską. Powiem tylko tyle: przepraszam. Zareagowałam na krytykę zbyt emocjonalnie, ale poczułam, że ignorujecie moje problemy, tzn. uważacie je za błahe. Moje postanowienia na maj: - ćwiczenia 6x w tygodniu min. 45 minut - nie piję napojów gazowanych - nie jem fast-foodów, słodyczy - myślę pozytywnie - basen i wf 2x w tygodniu każdy - zrzucam w tym miesiącu 2kg - nadal zapuszczam włosy (już prawie do łokci!) - dbam o paznokcie i skórę Dżo, tak, to dzięki Tobie ![]()
#23 | ||||
Tajka
|
Cytat:
![]() ![]() Witaj i mam nadzieje, że razem damy radę ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
![]()
[QUOTE=kisiej25;40484323]Przykro mi to mówić, ale wchodząc tu z chęcią dołączenia rzuciłaś na sibie wyrok
![]() ![]() Witaj i mam nadzieje, że razem damy radę ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Dzięki ![]() ![]()
#25 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś po ćwiczeniach, łącznie: 35 minut bieg (5km) 30 minut skakanka (2300 skoków) 30 minut rowerek (18 km) A teraz relaksik ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam w nowym wątku!
![]() Tak jak sugerowałyście napiszę moje wymiary oraz krótko o moich celach: Wzrost: 164 cm Waga: 50kg (w porywach do 52kg) Obwód talii: 62cm Obwód pasa: 68cm Obwód bioder: 91cm ![]() Obwód uda: 52cm ![]() Same widzicie, że jestem nieproporcjonalna ![]() Moje cele, to zmniejszenie obwodu ud i bioder oraz delikatne wyeksponowanie mięśni brzucha (dziś będzie 13 dzień a6w). I przede wszystkim pozbycie się cellulitu ![]() Moim największym problemem jest niska aktywność fizyczna i brak mobilizacji. Ale jak tak czytam, że Wy tu wszystkie od rana ćwiczycie, to aż wstyd dla mnie. I to jest potężny KOPNIAK! Wczoraj zmobilizowałam się i 35 minut spędziłam na rowerku stacjonarnym. Średnim tempem spaliłam 450kcal ![]() Dziś po południu będą biegi... czy też może ich próba xD Mam też pytanie, to wszystkich intensywnie ćwiczących kilka razy w tygodni. Czy przy intensywnych ćwiczeniach zaobserwowałyście wzrost lub też wypychanie cellulitu na przedniej części uda??? |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;40482818]Ja muszę się jeszcze bardziej przyłozyć co do brzucha, bo skóra mi nie fajnie wisi.[/QUOTE] Oj ja też muszę się za brzuch wziąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jej dziewczyny, jak mi brakowało tego spamowania z Wami ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro kończę szkołę... kurczę jakoś to do mnie nie dociera... I mimo, że ta klasa nie była tak zgrana jak poprzednie (38 osób, różne charaktery, grupki) to i tak jakoś mi tak dziwnie... sentymentalna się z wiekiem robię ![]()
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zauwazyłam mniejszy cel również na przedniej części uda ![]()
![]() |
#29 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także główka do góry, a problemy to były i będą towarzyszyć przez całe życie. Tak już jest. Spinamy dupki!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny, dużo z Was w poprzednich częściach pisała o hula-hopie. Powiedzcie szczerze, rzeźbi brzuch i bioderka?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.